Sanirm lohusa depresyonunu agir bi sekilde yasiyorum (yada ben kotu bi annemiyim ?)

tam olarak senin gibiyim. Inancliyim, kendi kendime bile itiraf edemiyorum ama bende intihari bile aklimdan gecirdim. Durduk yere agliyorum bazen. Anneme anlatirsam zaten saglik problemleri var bide benim icin uzulur diye korkuyorum. Ama sanirim anlaticam biraz

oyyy depresyon işte bu. ama emin ol geçiyor. kendine iyi gelecek şeyler bul. mesela bana geldikleri an banyoya giriyorum hemen duş alıyorum azalıyor. durum uygunsa dışarı çıkıyoruz hava almaya falan. öyle öyle geçip gidiyor. tabi ilk zamanlar geçmeyecek gibi görünüyor ama muhakkak geçip gidiyor buna inan. anlat bu arada bizler anne-baba-kardeş aileyiz. elbette birbirimiz için üzüleceğiz sevineceğiz yapacak bişey yok.

Çok iyi anlıyorum sizi isim mevzusunun aynısını yaşadım kızım 6 yaşında hala kendi koyduğum isimle seslenirim bu isim konusu asla aşılmıyor ona göre tepkini baştan koy sadece bunu demek için yazdm

Sondan başliyim bence ailenize tam olarak açıklamayın eşinizle aranızdaki durumu ama depresyonunuzla ilgili yardım isteyin ilk önce zaten zamanla anlarlar sizde birden onları üzmemiş olursunuz

Benim bebeğim 4 aylık ben de ilk ay böyle bi depresyon yaşamıştım aklımdan sizin yazdıklarınızdan daha kötü şeyler geçiyodu hatırlamak bile istemiyorum, ama geçti gitti benim için şuan hala bazen çıldırıyorum ama tabi kontrol altında :) bebek sonuçta büyücek elbet
Bence sizin depresyonunuz eşinizle aranızın kötü olmasından dolayı bu kadar uzamış ve kötüye de gider müdahale etmezseniz, bebeğinizi bağrınıza basın ve konunun uzmanlarına danışın derin :KK52:

Çok iyi anlıyorum sizi isim mevzusunun aynısını yaşadım kızım 6 yaşında hala kendi koyduğum isimle seslenirim bu isim konusu asla aşılmıyor ona göre tepkini baştan koy sadece bunu demek için yazdm

Bende kvdemlerin yani haric heryerde kendi koydugum isimle seslenmeye basladim. Onlarin yaninda daha baslamadim huzursuzluktan biktim cunki ama baslicam, nolucaksa olsun. Arada iki isimle cogu zaman kendi koydugumla seslenecegim.

Esinizin tavri ne bu konuda ?

Benim esim "annem uzuluyor, yazik" diye kafaya takmis. Bende bu konu bizi ilgilendirir deyince, sen olsan annenin uzulmesine uzulmezmisin diyor :kızgın:anlamiyorki benim annem bu gibi meselelere karismiyor

Sondan başliyim bence ailenize tam olarak açıklamayın eşinizle aranızdaki durumu ama depresyonunuzla ilgili yardım isteyin ilk önce zaten zamanla anlarlar sizde birden onları üzmemiş olursunuz

Benim bebeğim 4 aylık ben de ilk ay böyle bi depresyon yaşamıştım aklımdan sizin yazdıklarınızdan daha kötü şeyler geçiyodu hatırlamak bile istemiyorum, ama geçti gitti benim için şuan hala bazen çıldırıyorum ama tabi kontrol altında :) bebek sonuçta büyücek elbet
Bence sizin depresyonunuz eşinizle aranızın kötü olmasından dolayı bu kadar uzamış ve kötüye de gider müdahale etmezseniz, bebeğinizi bağrınıza basın ve konunun uzmanlarına danışın derin :KK52:

evet sorun esimle aramdakiler aslinda, beni bu duruma iten bu zaten .. uzmana danismaya basladik, umarim iyi sonuclar aliriz

Bende kvdemlerin yani haric heryerde kendi koydugum isimle seslenmeye basladim. Onlarin yaninda daha baslamadim huzursuzluktan biktim cunki ama baslicam, nolucaksa olsun. Arada iki isimle cogu zaman kendi koydugumla seslenecegim.

Esinizin tavri ne bu konuda ?

Benim esim "annem uzuluyor, yazik" diye kafaya takmis. Bende bu konu bizi ilgilendirir deyince, sen olsan annenin uzulmesine uzulmezmisin diyor :kızgın:anlamiyorki benim annem bu gibi meselelere karismiyor
Karışmıyor kv ben sadece kendi adımı derim dedi ilk zamanlar eşim anne 2 adı var ikisini söyle dedi o şkilde kapndı ama bn onların yanında ne zaman koyduğum isimle seslensem ortam da gerginlik oluyor ister istemez kızım büyüdü o da benm dediğim ismi kullanıyor

Karışmıyor kv ben sadece kendi adımı derim dedi ilk zamanlar eşim anne 2 adı var ikisini söyle dedi o şkilde kapndı ama bn onların yanında ne zaman koyduğum isimle seslensem ortam da gerginlik oluyor ister istemez kızım büyüdü o da benm dediğim ismi kullanıyor

sen iki isimlemi sesleniyorsun sadece kendi koydugun isimlemi ?

Kendi koyduğum ismi kullanıyorum 6 senedir resmi yerlerde isim sorma harici kullanmadım kv tarafı hariç kmse diğer ismi bilmiyor kızım da kullanmıyor

Ben esimin istegi uzerine soyledimde cevreye iki ismini, ama benim cevremin tek benim koydugum isimle cagirmasi bile onu(yani esimi) cileden cikarmaya yetti. Bende simdi inadina kendi koydugum isimle sesleniyorum sadece

Ben esimin istegi uzerine soyledimde cevreye iki ismini, ama benim cevremin tek benim koydugum isimle cagirmasi bile onu(yani esimi) cileden cikarmaya yetti. Bende simdi inadina kendi koydugum isimle sesleniyorum sadece
İlk zamanlar sıkıntı oluyor evet ama sen taviz vermedin mi çocukta büyüdü mü sıkıntı bitiyor onun söz hakkı oluyor isim hakkında en büyük hatam kv adını koymak oldu

Merhaba arkadaslar,

son konuma bakarsaniz kizima kvdemin ismini ikinci isim olarak koymustuk ve kvdemler sadece kendi koydugum isimle degilde iki isimle seslenmedigm icin bana tavir aldiklarini felan anlatmistim. Bu durmunda esimle aramda cok huzursuzluk yasamama sebep oldu. Hatta evlilik terapistine basladik bu hafta.

Bu yasadiklarim, daha once gorumcemle olan sorunlar, yani esimle aramdaki uc senelik ailesi "yuzunden" huzursuzluk, ailemden uzak olup onlara bisey anlatamadigm icin destek alamamam felan sanirim beni dogumdan sonra lohusa depresyonunun dibine yitti ...

Cok utanarak yaziyorum ama hamileyken bebegimi cok seven ben sanki simdi onunla ilgilenmek istemiyorum. Onu seviyorum, opup kokluyorum ama agladiginda cok cabuk kizabiliyorum. Kizdiktan sonra kendimden nefret edip agliyorum cunki o daha bebek ve ben kendi psykolojik durumum yuzunden boyle sinirliyim.

Evlilik terapistine basladik dedimya, eger hala esim hatalarini anlamazsa ciddi ciddi bosanmayi dusunuyorum, ve tekrar utanarak yaziyorum ama bebegimi engel olarak dusunuyorum bazen ve tas kalpli gibi oluyorum bi an. Aslinda onun butun sorumlulugunu alabilirim, calisirim bakarim, yani guveniyorum kendime ama ara ara gelen sacma dusunceler beni korkutuyor.

Bu arada gecen hafta doktora gittim sakinlestirici verdi arada aliyorum kotu oldugmda.

Benim gibi olan varmi ? yani bebeginizi her an her dakkika sabirla seviyomusunuz ? Lutfen bana bunun lohusa oldugunu soyleyin ... yoksa gercekten anneligi yapamiyomuyum ben ?

Cvplayanlara tsk ederim, ek olarak birsey sormak istiyorum : aileme bahsetmelimiyim bu durumlardan ? bana destek cikicaklari kesin, ama simdi onlarida germek korkuyorum bosu bosuna duzelirse aramiz
Ayni şeyleri yaşadım. Sinirleniyordum sonra kendime kızıyordum. Ben en son eşime anlattım her şeyi konuşmak iyi geldi yardım istedim. Bazen ben dayanamıyorum al sen bak dedim eşime. Sağolsun bi şekilde atlattık. Insan bu dönemde en ufak şeye sinirleniyor üzülüyor. Zamanla geçecektir.

Çok yorum yapılmış ama ben de sormadan geçmek istemedim. Klasik ve can sıkıcı gelebilir bu soru ama hormonal olarak bebekle annenin birbirine bağlanması açısından çok önemli: emziriyor musunuz? Zira emzirdikçe salgılanan oksitosin sizin bebeğinize bağlanmanızı da sağlar, bu size de çok iyi gelir. Lohusalığımda ben sizden çok da zor şeyler yaşadım ama bebeğimi uyuyunca bile özlerdim. Ayrıca bebeğinizi babasına bırakıp bir hava almanız iyi bir fikir gibi gözükse de bebeğinizle bağlanmanızı bozabilir. Bebeğinizi kanguru/sling şeklinde kucağınızda taşıyarak çıkın dışarı. Bir yürüyüş yapın, belki alışveriş yapın. Bebek arabasına bile koymayın, tensel temasla duygusal yakınlaşmayı da yaşarsınız. Bu zamana kadar hiç emzirmemiş bile olsanız (hiç doğum yapmamış kadınların bile bebeğe memesini vermesiyle bir süre sonra sütü gelebiliyorken) şu andan itibaren emzirebilirsiniz. Bu konuda yardıma ihtiyacınız varsa onu araştırın.
Çocuğunuza sevginizin katlanarak artacağı, huzurla büyütebileceğiniz günler dilerim.

Çok yorum yapılmış ama ben de sormadan geçmek istemedim. Klasik ve can sıkıcı gelebilir bu soru ama hormonal olarak bebekle annenin birbirine bağlanması açısından çok önemli: emziriyor musunuz? Zira emzirdikçe salgılanan oksitosin sizin bebeğinize bağlanmanızı da sağlar, bu size de çok iyi gelir. Lohusalığımda ben sizden çok da zor şeyler yaşadım ama bebeğimi uyuyunca bile özlerdim. Ayrıca bebeğinizi babasına bırakıp bir hava almanız iyi bir fikir gibi gözükse de bebeğinizle bağlanmanızı bozabilir. Bebeğinizi kanguru/sling şeklinde kucağınızda taşıyarak çıkın dışarı. Bir yürüyüş yapın, belki alışveriş yapın. Bebek arabasına bile koymayın, tensel temasla duygusal yakınlaşmayı da yaşarsınız. Bu zamana kadar hiç emzirmemiş bile olsanız (hiç doğum yapmamış kadınların bile bebeğe memesini vermesiyle bir süre sonra sütü gelebiliyorken) şu andan itibaren emzirebilirsiniz. Bu konuda yardıma ihtiyacınız varsa onu araştırın.
Çocuğunuza sevginizin katlanarak artacağı, huzurla büyütebileceğiniz günler dilerim.

Evet emziriyorum, ve bende kizimi uyuyunca ozluyorum. Sadece arada tuaf duygular yasiyorum, azda olsa yasiyorum ve beni tedirgin ediyor. Yoksa kuzum geceleri ustunu acarda usur diye yarim uyuyorum, saatlerce yanina yatip onu izleyebilirim. Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim

Normalsin.. bana gore normalsin yani. Cunku anlattiklarjnda kendimi gordum ben de boyleyim. Ya bence her anne bebegine kiziyordur ve o uykuya daldignda aglayarak ozur diliyordur falan ne bileyim. Hep bi vicdan azabi kalp ezilmesi yasiyorum ben. Ben cok snirli yapidayimdir biraz patavatsiz sap diye biseyi soyleyen biriyimdir mesela. Bu resmen kizima da yansiyor. Bazen cok sabirli oluyorum ama o zamanlar mesela bosumdur islerim bitmistir ortalik duzgundur yazilarimi yazmisimdir esimle aram iyidir yemek bulasik camasir vs dert yoktur bebegim de hasta degildir ..yaramazliklarini gogusleyebliyorum. Ama bazen de her is ust uste gelip arkanda bi de wiii wii aglayan bi bebek olursa patlayabliyorsun..
Ben bagirabiliyorum ara sira ama benden baskasinin bagirmasina da izi vermem. Babasi bile bagiramaz. Cunku.. annelere hak bence birazcik . Biz de insaniz yoruluyoruz basimiz disimiz agriyabiliyor caresiz oluyoruz anlayisliklar olabiliyo esimizden. Laf sokusturmacalar olabliyo bizi iyice sinir ediyorlar. Bi de evi b.k goturuyosa ne bileyim bi de baska sorumluluklar varsa calismak yada okumak gibi sinavlar gibi.. ister istemez cocuga bagirirken buluyosun kendini.
Bence kotu anne degilsin. Dovmuyorsun ya. Bazen hirsini ondam cikarmak istiyorsun. Zaman gectikce adapte olacaksin annelige ..
Bana annem hala hatirlatir, yeni dogum yapmisim bikac hafta gecmisti heralde. Uyuyorm. Annem gelmis hadi uyan cocugun seni istiyo diyo.. ne cocugu ya diye uyaniyorum. Annem de kizin istiyo seni gel diyo ne kizi ya ne diyosun diye azarliyorum.. :D yani insan hemen adapte olup benimseyemiyor olabilir. Zamanla hersey oturacak merak etme.
Es konusuna gelince ben de bi cok konu actim bunla ilgili. Hamilelikte basladi kavgalar cocuk dogunca bizimkinin icine seytan girdi delirdi bisey oldu.. sonra sonra normale biniyor az sabret. Cinsellik sekteye ugradiysa o da bir neden. Bizde hala duzelmedi gerci de.. alistik rutine..

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım
Hemen hemen aynı bebeklerimiz benim ki de 10 güne beş aylık olacak
Ben doğum yaptım annem on gün sonra gitti kv ile baş başa kaldık tabi kv dem ne bir bardak su ne yemek aç susuz kolik bir bebek
Eşimin rahmetli babasının adını koyduk seve seve ama kv ler onu bile değiştirip söyledi vs..
Bebeğim sürekli ağlardı o zamanlar aynı bende senin gibiydim herseyin sorumlusunun o olduğunu düşünüyordum
Eşim en ufak bir şeyde beni suçluyordu derken
Baktım ki evlat tan kıymetli tatlı birsey yok
Onun dışındakilerı sildim attım
Yani o günden sonra ne eşim ne kv asla moralimi bozamadı çünkü yavrumun mutlu olması bile bana bağlıydı
Onu sardikça sarmaladıkça bağlandım şimdi ise nasıl başlayacağım onu görmeden diye ağlıyorum
Sen kuzuna sarıl kimsenin suratı umrunda olmasın inan ki herseyi anlıyorlar mutsuzlugu mutluluğu sen mutlu olmana bak

5 aylik ama baslarda bu kadar degildim sanki zaman gectikce dahada kotulestim

Simdi bide hayata onun gozunden bak..
Dev gibi biri ona kiziyor,istedigini anlamiyor,yemesi icmesi herseyiyle sana bagli..
Sen depresyondasin tamam ama bagirarak el kadar seyi de depresyona sokarsin.
Kotu anne degil yorgun annesin buyuk ihtimal.
5 aylik bebek kolay olur genelde, buyudukce inadi vs daha artacak, uykuya direnecektir, bunlar hepimizin yasadigi seyler.
Sinirin hirsin kime ise onunla sorununu hallet bnce, inan bu senin icin daha rahatlatici olur.

Back
X