Sanki hayatta her eyi yanl yapmm gibi geliyor :((

nadya83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2009
882
6
96
Antalya
sanki bir hayat yaşıyorum ama çocukluğumdan beri hep hatalar yapmışım gibi geliyor,
mesela üniversıteyı sehır ıcınde yazmıs olmam ya da hep aılemle yasamam veya
okuldan sonra da sehır dışına cıkmamıs olmam,
ailemın sureklı evlenmem ıcın yaptıgı baskı sonucu asla evlenemıyor olmam
cunku her zaman bırılerı evlenmem gerekır ama evlenemıyen bır embesılmısım gıbı davranıyor her zaman gec kalmısım gıbı,
işlere gırıp cıkıyorum ama hep yanlış yapıyorum hep yanlış işe gırıyor ve zaten beceremıyorum, evde oturuyorum ıstedıklerı gıbı ama aslında ıstedıklerı bu degılmiş gıbı,
ve tum her seyın suclusu sadece ben oluyorum herkes bunu dıyor sen basarızsın nadya
her zaman basarısız oldun
geldın 27 yasına,28 de oluyorsun saklama evde ev kadını degılsın ögrencı degılsın evlı degılsın ev kızısın bır işe yaramayan, içimdekı ses bıle aynını dıyor ve bır yerlerde hata yaptım ki hep bunlar basıma geldı, hayat degıl bu hataları yapan hep bendim,

kücükken tek basıma gezmeme dışarı cıkmama ızın verılmedı, ızın verdıklerınde de hep hata yaptım, hep ablam abım olucaktı basımda onlar da benle gezmek ıstemedı, aılem hala bıle aılem gezdırıyor cunku kocam yok bunun yanı sıra işe gırsem de calısamayan basaramayn bırıyım cunku aptalım. :sinifsinif: hatayı belkı dogmakla yaptım

Arkadaşım sanırım depresyona girmişsin,profesyonel bir yardım alsan çok iyi olur..
Ne olursa olsun yaşamak çok güzel bunu unutma!..

Hofff okurken bile daral geldi, neden bu kadar yukleniyorsun kendine? :bbo:

kendine haksizlik ediyorsun. gereksiz takintilarla okada cok ugranmissinki kendini tanimaya firsatin kalmamis gibi geldi bana. hic bir insan dogmakla hata yapamaz. iyi veya kötü olmak bizim elimizde ama okudugum kadariyla senin yaptigin hata yok. belkide o saydigin hayat sartlari sana uymadi? tarzin degildi?

o halde hayata küsmek yerine hayati tekrar taniyip sevmeye bak. ilk basta kendini sonrada etrafindakileri sasirt =) eminim cok güzel yeteneklerin vardir

Allaha sükretki seni saglikli yaratti.üniversite okumussun nekadar güzel bir nimet. ya bunlardan mahrum kalsaydik??..... bazen elimizde olan imkanlarin farkina varamiyoruz

belkide bizi bu duruma getiren o imkanlarin ta kendisi ne dersin ??

Sen Seninle Mutlu OL :)

Tedavi görmen yararli olacaktir. bu bir ayip degil canim. kendine iyi bakk

Kendini sev ,kendine güven ,kendine saygı duy...

insanları sev,herkese güvenme,insanlara da saygı duy...

Azimli ol,gururlu ol,yanlış kişilerin olduğunu ,farkettiğinde ilişkine devam etme........

Ama yanlışı ilk yapan sen olma.....

Kendine doğru ve karakteri oturmuş arkadaşlar ve arkadaş çevresi seç......

Bunları uygulama gücünü bulmaya çalış kendinde..

Nadya nooldu? neden depresif takılıyon?..
Birileri canını sıkmış anlaşılan..

özgüven eksikliği yaşıyorsun...
kendinle savaşma boşuna..
herşey kendini sevmekle başlar,,
kendini sever ve kendine olan güvenini yaşatırsan zamanla herşey düzelir..
hiç bir yaş, hiç bir güç, ve hiç kimse, seni sen olmaktan men etmemeli ..
kendini yaşa...
hayatın senin önüne koyduğu setlerden kaçma, savaş,diren...
umutların için,geleceğin için, en önemelisi kendin için ...
herşey sende başlayıp ,sende bitiyor..
hiç birimiz için hayat kolay değil,olmadı ,olamazda...

sanki bir hayat yaşıyorum ama çocukluğumdan beri hep hatalar yapmışım gibi geliyor,
mesela üniversıteyı sehır ıcınde yazmıs olmam ya da hep aılemle yasamam veya
okuldan sonra da sehır dışına cıkmamıs olmam,
ailemın sureklı evlenmem ıcın yaptıgı baskı sonucu asla evlenemıyor olmam
cunku her zaman bırılerı evlenmem gerekır ama evlenemıyen bır embesılmısım gıbı davranıyor her zaman gec kalmısım gıbı,
işlere gırıp cıkıyorum ama hep yanlış yapıyorum hep yanlış işe gırıyor ve zaten beceremıyorum, evde oturuyorum ıstedıklerı gıbı ama aslında ıstedıklerı bu degılmiş gıbı,
ve tum her seyın suclusu sadece ben oluyorum herkes bunu dıyor sen basarızsın nadya
her zaman basarısız oldun
geldın 27 yasına,28 de oluyorsun saklama evde ev kadını degılsın ögrencı degılsın evlı degılsın ev kızısın bır işe yaramayan, içimdekı ses bıle aynını dıyor ve bır yerlerde hata yaptım ki hep bunlar basıma geldı, hayat degıl bu hataları yapan hep bendim,

kücükken tek basıma gezmeme dışarı cıkmama ızın verılmedı, ızın verdıklerınde de hep hata yaptım, hep ablam abım olucaktı basımda onlar da benle gezmek ıstemedı, aılem hala bıle aılem gezdırıyor cunku kocam yok bunun yanı sıra işe gırsem de calısamayan basaramayn bırıyım cunku aptalım. :sinifsinif: hatayı belkı dogmakla yaptım

canımbenim neredeyse 3 sene önce bunlarla boğşurken buldum kendimi...hatta daha önceden ber, bunlarla boğuşuyodum ama bunun normal olduğunu sadece kendime olan güvensizliğimden kaynaklandığına inanıyordum...kendimi sıktım sıktım sonra bir baktımki gözlerimden sürekli yaş gelio...işte ağlıyorum evde ağlıyorum...doktora gittim tabi sonuç şiddetli depresyon...üç sene boyunca doğru düzegün tedavi olmadım bi gittim beş gitmedim ilaç bi ay kullandım 5 ay ağladım :( ve değişmedi hala sinirleri çok zayıf güvensiz biriyim...yapma bunu kendine doktora git...emin ol daha ii hissediceksin kendini...bende başlicam tekrar yakında...

Biliyo musun Nadya, hayatta her şeyi yanlış yapma ihtimalin milyarda bir.
Senden ricam şimdi dürüstçe ve ciddi ciddi otur bi düşün bakalım.
Hayatında doğru giden, güzel olan mutlaka bir şeyler bulacaksın, ama dürüst ol kendine, bu depresif halinden bir an da olsa sıyrıl ve düşün...
Sonra da o bulduklarını bizimle paylaş bakalım.

mesela okulunu bıtırmıssın
sana okuma şansı verılmıs neguzel
hadı sımdı bıze meslegını soyle ve sana elbırlıgıyle bır hayat duzenı kuralım..

bence aılene bağımlı görüyorsun kendını, ne okudun bılmıyorum ama Kpss gıbı bır sınava gırme şansın varsa gır.
ve kendı ayaklarının üstünde durmak ıçın çaba göster artık. başka bır şehırde yenı bır başlangıç yap mesela...

ve bunlardan önce bır psıkologa gıtmenı tavsıye ederım, çok ışe yarıyor ;)
üzme kendını... sadece özgüvene ıhtıyacın var...

mesela okulunu bıtırmıssın
sana okuma şansı verılmıs neguzel
hadı sımdı bıze meslegını soyle ve sana elbırlıgıyle bır hayat duzenı kuralım..

Sen kendine takmış durumdasın, insanın ilk önce kendini eleştirmesi durumunu iyice aşmışsın artık, süreklli hata ararsan hep bulursun, bir şey için elinden geleni yaptığına inanıyorsan sonucu olumsuz olduğu vakit kendini suçlama her şeyde bir hayır vardır, ailen senin üstünde ne kadar baskı kurmaya çalışsada sen kendi bildiğini uyguluyorsun, öyle olmasa çoktan onları dinleyip evlenmiştin, bu tür yönlendirmeler hep olur, evlen şu okula git şu mesleği seç vs., kulak ardı etmeden dinleyip kendin için iyi olana sen kendin karar vermelisin

hayatı boyunca eleştirilince insanlar kendini sorunlu görmeye başlıyor...
ınanın herkes ama herkes yanlış kararlar alıyor..Bunu farkeden var farketmeyende..
Sizi sıkıntıya sokan aileniz hiç mi hata yapmadı acaba ben bile br mesajdan bir sürü çıkarım yapabildim.
Size hata yapmayacaksın diye bir kağıt mı imzalattılar doğarken .."hayır"..
O zaman herkes gibi siz de bu şekilde gelişecek,tecrübe kazanacaksınız.

Ayrıca hayal kurun,kitaplaro kuyun, amaç edinin kendinize sevdiğiniz bir yolda..
Mesleğiniz varsa onunla ilgili araştırın, kurslara gitmeye çalışın.
olmadı halk eğitim kurslarına katılmaya çalışın.
ınsanların arasına karışıp,saülıklı ilişkiler kurmayı deneyin.
bir kenara bırakın sizi eleştirip,kıranları...

Şimdi insanlar (ailen de olsa) yönetmeyi, hükmetmeyi, sözlerini dinlettirmeyi çok severler.
Bunda değiştirebileceğin bir şey yok zaten.
Sen insanları değil, kendini değiştireceksin.
Evlenememeni ya da düzgün bir işe girememenin sebebini ailende ya da çevrende arama.
Ne zaman ki kendi kararlarını kendin verirsin, o zaman kıpırdar hayatın, şekle girer.
Yoksa sürüklenir durursun böyle, bi silkelenip kendine gelme zamanı.

yanlış yapmaktan ne kadar çok korkarsan, o kadar çok yanlış yaparsın. başarısızım diyorsun. neye göre kime göre? başarı dediğimiz şey nedir?

korkma bu kadar, bırak yanlış yap. sonra öğren doğrusunu bir sonraki sefere onu yap. evlilik midir hayattaki başarı? insanın dünyaya gelmesinin tek amacı evlenmek midir?

boşver bunları at bir kenara. insanların istediği gibi değil, kendin olmak istediğin gibi ol. bu insanlar ailen bile olsa.. duyma, görme... bir şekilde savunma mekanızması geliştirmişsindir tahminimce.

kendine güvenmek istiyorsan da üretici ol. çaba sarf et. başaramıyorum, hata yapıyorum diye kenara çekilme. o zaman doğru da yapamazsın.

işin içinden çıkamıyorum, çıkış yolumu bulamıyorum diyorsan da profesyonel bir yardım al. Belki sana neler yapabileceğinle ilgili yol gösterir. ama sana şunu da söyleyeyim, ilaçlar senin bu duygunu sadece bastırır, çözüm olmaz. en nihayetinde çözümü kendin bulacaksın :teselli:

kızlar ne guzel yazmışsınız okurken aglıycaktım yine,
şimdi de aglamamak ıcın zor tutuyorum kendımı,

annem hala gelmiş bak o kız evlenıyor nasıl başarabiliyor dıyor, bilmyorum ki kaderidir belki ya da belki onu kabul eden biriyle evlenicektir veya gercekten sevmıyor olabilir bilemiyorum. yani dünyanın yarısı evli hepsini kıskanamam ki
ben düşünüyorum son işimden kendımı attırsaydım simdi işsizlik maaşım olurdu, evlenip bosansaydım ailemle yaşarken ssksız olmazdım sskm olurdu buda hem başarısızlık olurdu hem de aslında bu açıdan bir başarı,
okul okudum canım ders calısmak ıstemıyor olabilir başaramıycak gıbı gorebilirim ama kpss calısabilirim oldugu kadar derim o olmazsa össye gırer yenı bır okul okurum belki ögretmen ya da eczacı olurum veya baska bır okulda sansımı denemiş olurum ögrencı olurum en kötü halde, yenıden okuyorum derım,
şu an evlensem normal maasla evını gecınren bır adamla olsam bu da benım ıcın kurtulus olmazdı belkı,
amacım hıc oyle bır sey olmadı hep aılem oku calıs basarılı bır kadın ol dedı bunu başaramıyorum belkı şansım yaver gıtmedı,
aynı dalda ılerlemedım turlu işler denedim mağazacılık muhasebe sekreterlik telefondaarama yetkılısı falan, belkı tek dalda tutunsaydım sımdı işte o başarıyı görürdüm, ya da belkı dedıgınız gıbı budur benım başarım belkı en ıyılerı denedım de şu an olabileceğim en ıyı yerde mıyım
her şey bır yana ıyı bır seyler yapmalıyım sanırım.
iktısat fakültesı okudum ben kızlar, belkı bunu okumasam liseden sonra işe atılsam yıne aynıları gelıcektı başıma ve dıyecektım ki keşke üni okusaydıum. belkı de evlenıp bosanacak yıne şu an aynı durumda olacaktım belkı kaderım yolunu degıstırıp bana mutluluklar gösterecektır,
özguvenım sıfırın altında ama, süreklı aılem benı aşağılıyorken yüksek tutmam ancak bır yalandan ibaret oluyor. yani evdeki akşamki konumuz bile ceyızlerımı hangı parayla alabileceğimiz ama zaten evleneceğim birinin olmaması ve işsiz olmam. bir işe yaramıyor sekılde evde oturmam :(
neyse sonra konusurum daha aglayasım geldı gene. iyi bır seyler düşünmelıyım haklısınız.

offfff ben okurken benim içim sıkıltı bi silkelen bi kendine gel..
git bi duş al kooşş..
şöyle suyun altına gir ağla ağlaa.. ve sonra kendine söz ver bu son ağlaman çünkü hayatta herşeyi mahvetmek istesende bu mucize olur herşeyi mahvetmek gerçekten okadar kolay değildir..
helede sen bir şeyler yapmaya çalışıyorken herşeyi mahvetmek imkansız..
bence sen yanlış mesleğe atılarak başarısız olduğun için kendini gereksiz hissediyorsun.. ama bu senin suçun değil.. bu milyonlarca ailede olduğu gibi snin ailende de olmayan bir sorun çocuklarının yeteneğini keşfetmemek aman okusunda nereyi okursa okusun..
sonra mutsuz iş elemanları başarısız elemanlar çıkıyor..

bak güzelim.. önce git bir duş al sonra hayatını güzelce gözden geçirelim önce pozitifleri görelim sonra neler yapabilceğini keşfedelim burada bir srü kişi sana yardım edecektir..
ve en kısa zamanda da bir psikoloğa gidip bu bunlımdan kurtulmalısın bende yardım alıyorum ve gerçekten çok faydalı..

üniversite okudum istemediğim bir bölüm.. bir sürü işe girip çıktım mutsuz bir evlilik yaptım ve evliliğimin her günü neredeyse ağlayarak geçirdim son bir ay ise ağlayacak hiçbirşey bulamıyorum..
hayatın dolu tarafından bakıyorum çünkü..
hadi canım bi toparlan ve pozitif düşünmeye hazır olduğunda biz sana yardım etmeye çalışalım..

sakın kendine ben başarısızım diyerek eziyet etme..
başkalarının sende gördüğü şey sadece senin gösterdiğin kadardır.. demekki sen içindeki cevherleri onlara hiç göstermedin..

Back
X