Sanrm arkadama olduundan fazla deer verdim

merhaba_hayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
67
0
86
İstanbul
merhabalar ben pınar sizlerle bir konuyu paylaşmak istedim benim cok değer verdigim vede cok sevdigim ögretmen bir arkadaşım var yaklaşık 4 senedir tanıyorum ama doslugumuz daha yeni pekişti 8 ay kadar felan oldu ona dostum dedim dost kapılarımı actım cümki cok deger verdim vede cok sevdim aynı şehirdeydim amam bir gn farklı bir şehire tahini cıkmıştı vede arkadaşım oraya yerleşmek zorunda kalıdı bu benim için cok üzücüydü cok sevdigim bir arkadaşımdan ayrılmak tabiki cok zordu ama zaman insanı alıştırıyor allahtan telefonlar vardı sürekli görüşüyorduk....onun hep yanın da oldum vede olmaya calıştım iyi gününde ve kötü günlerinde hep destekcisiydim...Bir gün cok moralim bozuktu ve arkadaşımı arama gergi duydum sesini duymak onunla paylaşmak istiyordum o gün ona cagrı atmıştım aramasını bekliyordum aramadı ardında bi mesaj atıım mesajda da meşgul olsan bile en azından arayıp bunu dile getirebilirdin dogru hata bendeki seni aradım diye bi mesaj yazmıştım... daha sonra aradı ama ben meşgule vurdum sonra faceme mesaj atmış insanların öyle anları vardırki o anda arayamaz vede o anda kimseyle görüşmek istemez vede bende bu mesajına karşılık bir mesaj yazdım.Eger dostsak iyi ve kötü günümüzde birbirimizin yanında olamıcaksak bunun ne anlamı varki en azından neyin oldunu söyleyebilirdin diye bir mesaj yazdım ve daha sonra aardım ...Bana benim öyle arkadaşlarım varki bir ay görüşmeyince bana sitem etmiyorlar ve hesap sormuyorlar dedi...Dost olucaksak böyle olmalıyız dedi ben ona sitem etmedim hesap sormadım ...ama eger o benim dosttumsa yeri gelir sitemde ederim yeri gelir hesapda sorarım çümki bilirim ki ona nazım gecer demi....o gün onun da kötü bir gününe denk geldi benimde kötü bir gönümde bir birimize patladık galiba konuşma biraz hararetlendi benim ses tomum yükseldi bende ozaman benimle bir daha görüşme vede seni bir daha aramıcam deyip telefonun kapatmıştım daha sonra sakin düşününce tekrar aradım onu sadece ses tonunu yükselttim için arkadaşım dan özür diledim .o gün ne konuşacaktım konu nereye vardı.....en azından daha sonra niyin vardı ogün diye sorabilirdi tabiki şuan görüşüyoruz ama ben şunu farkettim ki ona cok deger vermiş vede cok sevmiştim gördümki ona karşı olan değerim sarsıldı çümki onun söylemiş oldugu o br iki sözünü unutamıyorum şimdi bayrama gelicek daha oncede bayramın kinci günü görüşürüz diye bir plan yapmıştım ama şimdi baktım da ise bende ona karşı cok şey degişmiş görüşmemek için bahaneler uyduruyorum eskiden olmuş osaydı eger o arkadaşım gelcektide bayramda beni görmeden gidicekdi bunu asla kabul etmez buna ödün bile vermezdim ama dedim gibi gaiba ona olan sevgim sarsıldı şimdi siz olsaydınız ne düşnr vede ne yapardınız.......

Son düzenleyen: Moderatör:
gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler
sizinki öyle olmuş
bir de arkadaşınızın gözüyle düşünün derim
belki onun da size ihtiyacı olan bir zamanda siz ona uzak davranmışsınızdır bilmeden...

canım yanlış anlamadıysam sen o gün sadece çağrı atmışsın o bilemezki senin o andaki ruh durumunu, iyimisin kötümüsün nerden bilsin sen söylemeden, aramadığında da tekrar bir msj atacaktın diyecektinki müsait olduğunda beni ararmısın kendimi hiç iyi hissetmiyorum seninle konuşmaya ihtiyacım var diye, o da bakacaktı mesaja arkadaşım zor durumda diye ilk müsait olduğunda arayacaktı seni çağrı atmışsın sadece nereden anlasın kötü oldğunu da hemen arasın,sakin bir zamanda mesela bayramda geldiğinde mutlaka görüşün ve konuşun biraz gereksiz bir tartışma olmuş dostlar arasında olur böyle şeyler,ortada önemli bi durum yok bu sorun halledilebilir,ikinizde biraz fazla büyütmüşsünüz dostluk kavgalara rağmen tartışmalara rağmen o sıcaklığı o paylaşımcılığı koruyabilmektir yerimseniben tartışmalar kavgalar her ilişkide olur

bu sizin arkadaşınız yahu, kardeşınız ya da kocanız değıl ki trip yapmanızı normal karşılasın.... yanı ben bıraz sızı kapris yapıyor gibi gördüm.

telefonda bana sesını yükselten, aramıcam vs. dıye tavırlar yapan bı arkadaş ıstemezdım ben. (şahsi fıkrım, kırıcı olduysam özür dılerım)

dostlukta trip gurur aramamak vs bunlara yer yoktur sen bayrama yakın ara arkadaşını geldiğin gün mutlaka görüşüyoruz bi saatliğinede olsa,bahane istemem de bu gibi küçük şeylerden ötürü birbirimizin kalbini kırdığımıza,dostluklarımızı yıprattığımıza değmez vereliniortak

dostlukta bu tür şeylere yer yoktur bana göre
can dostum, kardeşim dediğim bir insan var.
birlikte doğduk birlikte büyüdük en kötü günlerimizde birbirimizin yanında olduk.
evlerimiz karşı karşıyaydı.
ben evlenene kadar aynı semtte oturduk.
15 aydır aynı şehirde ama ayrı semtlerdeyiz.
ikimiz de iş hayatına atıldık. en evlendim o ise evlilik arefesinde ve işleri çok yoğun. haftada bir gün izni var. o izninde de doğal olarak ailesi, sözlüsü ile geçirmek ister ve tabi özel işlerini halletmeyi. ben ara sıra iş yerinde ziyaret ederim onu.
tabi ki eskisi kadar birbirimizi sık göremiyoruz bazen aylar oluyor görüşeli ama biliyoruz ki biz hep birbirimizin yanındayız ne olursa olsun. şimdi görüştüğümüz zamanları dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz.
herşey hep aynı olacak diye bir kaide yok arkadaşım. hayat koşulları insanları bedenen uzaklaştırabilir. önemli olan aradaki güven, sevgi ve saygıdır. demişsin ki bayramda 2 günlüğüne gelecek. bence bu 2 gününü ailesine vermesi kadar normal bir şey yok. tabi sen dersen yarım saat 1 saat de olsa görüşelim seni de kırmaz sana dostun dediyse. dostluğunuzu bu tür şeylerle zedelemeyin. dost zor kazanılır ama kolay kaybedilir...

bence siz abartmışsınız,bunda dostluğu bitirecek kadar büyük bişey yok,demekki sizde gerçek anlamda dost değilmişsinizki bu kadarcık bişeyde hemen ondan uzaklaşıp,eskisi kadar değerli olmadığını düşündünüz.Arada sırada böyle kopukluklar yaşanabilir,toleranslı olmak gerektiğini düşünüyorum ben. Ve dost kaybetmek acıdır...

Aynen katılıyorum sana canım dostluk arkadaşlık brbirine bğımlı olmak demek değildir, her istediğinde kapris yapmak demek değildir, nasılsa nazım geçer diye gerekli gereksi trip yapmak değildir...
MAdem arkadaşınla konuşmaya ihtiyacın vardı niye direkt aramadın da çağrı attın?
Kız belki o an müsait değildi, belki sınav kağıtlarını okuyordu, belki morali bozuktı keyfi yoktu.... Sen çağrı atınca önemli bişey olduğunu düşünememiştir.Kendi canı sıkkın olduğu için de senin keyfini kaçırmamak için geri aramamıştır, yarın arar konuşurup demiştir.. Ama senin o tripli mesajından sonra da kızıp o da sana karşı mesafe koymuştur.. Olamaz mı???
Olaylar herzaman senin ekseninde dönmez, bazan karşı tarafı da düşünek gerekir...
Ne yani sen çağrı attın, o seni geri aramadı.. Ve sen dostunu dostluktan sildin, artık esisi gibi değer vermiyorsun öyle mi...
Madem daha sonra mesaj atabildin arayacak kadar da kontörün vardır... Eee o zaman sen niye aramadın da çağrı attın gerçekten anlamadım..
Ne bekliyorsun insanlar dost olunca müneccim de oluyorlar, dostu ona çağrı atınca çağrının tonundan morali bozuk diye mi arıyo öylesine mi arıyo mutlu diyemi arıyo diye tahmin etsin ve ona göre davransın...

Bence çook ama çok kaprisli davranmışsın...

sen dostun kabul etmıssın ama o arkadas olarak kabul etmıs senı galıba.
dedigin gıbı ınsan dost dedıgı kısıye sıtemını de eder nazını da eder. edebılmelı....
dost dedıgın hemen tmm deyıp sırtını dönüp gıtmektense,
en azından bı kacgün sora bıle olsa gecen konusamadık ıkımızde sınırlendık neyın vardı dıyebılmelı...
ufak tefek bır ıkı söz dostlugu bıtırıyosa, hıc dost olamamıssınız demektır...benneyaptımki

dostluk ve arkadaşlık farklı kavramlar..
Evet siz onu dost görmüşsünüz belki de o sizi arkadaş gördü..
Veya o gün eşref saatine denk geldiniz..

canım benim de dostumdediğim çok yakın arkadaşım vardı 4 senelik
düğünüme 15 gün kala beni aradı
ben senin düğününe gideceğim diye ailemden izin aldım ve ankaraya gittim çok önemliydi dedi ve sebebini söylemedi ayrıca erkek arkadaşı ankaralıydı.
ne işin vardı ki beni bu işe alet ettin dedim söylemedi ve düğününe gelemeyeceğim kusura bakma dedi
sanki çok basit bir şeymiş gibi
o günden bu yana telefonlarını açmak içimden gelmiyor
kalbimi çok kırdı çünkü
dostu da olsam beni bu şekilde kullanan biriyle dostluğumu devam ettiremem çünkü çok kırıldım
dediğiniz gibi dost olmak zor ama dostunu kaybetmek çok kolay
o yüzden bir de o arkadaşının gözüyle bak olaylara dedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…