şanssızlık

bu ülkem insanının zihniyetinden bıktım. kadının da erkeğinin de.

aslında dul kelimesinde bi şey yok, bu kötü bi kelime değil. kötü olan, bizim insanımızın bu kelimeye yüklediği anlamlar ve bu kelimeyi sanki hakaretmiş gibi kullanmaları.

evliye evli denir, evli olmayana bekar denir bence. yani evlenmeden öncesiyle, evlendikten sonrasını neden farklı kelimelerle anlatma ihtiyacı duyuyorlar?

ne ki evlenip boşanmak? boşanmış bi insanın, hiç evlenmemişten farkı ne? bakire olmaması mı? bütün bu kelime farklılıklarının sebebi zar mı? ne kadar iğrenç.

yahu velev ki kocam öldü ve ben dulum. kocası ölene niye dul deniyor onu da anlamıyorum, koca yok olunca ben otomatikmen bekar oluyorum tekrar.

ama hadi öyle diyelim istedikleri olsun, kocam ölmüş ben de dul olmuşum. eee? yani? ne var bunda? bu saçma sapan küçümseyiş neden? evli olmak çok mu matah bi şey? ya da hiç evlenmemiş olmak çok mu üstünlük sağlayan bi şey?

sevgili olup ayrılmakla, evli olup boşanmak arasında hiçbir fark yok. tek fark birisi kanun önünde, resmiyette daha fazla hakka hukuka sahip, ayrılığının prosedürü çok o kadar.

Amaaan mugehatun herşeye takılıyorsun. Bizim toplumumuzda böyle tipler çok zayıf yerinden vurmaya çalışan insanlar çok bilmiyormusun bunu? Daha önce cam fanusta mı yaşadın kuzum sen şimdi bunları görünce çok kırılıp daralıyorsun :)
Cevabını verip devam ediceksin. Kaç kere evlendin boşandın da dul mu denir bekar mı denir biliyorsunuz der takmazdım kafama. İllaki o an canım sıkılır tabi ama geçer gider
Herşeyin 4 4 lük olsa ona bile bişey söylerler. Hayatın fazla mükemmel kesin kocan aldatıyor kesin çalıyor kesin başına gelecek var derler :)
Cem abinin dediği gibi, koy g.tüne rahvan gitsin:)

kafana takma içindeki pisliği dışına vurmuş gibi düşün sınırınıçiz,samimi olma,yemeğe çıkma

Kimliginizde medeni durumunuzda ne yaziyor onu gozune soksaydiniz keske.

Dun gece oturdum senin butun konularini ilk gunden itibaren actim okudum sabah 5,5 ta telefonun sarzi bitene kadar biliyomusun:)

Vardir boyle dengesizler konusmus olmak icin konusurlar sacma sapan sen ne diye kaale aliyosun ki bu densizleri canini siktigina degmez:)

Bu ve benzerlerine maruz kalacaksindir bundan sonrada hazirlikli ol ve sakin bozma moralini.

Allah sevdigi kullarini hep sinarmis ya, seni de cok seviyor bence bu yuzden hep siniyor isinle, evliliginle, kilonla... ama sen her sinavi basariyla veriyorsun!

Helal kiz sana:)

Sana o cümleyi kuran kadın o kadar zavallı ki. O küçük hesapların fesat insanı emin ol mutsuz olmaya mahkum. Dışarıya güler ama kesinlikle mutsuzdur. Hak ettiği de budur. Başkalarını mutsuz eden mutlu olamaz. Bi yerden çok kötü çıkar o günahı.

Sen takma böyle zavallıları kafana. Bak yepyeni bir hayata başlıyorsun. Bir yol çiziyorsun kendine. Umutlu ol biraz:)

üşenmedim bütün konularınızı okudum, çok sempatik bir insan olmakla birlikte fazlasıyla karamsarsınız.
boşanmadan önceki konularınıza da baktım, sıkıntılı durumlardan felaketmiş gibi bahsediyorsunuz.
mutsuzluğunuzu hep bir sebebe bağlıyorsunuz, ama mutsuzluğun içinizde var olduğu o kadar belli ki.
bilişsel terapi diye bir konu var. olayın özü düşüncelerin duyguları kontrol etmesi. düşüncelerinizi değiştirirseniz duygularınızda değişecektir temeline dayanıyor.
her sabah uyandığınızda gerekirse inanmadan kendinizi kandırın, ben çok şanslı bir insanım deyin, evet bekar değilim dulum ama fıstık gibi bir dulum deyin. eski eşim beni hak etmiyormuş, beni hak edecek adam yakın zamanda karşıma çıkacaktır deyin.düşünceleriniz değiştikçe duygularınız da değişecektir ve emin olun bu sizi kırmak isteyen insanlara karşı bir zırh olacaktır. yaralanmaya bu kadar açıkken insanların bu zaafınızdan faydalanmaması kaçınılmaz. size dul denmesinin sizi etkilemeyeceği kadar güçlü olduğunuzda insanlar sizi üzemeyeceklerini anlayıp, sinirlerini bozabilecekleri başka insanlara yöneleceklerdir.
bir önceki konunuzda internet aşkından bahsetmişsiniz, sonuçta aklı başında bir insansınız. önünüze gelen her adamla görüşmeyecek niyetini anlayacak kadar akıllısınız. ben 10 yıldır tanıdığım, benimle evlenmek için senelerce peşimde koşturan bir adamdan sağlam bir kazık yedikten kısa bir süre sonra sonra, eşimle internet ortamında tanıştım. 5 yıldır evliyim ve çok ilgili bir adam olmasa da hayatımda tanıdığım en dürüst insan.
mutlu olacağınıza inanın ki mutluluk sizi bulsun, sevgiler.

Vay be! Dunyanin sorunlari cozuldu. Kisisel sorunlarimizi cozulduk, aile sorunlarimizi olari da cozulduk. Bir tek derdimiz kaldi; kullandigimiz terimleri anlatmak, yani bosanmis neymis, dul neymis, onlarin arasi fark neymis! Zahvalli insanlar! Belli ki siz ise baslamadan gecmisinizi iyice arastirmislar.
Peki, diyelim ki Muge Hatun evlenmedi, ve ayni ise basladi. Is 'arkadaslariyla' ogle yemegine gidiyor... Kesinikle, "niye evli degilsin?" soruya cevap vermek zorunda kalirdi.
Diyelim Ki, Muge Hatun evli, ise basliyor... O zaman "cocugun yok mu?" "niye hala cocugun yok?" "sorun kimde?" sorulara cevap vermeye calisacakti...
Neyse ki, butun bunlari hic onemli degil. Dediginiz gibi ise basladiginiz icin mutlu oldunuz, hic kimseye mutlugunuzu bozmasina izin vermeyin. Ne olursa olsun ilk adiniz attiniz, ve hayatinizda gercekten cok onemli ve guzel degisiklik yapmissiniz.
Ben yerinizde olsaydim, bu is 'arkadaslariyla' mesafeli olurdum. Is ortamini her ne kadar bana haksizlik, terbiyesizlik yaparsa daha iyi is bulana kadar birakmazdim... Ve maasimi hesapta gorene kadar, kac tane yeni topuklu ayakkabi alacagimi dusunurdum!

Noldu sorduda. İçinin yağlarımı erimiş. Kızgın kumlardan serin sularamı atlamış.
Daha 2 gün tanıdıgı birini bu kdr araştırmasının sebebi neymiş.
Bunlardan her yerde var bacım. İster kücük bi il olsun isterse kocaman bi il. Zihniyeti zayıf düşünceleri pis insanlarşa dolu etrafımız.
2 gün sonra herşey geçicek hiç moralini bozma. Sen altta kalan bi tip degilsin bunu biliyosun. Herşeyi zamana bırak.
Benimde çalıştıgım yerde boşandıgımı bilen yok. Patronum hariç. Gerisine b..k yemek düşer.
Şu enerjini düşürme yaa lütfen. Müge kadar taş düşsün başlarına.Kırdıgı yerden kırılırlar bir gün.. Allah büyük.

Yeni işin hayırlı olsun.
Böyle insanlara verilebilecek en güzel cevap,hiç umursamamak ,moral bozmamak emin ol.
Senin moralin bozulunca o amacına ulaşır.
Kimin ne yaşayacağı belli değil,böyle ukala ukala dul denir vs demekle belli olmaz yani onunda gün gelip kendi tabiriyle dul kalmayacağının garantisi yok. O çok güvendiği eşi aldatırsa,terkederse vs anlar dul'mu olunuyor yoksa bekar mı.
Mesafeli dur,ama ezilip büzülme bu insanlara karşı,dik dur. Kendi terbiyesizliklerinde boğulsunlar. Sen ne kadar mutlu,neşeli olursan belliki onlarda o kadar mutsuz olacaklar.

Evet sen bekarsin kocan ölmüş olsa daha bekar sayilirsinm dul lugatini kimlikten bile kaldirdilar. O beyinsiz beyninden kaldiramamis demek.

Bir insan, kadın olabilir. Kadın evlenmiş boşanmış olabilir. Bu kadar garip geliyorsa demek ki ilk adımda, insanlıklarında, sıkıntı var.
İnsaniyet de ısmarlama olmaz. Böyle gelmiş böyle gider, siz demoralize olmayın saçma sapan varlıklar yüzünden.

Aman bunlardan çok var etrafta başkalarının mutsuzlugundan zevk alan içten içe sevinen huzursuz mutsuz tipler. Takma kafanı özellikle is hayatında çok çıkar böyle tipler.

Ben kendimden örnek vermek istiyorum sana insanların kötü olduğunu anlayali çok uzun zaman oldu ünv.deydim. Okulu dondurmustum. Psikolojik sıkıntılı bi dönemdeydim. Akrabalar başladı işte okuyamadın da vs vs tahmin edersin dedim ki akrabalar böyleyse diğerleri nedir acaba... Ve bu işi çözüm bu işin formülü özgüven inan çatlıyorlar. O zaman başladım evet canım isterse dönerim istemezse dönmem babam zengin (ki yok öyle abartı bi durum) okuma kızım para bol diyor. Ki sonra okula döndüm. Sonra mezun oldum bi ton erkek arkadaşım oldu doğru insan dediğim biri yoktu çok erkekle görüşüyorum diye laf yapan es dost arkadaş oldu daha onlar birşey demeden ay ben çapkınlık seviyorum herkesin tadına bakıyorum kime ne anam babam karışmıyor içlerinden beğendiğim olursa alırım diyordum. 30 umda evlendim öğretmenim bu arada ama hep özelde çalıştım atanmadım ,atanamamamı konuşacak oldular kocam pilot babam zengin mal mıyım doğuya gideyim dedim. ( ki sırf kötülüklerine karşı verdim bu cevabı vatan aşkına öğrencilerinin aşkına zor şartlarda görev yapan herkese saygım sonsuz. ) her zaman böyle oldum çok faydasını gördüm. Sen de keşke evli misin diye sorduklarında yok bekarım bi tanesine yol verdim yenisine bakıyorum ama dul istemem çıtır olsun deseydin. Mallayip kalırlar. He arkamdan kaş.r derler falan diyeceksen bu tipler her türlü der. Bırak onlar konuşsun sen hayatını yaşa. En azından lafımı dedim içim rahatladı dersin.

boşver ya düşünmeye bile değmez
boş beyınlı ınsanlar işte
tc kımlıklerınde bile dul ibaresı yok artık
hıc takılma bu tarz yorumlar hep olacaktır

Kiz bunu mu dert ettin :) salla gitsin uc bes kendini bilmezi, sen yine umutla git isine dort elle saril. Cok da fifi de gec boylelerine

böyle dengesiz insan çok çıkacak karşına. derdi ona mı düşmüş yaa. bi de bunu yapan hemcinsin. ne kadar ayıp. boşver canım sen takılma böyle seviyesiz insanlara kendilerini belli ediyorlar

Kendi icinde bi yerlerde taşidigi ezikliği senden cikarmis.takmaya bile degmez.Küçük insanlar bunlar acimalisin bence ona cok yazik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…