şanssızlık

Haklı olduğun kısımlar olsa da abarttığını düşünüyorum

Arkadaşın söylediği doğru, toplumumuzda bahsedilen cahilce anlayış çok yaygın bunu inkar etmek için kör olmak lazım. Bunu ifade etmek istedi bana kalırsa, teşbihte hata olmasın can dündar havası yoktu o yorumunda.

Ben yaşadığı toprağı milletini seven, inançlarına bağlı bir insanım, fakat bu demek değildir ki yanlışa yanlış demeyelim. Konu boşanma dul olma vs olunca cahil demesi normal, diyebilirsin ki genelleme yapmamalıydı herkes bir değil, orada hak veririm sana ama o anda dur yüzdeli konuşayım herkesi harcamayım diye düşünememiş olmasının cezası ban yemek olmamalı.

Yani orda ülkem insanı derken büyük çoğunluğu kastettiğimi, istisnalar olduğunu benim de bildiğimi belirtmeye gerek duymadım, anlarlar diye düşündüm. Ülkemizi seviyoruz diye kafamızı kuma gömüp yanlışlarını söylememek doğru değil ben bunu bi anlatamadim ki kirpiciğe.

İnsanın milletini sevmesi demek yanlışını da savunması demek değil ki, kaldı ki aynı gemideyiz kimi kime karşı savunuyoruz gereksiz alınganlığın lüzumu yok, oğluşlarına toz kondurmayan kaynana gibi oluyor

O bayrak hepimizin bayrağı hepimiz sallayabiliriz ya da hazır ola geçip istiklal marşı okumaya başlayabiliriz seyret curcunayı, iki kelam edemeyiz o zaman burada

Ve mügüşün bir konusu daha böylece yalan olur

Bu konuda nasıl polemik çıktı yahu, aslında herkesin hemfikir olduğu bir konu degil mi bu?

Ah felix, ülkemizin dul kadınlara bakış acısını biliyorsundur, ben de bu konudan bahsederken "cahil ülkem" dedim, çünkü ülkemizin insanlarının büyük çoğunluğu dul kadınlara farklı gözle bakıyor. Bosanmis bi kadin olmak kötü biseymis gibi toplumda resmen ötekileştiriliyor.
Ha istisnalar elbet var bunu belirtmeye zaten gerek yok.
Ama ben böyle dedim diye bi arkadas geldi bayrak ikonlari falan yaparak "sen benim ülkeme hakaret edemezsin de cahil diyemezsin de bilmem ne" dedi.
Ha ben bunu umursamadim o ayri da, mune bunun yüzünden beni banladı. Olay bu işte... ne diyeyim dul kadinlari aşağılayan zihniyete? Cahil demeyim mi yani?

Yazdiklarinizin cogu dogru ama "bu cahil ulkemin bes para etmez zihniyeti" soylemi ne kadar cirkin. Sizi kiniyorum.

Bu cahil ülkemin beş para etmez zihniyetinde, yarın bunlara da "dul, bekar" diye etiket yapıştırılmayacağı ne malum?

Uzun uzun düşüncelerinizi yazıp karşınızdakine cevap hakkı tanımayışınız düşünce özgürlüğü konusundaki fikirlerinizi ortaya koyuyor. Özür dilemek yerine karşınızdakini yanlış anlamakla sucluyorsunuz. Velilere, öğrencilerinize, müdürlerinize vs. yukarıda alıntıladığım "bu cahil ülkemin..." diye başlayan cümleler kursanız sonuç buradakinden daha vahim olurdu. Ne mutlu ki forumumuzda hala sagduyulu adminler var. İşiniz zor cünkü insanlara cahil diyerek bir şey öğretemez ve anlatamazsınız. Bu forumda bir insana bile cahil veya bes para etmez zihniyetli demek yaptırım sebebi olabiliyorken, koskoca ülkeye böyle bir hakarette bulunup karşılıksız kalacagını düşünmek en hafif ifadeyle naifliktir. Ülkemize ve milletimize cahil diyerek bir yere varamayız.
Ulu Önderimiz Atatürk'ün dediği gibi Türk milleti zekidir.
Aydın ve gayretli öğretmenlere çok ihtiyacımız var.
Size de başarılar diliyorum.

Yahu bu konuda cahil bir ülkeyiz ne yapalım. Zaten her canlı elbet bir konuda cahildir. Mesela ben doktor olucam ama mühendislik konusunda cahilim. Vs vs.. bu dul olma konusu da bizim ülkenin cahil olduğu konulardan biri. %100 bilgili herhangi bir canlı yahut toplum var mı? En en refah icindeki ülkelerde bile insanlar intihar ediyor, onlar da yaşama konusunda cahil mesela...
Mesela baska ülkeler de misafirperverlik konusunda cahil olabilir yahut vatan icin can verme konusunda. Büyütmeye ne gerek var?

Demekki heyecanlı bir arkadaşmış. Ama Kendi bakış açısıyla haklı da olabilir bilmiyorum mesajlara bakmadım, bakamam da sanırım.

Mune banladıysa belki baska bir sebepten banlamistir ya da anlatmak istediğini yanlış ifade etmissindir sen de o anlık bir öfkeyle. Yahut mune bir hata yapmıstır. Her sey Olabilir. :)

Amaaan bosverin ya. Burda tartışınca hicbir sey düzelmiyor ki. Bosu bosuna incitmeyelim birbirimizi. Ama hakeden biri icin linc varsa gelirim

Müge hatun nerelerde peki, o belki de bu olayı atlatmıstır bile :)

aaah mugecım merak etme kımse yasattıgını odemeden olneyecek ... Nasıl bu kadar kesın knusuyrsun dıyeceksın , canım bunu Guzel Peygamberımız sylemıs aynen soyle "canı yanan sabretsın, can yakan canının yanacagı gunu beklesın" bu yuzden sabret ve bekle hıc kalbını karartma ve uzulme hayat kendını bılmez fesatlar yuzunden uzulecek kadar uzun degıl keske senın kadar guclu olabılseler bılırsın ulasılamayan mındar olur... bellıkı hayat enerjın ve kuvvetın onları ezmıs senı dusurmek ıcın oyle yapmıslar ınadına neselenmelısın kı kudursunlar, amaclarına ulasamasınlar...

Yahu bir kere " DUL" kelimesi kocası ölmüş kadına denir. Kocası ölmüş kadının eğer tekrar evlenmediyse kimliğinde medeni hali " DUL" yazar.

Ama boşanmış kadına "BEKAR" denir.

Hiç karısından boşanmış erkeğe "DUL Erkek " denildiğini gören var mi? YOK!

Daha "DUL" Ve "BEKAR" kelimesini anlayamayanlar var.

Konuya gelirsek evet ülkemin her toprağı cennet ama insanın çoğu da cahil!
Bu cahilligin her aklı başında insan farkındadır diye düşünüyorum.

Erkek egemenliği hala sürüyor gibi davranan , düşünen insanlar var. Bunlara karşı dik durmak eğilip bükülmemek ve gereken cevabı vermek gerek. O nasıl rahaat rahat cahilliğini marifet zannedip konuşuyorsa , bizde gerekeni söyleyip ağzının payını vermeliyiz. Vermeliyiz ki artık onlar çekinsin onlara sıkılsın onlar utansın. Bazi şeylerin değiştiğini artık erkek egemen kadın köle kafasından cikildigini anlasin. Öyle rahat rahat pis zihniyetindeki kadını ezen aşağı gören sozlerini diyemeyeceklerini anlasinlar. Böyle böyle de sinip zamanla değişip yok olup gitsinler.

Sustukca , kırıldıkça daha da kendilerinin dusuncelerini dogru görüp artarak devam ediyorlar. Bir yerden hızlıca DUR demenin vakti. Onlar bizi değil , biz onları kınayarak , doğruyu savunarak, eşitliği savunarak yok edicez.

Müge de konuyu açtı gitti nerelerde bilmiyoruz gelseydi iki lafın belini kırardık

Hayatta kimseyi takma ve başkaları ıcın de aşla Çan'ını sıkma hele de kendını bilmezler icin.boyle insanların karşısında her zaman daha güçlü ol

Bunlar nasıl insanlar ya yemin ederim benim saçına yapışasım geldi Insanlar gercekten cahil ve kotu kalpli sanirim boyle sacma sapan konusmalara cok tanik oldum ben de bazen nasil boyle olabiliyorlar nasil bu kadar iğrenç olabiliyorlar sasiriyordum aynı havayı soluyoruz ama kafa baska kafa. Belki de kıskançlığindan yapmistir moralini bozmak için hic bozma 5 kilo vermissin ise girmissin bak hayatin yoluna girmeye basladı bile Bu tarz insanlara bakıp hiç moralini bozma

Aldığınız uyarı mesajınızda altını çizdiğim kısım yüzündendir, siz kişilere değil direkt ülkenin zihniyetini sövmüşsünüz, diyorsanız ki ben belli kesim için söyledim o zaman böyle bir cümle kurmayacaksınız, kurduğunuz cümleden bir kısım insanları kastettiğinizin anlaşılmasını istemeyeceksiniz, dümdüz okuyalım o kısmı " Bu cahil ülkemin beş para etmez zihniyetinde"
Bu sözler belli bir kesimi değil, ülkenin zihniyetine edilmiştir ve uyarı alma sebebidir.

Yazdıklarınızı savunurken bile hala aşağılıyorsunuz, olayı kültüre, modernliğe bağlayarak sizde ötekileştiriyorsunuz, algı yaratıyorsunuz.
Modern, çok kültürlü ve doğru düşünen biriyseniz madem görüşlerini onaylamadığınız, hoş bulmadığınız insanlara hitabınız kültürünüze yakışır olmalıdır.

Anlatmak istediklerinizi doğru anlatım diliyle yazmıyor ve kuralları ihlal ediyorsanız uyarı alırsınız, bunun sizi kibleyen üyeyle de alakası yok, benim günümün nasıl geçtiğiyle de.

Şikayetinizi topikte yazarak milliyetçi duyarlılığı kasan, ne dediğinizi anlamadığını özellikle belirterekte hem bir polemiğe davetiye çıkarıyor hemde konuyu farklı boyutlara taşıyorsunuz, madem aldığınız uyarının haksız olduğunu düşünüyordunuz yönetime mesaj atıp dile getirebilirdiniz ama yapmadınız.

Sayenizde topik hem karışmış, hemde en milliyetçi benim tartışmasına dönmüş.
Konu kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…