Sapik Kuyumcu

Annenizde de hata var neden giriyo elin adamının dükkanına yok ayıp olmasın hal hatır sorayım gerek varmı?madem adamın karısını tanıyo onu arasın adama neden soruyo?birde sizi göndermemesi gerizekalı lafıylamı mosmor olmus bu adam bilemedim:KK12:

Net görüşmeyin, karısı sorarsada anlatın, bilsin kocasının ne mal oldugunu, ama cahil bir kadınsa birşey demeyin, yoksa sizi suçlu çıkarır.

Tekrar merhaba.
Suan sinirden cildirabilirim.
Babam 14 yil önce vefat etti.
Annem babamin vefatindan sonra hic evlenmedi, aklindan bile gecirmedi evliligi, yani 14 yildir bekar.
Dün carsiya gitti alisveris yapmaya, giderken de bir kuyumcu var oranin önünden gecmis, annemin bu kuyumcu adamin karisiyla arasi iyi, 10 yili geckindir tanisiyorlar. Kadini bende severim üc tane de kizlari var. Annem de kadin icerdedir diye girmis dükkana, ayip olmasin gecerken bir ayaküstü halini hatrini sorayim demis. Kuyumcu herif icerdeymis. Neyse iste annem X nerede diye sormus, adam da memlekete gittigini söylemis.
Sonra da söyle bir konusma gecmis;
Kuyumcu: H... hanim sende kac yildir yalnizsin, hic mi düsünmedin evlenmeyi ?
Annem: Düsünmedim, düsünmüyorum da.
Kuyumcu: Peki nasil dayaniyorsun, ben X (karisi) olmadigi zaman mahvoluyorum.
Annem de "Gerizekali" demis hemen cikmis.
Kizim elim ayagim titredi, ne diyecegimi bilemedim diyor.
Bakin su ise ya. Yarin gidip o adami rezil rüsva edecegim dükkaninda dedim, sakin ha diye bagirdi, rezil mi edeceksin bizi diyor.
Suan kavga ediyoruz, durum bu. Gidip onun agzinin payini iyi veririm ben ama annem karsi cikiyor. Ahlaksiz herif, üc tane de kizi var, birtanesi gelinlik caginda.

Anne diyorum, o utansin, o rezil olsun biz niye rezil olalim? Yok diyor. Zaten ben gerizekali diyince mosmor oldu diyor.

Siz olsaydiniz ne yapardiniz? Sinirden köpürüyorum.

Bana bu diyalog cok normal geldi. Kuyumcu annenize dost olarak bir soru sormuş. Kuyumcu belki eşini çok sevdiğini ya da belli bir yaştan sonra yalnız kalmanın cok zor olduğunu söylemek istedi?
Bu cümlelerden sapık niyetini nasıl çıkarttınız anlamadım?
Belki gerçekten adam eşini çok özlüyor, uzakta kalınca onsuz yapamıyor. İlla cinsellikle mi ilgili olması lazım?

Ya kafayi fena taktim gidecegim. Annemin bu davranislarini hic sevmiyorum. Hep elalem ne der, rezil mi olalim zirt virt. Diyecegim ki ulan hadsiz herif üc tane kizin var, yarin öbürgün ne olacaklarini biliyormusun? Annemi kendi kizinin yerine koy. Terbiyesiz arsiz.
Sinirlenmekte çok haklısın ama annende haklı.bizim toplumumuzda malesef derlerki kim bilir kadın ne yaptı.onun için hiç bulaşma.bidaha muhatap olmayın olsun bitsin.

Ya açıkçası ben sapık denilebilecek bir şey göremedim. Evlilikle ilgili sorusu sıradan, ona hiç değimmeyeceğim. "Mahvoluyorum" kelimesinden kastı da cinsellik filan değil, tek kalmak anlamında olabilir. Adamın tavrı önemli burada, onu da göremediğim için sapık diyemiyorum. Ortada suç teşkil edecek bir şey zaten yok, ha konuşurken annenize sırnaştıysa sapıktır, ama o laflar kendi başına sapıkça değil bana göre.

Bana bu diyalog cok normal geldi. Kuyumcu annenize dost olarak bir soru sormuş. Kuyumcu belki eşini çok sevdiğini ya da belli bir yaştan sonra yalnız kalmanın cok zor olduğunu söylemek istedi?
Bu cümlelerden sapık niyetini nasıl çıkarttınız anlamadım?
Belki gerçekten adam eşini çok özlüyor, uzakta kalınca onsuz yapamıyor. İlla cinsellikle mi ilgili olması lazım?
Hayır bu şekilde söylenmez o dediklerin.ne alaka yani sen nasıl dayanıyorsun filan.ayrıca kocaman kadın ne niyetle söylediğini anlamıştır mutlaka.

Ben olayi anlayamadim galiba. Dedalarca okudum. Ne demis ki yani biri aciklayabilir mi

Yalnızlığa nasıl dayanıyorsun demiş gibi algıladım ben..cinselliği çağrıştıran bir söz gibi gelmedi bana nedense..keske annen hemen çıkıp gideceğine "nasıl yani ne demek istiyorsun?"diye bir sorsaydı. Ona göre cevabını verseydi.

Belki adam isim gücüm yaplmio özlüyorum vs anlamnda mahvoluyrm demiştir die aklımdan geciverdi

Bunu adam hemcinsine soyleyse eyvallah.
Kadinlar her isi zaten evli de olsa yalniz da olsa yapiyor.
Yani kadinin kocasiz mahvolacagi sey ne olabilir!!!!
Belki ozlem olur..
Adam da esim yokken ozluyorum insan bir sese hasret dememis...

Nasil dayaniyorsun bunca yildir ben karim memlekete gidince bile mahvoluyorum tek muhatabi bacak arasi bence.

Annenizde de hata var neden giriyo elin adamının dükkanına yok ayıp olmasın hal hatır sorayım gerek varmı?madem adamın karısını tanıyo onu arasın adama neden soruyo?birde sizi göndermemesi gerizekalı lafıylamı mosmor olmus bu adam bilemedim:KK12:
Sen ne sacmaliyorsun be? Senin amacin ne?!
Senin zihniyetindeki kadinlar yetistiriyor iste böyle herifleri. Yürü git simdi, hamilesin daha agir konusmayayim.

Belki ozlem olur..

Nasil dayaniyorsun bunca yildir ben karim memlekete gidince bile mahvoluyorum tek muhatabi bacak arasi bence.
Tesekkür ederim.

Bu ne gereksiz düşünce ya.

Yine kadını suçlu yapmışsınız bravo.

Belki ozlem olur..

Evet haklı olabilirsinz ben o şekilde düşünmedim sadece

Back
X