Sardı Korkular...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kuf

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
7.313
19.530
448
Herkese merhaba. Hamile kalmadan önce müthiş korkuyordum doğumdan. Hamile kalınca bana bir cesaret geldi. Yaaa ne var sanki, dünyada her gün yuzbinlerce kadın doğuruyor, biraz sancı cekicem sonra pırt dogururum diyordum. O cesarete, o dayanaksız ozguvene yeniden kavuşmak istiyorum çünkü artık aşırı korkuyorum. Anksiyetem var maalesef. Bebek düşündüğüm için ilaç kullanmadım. Yani ne yapacağım bilmiyorum. Geçen hafta bebeğin ilk kez net bi şekilde hareketini hissedince bile korktum. İçimde bir canlı var ve hareket ediyor. Nasıl çıkacak bu bebek küçücük delikten diye zaten o zaman düşünmeye başladım. Bana şöyle güzel, kolay doğum hikayeleri anlatabilir misiniz? Çocuğumun sağlığı ile ilgili anksiyetem tutuyor arada. Hep dilimde sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir evlat olsun duası var. Olur değil mi? Biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var. Baslardaki cesareti kazanmak istiyorum yeniden. Çünkü çok rahattım o zamanlar.

Vajinal doğum olacaksa egzersizlerinizi, yürüyüşlerinizi ve hatta masajlarınızı vakti geldikçe aksatmadan yaparsanız sanmıyorum zor bir doğum olacağını.
Çok çok dikkat edin bunlara.
Hareketsiz yaşamdan korkun.

Eskiden doğum yapanlar dünyaları başına yıkılmışçasına anlatırdı. Artık hem tıp ilerledi hem annelerin bilinci yükseldi, o kadar berbat anlatılmıyor hikayeler. Vajina girişine masajlar, nefes alma vs eğitimleri, yürüyüş, squat derken doğum gene de zor olsa da eski dramatik trajedik hali bir tık hafifledi bence. 3 aylık hamileyim bunları düşünerek olumlu bakmaya çalışıyorum.

Ben o doğum korkusu yüzünden bekarken hiç çocuk yapmam herhalde diye düşünürdüm. Ama ne hikmetse hamilelik boyunca bir kez bile korkup endişelenmedim. Doğum için hastaneye gidip yatışım yapılana kadar hiç korkmadım.
Hiç negatif veya pozitif birşey okumadım bir de, doğumla ilgili tamamen nötr olmak istedim.
Ilk hamile kaldığımda bir arkadaşımın tavsiyesiyle Op. Dr. Banu Çiftçinin youtube kanalındaki anlatımlarını seyrettim, bana çok dinlendirici, rahatlatıcı gelmişti. Güzel bir şekilde anlatıyor doğum sürecini ve ben tedirgin olmadım hiç onun anlattıklarını izleyince. Belki size de iyi gelir sağlıklı güzel bir doğum olsun inşallah

Kendimi kisitlamiyorum. Yürüyorum, işimi gücümü yapıyorum. Ne kadar hareketli olursam o kadar rahat olurmuş gibi geliyor. İnşallah öyle olur.

Banu hanımı biliyorum evet ama doğum ile ilgili video izlemeye korkar olmuştum. Bakayım bir. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Kolay normal dogum degil ama kolay sezeryan dogum hikayemi anlatabilirim. Mevcut bi rahatsizligm var o yuzden basindan itibaren hic normal dusunmuyordum zaten. Sezeryan icin gun aldik gittik rahatsizligimdan öturü genel anestezi alarak dogum yaptim. Ciktigimda hafif bi agrim vardi o da agri kesiciyle giderildi. 3 saat sonra kalktm bebegimle ilgilendim. Ertesi gun eve geldik aksamina bulgur pilavi yaptim cok rahat bi dogum gecirdim cook sukur. ne dikis agrisi ne baska bisi. Darisi size olur ins ister normal ister sezeryan ama rahat bi dogum diliyorum

Banu hanımı biliyorum evet ama doğum ile ilgili video izlemeye korkar olmuştum. Bakayım bir. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Banu hanım beni acayip rahatlatıyor. Maddi durumum elverseydi ona giderdim gerçekten, çok hoş bir kadın.
Ben sezaryenden çok korkuyordum ve doğumum sezaryen olmak zorundaydı, bebek inmedi kanala bir türlü. O arada bile telefonumdan açıp onun sezaryenle ilgili anlatımlarini izledim korkumu yenmek için :))

Küçücük bi delikten çıkmayacak, doğum esnasında esniyor Allah öyle yaratmış,korku ve endişeler esnekliği azaltır. Bi doğum hikayesi anlatayım sana,Komşum anlattı yaşlı bi teyze. Köyün ebesi kayınvalidesiymiş alt katında oturuyormuş. Doğuma yakın bi süre kavga etmişler konuşmuyorlarmış.kadının bi sabah sancısı başlamış,gururuna yediremediği için KV ye bişey dememiş beklemiş falan sonra bakmış doğurdu doğuracak başka yolu yok inmiş alt kata kv bin kapısına vurup tekrar yukarı çıkmış, konuşmadığı için vurup kaçmış bi süre bi alt kata bi üst kata koştururken en sonunda evine girdiği yerde çocuk eşiğe doğuvermiş,anlamadım bile diyor,anne falan diye bağırınca da KV gelip göbeğini kesiyor işte bundan ibaret

Bende eski bir anksiyete hastasıyım , kötü bir doğum hikayem var, ayrıntılara girmeyeceğim. Buna rağmen iyi ki normal doğurmuşum, iyi ki bu kararı almışım. 5 tane daha doğursam normal doğururum. Kötü hikayem olmasına rağmen, düşün. Ayrıca epiduralli yaparsan sıfır ağrı, sadece böyle regli de ilaç içersin, ağrın olmaz ama baskı ve kramp olur ya, doğumun epiduralli kısmı aynen o şekilde. Kızım 4te doğdu, ben 11de kucağımda bebek odanın içinde geziyordum. Hiç yatma gereği duymadım, hiç dikiş yeri ağrım olmadı, bedenim kendini çok çabuk topladı, göbeğim kalmadı. Bence tüm bunlar çok büyük etken. Sonuçta sezeryan bir ameliyat, sonrasında iyileşme süreci var. Normal doğumda bu çok daha kısa. Ayrıca kadınlar 40.000 yıldır normal doğuruyor değil mi?

Bebeğinizle sağlıkli mutlu yaşayın inşallah. Çok teşekkür ederim

Tamamdır, Banu hanım izlenecek

Normal doğum düşünüyorsanız hamile platesi tavsiye ederim. Ben de 3. Aydan sonra başlamak istiyorum.

Doğum hikayesine gelince, benim de kendimi teselli ettiğim şöyle çok kısa bir hikayem var :) halam gece 4 5 gibi hastaneye gidiyor normal doğumla çocuğu pırtlatıp sabah 9da taburcu olup eve dönüyor :) (küçük not: doğumu şu malum bacakları ayırdığımız yatakta yapmamış, doktoru ve ebesi tuvalete oturur gibi çömeltip doğurtmuş halamı.) Darısı başımıza inşallah.

Yani pırt diye çıkabiliyormua cidden, kendimi kandirmamisim

Tüm bu sebeplerden ben de normal istiyorum bir aksilik çıkıp sezaryene mecbur kalmazsam inşallah. Ablam sezaryen yaptı, biliyorum dikis acısını nasıl çekti kadın. Ama işte normalde de dikis atıyorlar ya o çok acıyor mu ya

Amin inşallah ya. Bence de fiziksel olarak doğru pozisyon o ama doktorlar illa o yatağa yatırıyor, nasıl yaparız onu bilemedim...

Hayvanların (mesela kedilerin) ne şartlarda doğum yaptığına bakın. Tek başına, sokakta, savunmasız bir şekilde doğuruyorlar.
İnsanlara bakın bir de. Hastanelerde, bir sürü sağlık personeli eşliğinde doğum yapıyorlar.
O hayvanların ki ne kadar cansa, insanların ki de o kadar can. O yüzden korkmayın ve endişelenmeyin. Her gün dünyada dakikada 270 doğum gerçekleşiyor. Ilk doğuran siz değilsiniz, son doğuran da siz olmayacaksınız.
Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…