Sardı Korkular...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Doğum hikayemi anlatmıyım ama ne yaşarsanız yaşayın hep o anı tekrar tekrar yaşamak isteyeceksiniz. Bende öyle oldu 🥰🥰🥰

• Beğen
Reactions: Kuf
Ben hiç egzersiz, düzenli yürüyüş vs yapmadım. Hatta 32. Haftadan sonra hep yattım. Sezeryan planlanmıştı bir anda normal doğum oldu. 2 saat ciddi sancıdan sonra doğum oldu, herkes çok kolay oldu dedi. Ben en çok doğum sonrasını sevdim, gayet 2 saat sonra bağdaş kurup oturuyordum. Neredeyse hiç ağrım sızım yoktu, bir peoblem de yaşamadık

• Beğen
İnstagramda drerhankaraalp var onu takip edin çok eğlenceli anlatımı var

• Beğen
Teyzem sancılı, doğum için yatirmislar hastaneye. Açıklığı az diye ebe yürü koridorda demiş. Teyzem de başlamış yürümeye. Sonra tuvaleti gelmiş, klozet ne arar 40 sene önce hastanede. İşini bitirmiş taharetlenirken eline kıl gelmiş, temizliği yapamamisim diye düşünmüş. Tuvaletten çıkınca ebeye durumu anlatmış, killar çocuğun yüzünü çizer mı diye. Ebe Allah'tan uyanık ki bir muayene etmiş, teyze oğlumun saçları 😄İki ikinmis, doğum bitmiş. Neredeyse tuvalete düşüyordu diye anlatır güler hep.

Herkese merhaba. Hamile kalmadan önce müthiş korkuyordum doğumdan. Hamile kalınca bana bir cesaret geldi. Yaaa ne var sanki, dünyada her gün yuzbinlerce kadın doğuruyor, biraz sancı cekicem sonra pırt dogururum diyordum. O cesarete, o dayanaksız ozguvene yeniden kavuşmak istiyorum çünkü artık aşırı korkuyorum. Anksiyetem var maalesef. Bebek düşündüğüm için ilaç kullanmadım. Yani ne yapacağım bilmiyorum. Geçen hafta bebeğin ilk kez net bi şekilde hareketini hissedince bile korktum. İçimde bir canlı var ve hareket ediyor. Nasıl çıkacak bu bebek küçücük delikten diye zaten o zaman düşünmeye başladım. Bana şöyle güzel, kolay doğum hikayeleri anlatabilir misiniz? Çocuğumun sağlığı ile ilgili anksiyetem tutuyor arada. Hep dilimde sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir evlat olsun duası var. Olur değil mi? Biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var. Baslardaki cesareti kazanmak istiyorum yeniden. Çünkü çok rahattım o zamanlar. :anne:
Sezeryan oldum korkulcak hiçbir şey yok :)

• Beğen
Ilk çocuğumu normal doğumla dunyaya getirdim. Simdi tekrar hamileyim yine normal olması icin dua ediyorum. Size kısaca şunu söyleyim doğum anı cok kutsal bir an ve kadın olduğum o anı yasayabildigim icin kendimi çok şanslı hissettim. Umarim sağlıklı bir doğum yasarsiniz.

1 normal 1 sezaryen yaptım. 2 sini de devlette yaptım. İlki normaldi doğumdan çıktım odama gidince çocuğu hemşireye bırakıp wc ye gittim hortumla bacaklarımı ayaklarımı filan yıkıyordum sanki az önce ben doğum yapmamışım. Pijama giyecektim kanlar temizlensin istedim. Sonrasında gram ağrım olmadı ki dikişlerim de vardı. Zerre ağrı sızı olmadı.
2.doğumda sezaryenden çıktım devlet olunca refakatçim yoktu 3 gece kendim kaldım hastanede her işimi kendim yaptım. Hatta doğum yaptığım ilk saatlerde yanımda yatan hastanın bayan yakını gelemediği için bebeğini bile kalkıp ben giydirdim. Hiç dert etme. Yemeği bile çiğnemeden yutamıyoruz. Azıcık da sancı ağrı olsun. Sonra bir prens ya da prensen geliyor ve tüm dünya duruyor. Bu günler bir daha gelmeyecek. tadını çıkar. Ohh miss. Uyu yat kalk düşünme oraları. Zamanı gelince su akıp yolunu buluyor...

Doğum bu işin en kolay ve keyifli kısmı
Halen doğumlarımı gülümseyerek hatırlarım
Çokda kolay doğuruyorum
Asıl iş doğumdan sonra başliyor
Bebek bakımı, emzirmek, gece zırt pırt uyanmak, sütüm olsun diye ye babam ye, sonra bu kilolar nasıl gidecek derdi
Asıl mesele onlar
Doğum neki
Dünyanın en büyük mucizesi, Allahın kadına verdiği en büyük nimet.

Son düzenleme:
Bu ne kasmak yaa ille normal dogurcam.diye düşünme yap sezeryan bak rahatina gec onları yok soyle kalkamadon yok boyle herkezin bunyesi farkli benim.normal.dogum yapipta sorun yasayan arkadasim var ama sezeryan yapip bi ağrısı olmayanda var burdakiler kadin diye diye adami catlatirlar yok normal.edogurcam o agriyi cekicem.dogdugu ani giriyim birakin bu isleri ya yap sezeryan mis gibi nerde annen kaynanan birine temizlik yaptor birine yemek sende coxuguja bak bastam da belirt yok kirilir yok alınır bosver en onemli sensin bebek varken
Sezaryen bir kurtarma operasyonudur doğum şekli değil. Adı üstünde normal olanı normal doğum. Evet herkesin kendi tercihi ama tavsiye ettiğiniz şey ve şekli çok normal gelmedi.

Teyzem sancılı, doğum için yatirmislar hastaneye. Açıklığı az diye ebe yürü koridorda demiş. Teyzem de başlamış yürümeye. Sonra tuvaleti gelmiş, klozet ne arar 40 sene önce hastanede. İşini bitirmiş taharetlenirken eline kıl gelmiş, temizliği yapamamisim diye düşünmüş. Tuvaletten çıkınca ebeye durumu anlatmış, killar çocuğun yüzünü çizer mı diye. Ebe Allah'tan uyanık ki bir muayene etmiş, teyze oğlumun saçları 😄İki ikinmis, doğum bitmiş. Neredeyse tuvalete düşüyordu diye anlatır güler hep.
en en en sağlıklı pozisyon oymuş. çömelme pozisyonu çocuk ve anne için rahat ve kolaymış. iyi yapmış :D

Bence doğum olarak değil de normalde de bir şeyden rahatsızlanıp sancılanıp hastaneye gidebilirsiniz gibi düşünün.
Doğum sancısı fena hiç böyle sancı yok derler ama arkadaşım safra kesesi sorunu yaşamıştı çok daha fenaydı doğum sancısından diyor.
Bir de iş o ana gelene kadar düşünmeyin, zaten süreç başlayınca olayın akışına kapılıyorsunuz.
Çok aşırı normal doğumdan korkuyorsanız, psikolojinizi çok zorlayacaksa zaten doktorunuza söyleyin sezaryen önerebilir.

• Beğen
Ben ikinci doğumumu sezeryan yapicam ilkinde de sezeryan oldu ama o kadar heveslenmistim ki normal doğum olsun diye doktorum izin vermedi şimdi ise akışına bırakıyorum normal doğum yapabilirseniz şanslısınız hiç de korkmayın dünyanın en güzel şeyi. İnternette pozitif doğum hikayeleri var okuyun
Size en büyük tavsiyem doktorunuzu çok iyi araştırın ve doğal doğuma özen gösteren gereksiz suni sancı ve sezeryan baslatmayan bir doktor bulun çok iyi doktorlar var

Son düzenleme:
  • Beğen
Merhaba :)
Benim doğumum çok kolay oldu. Çünkü buna inandım ve fizyolojik olarak bir sorunum da yoktu.

Ina may in doğum rehberini okumanızı tavsiye ederim
Çevredeki hastanelerin hepsine doğum seminerlerine gittim. Vajinal sezaryen epidural vs hepsinin ne süreçleri olduğunu öğrendim
Dr banu çiftçinin doğumla ilgili videolarını izledim
Ayrıca doğum psikologuna gidip nefes teknikleri ile ilgili eğitimine katıldım.

Tüm bunlardan sonra 39+3 üncü günde gece 12 de doğum sürecim başladı. Sabah 7 gibi hastaneye gidene kadar pilates topu ile zaman geçirdim. Dalgalanmalar 6 dk da bir oluyordu 40 sn sürüyordu ve adet ağrısı gibiydi.
9 gibi nst ye alındım doğum sancıları vardı ama yeterince yüksek değildi. Açılma 2 cm idi. Doktor eve gidebilirsin istersen dedi ama hastanedw kalmak istediğimi söyledim. 10 da odaya yerleştim. Tv izleyerek pilates topunda ve yürüyerek zaman geçirdim, yanımda sadece eşim vardı ve kimseye haber vermedim (herkes uzakta) ikide bir sorarlar stres olurum diye.

Saat 13 Gibi ayaktayken pıt diye bir ses duydum ve su kesesi açıldı. Şeffaf berrak sıcak bir su geliyor. Hayatımda hissettiğim en değişik şeydi. O sırada bir ağrı acı olmuyor. Su geldikten sonra sancı ya da ben bunlara dalga diyorum sıklaştı ve dozu arttı. Artık ayakta durmak istemedim yatağa geçtim. Nst cihazı bağlandı. Eşime şimdi kasılma geliyor diyordum o Da 40 tan geriye sayıp elimi tutuyordu. Kasılmaların arası neredeyse 2-3 dk ya düşmüştü ve açıkçası en zor kısmı buydu. Ama ağrı 40 sn sonra gittiğinde hiçbir şey kalmıyor. 30 dk kadar sürdü bu kısım. Bu arada ebeler gelip muayene ediyor ama açılma yok diyip duruyorlardı. Bu benim moralimi bozdu. Çünkü ben artık sonundayım diye düşünüyordum. Böyle çok uzun sürecekse sezaryene alın epidural verin falan dedim.
Bu arada hiç bağırmadım, sadece kasılmalar gelince 40 tan geriye sayarak bebeğimin bana geldiğini düşündüm.

Neyse sonra birden bir ittirme ıkınma ihtiyacı hissettim. Ebeleri çağırdım yine yok bişey dediler. Ağrı eşiğin düşük heralde dediler.
Ama artık her kasılma sonrasında ıkınasım geliyordu. Eşime dedim ki git doktoru getir sanırım yatakta doğuracağım!
Apar topar doktoru çağırdı eşim ve doktor muayene ettiğinde 10 cm açıklık çabuk doğumhaneye götürün dedi.
Doğumhaneye gittiğimizde de sancı geldiğinde tüm gücünle ittir dedi doktorum. 3 kere oldu bu 2 dk falan arayla. Ve sana şöyle söyleyeyim ıkınmak gerçekten rahatlatıcı ve eğlenceli. Hiç canım acımadı. Sancı arasında doktorla sohbet ettik bir dahaki ıkınmada bebeği çıkaracağım dedi ve 4. Ikınmada bebeğim doğdu. Hemen kucağıma verdiler
Benim ilk cümlem ohh çok rahatladım hiç doğurmuş gibi değilim oldu :KK70:
Sonra bizi hazırladılar bebeğim kucağımda ben yatakta doğumhaneden çıktım ve babasıyla tanıştırdım kızımı.

Bebeğim 14.30 da doğdu. Yani hastaneye yatmamdan 4 buçuk saat sonra.

1 gece hastanede kaldım 3 dikişim vardı. Suni sancı epidural vs almadım. Kate middleton gibi elbisemi ve külotlu çorabımı giydim bebeğimi kucağıma alıp taburcu oldum. :)

İşin sırrı korkmamak, bu doğal bir süreç. Bu arada sezaryen gerekiyosa sezaryen, anestezi gerekiyosa anestezi hepsine açık olmak lazım. Önemli olan sağlıkla doğması :)
2 gün sonra kızım 1 yaşına girecek ben de bunu yazarken o günü tekrar yaşadım gibi oldu

Sağlıklı doğumlar dilerim...
Çok teşekkür ederim ☺️ Allah sağlıkla huzurla hayırla büyütmeyi nasip etsin size de.
Bir sorum olacak. Dikiş atılırken uyusturdular mi? Çok acı çektiniz mi o esnada? İyilesirken sorun oldu mu?

Bu arada, hayaline kurduğum doğum tam olarak bu yeminle😁

Doğum çok kişisel. İyi yada kötüyü düşünmemenizi öneririm. Bir de doktorunuza güveniyorsanız illa şu tip doğum diye inat etmeyin. İkiniz için en güzel olanı isteyin.
Ben hep böyle dedim. Doktoruma da güveniyordum. O da hep normal doğum değil vajinal yada sezaryen diyoruz biz. İkisi de normal. Kafanda büyütme derdi. Neticede 41 hafta gelmedi kilosu 4ü geçti, gelmeye niyeti yoktu. Sıfır sancı, rahim hala yukarda, sezaryen olacak kombine yapacağım hiç ağrın olmayacak dedi. Yani spinal artı epidural oldu.
Sohbet ede ede aldılar bebeğimi, ilk ben kokladım öptüm fotoğraflar çekildi. Hemşireler yukarda seni bekleyecek dedi kalan kısım halledilince odada bebeğimle buluştuk. Hemen emzirdim, hemşireler de güzel yönlendirdiler bir saat içinde süt geldi ve bir kere bile mama vermeme gerek kalmadı. Baksan herkes sen ameliyat oldun sütün gelmez diyordu alakası yokmuş.
İlk gün zaten ne zaman ağrım olsa epiduralşn düğmesine bastım geçti. Oturup kalkmak iki üç gün nispeten zor ama o da dert değşl. Bir hafta içinde eskiden farkım yoktu ki doktorum da bir hafta içinde düzelecek demişti.
Kısacası gözünü korkutma.
Ben doktoruma güvendim memnun kaldım. Doktorum bu aşamada suni sancı versem de gelmez yine sezaryene döner ikiniz fe boşa yorulursunuz dedi. İyi ki dinledim.
Siz de hakkınızda en kolay olan dolumu yaşayın umarım. İlla vajinal demeyin sezaryen öcü değil.

Bir normal dogum hikayesi de benden olsun o zaman :) Babam o zamanlar mahrumiyet bolgesı denilebilecek bir koyde ogretmen ve annemın hesabına gore benim gelmeme en az bir ay var. Koyun kadınları hepsi kurtce konusuyor ve annem hıc bısey anlamadığı gıbı tanıdıgı ve onu anlayan sadece bir yaslı teyze var.. Neyse babam kahvehaneye TV izlemeye gıtmıs cunku lojmanda tv yok (su bile yok) derken Bı an sancısı tutuyor ve annem anlıyor ebe en yakın 4 saate gelebilecek bir koyde,gıdıyor o teyzenin evine babamı kahvehaneden cagırmalarını rica ediyor ve kadına da soyuluyor sancım var diye. Kadın sen git ben gelıcem yardıma diyor annem lojmana geri donup temiz carsaf vs ayarlarken somyanın altında fare gorup avazı cıktıgı kadar bagırıyor ve ben o anda annem ayakta ve camasırlıyken doğuyorum sese gelen o yaslı teyze gobegımı kesiyor :)) yanı demem o ki kafa yormaya degmez akısına bırak..

Bir normal dogum hikayesi de benden olsun o zaman :) Babam o zamanlar mahrumiyet bolgesı denilebilecek bir koyde ogretmen ve annemın hesabına gore benim gelmeme en az bir ay var. Koyun kadınları hepsi kurtce konusuyor ve annem hıc bısey anlamadığı gıbı tanıdıgı ve onu anlayan sadece bir yaslı teyze var.. Neyse babam kahvehaneye TV izlemeye gıtmıs cunku lojmanda tv yok (su bile yok) derken Bı an sancısı tutuyor ve annem anlıyor ebe en yakın 4 saate gelebilecek bir koyde,gıdıyor o teyzenin evine babamı kahvehaneden cagırmalarını rica ediyor ve kadına da soyuluyor sancım var diye. Kadın sen git ben gelıcem yardıma diyor annem lojmana geri donup temiz carsaf vs ayarlarken somyanın altında fare gorup avazı cıktıgı kadar bagırıyor ve ben o anda annem ayakta ve camasırlıyken doğuyorum sese gelen o yaslı teyze gobegımı kesiyor :)) yanı demem o ki kafa yormaya degmez akısına bırak..
Bir avazda dedikleri böyle bir şey olsa gerek :D ben de anladığım zaman dehşetle bağırayım o halde :)

Çok teşekkür ederim ☺️ Allah sağlıkla huzurla hayırla büyütmeyi nasip etsin size de.
Bir sorum olacak. Dikiş atılırken uyusturdular mi? Çok acı çektiniz mi o esnada? İyilesirken sorun oldu mu?

Bu arada, hayaline kurduğum doğum tam olarak bu yeminle😁
Küçük bir iğne yaptı ama hissetmedim bile diyebilirim.
Kesi yaparken acıdı mı dedi yoo kestiniz mi dedim :)
Dikişleri falan o hormon patlamasında hissetmiyorsunuz zaten uyuşmuş oluyor iğne dolayısıyla.

Benim elimin üstünden damar yolu açılmıştı o sırada ağrı kesici vericeklerdi. Ama damar yolu çıkmış :D o sırada ağrı kesici de alamadım ama hiç gerekmedi zaten

• Beğen
Hıı dikişim iyileşirken 3 ay sonra hala acıyınca doktora gittim meğer çok ender görülen bişey olmuş doku dışarı doğru büyüyerek iyileşmiş içten birleşmek yerine. Tamamen benim vücudumun yaptığı bir şey. 3 ay sonra bi küçük düzeltme yaptılar:) doktor hayatımda 2. Hastasın böyle olan dedi. Bana özgü bişey yani

Küçük bir iğne yaptı ama hissetmedim bile diyebilirim.
Kesi yaparken acıdı mı dedi yoo kestiniz mi dedim :)
Dikişleri falan o hormon patlamasında hissetmiyorsunuz zaten uyuşmuş oluyor iğne dolayısıyla.

Benim elimin üstünden damar yolu açılmıştı o sırada ağrı kesici vericeklerdi. Ama damar yolu çıkmış :KK70: o sırada ağrı kesici de alamadım ama hiç gerekmedi zaten
Oh biraz daha rahatladım. Teşekkürler 😊

Back
X