Genelde doğum yapan kadınlar felaketi anlatmak için programlanmış gibiler ( bir çoğu). Benim çok güzeldi doğumum, hamileliğim boyunca hiç oturmadım cok hareketliydim,kendi payıma hiç kilo almadım, çok aktiftim, bu sebeple bir kaç saatte tam açılma ile girdim doğuma:). Bir gün önce hastayaneye yatış yaptım ben 39+3 te, suyumda azalma var diye, ertesi gün gündüz saat 11 gibi suni verdiler , bir saat sonra suyumu patlattılar ve suni+ kendi sancımı toplamda 4 saat çektim, ama o 4 saat boyunca hiç yatmadım nst dışında hep koridorlarda gezindim sürekli çömeldim. Acı eşiği çok yüksek bir insanım normalde de ama doğum sancısıda azımsanacak bir şey değil tabi, ama zor olan kısmı doğuma kalan son 20 dk çünkü ıkınmak istiyorsun ıkınmaman gerek diye o da ,doğru nefesle hareketlerle 4 saatte 10 cm ile doğuma alındım, inan bebeğin çıkışı vs seni o kadar rahatlatıyor ki, o an acı hissetmedim ben kaydı gitti zaten, 4-5 kez çok güçlü ıkınmam istendi 5. Ci ıkınmamda bi kendimden geçtim geldim ama doktorum tamam ıkınma artık dedi ve bebeğim dünyaya geldi :). Canımın acımaması için kesik atmalarını da kendim istedim, belki biraz sabretseydim dikişsiz de doğurabilirmişim ama küçücük bir şeydi ve zaten uyuşturuyorlar , normal doğum dikişleri de dikkat edersen çok kolay iyileşiyor. O günü şöyle bir düşündüğümde 4-5 saatte sonuca vardım ve kendi kendime o kadarda zor değilmiş dedim, ( evet doğuma girmeden önceki dakikalar zor ama o bile bi gelip bi gidiyor , allah nefes almamıza fırsat vermiş ). Hep pozitif hikayeler oku olumsuz konuşan kimseyi dinleme, ve inan Allah öyle bir güç verecek ki sen bile şaşacaksın. 20 yaşında biri olarak bu kolay atlatabildiysem sende atlatırsın:)