Sardı Korkular...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla 16 saat boyunca suni sancı çektim tansiyonum düşmeseydi 2saat daha dayanırdım diyorum olmadı malesef doktor sezeryanla alayım dedi az daha bekleyelim diyen avazı çıktığı kadar hastaneyi yıkan biriyim ailemde herkes fenalaştı eşim ağlamaktan fenalık geçirdi...az durun şu iş bitsin sizinlede işim var diyen biriydim ...ne güzel ya bebeğimi kucağıma aldığım da maşallah 4 kilo doğmuştu o saçları o kokuyu duymak için yine normal isteyeceğim..bakAlım doktorlar izin vercek mi...aslanlar gibi doğuracaktım bana kalsa doktorum kız sen bunu nasıl çıkartacaktn dedi dalga geçti benle..ahh o günleri ÖZLedim..
Sağlık söz konusuysa kararı doktora birakirim orası ayrı. İşte ben de normal olsun her şey seyrinde ilerlesin diyorum ama nasip. İnşallah bu kez istediğiniz gibi olur.

Sağlık söz konusuysa kararı doktora birakirim orası ayrı. İşte ben de normal olsun her şey seyrinde ilerlesin diyorum ama nasip. İnşallah bu kez istediğiniz gibi olur.
amin canım bence senide çok güZel bir doğum hikayesi bekliyor...egzersiz yap sağlıklı beslen ,,tadını çıkar bunların..ahh canım yerinde olmak için dünyaları vermek isteyenler var...değişik aktiviteler yap düşünme bunları kımıldadığında konuş onunla sesini tanıyor doğduğunda biliyormusun...Sen onun meleğisn,azra ile sormuşlar hayatta ölürken yanımıza melek olarak siz geliyorsunuz,peki doğarken neden melek yok,,anneler var ya demiş...kendinize iyi bakın ,,rabbim sizi çok sevmiş ki melek olacaksınız inşallah...

• Beğen
Reactions: Kuf
Ay benim de Allah izin verirse 14 haftam kaldı. Bazen bi cesaret geliyor bazen de tam tersi çok korkuyorum. çatı muayenesi falan beni dogumdan daha çık korkutuyor. İnşallah 14 hafta sonra buraya kopkolay normal dogum hikayemi yazarım :)

amin canım bence senide çok güZel bir doğum hikayesi bekliyor...egzersiz yap sağlıklı beslen ,,tadını çıkar bunların..ahh canım yerinde olmak için dünyaları vermek isteyenler var...değişik aktiviteler yap düşünme bunları kımıldadığında konuş onunla sesini tanıyor doğduğunda biliyormusun...Sen onun meleğisn,azra ile sormuşlar hayatta ölürken yanımıza melek olarak siz geliyorsunuz,peki doğarken neden melek yok,,anneler var ya demiş...kendinize iyi bakın ,,rabbim sizi çok sevmiş ki melek olacaksınız inşallah...
Çok teşekkür ederim ☺️ Bunları duymak iyi hissettirdi.

Ay benim de Allah izin verirse 14 haftam kaldı. Bazen bi cesaret geliyor bazen de tam tersi çok korkuyorum. çatı muayenesi falan beni dogumdan daha çık korkutuyor. İnşallah 14 hafta sonra buraya kopkolay normal dogum hikayemi yazarım :)
Hadi inşallah 😍 Ben de okur cesaretlenirim😁

Aynı senin gibiydim hamilelikten önce daha hiç bebek fikri bile yokken inanılmaz korkardım düşündükçe bacaklarım kasılırdı. Çünkü ben kan bile aldıramayan insandım asla doğuramam derdim. Sonra Allah bana o evladı arattı, sonra da heralde bu büyük konuşmalarımın bedeli olarak hamileliğimi sürekli hastanelerde, evde hergün birkaç defa iğne yaparak geçirdim. Ve kullandığım ilaçlardan dolayı da asla normal doğum ve epidural sezaryen ihtimalim bile olmadı direkt genel anesteziyle sezaryen oldum. En azından epidural yaptırarak normal doğum yapabilirsin ağrısız şekilde. Sonuçta vücudumuz buna göre yaratılmış küçücük delik dediğin esniyor genişliyor , tabi seni çok iyi anlıyorum ama artık o kadar güzel yöntemler var ki suda doğum vs. Maddi imkanın varsa ebe ile evde bile doğurursun. Sağlık sorunum olmasa benim için seçenekler arasında olabilirdi

Bir de dr sevilay Öztürk ü takip etmeni öneririm çok güzel normal doğum yapanların videolarını paylaşıyor

• Beğen
Benim de ev üçüncü katta ve asansör yok. Zavallı babam yanıma geldiğinde kızım göbeğin iyice büyüyünce sen nasıl çıkacaksın burayı diye hayiflandi durdu. Ama ben bir bakıma seviniyorum, duymuştum merdiven ve yokuş çıkmanın iyi geldiğini. Mecbur kalınca daha iyi oluyor hatta😁 İlişki konusu kafamı karıştırıyor. Son aylarda spermin doğumu tetikleme durumu varmış. Direkt son haftalarda yapmak daha mi doğru olur acaba? Bana kalsa 7/24 de bebek var işte 😁
Iliski duzeniniz neyse ona devam edin iste. Biz normalde de 2-3 gunde bir yapiyorduk. Hamileyken de devam ettik ayni duzene. 😁

• Beğen
Ben baştan kendime dedim ki, korkunç doğum hikayesi okumak yok. Olur da çevrende anlatan densizler çıkarsa, sustur. Nitekim öyle de yaptım. Eşimin arkadaşının karısı ne kadar zor bir doğum yaptığını anlatmaya başlamıştı ki duymak istemiyorum iyi gelmiyor dedim susturdum😁 Anksiyetesi olmayan bilemez. Kötü hikaye insanı anksiyeteye sürükler. Baksanıza burada bile yazan var ya çok ilginç. Bundan tatmin olmak da ne bileyim yani🤦🏻‍♀️😁
Sen olumlulari oku, olumsuzlari es gec. Hic iyi gelmiyor korkunclari duymak 😁

• Beğen
Genelde doğum yapan kadınlar felaketi anlatmak için programlanmış gibiler ( bir çoğu). Benim çok güzeldi doğumum, hamileliğim boyunca hiç oturmadım cok hareketliydim,kendi payıma hiç kilo almadım, çok aktiftim, bu sebeple bir kaç saatte tam açılma ile girdim doğuma:). Bir gün önce hastayaneye yatış yaptım ben 39+3 te, suyumda azalma var diye, ertesi gün gündüz saat 11 gibi suni verdiler , bir saat sonra suyumu patlattılar ve suni+ kendi sancımı toplamda 4 saat çektim, ama o 4 saat boyunca hiç yatmadım nst dışında hep koridorlarda gezindim sürekli çömeldim. Acı eşiği çok yüksek bir insanım normalde de ama doğum sancısıda azımsanacak bir şey değil tabi, ama zor olan kısmı doğuma kalan son 20 dk çünkü ıkınmak istiyorsun ıkınmaman gerek diye o da ,doğru nefesle hareketlerle 4 saatte 10 cm ile doğuma alındım, inan bebeğin çıkışı vs seni o kadar rahatlatıyor ki, o an acı hissetmedim ben kaydı gitti zaten, 4-5 kez çok güçlü ıkınmam istendi 5. Ci ıkınmamda bi kendimden geçtim geldim ama doktorum tamam ıkınma artık dedi ve bebeğim dünyaya geldi :). Canımın acımaması için kesik atmalarını da kendim istedim, belki biraz sabretseydim dikişsiz de doğurabilirmişim ama küçücük bir şeydi ve zaten uyuşturuyorlar , normal doğum dikişleri de dikkat edersen çok kolay iyileşiyor. O günü şöyle bir düşündüğümde 4-5 saatte sonuca vardım ve kendi kendime o kadarda zor değilmiş dedim, ( evet doğuma girmeden önceki dakikalar zor ama o bile bi gelip bi gidiyor , allah nefes almamıza fırsat vermiş ). Hep pozitif hikayeler oku olumsuz konuşan kimseyi dinleme, ve inan Allah öyle bir güç verecek ki sen bile şaşacaksın. 20 yaşında biri olarak bu kolay atlatabildiysem sende atlatırsın:)

ben hic hamile kafasinda olmadim benim kadar caliskan bi hamile yoktur bence.hem işe giderdim hem dersaneye hemde evde ders calisirdim.son gune kadar dersaneye gittim doguma gidince evi bile supurdum.asla oturmadim ayy ben hamileyim yapamam demedim.herseyimi kendim yaptim hep ayaktaydim surekli yuruyusler yaptim.esim kizardi yeter sana bisey olacka diye.cok fit bi hamileydim millet kilo aliyor ben hamileyken 7 kilo verdim.anlayacaginiz hayatimin en saglikli guzel donemiydi ki bunlarin hepsini bulanti yasarken yaptim ama hep guzel yanlarini gordum.cok sevdim hamile olmayi

Benimde ilk suyum geldi sabah 9 gibi akşam 6 da doğurdum .İnan hiç sancım ağrım yoktu hatta çok sıkıldım beklemekten doktor gidiyor geliyor 4 cm açık başka yok açılma .Suni sancı verdiler .Son bir saatte ben adet ağrısından biraz fazla ağrı çektiğimi hatırluyorum.Hatta sancı geldikçe ben kendim ıkındım internetten araştırdıydım.Doktor falan öyle ıkın sıkın demedi . Bağırmadım bile öyle çok .Ama kesik attılar .Dikişimde vardı .Sadece o ağrı yaptı otururken kalkarken..

• Beğen
Herkese merhaba. Hamile kalmadan önce müthiş korkuyordum doğumdan. Hamile kalınca bana bir cesaret geldi. Yaaa ne var sanki, dünyada her gün yuzbinlerce kadın doğuruyor, biraz sancı cekicem sonra pırt dogururum diyordum. O cesarete, o dayanaksız ozguvene yeniden kavuşmak istiyorum çünkü artık aşırı korkuyorum. Anksiyetem var maalesef. Bebek düşündüğüm için ilaç kullanmadım. Yani ne yapacağım bilmiyorum. Geçen hafta bebeğin ilk kez net bi şekilde hareketini hissedince bile korktum. İçimde bir canlı var ve hareket ediyor. Nasıl çıkacak bu bebek küçücük delikten diye zaten o zaman düşünmeye başladım. Bana şöyle güzel, kolay doğum hikayeleri anlatabilir misiniz? Çocuğumun sağlığı ile ilgili anksiyetem tutuyor arada. Hep dilimde sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir evlat olsun duası var. Olur değil mi? Biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var. Baslardaki cesareti kazanmak istiyorum yeniden. Çünkü çok rahattım o zamanlar. :anne:
Happymom isimli bi uygulama var anneler doğum hikayelerini anlatıyor, birçok hikayede kadınlar doğumu hep çok korkutucu hayal ettiklerini ama doğumdan sonra gereksiz korktuklarını anladıklarını söylüyorlar. Bilinçaltına bu süreçte ne gönderirsen onu yaşarsın. Ben mesela eskiden 10 saat sancı çektim vs gibi cümleler duyunca aklım almıyordu nasıl bir insan 10 saat boyunca kesintisiz büyük acıya dayanıyor diyordum. Meğer atıyorum 10 dk da bir gelip en fazla 1 dk süren aralıklı bişeymiş ve o 20 dklık aralarda ağrı filan olmuyormuş. Üstelik okuduğum hikayelerde tüm kadınlar aktif doğum süreci başladıktan sonra genelde15 dk en fazla yarım saat içinde doğum olduğunu yazmışlar. Yani gerçek doğum başlayınca hakikaten 3-5 ıkınmada bebek çıkıveriyormuş. Detayları çok düşünme çünkü gözünde canlandırmaya çalışınca alışık bi görüntü olmadığı için travmatik geliyor ama 9 ay boyunca vücut kendine bunu hazırlıyor yani sen şu anki durumunla doğurmayacaksın. Kasların eklemlerin ligamentlerin hormonların etkisiyle gevşeyecek. Pozitif düşün pozitif olsun. Çalıştığım zamanlarda muhattap olduğum doğum yapmış anneler de hep beklediklerinden çok daha kolay geçtiğimi anlatmışlardı

Herkese merhaba. Hamile kalmadan önce müthiş korkuyordum doğumdan. Hamile kalınca bana bir cesaret geldi. Yaaa ne var sanki, dünyada her gün yuzbinlerce kadın doğuruyor, biraz sancı cekicem sonra pırt dogururum diyordum. O cesarete, o dayanaksız ozguvene yeniden kavuşmak istiyorum çünkü artık aşırı korkuyorum. Anksiyetem var maalesef. Bebek düşündüğüm için ilaç kullanmadım. Yani ne yapacağım bilmiyorum. Geçen hafta bebeğin ilk kez net bi şekilde hareketini hissedince bile korktum. İçimde bir canlı var ve hareket ediyor. Nasıl çıkacak bu bebek küçücük delikten diye zaten o zaman düşünmeye başladım. Bana şöyle güzel, kolay doğum hikayeleri anlatabilir misiniz? Çocuğumun sağlığı ile ilgili anksiyetem tutuyor arada. Hep dilimde sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir evlat olsun duası var. Olur değil mi? Biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var. Baslardaki cesareti kazanmak istiyorum yeniden. Çünkü çok rahattım o zamanlar. :anne:
Canım aynı senin gibiydim doğum yaklaşınca sabahlara kadar uyuyamaz olmuştum hamileliğim ağlamakla geçti keşke şen şakrak geçirseymişim şimdi pişman oluyorum bende normal düşünüyordum ama daha sonra yapamıycağımı anladım ve sezeryana çevirdim ve 40. Haftamda gün aldım ameliyata giderken bile zangır zangır titriyordum herkese vay ben doğuramıycam kesin Ölücem hakkınızı helal edin hep böyleydi herkes kızıyordu saçmalama diye sezeryan doğumla geldi bebeğim dünyaya tek şey ameliyattan çıktıktan sonra çok üşüdüm bu onun dışında hiç ameliyat olmamış gibiydim 2 gün içinde çıktık hastaneden eve geldik herkese dedim siz gidin ben ilimizde görürüm çocuğumada bakarım kendim iyiydim çünkü herkes gitti evin içinde oturmazdım hiç temizlik yap çocuğa bak derken 1 hafta içinde tamamen iyileştim doğumdan önce öyle bi anlatıyorlardı ki çok ameliyattan bağırarak uyanıyosunda yok Sezeryan çok kötü iyileşemiyosunda yok normal şöyle kötü de normal doğum yapmadım onun acısını bilmiyorum yorum yapamam herkese göre değişir bu kimi Sezeryan doğumda zorlanıyo kimi normalde bunu en iyi sen bilirsin ben kendime güvenemedim ve sezeryanı seçtim hiç de pişman değilim buna en iyi kendin karar verirsin bu arada 21 yaşımda doğum yaptım sakın korkma desem de korkucaksın insan bilmeyince kim ne derse desin fayda etmiyo ama bunu yenmeye çalış öyle aman öldüm bittim bir acı değil bence bunu sezaryen için söylüyorum diğeri hakkında bi bilgim yok duamdır umarım sende benim gibi çok kolay bir doğum yapar hemen toparlarsın ❤️

Eminin sana o sans sunulsa 5 tane dogurusun fesat köpek
Teessüf ederim limoncu,niye aliniyorsun,her zaman savundugun bu degil mi,kötü bir sey bu dedimmi?
Evet sen bunu istersin ve tercihin olur,bu asagilayici birsey mi ki asagilamak icin soyleyeyim?
Neyse kendine yakisan sekilde konusmussun,birsey demiyorum,kem söz sahibinindir...

Canım aynı senin gibiydim doğum yaklaşınca sabahlara kadar uyuyamaz olmuştum hamileliğim ağlamakla geçti keşke şen şakrak geçirseymişim şimdi pişman oluyorum bende normal düşünüyordum ama daha sonra yapamıycağımı anladım ve sezeryana çevirdim ve 40. Haftamda gün aldım ameliyata giderken bile zangır zangır titriyordum herkese vay ben doğuramıycam kesin Ölücem hakkınızı helal edin hep böyleydi herkes kızıyordu saçmalama diye sezeryan doğumla geldi bebeğim dünyaya tek şey ameliyattan çıktıktan sonra çok üşüdüm bu onun dışında hiç ameliyat olmamış gibiydim 2 gün içinde çıktık hastaneden eve geldik herkese dedim siz gidin ben ilimizde görürüm çocuğumada bakarım kendim iyiydim çünkü herkes gitti evin içinde oturmazdım hiç temizlik yap çocuğa bak derken 1 hafta içinde tamamen iyileştim doğumdan önce öyle bi anlatıyorlardı ki çok ameliyattan bağırarak uyanıyosunda yok Sezeryan çok kötü iyileşemiyosunda yok normal şöyle kötü de normal doğum yapmadım onun acısını bilmiyorum yorum yapamam herkese göre değişir bu kimi Sezeryan doğumda zorlanıyo kimi normalde bunu en iyi sen bilirsin ben kendime güvenemedim ve sezeryanı seçtim hiç de pişman değilim buna en iyi kendin karar verirsin bu arada 21 yaşımda doğum yaptım sakın korkma desem de korkucaksın insan bilmeyince kim ne derse desin fayda etmiyo ama bunu yenmeye çalış öyle aman öldüm bittim bir acı değil bence bunu sezaryen için söylüyorum diğeri hakkında bi bilgim yok duamdır umarım sende benim gibi çok kolay bir doğum yapar hemen toparlarsın ❤
Ya Allah razı olsun ne güzel yazmışsın. Olur da sezaryene mecbur kalirSam bu satırlar gelecek aklıma 😍

Happymom isimli bi uygulama var anneler doğum hikayelerini anlatıyor, birçok hikayede kadınlar doğumu hep çok korkutucu hayal ettiklerini ama doğumdan sonra gereksiz korktuklarını anladıklarını söylüyorlar. Bilinçaltına bu süreçte ne gönderirsen onu yaşarsın. Ben mesela eskiden 10 saat sancı çektim vs gibi cümleler duyunca aklım almıyordu nasıl bir insan 10 saat boyunca kesintisiz büyük acıya dayanıyor diyordum. Meğer atıyorum 10 dk da bir gelip en fazla 1 dk süren aralıklı bişeymiş ve o 20 dklık aralarda ağrı filan olmuyormuş. Üstelik okuduğum hikayelerde tüm kadınlar aktif doğum süreci başladıktan sonra genelde15 dk en fazla yarım saat içinde doğum olduğunu yazmışlar. Yani gerçek doğum başlayınca hakikaten 3-5 ıkınmada bebek çıkıveriyormuş. Detayları çok düşünme çünkü gözünde canlandırmaya çalışınca alışık bi görüntü olmadığı için travmatik geliyor ama 9 ay boyunca vücut kendine bunu hazırlıyor yani sen şu anki durumunla doğurmayacaksın. Kasların eklemlerin ligamentlerin hormonların etkisiyle gevşeyecek. Pozitif düşün pozitif olsun. Çalıştığım zamanlarda muhattap olduğum doğum yapmış anneler de hep beklediklerinden çok daha kolay geçtiğimi anlatmışlardı
Çok teşekkür ederim gerçekten. Bunları duydukça dünden bu yana daha rahatladım inanın. İyi ki varsınız yüreklendiren tüm anneler😍

Back
X