Sardı Korkular...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben hic hamile kafasinda olmadim benim kadar caliskan bi hamile yoktur bence.hem işe giderdim hem dersaneye hemde evde ders calisirdim.son gune kadar dersaneye gittim doguma gidince evi bile supurdum.asla oturmadim ayy ben hamileyim yapamam demedim.herseyimi kendim yaptim hep ayaktaydim surekli yuruyusler yaptim.esim kizardi yeter sana bisey olacka diye.cok fit bi hamileydim millet kilo aliyor ben hamileyken 7 kilo verdim.anlayacaginiz hayatimin en saglikli guzel donemiydi ki bunlarin hepsini bulanti yasarken yaptim ama hep guzel yanlarini gordum.cok sevdim hamile olmayi
Ne güzel. Ben de hep hareket etmeye çalışıyorum ama şimdiden bazı hareketlerim kisitlandi. Eğilmek çok zor mesela 🤦🏻‍♀️ Ama doğuma dek yürümek merdiven çıkmakta kararlıyım Allah izin verirse.

Genelde doğum yapan kadınlar felaketi anlatmak için programlanmış gibiler ( bir çoğu). Benim çok güzeldi doğumum, hamileliğim boyunca hiç oturmadım cok hareketliydim,kendi payıma hiç kilo almadım, çok aktiftim, bu sebeple bir kaç saatte tam açılma ile girdim doğuma:). Bir gün önce hastayaneye yatış yaptım ben 39+3 te, suyumda azalma var diye, ertesi gün gündüz saat 11 gibi suni verdiler , bir saat sonra suyumu patlattılar ve suni+ kendi sancımı toplamda 4 saat çektim, ama o 4 saat boyunca hiç yatmadım nst dışında hep koridorlarda gezindim sürekli çömeldim. Acı eşiği çok yüksek bir insanım normalde de ama doğum sancısıda azımsanacak bir şey değil tabi, ama zor olan kısmı doğuma kalan son 20 dk çünkü ıkınmak istiyorsun ıkınmaman gerek diye o da ,doğru nefesle hareketlerle 4 saatte 10 cm ile doğuma alındım, inan bebeğin çıkışı vs seni o kadar rahatlatıyor ki, o an acı hissetmedim ben kaydı gitti zaten, 4-5 kez çok güçlü ıkınmam istendi 5. Ci ıkınmamda bi kendimden geçtim geldim ama doktorum tamam ıkınma artık dedi ve bebeğim dünyaya geldi :). Canımın acımaması için kesik atmalarını da kendim istedim, belki biraz sabretseydim dikişsiz de doğurabilirmişim ama küçücük bir şeydi ve zaten uyuşturuyorlar , normal doğum dikişleri de dikkat edersen çok kolay iyileşiyor. O günü şöyle bir düşündüğümde 4-5 saatte sonuca vardım ve kendi kendime o kadarda zor değilmiş dedim, ( evet doğuma girmeden önceki dakikalar zor ama o bile bi gelip bi gidiyor , allah nefes almamıza fırsat vermiş ). Hep pozitif hikayeler oku olumsuz konuşan kimseyi dinleme, ve inan Allah öyle bir güç verecek ki sen bile şaşacaksın. 20 yaşında biri olarak bu kolay atlatabildiysem sende atlatırsın:)
Maşallah dedim okuyunca 😃 gerçekten güzel hikayeler okudukca daha iyi hisseder oldum kendimi.

Çok teşekkür ederim gerçekten. Bunları duydukça dünden bu yana daha rahatladım inanın. İyi ki varsınız yüreklendiren tüm anneler😍
Rica ederim ne demek😊 15-20 gün içinde ben de doğurucam inşallah, vakit bulursam yazarım sana nasıl kolay geçtiğini😀🥰

Ya Allah razı olsun ne güzel yazmışsın. Olur da sezaryene mecbur kalirSam bu satırlar gelecek aklıma 😍
🥰🥰 senden de Allah razı olsun bu güzel günlerini mutlu mutlu geçir düşünme hiç sezeryanda olsan normal de hayırlısıyla güzel bi doğum geçir ☺️

Herkese merhaba. Hamile kalmadan önce müthiş korkuyordum doğumdan. Hamile kalınca bana bir cesaret geldi. Yaaa ne var sanki, dünyada her gün yuzbinlerce kadın doğuruyor, biraz sancı cekicem sonra pırt dogururum diyordum. O cesarete, o dayanaksız ozguvene yeniden kavuşmak istiyorum çünkü artık aşırı korkuyorum. Anksiyetem var maalesef. Bebek düşündüğüm için ilaç kullanmadım. Yani ne yapacağım bilmiyorum. Geçen hafta bebeğin ilk kez net bi şekilde hareketini hissedince bile korktum. İçimde bir canlı var ve hareket ediyor. Nasıl çıkacak bu bebek küçücük delikten diye zaten o zaman düşünmeye başladım. Bana şöyle güzel, kolay doğum hikayeleri anlatabilir misiniz? Çocuğumun sağlığı ile ilgili anksiyetem tutuyor arada. Hep dilimde sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir evlat olsun duası var. Olur değil mi? Biraz yureklendirilmeye ihtiyacım var. Baslardaki cesareti kazanmak istiyorum yeniden. Çünkü çok rahattım o zamanlar. :anne:

Merhaba :)
Benim doğumum çok kolay oldu. Çünkü buna inandım ve fizyolojik olarak bir sorunum da yoktu.

Ina may in doğum rehberini okumanızı tavsiye ederim
Çevredeki hastanelerin hepsine doğum seminerlerine gittim. Vajinal sezaryen epidural vs hepsinin ne süreçleri olduğunu öğrendim
Dr banu çiftçinin doğumla ilgili videolarını izledim
Ayrıca doğum psikologuna gidip nefes teknikleri ile ilgili eğitimine katıldım.

Tüm bunlardan sonra 39+3 üncü günde gece 12 de doğum sürecim başladı. Sabah 7 gibi hastaneye gidene kadar pilates topu ile zaman geçirdim. Dalgalanmalar 6 dk da bir oluyordu 40 sn sürüyordu ve adet ağrısı gibiydi.
9 gibi nst ye alındım doğum sancıları vardı ama yeterince yüksek değildi. Açılma 2 cm idi. Doktor eve gidebilirsin istersen dedi ama hastanedw kalmak istediğimi söyledim. 10 da odaya yerleştim. Tv izleyerek pilates topunda ve yürüyerek zaman geçirdim, yanımda sadece eşim vardı ve kimseye haber vermedim (herkes uzakta) ikide bir sorarlar stres olurum diye.

Saat 13 Gibi ayaktayken pıt diye bir ses duydum ve su kesesi açıldı. Şeffaf berrak sıcak bir su geliyor. Hayatımda hissettiğim en değişik şeydi. O sırada bir ağrı acı olmuyor. Su geldikten sonra sancı ya da ben bunlara dalga diyorum sıklaştı ve dozu arttı. Artık ayakta durmak istemedim yatağa geçtim. Nst cihazı bağlandı. Eşime şimdi kasılma geliyor diyordum o Da 40 tan geriye sayıp elimi tutuyordu. Kasılmaların arası neredeyse 2-3 dk ya düşmüştü ve açıkçası en zor kısmı buydu. Ama ağrı 40 sn sonra gittiğinde hiçbir şey kalmıyor. 30 dk kadar sürdü bu kısım. Bu arada ebeler gelip muayene ediyor ama açılma yok diyip duruyorlardı. Bu benim moralimi bozdu. Çünkü ben artık sonundayım diye düşünüyordum. Böyle çok uzun sürecekse sezaryene alın epidural verin falan dedim.
Bu arada hiç bağırmadım, sadece kasılmalar gelince 40 tan geriye sayarak bebeğimin bana geldiğini düşündüm.

Neyse sonra birden bir ittirme ıkınma ihtiyacı hissettim. Ebeleri çağırdım yine yok bişey dediler. Ağrı eşiğin düşük heralde dediler.
Ama artık her kasılma sonrasında ıkınasım geliyordu. Eşime dedim ki git doktoru getir sanırım yatakta doğuracağım!
Apar topar doktoru çağırdı eşim ve doktor muayene ettiğinde 10 cm açıklık çabuk doğumhaneye götürün dedi.
Doğumhaneye gittiğimizde de sancı geldiğinde tüm gücünle ittir dedi doktorum. 3 kere oldu bu 2 dk falan arayla. Ve sana şöyle söyleyeyim ıkınmak gerçekten rahatlatıcı ve eğlenceli. Hiç canım acımadı. Sancı arasında doktorla sohbet ettik bir dahaki ıkınmada bebeği çıkaracağım dedi ve 4. Ikınmada bebeğim doğdu. Hemen kucağıma verdiler
Benim ilk cümlem ohh çok rahatladım hiç doğurmuş gibi değilim oldu :KK70:
Sonra bizi hazırladılar bebeğim kucağımda ben yatakta doğumhaneden çıktım ve babasıyla tanıştırdım kızımı.

Bebeğim 14.30 da doğdu. Yani hastaneye yatmamdan 4 buçuk saat sonra.

1 gece hastanede kaldım 3 dikişim vardı. Suni sancı epidural vs almadım. Kate middleton gibi elbisemi ve külotlu çorabımı giydim bebeğimi kucağıma alıp taburcu oldum. :)

İşin sırrı korkmamak, bu doğal bir süreç. Bu arada sezaryen gerekiyosa sezaryen, anestezi gerekiyosa anestezi hepsine açık olmak lazım. Önemli olan sağlıkla doğması :)
2 gün sonra kızım 1 yaşına girecek ben de bunu yazarken o günü tekrar yaşadım gibi oldu

Sağlıklı doğumlar dilerim...

Mesaj tekrarı olmuş.
Aklıma gelmişken şunu da ekliyim
Son hafta merdiven in çık dedi doktorum. Bir de cinsel ilişki yaşayın dedi doğumu tetiklemek için
İkI öneriye de uydum :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: Kuf
Yediz doğurdum ben bi ara. Cok da rahatti meğer ruya goruyormusum.
Yani tecrubem yok ama arkadaslar cok guzel seyler yazmislar zaten inşaAllah asiri kolay bir doğum sizi bekliyor.
Aslansın yaparsın kız :KK73:

Yazan oldu mu bilmiyorum ama Ablam son haftalarda hurma yiyerek gayet rahat normal Doğum yaptı iki cocugunda da. Ama tekli sayılarda yemek gerekiyormuş 1-3-5 gibi :)

Bende şöyle bir durum var. Bir seyi yapmaya mecbursam tüm gücümle yaparım o işi. Biraz ona güveniyorum açıkçası. O yüzden sezaryen değil normal bana daha iyi gelir gibi düşünüyorum. Diğerinde daha çok nazlanirim 😁 Video izlemekten ödüm kopuyor yeminle.🤦🏻‍♀️
Ben de aynen senin gibi düşünüyordum hakkten de öyle oldu anksiyetem olmasına rağmen 41 hafta bekledim son güne kadar açılma olmadı mevbur sezaryen yani normal doğum istiyorsan video izlemesen bile yürüyüş yap

Akisina birak benim tavsiyem eger doktor normal dogurabilirsin derse oyle yap engel varsa zorlama ve daha cok erken bunlari dusunmek icin o cocuk bir sekilde dogacak sonucta :)

• Beğen
41+1 günlükken gece suyum geldi damla damla birde öyle şakkk diye değil🙈 eşimi uyandırdım kalk suyum geldi felan acile gittik. Yatışımız yapıldı 12 saat normal sancı bekledik gelmedi. Suni sancı verildi tam 14 saat boyunca hep aynı şiddet ve aralıkla sancı cektim. Bi ara cok üşüdüm üstümü örtün diye yalvardım. Bi ara miğdem çok bulandı eşimin üstüne laaaqqqk diye kustum 🤣🤣🤣🤣🤣 tuvalette oturma pozisyonunda Bi dogum yaptırdılar bana aaaaa ne kolaymış öyle 🤣 valla derin derin anlatmak isterim 🤣🤣🤣🤣amaaa kısacası sancı kısmı çok iğrençti, lakin ıkınıyorsunda bebek cıkmaya başlıyor ya Bi rahatlık Bi huzur anlatamam. Sanki o sancıları çeken sen değilmişsin gibi. Kız dogumda Bi gıkım bile cıkmadı düşün. Bagırma sıfır. Cıkınca dedimde dogurmak çok kolaymış. Ben yine dogururum 🤣🤣🤣 dogurdum da 🤦‍♀️🤦‍♀️

• Komik
Canım konu çok güzrl olmuş tamda doğum arefesindeyim .Bu ikinci doğumum olacak ama hepsi aynı olmayacaktır diye düşünüyorum. Herkes ikinci doğum daha kolay diyor ama bakalım.Bu doğumda yaş faktörü var o etkiler mi bilemiyorum ilkimde 26 Şu anda ise 33 yaşındayım ...

• Beğen
okadar korkunc olsa ınsanlar 2-3 -4 cocuk dogurmazdı degıl mı :)
panık atak hastası oldugunuzu doktorunuz bılıyordur zaten dogum kocu ıle anlasın bence yanınızda sıze nefes ıcın yardımcı olacak bırı daha olsun
ebe de var zaten ebenız kım olcak ogrenın tanısın dırek dogumhanede tanısmayın :)

• Beğen
41+1 günlükken gece suyum geldi damla damla birde öyle şakkk diye değil🙈 eşimi uyandırdım kalk suyum geldi felan acile gittik. Yatışımız yapıldı 12 saat normal sancı bekledik gelmedi. Suni sancı verildi tam 14 saat boyunca hep aynı şiddet ve aralıkla sancı cektim. Bi ara cok üşüdüm üstümü örtün diye yalvardım. Bi ara miğdem çok bulandı eşimin üstüne laaaqqqk diye kustum 🤣🤣🤣🤣🤣 tuvalette oturma pozisyonunda Bi dogum yaptırdılar bana aaaaa ne kolaymış öyle 🤣 valla derin derin anlatmak isterim 🤣🤣🤣🤣amaaa kısacası sancı kısmı çok iğrençti, lakin ıkınıyorsunda bebek cıkmaya başlıyor ya Bi rahatlık Bi huzur anlatamam. Sanki o sancıları çeken sen değilmişsin gibi. Kız dogumda Bi gıkım bile cıkmadı düşün. Bagırma sıfır. Cıkınca dedimde dogurmak çok kolaymış. Ben yine dogururum 🤣🤣🤣 dogurdum da 🤦‍♀️🤦‍♀️
annem 2 normal dogum yapmıs
ıkısı ıcınde der kı cıglık cıglıga sureklı bagıranlar edepsızlıgınden bagırıyor
oyle bır durum yok dedı
bır an once cıksın dıye ıkınıyorsun bagırınca enerjın bosa gıdıyor ıkınınca rahatlıyorsun ve pıt dıye cıkıyor dedı :KK70:

• Beğen
annem 2 normal dogum yapmıs
ıkısı ıcınde der kı cıglık cıglıga sureklı bagıranlar edepsızlıgınden bagırıyor
oyle bır durum yok dedı
bır an once cıksın dıye ıkınıyorsun bagırınca enerjın bosa gıdıyor ıkınınca rahatlıyorsun ve pıt dıye cıkıyor dedı :KK70:
Şeeeeuuyyyy ilkinde övünüyorum hiç gıkım çıkmadı diye ama 2.cide inlettim hastahaneyi🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣:KK70::KK70::KK70::KK70:

Ben o doğum korkusu yüzünden bekarken hiç çocuk yapmam herhalde diye düşünürdüm. Ama ne hikmetse hamilelik boyunca bir kez bile korkup endişelenmedim. Doğum için hastaneye gidip yatışım yapılana kadar hiç korkmadım.
Hiç negatif veya pozitif birşey okumadım bir de, doğumla ilgili tamamen nötr olmak istedim.
Ilk hamile kaldığımda bir arkadaşımın tavsiyesiyle Op. Dr. Banu Çiftçinin youtube kanalındaki anlatımlarını seyrettim, bana çok dinlendirici, rahatlatıcı gelmişti. Güzel bir şekilde anlatıyor doğum sürecini ve ben tedirgin olmadım hiç onun anlattıklarını izleyince. Belki size de iyi gelir ❤ sağlıklı güzel bir doğum olsun inşallah
valla bence hamılelık daha zor :D ben hamılelıkte zorlandım
dogumum sezeryandı spinal oldu sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kıst olmus sarmıs bebegımı cıkardıktan sonra sag tarafımı komple temızledı ekstra amelıyat yanı bır bucuk saat surdu toplamda

amelıyatdan sonra daha rahattım

valla bence hamılelık daha zor :D ben hamılelıkte zorlandım
dogumum sezeryandı spinal oldu sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kıst olmus sarmıs bebegımı cıkardıktan sonra sag tarafımı komple temızledı ekstra amelıyat yanı bır bucuk saat surdu toplamda

amelıyatdan sonra daha rahattım

Yani ben de biraz nazlı olmama rağmen iyi atlattım diyorum, ameliyattan genel olarak büyük korkum vardı. Zaten normal doğum yapamazmışım, rahmim kalp şeklindeymiş bebek kanala inemiyormuş. Iyi ki doktorumu dinlemişim diyorum, azıcık bir iz kaldı o kadar rahatım çok şükür :)

Yani ben de biraz nazlı olmama rağmen iyi atlattım diyorum, ameliyattan genel olarak büyük korkum vardı. Zaten normal doğum yapamazmışım, rahmim kalp şeklindeymiş bebek kanala inemiyormuş. Iyi ki doktorumu dinlemişim diyorum, azıcık bir iz kaldı o kadar rahatım çok şükür :)
ayy ne kadar guzel ıstesenız olmazmıs kalp seklınde rahım :D resmen gelecek bebeklere bakın askla beklıyorum demek gıbı bırsey :)
aman saglıklı dunyaya gelsınlerde nerden gelırlerse gelsınler daha once boyle dogum konularına da yazmıstım agzımdan dogurabılsem dogururum onemlı degıl yeterkı saglıklı sıhhatlı olsunlar kuzular
allah bagıslasın yavrunuzu :)

ayy ne kadar guzel ıstesenız olmazmıs kalp seklınde rahım :D resmen gelecek bebeklere bakın askla beklıyorum demek gıbı bırsey :)
aman saglıklı dunyaya gelsınlerde nerden gelırlerse gelsınler daha once boyle dogum konularına da yazmıstım agzımdan dogurabılsem dogururum onemlı degıl yeterkı saglıklı sıhhatlı olsunlar kuzular
allah bagıslasın yavrunuzu :)

Amin hepimizin yavrularını inşallah ❤️

Back
X