Saç Rengi ve Saç Boyama sarı saçlarım....:(

ben birkez kuaförde 4, 5 seferde evde saçımı boyamış birisi olarak söylüyorum, 2 senedir saçımı boyamıyorum ve çam terebentin yağını şampuana katıp kullanıyorum, saçlarım hem parlıyor, elektriklenme falan kalmadı, dökülmesi gene var ama azaldı ama boyalı halinden kat kat güzel, doğal yağlarla besleyin saçınızı kendi rengini parlaklığını gördüğünüzde boyaya cilaya falan ihtiyacı olmadığını göreceksiniz, tabi öncelikle saçlarınıza kıyıp kestirmeniz gerekiyor yavaş yavaş da olsa boyalardan ve kimyasallardan kurtulun derim. Bitkisel bir şampuan kullanırsanız daha iyi tabikide :)

kestirecek kadar uzun saçlarım yok.omzuma anca geliyo..badem yağı falan denicem bakalım ama yarın bi kuaför var ilk ona gitmiştim kadın bana ben boyamam senin saçlarını.çok yıpranmış elimizde kalır sakın boyatma dedi dinlemedim boyattım..ona bi sorcam bakalım..

kuaförün öyle bağırmasına, azarlamasına çok çok sinir oldum buarada. benim de başıma buna benzer bir şey gelmişti, aynı saygısızlığı bana da yapmışlardı.

yıkadın mı saçlarını boyadan sonra hiç?

saçın yanmasına sebep olan şey açıcıdır normal bi boya saçı yakmaz
hele açık saçı koyultacaksan hiçbir şey olmaz saç açık renge geçerken yanabilir
ama üst üste boya tabi ki bir miktar yıpranmasına sebep olur
koyu kahve falan alıp boyayabilirsin
ama işe/okula falan gitmiyorsan evdeysen bir hafta falan bekle derim
yıkadıkça rengi oturabilir

okula gidiyorum ve pazartesi okulda kermek düzenliycez kaç yüz kişinin önüne çıkcam...saçlarımın dipleri ağrıyo çok fena anlamadım ki..

kuaförün öyle bağırmasına, azarlamasına çok çok sinir oldum buarada. benim de başıma buna benzer bir şey gelmişti, aynı saygısızlığı bana da yapmışlardı.

yıkadın mı saçlarını boyadan sonra hiç?

ya ben bu sabah yıkadım saçlarımı kuaföre öyle gittim o da bi röfle attı yıkadı sonra ben değiştir deyince bi kat boya geçti bi daha yıkadı..ama ben saç diplerim ağrıyo diye yıkamadım saçlarımı..

okula gidiyorum ve pazartesi okulda kermek düzenliycez kaç yüz kişinin önüne çıkcam...saçlarımın dipleri ağrıyo çok fena anlamadım ki..

saçlarınla oynadılar ya ondan ağrıyordur zaten röfle diplere sürülmüyor ki
ben saçımı açmıştım beğenmedim bir saat sonra kuaföre gidip koyu renge boyattım hatta bir arkadaşım aynı gün 3 kere bile boyadı
koyuya gittiğin sürece sorun olmaz

Hiçbir zaman kuaförlere güvenerek onlara saçlarımı teslim etmedim.
Saçlarımı bile kendim keserim evde. Bakımını her şeyini kendim yaparım.:19::20:

saçlarınla oynadılar ya ondan ağrıyordur zaten röfle diplere sürülmüyor ki
ben saçımı açmıştım beğenmedim bir saat sonra kuaföre gidip koyu renge boyattım hatta bir arkadaşım aynı gün 3 kere bile boyadı
koyuya gittiğin sürece sorun olmaz

inşallah bi sorun olmaz yarın değiştircem inşallah<:(

kuaförüm bana röfleden sonra cila yapmak kusurları kapatmak içindir demişti nekadar haklıymış
eski kuaförüm sürekli cila atıyordu üzerine yinede arada kızıl bakır sarı ne istersen oluyordu
şimdiki ne cila atıyor ne bir şey röflem harika oluyor
o yüzden boyama falan neyse de röfleyi gerçekten iyi yapan bir yere gitmek gerekiyor
çiğ bir renk bir yana saçınızdan olursunuz bir de mazallah

ya bir sey dıcem kuafor ne hakla sana kızıyor da sen sesini cıkaramıyorsun ki?
gecen gun ben de yaptırmıstım dügün icin sonra berbat oldu hıc yuzume bıle yakısmadı
dedım ben boyle ıstemedım falan bu kez dıyor nıye en bastan soylemıyorsun dıye.
dedım zaten basta soyledım dedıgımı yapmadın ki:47:
sonra bir afra tafrayla duzeltmeye calstı ıyıce berbat oldu dedım brak yapma en ıyısı boyle kalsın dıye.
yani canım cevabını ver yani susma gıden senın sactan gıdıyor:31:

inşallah bi sorun olmaz yarın değiştircem inşallah<:(

ben de sarı yaptıkları iğrenç kafamı üzerinden 24 saat bile geçmeden koyuya boyatmıştım, yaklaşık 2 sene önce.. rengin oturması çok uzun sürdü, boya aktı etti. röfleli yerlere boya pek tutmadı. 2 sene de toplam 3 kere aynı renge boyattım saçımı anca oturdu. son 6 7 aydır hiç boyatmıyorum, doğal rengi oldu artık tamamen.
ama 2 senede de saçım daha tam toparlanmadı bile. yıpranmış saçın üzerine röfle yapmıştım, uçları lastik gibi olmuştu elimde kalıyordu.
epey bir kestirdim, çok az yıpranmış yer kaldı, muhtemelen 1 kesimle toparlanır..
tavsiyem; acil bakıma başla koyuya boyattıktan sonra.

keratin bakımını tavsiye ediyorum

1,5 sene önce koyu kahve sacımı gittim kouföre bi kaç ton ac dedim, olduğum yerinde en pahalı kuaförü ayrıca, neyse sacıma acıcı sürdü, inanılmaz canlı parlak saclarım bi tuhaf oldu neyse boyadı etti, sacımı yıkadı havlu bi cıktı aaaa koyu kahve,utanmadan bana diyorki güneste acık gözükür diyor, ve benden tam 210 lira ama 200 verdim ama içimden haram ettim verirken,bir daha kapısından gecmedim,hem sacımı yıprattı,hem aynı renge boyadı hemde 200 lira verdim bir boyaya,evde boyasam 20liraya hallederdim en azından rengi değişirdi

kendime hala kızaarım o acıcının parasını verdiğime, cazgırlık yapmadığıma,hakettiler cünkü

Son düzenleme:
kuaförüm bana röfleden sonra cila yapmak kusurları kapatmak içindir demişti nekadar haklıymış
eski kuaförüm sürekli cila atıyordu üzerine yinede arada kızıl bakır sarı ne istersen oluyordu
şimdiki ne cila atıyor ne bir şey röflem harika oluyor
o yüzden boyama falan neyse de röfleyi gerçekten iyi yapan bir yere gitmek gerekiyor
çiğ bir renk bir yana saçınızdan olursunuz bir de mazallah

ya ben kuaförün fiziki şartlarına baktım iyi biyerdi girdimçsaçımdan oldum zaten şu anda bi taramaya çalıştım birbirine girmiş iyice incelmiş saçlarım..

Arkadaşlar bilmediğiniz kuaförün önüne oturup saç yaptırmayın inanın sonu hüsran oluyor Allah korusun kel kalan bile oluyor saç bu şakaya gelmez. İçeri geçip bi karışım hazırlıyorlar gelip kafaya sürüyorlar içinde ne oldugu belli değil. Sadece bir kuaförünüz olsun devamlı aynı kişiye gidin öyle olunca kuaföründe muamelesi ona göre oluyor.

1,5 sene önce koyu kahve sacımı gittim kouföre bi kaç ton ac dedim, olduğum yerinde en pahalı kuaförü ayrıca, neyse sacıma acıcı sürdü, inanılmaz canlı parlak saclarım bi tuhaf oldu neyse boyadı etti, sacımı yıkadı havlu bi cıktı aaaa koyu kahve,utanmadan bana diyorki güneste acık gözükür diyor, ve benden tam 210 lira ama 200 verdim ama içimden haram ettim verirken,bir daha kapısından gecmedim,hem sacımı yıprattı,hem aynı renge boyadı hemde 200 lira verdim bir boyaya,evde boyasam 20liraya hallederdim en azından rengi değişirdi

kendime hala kızaarım o acıcının parasını verdiğime, cazgırlık yapmadığıma,hakettiler cünkü

bende aynı o parayı verdim..keşke benm saç rengimde aynı kalsaysı..yıprandığıyla kaldı..

Arkadaşlar bilmediğiniz kuaförün önüne oturup saç yaptırmayın inanın sonu hüsran oluyor Allah korusun kel kalan bile oluyor saç bu şakaya gelmez. İçeri geçip bi karışım hazırlıyorlar gelip kafaya sürüyorlar içinde ne oldugu belli değil. Sadece bir kuaförünüz olsun devamlı aynı kişiye gidin öyle olunca kuaföründe muamelesi ona göre oluyor.

haklısın ama o sürekli gidilecek kufaörü de bulmak hiç kolay değil:(

ben de sarı yaptıkları iğrenç kafamı üzerinden 24 saat bile geçmeden koyuya boyatmıştım, yaklaşık 2 sene önce.. rengin oturması çok uzun sürdü, boya aktı etti. röfleli yerlere boya pek tutmadı. 2 sene de toplam 3 kere aynı renge boyattım saçımı anca oturdu. son 6 7 aydır hiç boyatmıyorum, doğal rengi oldu artık tamamen.
ama 2 senede de saçım daha tam toparlanmadı bile. yıpranmış saçın üzerine röfle yapmıştım, uçları lastik gibi olmuştu elimde kalıyordu.
epey bir kestirdim, çok az yıpranmış yer kaldı, muhtemelen 1 kesimle toparlanır..
tavsiyem; acil bakıma başla koyuya boyattıktan sonra.

keratin bakımını tavsiye ediyorum

röfleli yerler tutmuyosa yandım ben pamuk nine gibi saçlar....kestirecek bi saçımda yok ayrıca.zaten bi ay önce kestirdim yıpranık diye..şimdi anca omuzlarıma gelio..

bende aynı o parayı verdim..keşke benm saç rengimde aynı kalsaysı..yıprandığıyla kaldı..

benimde yıprandı canım, hala bile sacımı istediğim gbi actıramıyorum,saclarımda uzun, onlar yüzünden sacım semsert kaldı,şimdi kuaföre gidip actırmaya korkuyorum,ayda bir evde kendim boyuyorum

haklısın ama o sürekli gidilecek kufaörü de bulmak hiç kolay değil:(

Canım çevrende yokmu hiç belki bir arkadaşının gittiği memnun oldugu bir yer vardır ilk başta kesime föne gidersin az çok anlarsın ona göre devamlı kuaförün olur zamanla. Ama ilk kez gittiğin yere röfle yaptırmak cesaret işi gerçekten. Sen şimdi saçını her yıkamadan sonra lorealin boyalı röfleli saçlar için saç maskesi var ondan tavsiye ederim şampuanladıktan sonra o maskeden sür 2-3 dk beklet durula saçını kolaylıkla tararsın. 2 hafta falan bekle saçın rengi içine sinmezse lorealin krem boyaları var evde kendin boyarsın kumrala.

Back
X