• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PRENSESS1

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2025
286
154
18
26
Kızlar 10 günlük bebeğim sarılık oldu sarılık yaşayanlar varmı tecrübelerinizi paylaşırmısınız Şuan sarılık değerimiz 14 çokmu yüksek
İlk baş 17 di fototerapi aldık 11 e süştü geri 14 oldu ama fototerapi almayınca taburcu olmak istedim eve gelincede korktum birşey olurmu acaba ?

Kızlar 10 günlük bebeğim sarılık oldu sarılık yaşayanlar varmı tecrübelerinizi paylaşırmısınız Şuan sarılık değerimiz 14 çokmu yüksek
İlk baş 17 di fototerapi aldık 11 e süştü geri 14 oldu ama fototerapi almayınca taburcu olmak istedim eve gelincede korktum birşey olurmu acaba ?
Sık sık besleyin 1,5 en geç iki saatte bir mama takviyesi yapabilirsiniz görümcemin oğluna doktor böyle demişti

Ben 1 hurmayi 1cay bardağı ılık suda yarım saat bekletip suyunu icirmistim 1 cay kaşığı verdim 10 gün boyunca ebem söylemişti bana da

Bol bol besleyin. Fototerapiden sonra düşen değerin biraz yükselmesi normaldir. Gün geçtikçe azalarak biter. Muhtemelen anne sütü sarılığıdır. Benim kızımda da böyle oldu. Ama doktor asla anne sütünü kesmedi. Bol bol emzirmeye devam et dedi. Kendi kendine atacak dedi. Ne olur ne olmaz iki günde bir kontrole çağırdı. Değer artık 10 ların altına düşünce gerek görmedi. Sonra da kayboldu gitti zaten. Lütfen anne sütü veya formül dışında bebeğinize hiçbir şey vermeyin. Hurma falan önerenler olmuş. Ne alaka yenidoğan bebeğe hurma? Siz beslemeye devam edip iki gün sonra değerine baktırın

Acaba mama içince beni bırakırmı biberonla verince ona alışır gibi
Mamaya alışıp bırakan bebekler var ama sarılık geçene kadar en azından günde 2-3 mama verseniz belki alışmaz benim bebeğimde 1 haftalık şuan 35 haftalık doğdu küvezden yeni çıktı bende sarılık olmasın diye hem anne sütü hem mama veriyorum mama olarak da Aptamil kullanıyorum diğer çocuklarımada ondan verdim

Bol bol besleyin. Fototerapiden sonra düşen değerin biraz yükselmesi normaldir. Gün geçtikçe azalarak biter. Muhtemelen anne sütü sarılığıdır. Benim kızımda da böyle oldu. Ama doktor asla anne sütünü kesmedi. Bol bol emzirmeye devam et dedi. Kendi kendine atacak dedi. Ne olur ne olmaz iki günde bir kontrole çağırdı. Değer artık 10 ların altına düşünce gerek görmedi. Sonra da kayboldu gitti zaten. Lütfen anne sütü veya formül dışında bebeğinize hiçbir şey vermeyin. Hurma falan önerenler olmuş. Ne alaka yenidoğan bebeğe hurma? Siz beslemeye devam edip iki gün sonra değerine baktırın
Yenidogan bebege aşı enjekte ediyorsunuz da hurma mi garip geldi

Bizde de sarılık vardı. Anne sütü sarılığı. Gastroya gittik tahlillerini falan da yaptırdık normaldi. Şu an 2 aylık oldu 4 e düştü sarılığı. Doktor 2-3 aya kadar devam edebilir demişti artık gözlerinde de kalmadı bi şey

Geçer canım merak etme Bizim de 13'tü sonra fototerapiden sonra 11'e düştü tekrar çıktı sonra düştü Bir daha da çıkmadı bol bol emziri iki saati bir buçuk saati bekleme emzirebildiginkadar emzir

Geçmiş olsun 💐 benim bebeğim de sarılık oldu 17 ile yatış yapıldı Fototerapi sonucu 6.1e düştü 24 günlükken yeniden 13e çıktı doktor 3 sebebi olabilir tiroitlerde sıkıntı olabilir b12 eksikliği olabilir ya da idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi tahliller istedi idrar yolu enfeksiyonu olmuş 7 günlük antibiyotik kullandık geçti çok şükür

Ben 1 hurmayi 1cay bardağı ılık suda yarım saat bekletip suyunu icirmistim 1 cay kaşığı verdim 10 gün boyunca ebem söylemişti bana da
Ben de şekerli su vermiştim sarılık 7 den fazla yükselmedi
Şimdi gelir “böböyö şökörlö so mo vördönöz” cüler 😆😆😆

Mama verin demeyi biliyolar
Mamanın içindeki şekeri görmezler ama

Ben de şekerli su vermiştim sarılık 7 den fazla yükselmedi
Şimdi gelir “böböyö şökörlö so mo vördönöz” cüler 😆😆😆

Mama verin demeyi biliyolar
Mamanın içindeki şekeri görmezler ama
Ya sorma 2 cocugum var ikisinde aynısını uyguladım sarilik olmadı benimkiler de
Sorma keşke sadece seker olsa mama da yazik ya kalıpların dışına çıkamıyor bizim insanlarımız 😅

Seker değilde hurma daha sağlıklı olur peygamber efendimiz sav efendimize tahnik uygulaması vardi sünnet hemde sarilik olmuyor bebisler

Yenidogan bebege aşı enjekte ediyorsunuz da hurma mi garip geldi
Arkadaş doğru demiş yeni doğan bebeğe hurma verilmesi bana da garip geldi.5 tane yeğenim var hepsi de bizim elimiizde büyüdü.Doğar doğmaz sarılık olması çok normal.Doktorlar anne sütü dışında bir şey asla kabul etmiyorlardı.Emzirdikçe atar sarılığı bebek.Annem 5 tane çocuk büyütmüş.Hepiniz de sarılık oldunuz diyor.Doktor sık sık emzirin demiş.Gerçekten de emzirdikçe sarılığı atardı diyor annem

Back
X