Sarımsak Metabolizmayı Hızlandırıyor!

size belki ters gelecek ama kızlar ben cok severim sarımsagı taze si cıktımı soframdan eksik etmem koksun dişlerini fırcalyım bır karanfil atıl agzınıza cignet cignerin kou moku bir sey kalmaz varsın kalsın ne olurkı saglıgınızdan dahamı önemli

NE KADAR VE NASIL YEMELİ? Sarmısağı haftada 2-3 kez 1-2 diş olarak tüketmeniz önerilir. sarımsaktan tam faydayı sağlayabilmek için çiğ olarak tüketmeniz gerekir. Tüketim miktarlarına dikkat etmeniz önem taşır, çünkü sarımsağın aşırı tüketimi yoğun gaz hissine, karın ağrılarına ve bazı bireylerde alerjilere neden olabilir.
Sağlıklı günler dilerim…
SARIMSAĞI ÇİĞ YEMEYİN, ZARAR GÖRÜRSÜNÜZ

Çiğ sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşikleri ayrıştırma ile yok edilebilmektedir. Bazı kültürlerde bu ayrıştırma için sarımsak ıslatılmakta veya alkol, süt ile ayrıştırılmaktadır. Sarımsağın birçok istenmeyen yan etkisi, fazla miktardaki yağda erir organosülfur içeriğinden kaynaklanmaktadır.

YILLANMIŞ SARIMSAK

Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa dövülmüş sarımsak suda en az 10 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği ''S-Alilsistein (SAC)''açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir.

Yağda eriyen sarımsak içeriği (Allicin) lipit düşürücü etkisinin yanı sıra aynı zamanda karaciğer hücrelerine karşı toksik etki yapabilmekte ve laktat dehidrogenaz enzimini artırabilmektedir. Halbuki suda erir sarımsak içeriği (S-Alilsistein) sitotoksik olmadan tüm faydalı etkileri sağlamaktadır.(ALINTIDIR)

kizlaaaaaar bakin ne bulduuuuuuuummm:dance::dance::dance:

Doğum sonrası kilolarından kurtulmak isteyen seksi yıldız Angelina Jolie, 'sarmısak çaylı' diyet uygulamaya başladı. Doğum yaptığı Güney Afrika ülkesi Namibya'da sağlık gurularının tavsiye ettiği sarmısak çayını yanından ayırmayan Jolie'nin yakınları, güzel oyuncunun doğum sırasında aldığı 11 kilodan hızla kurtulduğunu söylüyor. Jolie'nin uyguladığı diyet programının merkezinde bulunan sarmısak çayı Meksika ve İspanya'da soğuk algınlığı tedavisinde kullanılıyor. Ancak çayın, bağırsakları çalıştırarak zayıflamada etkili olduğu da söyleniyor.

İŞTE MUCİZEVİ TARİF...

Bir çok yönden sağlığa yararlı olan sarmısak çayın malzemeleri ve hazırlanış tarifi: Bir tencerenin içine 3 bardak su ve 3 diş sarmısağı atın ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra yarım bardak bal ve yarım bardak limon suyu ilave edin, soğumaya bırakın. Günde 3 kez ılık olarak yarım bardak için. Bir sonraki gün kullanmak içinse, kaynattığınız kabı buzdolabında saklayabilirsiniz.
:içelim::içelim:

bu tarifi ilk sayfalarda yazmıştım ama 1 kere denedim tadı çok kötüydü
yine en iyisi zencefili ayrı içmek ve sarımsağı ayrı yutmak yani ikisini karıştırmadan

ewt faydaları oldukça fazla ama dezavantajlarıda var.. bir sitede okudum tansiyon düşürür iştah acar...mış.. :S

benim iştahımı açmadı tansiyon için bir şey diyemem çünkü kişiden kişiye değişir
ama en önemli özelliği kanı sulandırması bu nedenle regl dönemi yaklaşırken ve bu dönemde ara verilmesi gerekiyor

dün akşam 3 diş sarımsağı soyup hap şeklinde yuttum arkasına bol su ve yattım sadece akşamları yutsak olur mu acaba

tmm canım çok teşekkür ederim.tansiyonu düşürür sarımsak ama onu kesme şekerli dengeleyebiliriz sanırım

mesela benim tansiyonum çok düşer ben doğru dürüst sarımsak soğan yiyemem bana günde 4 5 diş sarımsak normal hiçbir sorunu olmayan kişilerde bilr sorun yapar gibi geldi de

ya sarmısağı yutacağımıza sarımsağın hap şeklinde olanı varya ondan yutsak olur mu .çünkü çok kötü kokuyor.ben bir gün bir su bardağına doğrayıp yutmuştum iğrençti

ya sarmısağı yutacağımıza sarımsağın hap şeklinde olanı varya ondan yutsak olur mu .çünkü çok kötü kokuyor.ben bir gün bir su bardağına doğrayıp yutmuştum iğrençti

su içinde bekletip ben de denemiştim gerçekten tadı güzel değil ama ben doğrayıp yutuyorum sonra da karanfil çiğneyip dişlerimi fırçalıyorum koku kalmıyor

Herkese merhaba..ben yeni üyeyim ve ilk olarak bu başlık dikkatimi çekti..2gündür sarımsağı 4 e bölüp yutuyorum..Buarada bende hiçbir şekilde koku yapmadı.Umarım faydalı olur :1rolleyes:

Selam arkadaşlar bende bir sarımsak kullanıcısıyım günde iki diş yutuyorum acayip gaz oluyor bağırsaklarımıda çalıştırıyo kokuda fazla olmuyo tabii yiyip yutana kokmaz bide karşı tarafa soralım olsun yaaa kullanan arkadaşlara sevgiler.kafamçokkarıştı:teytey:

arkadasım 5 sarımsak bıraz abartı geldı bana kurun ıcın bıraz abartı aynı zamanda tansıyon dusurucudur sarımsak .heralde bunyen çok kuvvetlı .ben her gun bıtane yutuyorum ıkıncı gunu gözlerim kararıyor dusuyorumhemde hıper tansıyon hapı kullanıyorum bıtane bıle devırıyor ınsanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…