- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
-
koskoca şehirde bir salamura yaprak bulamadım.
canım deli divane yaprak sarma istiyor.
tavana bakarak düşünüyorum. o derece..
online sitelerden satanlar var tokat yaprağı vs diye..
alan kullanan deneyen var mı kızlar çok istiyo canım.
pazardan aldığım hem karttı hem yırtıj ortalarda kalan yapraklar. migrostan vakumlu aldım zıkkım ediyorum paramı 5₺ verdim altı üstü ama o kadar yırtık o kadar perişandı ki yamayla bile sarılmazdı.
acil önerilerinizi bekliyorum tavanda sarma görmekten sıkıldım bendeki de can.
bide doğulu varsa aramızda, şöyle pişerken evden dışarıya kokusu çıkan sarımsaklı, ekşi, salçalı bi sarma tarifi yazabilir mi şu bekar haliyle aşeren temsili hamileye
öyle bir yazmışsın ki yapıp yollayasım geldi hehekoskoca şehirde bir salamura yaprak bulamadım.
pazardan aldığım hem karttı hem yırtıj ortalarda kalan yapraklar. migrostan vakumlu aldım zıkkım ediyorum paramı 5₺ verdim altı üstü ama o kadar yırtık o kadar perişandı ki yamayla bile sarılmazdı.
bide doğulu varsa aramızda, şöyle pişerken evden dışarıya kokusu çıkan sarımsaklı, ekşi, salçalı bi sarma tarifi yazabilir mi şu bekar haliyle aşeren temsili hamileye
koskoca şehirde bir salamura yaprak bulamadım.
ciddi misin? evdeki gibi oluyor mu? konserve tadı var mı onda ben hazır yiyemiyorum dokunuyoAslı börekten alır yerim.
Ev yemekleri yapılan yerlerden al biraz ye biraz kendine gel.
Sonra şu siteden alıyordu yeni evlenen arkadaşım ondan al .yapraksitesi.com
Gerçi her yerde bulursun.
ve tarif: Malzemeler:
700 gram mercimek
500 gram kemikli et
4 adet soğan
1 su bardağı yarma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı bulgur
½ bağ maydanoz
½ bağ dere otu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı isot sıvı yağ
Sos için:
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça sıvı yağ
Yapılışı:
700 gram mercimek ile birer su bardağı yarma, nohut ve bulgur sıcak suya koyularak bekletilir. Suyu çekene kadar üzeri örtülür. Yemeklik soyulan 4 soğan ısıtılan yağda güzelce kavurulur. Bu sırada suyunu çeken nohut, mercimek, yarma ve bulgura, 1’er tatlı kaşığı kuru reyhan, pul biber, nane ve isot eklenerek karıştırılır. Yağda kavurulan soğan ve 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası da eklenerek sarmamızın içi güzelce karıştırılır. Son olarak ince kıyılan yarım bağ maydanoz ve dere otu da malzemelerimize eklenir. İç hazır olunca malzememizi yaprakla ince ve uzun bir şekilde sararak, içine kemikli dana eti yerleştirdiğimiz tencereye dizilir. Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyerek yemeğimizi pişirmeye başlayabiliriz. Sarmaların üzerine dökeceğimiz sos için ise 1 adet soğan kesilerek 2 yemek kaşığı salça ile sıvı yağda güzelce kavrulur. Mercimekli yaprak sarmalar pişmek üzereyken sosumuz üzerine dökülerek bir süre daha pişirilir. Yemeğimizin piştiği tencere servis tabağına ters çevirilerek etler üste gelecek şekilde sunulur.
Mercimekli Yaprak Sarması sunuma hazırdır.
Biz böyle seviyoruz bayılarak yiyorum
hayır demem sephYapıp göndereyim diyesim geldi.
Migros'unki kötü gerçekten. Aslı'dan hep alırım. Ben seviyorum yani. Kendime de misafire de..ciddi misin? evdeki gibi oluyor mu? konserve tadı var mı onda ben hazır yiyemiyorum dokunuyomigros şarküteride de var sarılmış ama işte ben ev usulü istiyorum.
dışarıda yaptırmak istemiyorum. sadece yaprak bulmak niyetim. kendim güzel yaparım. doğuluların yaptığı gibi de yapıyprum ama bi tık daha baskın oluyo onların tadı. eksik ne var diye anlamaya çalışıyorumsatiyorlar ya hu istedigin gibi de yaparlar.bur gun onceden siparis veriyorsun yapiyorlar.
bakayım bari. dilim börek de getiriyo fiyat aslıdan daha uygundur aslında ya. mesaj atıcaktım atamadım sana sen bana atar mısın rica etsemMigros'unki kötü gerçekten. Aslı'dan hep alırım. Ben seviyorum yani. Kendime de misafire de..
allah kabul etsin canımOff oruç oruç canim cekti yaaa.. Instagramda sarma sarıp kargolayanlar var
dışarıda yaptırmak istemiyorum. sadece yaprak bulmak niyetim. kendim güzel yaparım. doğuluların yaptığı gibi de yapıyprum ama bi tık daha baskın oluyo onların tadı. eksik ne var diye anlamaya çalışıyorum
Hamilesin sandım
Benim de canım çekti
cathy adres ver ordayımöyle bir yazmışsın ki yapıp yollayasım geldi hehe
valla bulursam yaaprım da belli olmaz
ooooy nerelisiinnnn:)Cekilmemis tane sumak bulman lazım. Bizim sarmanin hammaddesi, tadını veren asıl şey sumak. Nasıl yapacağını anlatırım bulursan.
Sarma yapıp gönderirim de bu sıcakta sağlıklı olmaz. Yaprak gondereyim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?