sarma aşermesi is loading

biber dolmasını da çok severim ama onun tadı başka. patates de dolduruyorum. bayılırım. şuan fenayım ben size sooora yazıym

etli sevmem ama aslında hiç de denemedim ya. kıymalı mı kalmış acaba aklımda ondan mı sevmedim

etlide eti çiğ mi koyucam kavurup mu

Valla o kısmını bilemiyorum, yanlış yönlendirmeyim bi kaç kere yapmıştım ben ama sanırım çiğden koymuştum zaten kuşbaşı etini bıçakla mini mini minnacık doğruyacaksınız bayağı zahmetli bir şey... Zeytinyağlı sarma her yerde satılıyor artık bu kadar canınız istiyorsa gidin konserve yiyin

haşlamak gerekiyo sanırım diğerini. tazeden hiç yapmadım o yüzden salamura arıyorum:)

ben haşlamıyorum

kettle da suyu kaynatıp döküyorum tepesine

o zaman daha yaprak tadı geliyor ekşili vs oluyor

mevsim salamura mevsimi değil taze al dene zira salamuralar geçen seneden kalma olduğu için artık eskilemiştir

direkt mi sarıyorsun yani kuru yaprağa? yojsa sıcak suda mı bekletiyorsun? onu da deneyeyim bari

Ya yokmu komşu filan. Sor sözleşin bi gün. Sen azıcık pirinç salça yağ vs koy bi tabağa git kapısına beraber sarın yiyin. Ben olsam öyle yapardım. Tabi samimi bir komşuya yoksa bile komşuların en yaşlısının kapısına dayanırdım:)

Daha bugün yaptık. Evde sumak da vardı, bilseydim kullanırdım. Tarifi yine de paylaşırsa sevinirim. Kulağa çok lezzetli geliyor.

Bak ben sana benim yaptığım tarifi vereyim Antep usulü 250 gram pirinç 3 tane domates büyük baş soğan 1 baş sarımsak 1 bağ maydanoz 3.4 dal taze nane karışık biber salçası en az 2 bardak zeytinyağı baharat olarak tuz karabiber biraz kimyon eksilik versin diye biraz limon tuzu veya goruk pekmezi tabiki sarmak için yaprak afiyet olsun canım

Daha bugün yaptık. Evde sumak da vardı, bilseydim kullanırdım. Tarifi yine de paylaşırsa sevinirim. Kulağa çok lezzetli geliyor.

Mesajı kopyalayayım direkt.

bardak pirinç (baldo olursa daha lezzetli oluyor)
5-6 biber
2 domates
1 küçük soğan
5-6 diş sarımsak
Bol salça (rengine bakarak ayarlaman lazım)
Bol sıvı yağ (vıcık vıcık olsun)
Aklına gelen her baharat.

Bunları karıştırıp harcı hazırla, sarmalarını sar. Bir kaba bi avuçtan biraz fazla sumak koy, üzerini su doldur yarım saat beklet. Sonra suyunu süzüp sarmaların üzerine dök. Su az gelirse biraz da normal su koy. Sarmaların hafif üzerine çıkacak kadar olacak suyu. Kaynayana kadar altını aç, kaynayınca kıs. 25 dakika kadar pişse yeter. Sumak bulman lazım ama.
Buna 250 gr minik minik doğranmış dana eti eklersen tadından yenmez.

haşlamak gerekiyo sanırım diğerini. tazeden hiç yapmadım o yüzden salamura arıyorum:)
Haslama taze yapragin uzerine sicak su dok biraz beklesin.taze bulursan oylesi daha guzel eksili oluyor kendiliginden.
Pazardan alirken elinle sec tazelerini yada komsunizun bahcesinde felan yokmu asma agaci bizim burda her bahcede olurda

Off pek bi lezzetli duruyor. Hunharca yenir bu sarma. Teşekkürler.

Kiz dur anneme sordum veriyorum tarofi cikar kalem kagidi
Pirinc
Domates
Maydonoz
Dereotu
Kuru sogan
Baharatlar
Bunlar harciymis yapraklari sar tencereye yerlestir elini bastir sarmalarin uzerine elinin ustune su cikqcak kar su koy porselen tapak kapat ustune ocagi ac o piserken
Sarimsaki dov
Zeytinyag
Tavaya koy bir kasik salca koy kirimizi biber at kuru nane pisir
Porseleni kaldir altindan dok bu sosu porseleni cikarma birazda oyle pissin afiyet olsun

Nerede yaşıyorsun? Türkiyedeysen göndereyim bir dahaki yapışımıza.

oyyyy:) kızlar hepinizi yerim çokkkk güzel insanlarsınız:) kesene bereket:) türkiyedeyim evet:)

tamamdır ekran aldım:)
kaynar su döküp üstüne biraz tutuyorsun

rengi dönüyor süzgece alıp sarıyorum

tamamdır çok teşekkürler denicemm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…