- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.518
- 128
- 32
- Konu Sahibi meneksemm59
-
Anneleri mirası aldıktan sonra malvarlığından çocuklarına pay kalmıyor mu? Evde bekar çocuğu da var[/QUOTE]QUOTE="Jessey, post: 44059742, member: 701016"]Ne davası açabilir acaba
Ben avukatim böyle bir dava bilmiyorum da belki sayenizde öğrenmiş olurum
Anne baba hayattayken mirasçı olunmaz. Babam vefat edince vekaletlerle devretmiştik ama dedemden kalan hiç birşeyde söz hakkımız yoktu.Miras anneye kalınca sizinde evlatları olarak payınız var canım.
Anneleri mirası aldıktan sonra malvarlığından çocuklarına pay kalmıyor mu? Evde bekar çocuğu da var
Miras ne kadar?
Çok bişey mi eğer az ise bintl uygun görmüş
Anneniz evlenmiş kendine yeni bir hayat kurmuş ve siz evlisiniz diye kendinizi kurtardığınızı düşünüyor yahut eşleri baksın banane diyor.
O bekar kardesinize daha çok verebilir belki.çünki annesinden başka kimsesi yok.
Birde ilişkilerinizde önemli; gerçek anne evlat ilişkisinde anne evlat için evlat anne için parçalanıyor.
Aman annem duymasın üzülür yada annemsiz asla diye düşünen evladın aman yavrum duymasın üzülür evladım olmadan asla diyen ebeveyni oluyor.
Anneniz size güvenmiyordu sizde ona galiba böyle anladım
Anne daha ölmemiş ki ölmeden istemezse kimseye vermez isterse herkesi verir
Konu sahibinin yapacağı bir şey yok
Annesinin vicdanına kalmış
bize ne annemizden ne babamızdan birşey kalmayacak onu anladık ve kabullendik
Ben size başka bir durum sorabilir miyim hazır avukat bulmuşken :)
eşimin ailesinin arsasına biz de ev yaptık ve 5 kardeşler biz bize düşen kısmına yaptık ileride kardeşler bu arsayı sattıracak olurlarsa bizim evimizin değeri de arsa değerine katılıp mı değer alır yani sadece arsa satışı olursa daha az tutar ama ev ile olursa biz satın alamayız ?
biz de dava vs.. zaten düşünmedik sadece adam kendi oğlunun hakkına dokunmuyor bizim annemiz parasını bizi üzerek onlara kullandırtıyor yarın ayrılsalar yada üvey babamız vefat etse annem ortada kalacak anlamıyor..
bu mümkün değil çünkü arsa sadece üvey babamızın değil müşterek 7 hisseli :)Önemli olan o yapılacak ev kimin üstüne olacak arsa üvey babanın üzerine,yapılacak ev yeni bir düzenleme gerektirir. Eğer anneniz eve ortak tapu alırsa sizin otomatikman ileride hakkınız olur. Eğer üvey Babanın olursa tamami önce adamın ölmesi gerekir. Eşinden size hak gelsin.şu durumda yasal olarak kendi parası istediğini yapar fakat umarım o evde kendi hissesine de tapu çıkar. Şayet insanlara güven yok
Annenize de hisse vermeleri lazım adınıza üzüldüm. O parayi verirken karşılığında hisse alsaymis keşke. Üzüldüm umarım iyi insanlardır baba tarafi hak gözetirler.bu mümkün değil çünkü arsa sadece üvey babamızın değil müşterek 7 hisseli :)
biz de en çok bu nedenle anneme kızdık
Sorduğunuz konu ile ilgili hiç çalışmam yok o yüzden ne söylesem doğru olmaz
Keşke yardimci olabilseydim
Aslında sizin durumunuz da çocuklara pay düşer cocuklar babbaannenin mirascisi ama kadın alamaz
O öyle değil malesef. Bende babannemden miras alamadım. Çünkü babam babannemden önce ölmüştü. Miras veraseti çıkarttık ben yoktum. Sadece halam ve amcam vardı. Ben ancak dedemden varsa alabilirmişim çünkü dedem babamdan önce ölmüştü. Ama onun üzerine değildi evler babannemin üstüneydi. Kuruş vermediler bana .
Evet düşer. Anneannenin Payı altsoya geçer . Altsoydan Ölenler varsa onların Payı çocuklarına yani torunlara geçerÖz üvey durumu var mıydı peki
Yanlış bildiğim de sanmıyorum ama tekrar bakayım bu konuya
Çünkü daha geçen hafta bu konuda bir dava dosyası inceledim orada anneleri anneanneden önce olmuştu ve torunlara pay düştü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?