hayır patronu sigorta yapmak istiyor yapıcakta zaten.Bilemiyorum. öyle olsaydı konu sahibi bu açıklamayı yapardı diye düşünüyorum..
Allah razı olsun. Eşimin durumu gerçekten iyi değil her akşam işten geldiğinde bakıyorum bacağı kütük gibi şişmiş hastaneye gitmeye korkuyo artık yine ameliyat derler diye ama haklı gitsek yine ameliyat isticek doktor. Burdakiler hem maaş alıp hem çalışıyor diye kızıyorlar ameliyat olsun belki ozaman helalinden almış oluruz o maaşı dimi. Kötü konuşmak istemiyorum ama kimde halden anlamıyor burdan yazmak kolay konuşup geçerim nolcak sanki diyolar karşısındaki insanın yerine koymuyolar kendilerini kırılırmı üzülürmü yok anca eleştirin allah sizi düşürmesin bu duruma ne diyim.Ban yememek için yazmayacaktım ama sinir oldum k.b da bizden çalınan haram paralar ne olacak ? Onlar helal mi zengin vergi ödemez biz öğrenim kredisini nasıl ödeyeceğiz diye dört dönüyoruz. Zengin kıza burs çıkar bize kredi zengin e yurt çıkar bize apart. Elektirik su maşallah zaten har.m olsun hepsi. Evimiz var bos ama neymiş evin ayrı vanasi olduğu halde kapatmayıp bizden kömür parası da alınır biz soğukta otururuz niye yasalar boyleymis . Askari ücretle canimizi alacak olanlar helal mi ? Pazardan 100 tl zar zor bir haftalık ürün alırız hala askari ücrete sanki devasa para gibi davranılır. Dişlerim curuyor acısından duramiyorum hastanelerde nerdeyse iki aydan önce boş yok niye suriyeliler bu ülkenin halkı biz sığıntı. Bize yapılan haksızlıklar helal ya ... anca konuşun. Yetim hakkını yiyende belli. helâli hoş olsun bir gram hakkım varsa esinin maasinda. en azından ihtiyacı olana gidiyor . Sırf para almak için araya birilerini sokup bakıcı aylığı engelli maaşı almıyorlar. Ve hastalığı var adamın tekrar etmeyecegi ni kim bilir canı yanmıyor mu sanki çalışırken yururken muhtaç olmasa zaten çalışmaz. Zorda kalıp çalışıyor niye bu kadar takıldınız sizi batırmaz verilen aylık. Torpille atananlar bizim hakkımıza girip ömür boyu haram yemiyor sanki .
siz sanki dört dörtlüksünüzde gelip burda beni eleştiriyosunuz.. Size dert danışanda kabahat zatenSizdeki de iyi cesaret kenarda üç kuruş para yok evden çıkmak için kafa tutuyosunuz bebek yapıyosunuz falan.Bu kadar şeyi yapan nası bi çözüm bulacağını da bilmeli bence bişeyi yapmak kolay mesele arkasında durabilmek
siz sanki dört dörtlüksünüzde gelip burda beni eleştiriyosunuz.. Size dert danışanda kabahat zaten
annem rahatsız bakamaz. Kaynanam ilk zamanlar kızı gibi görüyordu beni ozaman sorun yoktu şimdiye kadar bi saygısızlığımda olmadı ne derse yaparım sözünden çıkmam hiç ben kendi annem gibi görmüştüm onu. Çalışıyosa bana çalışmıyo cnm evlerinin kredisini ödüyolar çalışmak zorunda. 2 günde bir evi süpürüyorum bu halde bile yapıyorum ağrım olsada laf yememek için yapıyorum 3te geliyo işten. Gelsin yatsın dinlensin diye o gelene kadar heryeri toplar yemeği yapar geçerim odama çocuğumu yatırır bende dinlenirim biraz. Ama o gelir oraya bakar buraya bakar illaki temizlencek biyer bulur ve akşama kadar orayla uğraşır sonra kocası gelince surat asar yorgunum diye burda kendimde suç bulamıyorum ben. Her kavgada anlaşmazlıkta hep kendimde ararım suçu zaten ben kendimi hiç bi zaman ön planda üst tarafta görmedim ama haksız olan onlar. Eşim zaten kimin haksız olduğunu görünce o kişiye kızar. 1 sene daha dayanmaya çalışıcam en azından birikim yapar kendi paramızla alırız herşeyimizi bende kimseye muhtaç olmak istemem ama olmayınca olmuyor işte. Bu sitede sadece eleştirmek için yazan kişiler var kimi demiş eşi 1 sene ameliyat ol uş yatmış kpss çalışmamış. 1 sene boyunca sizde ayağa kalkamadan ağrıdan sızlanarak yatın aklınıza o acı sırasında kpss gelip bakalım siz çalışabilcekmisiniz. Bi erkek için çalışamamak evine ekmek getirememek nekadar zor bilemezsiniz o sıralar bunalıma girmişti resmen ne ailesi ne kardeşleri kimse destek olmadı. Aksine dahada üstüne gittiler alışveriş yapıyolardı eşim gizli gizli ağlıyodu bize bişey alamıyo diye ama ben hep yanında oldum hiç bişey istemedim yeri geldi kuru ekmeğe talim oldum bikere of demedim burda kim bilir kaç kişi bizim durumda olsa kocasını bırakıp kaçar bilemiyorum. Yaşım küçük olsada evliliğin sevginin sadakatin saygının ne olduğunu çok iyi bilirim yeri geldi eve iş aldım yeri geldi gizlice temizliğe gittim hiç bizaman nankörlük yapmadım. Ne yaşarsam yaşiyim kaynanama kaynatama karşı gelmedim. Ama artık dayanıcak gücüm kalmadı neyim cesareti bu 5 kuruş parasız eşyasız çıkıp gitmek istiyosun diyolar siz benim yerimde olsanız nekadar dayanırsınız. Eşim o maaşı kuruşuna kadar hakediyor kötü olsa bile hala gidip çalışıyo evine ekmek getirebilmek için. Yapamıyorum artık çok yoruldum benimde hakkım değilmi mutlu olmak bilmiyorum çok yoruldum..Su ana kadar cok hata yapmışsınız. Farkindasinizdir zaten. Onlara laf soylemek bana düşmez. Cozume de hir katki saglamaz zaten.
Esinize üzüldüm. Devletin engelli birine gecinmesi icin verdigi paranin 500 tl olmasina daha da çok üzüldüm. Mecbur calismak zorunda agrilari olsa da.. Ama cok kisi demis, sigortali olmasi uzun vadede sizin icin daha iyi.
Kaynananizla da empati yapmaya calistim acikcasi. Kacarak evlenmis gelmis kadinim evine kurulmussunuz, kadin o yaşından sonra çalışmaya başlamış. Evdeki isleri de sizden beklemesi normal tabi. Ayrintili bisey anlatmamissiniz ama yerinizde olsam gecmise bir sünger cekip kaynanamla iyi gecinmeye bakarim. Yoksa hayat orada zindan olacak size. Su kosullarda ayri eve cikma ihtimalinizden bahsetmeye gerek yok bence. En azindan temel esyalarinnizi alacak parayi biriktirene kadar orada kalmak zorundasiniz.
Bebek dogup biraz buyuyunce sizin de calismaniz lazim. Saglik problemleri olan esinize yuklemeyin herseyi. Siz de ona yardimci olmalisiniz. Anneniz bakamaz mi cocuklara?
Bu kafayla sen çok yaşarsın..Yoo bence dört dörtlük olan sizsiniz kimse de umrunuzda olmamalı.Hile hurdayla 500 liranın peşine düşüyosunuz, yorumlarınızda ağzınızdan Allah lafı düşmüyor ama harama rahatça el uzatmaktan çekinmiyosunuz.Kaynanızla geçinemiyosunuz ayrı eve çıkmak istiyosunuz kenarda beş kuruşunuz yok insanların sizin için kredi çekmesini bekliyosunuz.Bu yoklukta ikinci çocuğu da yapıyosunuz.E o zaman size çıkıp “ayağını yorganına göre uzat, paran yoksa susup oturup kaynananla geçineceksin” dememiz gerek çünkü biraz bilinçli bi insan bu parayla kirayı krediyi falan geçtim 2 çocuklu bi evin geçindirilemeyeceğini bile bilir ama siz hayal alemindesiniz maalesef.Ben dört dörtlük olamam ama siz bu halinizle kesinlikle öylesiniz kimsenin de aklına ihtiyacınız yok kolay gelsin.
Bir gelişme varmı kayınvaldenızle aranızda? Durumları bıraz düzeltebildinizmi bari.annem rahatsız bakamaz. Kaynanam ilk zamanlar kızı gibi görüyordu beni ozaman sorun yoktu şimdiye kadar bi saygısızlığımda olmadı ne derse yaparım sözünden çıkmam hiç ben kendi annem gibi görmüştüm onu. Çalışıyosa bana çalışmıyo cnm evlerinin kredisini ödüyolar çalışmak zorunda. 2 günde bir evi süpürüyorum bu halde bile yapıyorum ağrım olsada laf yememek için yapıyorum 3te geliyo işten. Gelsin yatsın dinlensin diye o gelene kadar heryeri toplar yemeği yapar geçerim odama çocuğumu yatırır bende dinlenirim biraz. Ama o gelir oraya bakar buraya bakar illaki temizlencek biyer bulur ve akşama kadar orayla uğraşır sonra kocası gelince surat asar yorgunum diye burda kendimde suç bulamıyorum ben. Her kavgada anlaşmazlıkta hep kendimde ararım suçu zaten ben kendimi hiç bi zaman ön planda üst tarafta görmedim ama haksız olan onlar. Eşim zaten kimin haksız olduğunu görünce o kişiye kızar. 1 sene daha dayanmaya çalışıcam en azından birikim yapar kendi paramızla alırız herşeyimizi bende kimseye muhtaç olmak istemem ama olmayınca olmuyor işte. Bu sitede sadece eleştirmek için yazan kişiler var kimi demiş eşi 1 sene ameliyat ol uş yatmış kpss çalışmamış. 1 sene boyunca sizde ayağa kalkamadan ağrıdan sızlanarak yatın aklınıza o acı sırasında kpss gelip bakalım siz çalışabilcekmisiniz. Bi erkek için çalışamamak evine ekmek getirememek nekadar zor bilemezsiniz o sıralar bunalıma girmişti resmen ne ailesi ne kardeşleri kimse destek olmadı. Aksine dahada üstüne gittiler alışveriş yapıyolardı eşim gizli gizli ağlıyodu bize bişey alamıyo diye ama ben hep yanında oldum hiç bişey istemedim yeri geldi kuru ekmeğe talim oldum bikere of demedim burda kim bilir kaç kişi bizim durumda olsa kocasını bırakıp kaçar bilemiyorum. Yaşım küçük olsada evliliğin sevginin sadakatin saygının ne olduğunu çok iyi bilirim yeri geldi eve iş aldım yeri geldi gizlice temizliğe gittim hiç bizaman nankörlük yapmadım. Ne yaşarsam yaşiyim kaynanama kaynatama karşı gelmedim. Ama artık dayanıcak gücüm kalmadı neyim cesareti bu 5 kuruş parasız eşyasız çıkıp gitmek istiyosun diyolar siz benim yerimde olsanız nekadar dayanırsınız. Eşim o maaşı kuruşuna kadar hakediyor kötü olsa bile hala gidip çalışıyo evine ekmek getirebilmek için. Yapamıyorum artık çok yoruldum benimde hakkım değilmi mutlu olmak bilmiyorum çok yoruldum..
hayır aynıyız ben asla yüzüne bakmam zaten kendi yanıma gelse bile yine ne dese yaparım saygımı bozmam ama affetmem asla.Bir gelişme varmı kayınvaldenızle aranızda? Durumları bıraz düzeltebildinizmi bari.
Dogumunuza ne kadar var daha.hayır aynıyız ben asla yüzüne bakmam zaten kendi yanıma gelse bile yine ne dese yaparım saygımı bozmam ama affetmem asla.
cuma günü 28. Haftam dolcakDogumunuza ne kadar var daha.
bende öyle diyorum eşiöe gerekirse 2. El alalım diyorum boş evde oturalım yere 2 minder atarız zaten çocuğumuzun yatağı yorganı var biz ne yersek oda onu yiyo bizimde odamız var bebeğede bi beşik alırız yavaş yavaş her ay bi eşya alırız diyorum ama eşim öyle olmaz diyo kimseyi kendime güldüremem diyo 5 kuruş para yok ev masrafına en az 5 6 bin gider depozit kapora faturaları üstümüze almamız vs gidipte dönmekten korkuyor.Erken doğum riskiniz yoksa keşke siz de çalışsaydınız en azından güzel bir doğum ücreti alarak bebeğinizin uzun bir müddet ihtiyaçları için kenara para koymuş olurdunuz eşinizin de maaşından tasarruf yapma imkanı doģardi ayrıca kV dirdıri da çekmemiş olurdunuz gelen bebek rızkıyla geliyor hiç düşünmeyin çıkın ayrı eve istenmediğiniz yerde niye duruyorsunuz ki hiç mi yardım kuruluşları yok etrafınızda bizim burda konu komşu bile ihtiyaç sahibi birine çok yardım ediyor 1 odalı bir eve çıkarsınız kuru ekmek yersiniz huzurunuz olur benim evimin karşısinda var 1 göz odada oturuyorlar genç bir çift ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlar biraz cesaret ile yaparsınız anneniz yok mu bebeğe bakmaya da yardımcı olur
Tabii ki mutlu olmak en buyuk hakkin. Ama ayri ev olayini su an yapabilecek gucte misiniz bu önemli.annem rahatsız bakamaz. Kaynanam ilk zamanlar kızı gibi görüyordu beni ozaman sorun yoktu şimdiye kadar bi saygısızlığımda olmadı ne derse yaparım sözünden çıkmam hiç ben kendi annem gibi görmüştüm onu. Çalışıyosa bana çalışmıyo cnm evlerinin kredisini ödüyolar çalışmak zorunda. 2 günde bir evi süpürüyorum bu halde bile yapıyorum ağrım olsada laf yememek için yapıyorum 3te geliyo işten. Gelsin yatsın dinlensin diye o gelene kadar heryeri toplar yemeği yapar geçerim odama çocuğumu yatırır bende dinlenirim biraz. Ama o gelir oraya bakar buraya bakar illaki temizlencek biyer bulur ve akşama kadar orayla uğraşır sonra kocası gelince surat asar yorgunum diye burda kendimde suç bulamıyorum ben. Her kavgada anlaşmazlıkta hep kendimde ararım suçu zaten ben kendimi hiç bi zaman ön planda üst tarafta görmedim ama haksız olan onlar. Eşim zaten kimin haksız olduğunu görünce o kişiye kızar. 1 sene daha dayanmaya çalışıcam en azından birikim yapar kendi paramızla alırız herşeyimizi bende kimseye muhtaç olmak istemem ama olmayınca olmuyor işte. Bu sitede sadece eleştirmek için yazan kişiler var kimi demiş eşi 1 sene ameliyat ol uş yatmış kpss çalışmamış. 1 sene boyunca sizde ayağa kalkamadan ağrıdan sızlanarak yatın aklınıza o acı sırasında kpss gelip bakalım siz çalışabilcekmisiniz. Bi erkek için çalışamamak evine ekmek getirememek nekadar zor bilemezsiniz o sıralar bunalıma girmişti resmen ne ailesi ne kardeşleri kimse destek olmadı. Aksine dahada üstüne gittiler alışveriş yapıyolardı eşim gizli gizli ağlıyodu bize bişey alamıyo diye ama ben hep yanında oldum hiç bişey istemedim yeri geldi kuru ekmeğe talim oldum bikere of demedim burda kim bilir kaç kişi bizim durumda olsa kocasını bırakıp kaçar bilemiyorum. Yaşım küçük olsada evliliğin sevginin sadakatin saygının ne olduğunu çok iyi bilirim yeri geldi eve iş aldım yeri geldi gizlice temizliğe gittim hiç bizaman nankörlük yapmadım. Ne yaşarsam yaşiyim kaynanama kaynatama karşı gelmedim. Ama artık dayanıcak gücüm kalmadı neyim cesareti bu 5 kuruş parasız eşyasız çıkıp gitmek istiyosun diyolar siz benim yerimde olsanız nekadar dayanırsınız. Eşim o maaşı kuruşuna kadar hakediyor kötü olsa bile hala gidip çalışıyo evine ekmek getirebilmek için. Yapamıyorum artık çok yoruldum benimde hakkım değilmi mutlu olmak bilmiyorum çok yoruldum..
şuan çıksak zorlanıroz canım o yüzden biraz daha duralım diyorum eşim istemiyo durmak napıcaz bilmiyorum şaşırdım bankada 2.800 var şimdilik yavaş yavaş atıyoruz bakalımTabii ki mutlu olmak en buyuk hakkin. Ama ayri ev olayini su an yapabilecek gucte misiniz bu önemli.
En temel seyleri alsan yine baya bir masrafin olacak. Ocak buzdolabi camasir makinesi hali perde tabak canak. Bunlarin disindakileri ilk asamada almayacaksin o zaman. Bunlari alabilecek ve depozito, tasinma gibi seyler icin az cok paraniz var mi su an? En azindan bunlari karsilayabiliyorsaniz cikabilirsiniz de bebek gelince masraflari sizi zorlamaz mi?
haklısın ama artık işler son raddeye geldi dün kv bana demediği laf kalmadı artık ölsem yüzüne bakmam kuru ekmek yesem bile çıkıp gitmek istiyorum burdan. Eşya için birilerine kredi çektirmeye çalışıyoruz en azından engelli maaşını aldığımız gibi gider eline verirdik yine biz ödicez sadece aracı arıyoruz ama zor günde kimse yüzüne bakmıyo insanın. İşinde şükür çok seviliyor yanında büyüdüğü abilerinin yanında çalışıyo o yönden sıkıntı yok ama herşeyi düşünmek lazım tabi cnm. Kendi babamdan istedim emekli istese çeker o bile bana sırt çevirdi ya insana kendi canı bunu nasıl yapar yıkıldım resmen
şuan çıksak zorlanıroz canım o yüzden biraz daha duralım diyorum eşim istemiyo durmak napıcaz bilmiyorum şaşırdım bankada 2.800 var şimdilik yavaş yavaş atıyoruz bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?