Şaşırdım kaldım

Engelliden aldığı 500 yerine sigortayı tercih etmeli eşiniz. Bugünün yarını da var. Sigorta gerçekten çok önemli .

Eğer az buçuk calisabiliyorsa sigorta işini konuşun eşinizle. Geçmiş olsun.

Küçük bir şehirde taşınma imkanınız varsa daha rahat yaşarsınız.

Ömür geçiyor. Kavga gürültü çekilecek dert değil.

Sabretmeye çalışın. Yalnız olsanız boş eve çıkarım demek kolay. Biri daha doğmamış diğeri 3-4 yaşındaki minicik çocuğa yazık değil mi? Isınma yemek çok zor. Biraz daha dayanın. Hiç değilse ev sıcaktır. Yiyecek yemekleri olur. Bebeğiniz biraz büyüyünce işe girin öyle ayırın evi. Çocuklarınızı sefil etmeyin.

Canım bak evim eşyam var ama insanoğlu arsız oluyo öyleyken bende daha iyisi güzeli olsun istiyorum ama önemli olan senin olsun da bi tahda divan olsun otururken ohh bu benim diywbil yani hiç öyle özenip hayal kurma o zaman daha çok üzülürsün olana şukür de
Çok küçüksün daha hemde ayrı eve çıksan tek çocuk olsa yaparsın her türlü ama iki çocukla yapamazsın doğcak biri ağlıcak büyük de ilgi beklicek yani her türlü zor üstelik büyük seneye anaokuluna gitmek zorunda ben martda doğurcam elimde 4yaşında biri daha olcak büyüğü 1e gidiyo onu götür getir yapcam hadi seneye toplar biraz zor olmaz da bu seneyi kayırıyorum kv ye anneme kaç gün gel kal derim ki yani
Artık kendini değil evlatlarını düşün evlat için neler yenilip yutuluyo ah bi bilsen

Tabi ki mutlu olmak herkesin hakkı
Burda kimse sizi ezmiyor.
Hepsi bir gercek ! Yani gercekler zorunuza gitmesin.
Simdi bana da kizacakiniz belki ama sizin durumunza "Kendi dusen aglamaz" denir.

Allah yardımcınız olsun görünen o ki bir süre daha dayanmak zorundasınız 2000 TL ile geçinmeniz çok zor gibi gözüküyor

Bak canım, sana bir şey anlatayım. Yanlış hatırlamıyorsam İbrahim Ethem hazretleri olması lazım, bir camiye gidiyor. Oradaki insanlar onu tanımıyor ve birbirlerine soruyorlar kim olduğunu. Biri diyor ki "o İbrahim Ethemdir. Pazardan hurma alırken yere düşürdüğü hurmaları alıp heybesine koydu. Halbuki yerdeki hurmaların hepsi ondan düşmemişti. Rızkına haram karıştığı için bir süredir namazlarında gönül huzuru bulamıyor". İbrahim Ethem bunu duyup çok etkileniyor.
Demek istediğim, bu ihtimali de düşün. Belki huzur, sağlık, berekete engel olan budur

Son düzenleme:
Bak canım,yorumlara üzüldün evet ama hala farkında değilmisin?
Sevdin kaçtın,ailende huzursuzdun,ama akıllıca davransaydın canım keşke
Düşük yapmışsın,yerini doldurmam lazım bebeğimin demişsin.
E zaten bir tane varmış,istemeden hamile kaldın doğur tamam da düşen bebeğin yerine hemen doldurma hevesi
Ah kuzum vallahi bunları üzülerek yazıyorum,o bir kızınla evlat sevgini giderseydin,daha yaşın kaç,6 yıl sonra doğursan 27 yaşında olurdunYavrun sağlıcakla gelsin,ama inan ki süreci iyi yönetebilsen işler çok başka olurdu.
Orada yaşadığın sıkıntıyı da anlıyorum,eminim bir çok kişi de anlıyor,birçoğumuz senin yaşadığın zorlukları yaşadık.
Örneğin ben,2 parça eşyamla çok eski bir eve taşındım,yıllarca en basit eşyalarla yetinerek çocuklarım paçamda çalıştım,iki aileden de çöp beklemedim kesinlikle.
Bugün rahatladıysam o emeklerime borçluyum.
Karamsar olma sen yine de,yaparsın,eğer cevaplarını verebiliyorsan o evden ayrılma,ama dayanamıyorsan arkana da bakma,küçük ucuz bir ev tut,2ci el dükkanlarında ucuz eşyalar oluyor.Geçenlerde gördüm,zor durumda bir aile gayet güzel eşyalar almış onlardan.
200e filan çamaşır makinesi almış.
İstersen yaparsın,fakat lütfen 3cü çocuk için tedbir al...

Erkekmiydi büyük çocuğun,Allah uzun ömürler versin yavruna
Görürsün görürsün merak etme o günleri, oğlun da boyunu geçer kanka olursunuz, uzak sandıkların o kadar da uzak değil göreceksin,ama gelin evini boşver ya,mobilya dükkanı gibi,o evler gibi çirkin evler hiç görmedim çevremde,yaşama alanı olan,güzel evin eşyaların olur,yapanlar eşyayla doğmuyor,herkes yapıyorsa sen de yaparsın.
Gepegençsin önünde upuzun bir ömür var.
Ayrı olunca nefes alacaksın evet,ama bir müddet didişmeleri ve üzüntüyü de göze almalısın,öyle taşındık bitti olmuyor iş.
Belli bir düzen oturtana kadar eşini dürtüklemek zorunda kalacaksın,çünki çoğu erkekler başlarında iyi kötü bir dam olunca gerisini sorun etmiyor.
Ama kararlı olursan aşarsın,kadınlar bunu her zaman başarabilir, buna inancım tam.

Bence Son kavgadan sonra hala evi terketmediyseniz eşiniz sigortalı olup hiç değilse tasinma masraflarını biriktirene kadar katlanmaya değer.. kış günü çocuğunuz varmış 4 yaşlarında henüz küçük üstelik hamilesiniz biraz sabır sonrasi selamet olsun inşallah..

inşallah

Yahu neyin dürüstlüğünü yapıyorsunuz şimdi?
Ailece 500 lirayla nasıl gecinsinler.
Adam yasal yada değil belki ağrılarına rağmen çalışmak zorunda.Napsın böyle ölsün mü ?ne yapsınlar?
Mesela çok yakınınız bu durumda olsaydı onlar için nasıl bir çözüm,formül bulurdunuz? Merak ettim şimdi.

Su ana kadar cok hata yapmışsınız. Farkindasinizdir zaten. Onlara laf soylemek bana düşmez. Cozume de hir katki saglamaz zaten.
Esinize üzüldüm. Devletin engelli birine gecinmesi icin verdigi paranin 500 tl olmasina daha da çok üzüldüm. Mecbur calismak zorunda agrilari olsa da.. Ama cok kisi demis, sigortali olmasi uzun vadede sizin icin daha iyi.
Kaynananizla da empati yapmaya calistim acikcasi. Kacarak evlenmis gelmis kadinim evine kurulmussunuz, kadin o yaşından sonra çalışmaya başlamış. Evdeki isleri de sizden beklemesi normal tabi. Ayrintili bisey anlatmamissiniz ama yerinizde olsam gecmise bir sünger cekip kaynanamla iyi gecinmeye bakarim. Yoksa hayat orada zindan olacak size. Su kosullarda ayri eve cikma ihtimalinizden bahsetmeye gerek yok bence. En azindan temel esyalarinnizi alacak parayi biriktirene kadar orada kalmak zorundasiniz.
Bebek dogup biraz buyuyunce sizin de calismaniz lazim. Saglik problemleri olan esinize yuklemeyin herseyi. Siz de ona yardimci olmalisiniz. Anneniz bakamaz mi cocuklara?

Kredi faizlerinden haberiniz var mi?
Kim kime aracilik yapar bu devirde?duygusalligi bi kenara itip mantikli dusunun.
Karniniz burnunuzda nereye cikiyorsunuz?
Sigorta yok.
2000 lira maas.
Esya yok.
Yok yani..
Arayi iyi tutun sabredin.
Maddi anlamda kimseden beklentiniz olmasin, kenarda paraniz olmadan biyere cikamazsiniz.

Malulen emekli olabilmesi için de sigortalı çalışması gerekiyor zaten, her türlü konu sahibi siz zarardasınız. 500 tl gitmesin derken çok daha fazlasını kaybediyorsunuz. Şuan sigortalı çalışma süresinden sayılmadığından malulen emekliliği de ötelenmiş oluyor eşinizin.

Konu sahinin eşi 1 sene çalışmayıp ameliyat sebebiyle yatmışsa, aslında kpss çalışabilirmiş yattığı yerde.

Bende bunu anlatmaya çalıştım konu sahibine.. fakat konu sahibi bana sadece, okudum sağol dedi, bu kadar yazmama..
Yani bana da kızdı :)

Bende bunu anlatmaya çalıştım konu sahibine.. fakat konu sahibi bana sadece, okudum sağol dedi, bu kadar yazmama..
Yani bana da kızdı :)
Sanırım şuan direkt nakit para üzerinden düşünüyorlar. Durum sıkışık tabi aslına bakarsanız başka çareleri de yok gibi. Bir de şu var ki, iş yeri sahibi sigorta ödemediği için de iş vermiş olabilir konu sahibinin eşine. Sigorta konusu açsa belki işsiz de kalacak...

Bilemiyorum. öyle olsaydı konu sahibi bu açıklamayı yapardı diye düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…