- 27 Kasım 2017
- 1.291
- 5.854
- 158
İstanbulda eşyalı 1+1ler var. Direk oraya çıkabilirsiniz.Mrb arkadaşlar ben 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum hergün kavga gürültü eşim en son dün babasına dedi bu böyle olmuyo biz çıkıyoruz. Buraya kadar iyi güzel ama kenarda hiç birikmişimiz yok çıkıp gitmeyi çok istiyorum kaynanam çok üstüme geliyor eşimin bacağında sorun olduğu için 3 aylık engelli maaşı alıyordu şimdi aylık oldu ayda 500 alıyo ayrıyetten çalışıyo ama sigorta yaptırırsa maaşını keserler diye yaptıramıyo maaşı 2000 bin. Kredi çekmek istese çekemiyor yakınlarımıza söylüyoruz en azından 30bin siz çekin ödemesini biz yapalım ayda 500 500 diyoruz kimse yanaşmıyo başka yapılcak bişey yokmu arkadaşlar bu işin içinden nasıl kalkabiliriz birde 2000 maaşla ev geçindirebilirmiyiz daha önce hiç tek yaşamadığım için bilmiyorum burda en az kiralar binden başlıyor zor olurmu ben hamileyim çalışamıyorum akıl verin nolursunuz.
olabilir cnm onlara söylemesinide isticem sağolYaninda calistigi kisiler seviyor demissiniz. Onlar yardimci olsun maasindan kessinler.
haksız yere maaş derken ne demek istedin anlamadım engelli maaşımı. Eşimin bacağında tümör var şimdiye kadar sayısını bilmediği kadar ameliyat oldu senelerce ayağa kalkamadı engel raporunu babam vermedi ayrıca lütfen konuşmadan önce düşünün biraz kırıcı olmak nekadar hoşunuza gidiyo yazmak için yazıyosunuz sadece.
Allah sizin gibileri ıslah etsin bişey demiyorum ben yardım almak için yazdım buraya azar yemek için değil. Adam keyfinden çalışmıyo evine ekmek getirmek için mecbur napsın yaniallah bebeğin rızkını verecekse kimseden kredi istemeyin bence.
zaten bu düşünce yüzünden bu hallerdesiniz, gücünüz yok bebek yapmaya kalkıyorsunuz.
sonra vay efendim bizim için kimse 30bin tl kredi çekmiyor! neden çeksin?
tanıyor olsam eşinizi de çalıştığı şirketi de şikayet ederdim. onlarca mağdur insan var, gazi ve yakınları var, yardım alamıyorlar, siz hem yardım alıp hem de sigortasız çalışıyorsunuz. ne güzel dünya...
rapor aldığında çalışamıyodu 1 seneden fazla ayağa kalkamadı sonradan düzeldi şükür iyi kötü çalışmaya başladıİstanbulda eşyalı 1+1ler var. Direk oraya çıkabilirsiniz.
Hem çalışıp hem engelli maaşı alması olayını da anlamadım. Nasıl oluyor ki o ?
O zaman bir zahmet yasalara uygun hareket edecek, 500TL maaş için sigortasız çalışıp vergi kaçırmayacak.Allah sizin gibileri ıslah etsin bişey demiyorum ben yardım almak için yazdım buraya azar yemek için değil. Adam keyfinden çalışmıyo evine ekmek getirmek için mecbur napsın yani
rapor aldığında çalışamıyodu 1 seneden fazla ayağa kalkamadı sonradan düzeldi şükür iyi kötü çalışmaya başladı
haklısın kimseden yardım istemeden en iyisi kendi ayaklarımızın üstünde durmak. Allah razı olsunBu devirde insanların kredi çekmemesini anlıyorum çünkü 30bin gibi bi rakama ayda 500 lira taksitlendirme olmaz. Bunun dünya kadar faizi de işlicek. 7-8 sene kimse bu garanti olmayan rakam için o yükğn altına girmez. Bir saatten sonra sizde ödemekten sıkılıcaksınız.
Bence yapmanız gereken 1 sene daha dişinizi sıkıp her ay 500 eve 500 bebeğe 500 kendinize diyip 1000 1000 koymanız sonra ikinci el veya uygun fiyatlı minimal şekilde evinizi döşemeniz gibi geldi.
ALLAH yar ve yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlısı.
o konuları bilmiyorum cnm keşke hem engelli maaşı alıp hem sigortalı çalışılabilse belki oluyodur araştırıcam bunu dediğiniz gibi helalinden kazanmak daha önemli. Eve iş almak istiyorum ama buralarda iş veren hiç yok keşke olsada en azından bi katkım olsa.. Çok üzgünüm çaresizim sadece burdan çıkıp gitmek istiyorum kaç kere bu insanlar için yuvamı yıkmaya kalktım allahtan korkmazlar çok üstüme geliyorlar hamileyim başım dönüyor biraz uzandım diye dün ağzına geleni söyledi bana ben yatıyomuşum işleri o yapıyomuş şimdiye kadar okadar emeğim hakkım varki üstlerinde çok zoruma gitti söyledikleri istiyolarki 7 24 ayakta durayım iş yapayım bende insanım ya zaten çok daha duygusalım bu günlerde ölüncemi yaranıcam bilmiyorum elimden geleni yapsamda hep ben kötüyüm bıktım yıldım artık eşimde istiyo çıkıp gitmek ama olmuyo işte elde avuçta yok dertleşcek kimsem yok içime ata ata patlicam artıkEngelli maaşı çalışana verilmiyor mu? Eğer öyleyse yasal olmayan bir şeye hiç bulaşmayın derim. Sigortanızı yaptırın, maaş kesilse de kazancınız helal, bereketli olsun inşallah. Belki siz de bir iş bulursunuz ya da evde bir şeyler yapıp satarsınız olmaz mı
inşallah bizde rahatça geçiniriz allah yardımcımız olurBenim yakin bi tanıdığım iki kisiler evde 750 kira veriyorlar 2000 tl maasla cok iyi geciniyorlar bende soktayim nasil basariyorlar ama yapiyorlar.. biliyorum baska gelirleride yok...
gerçekten haram olduğunu bilmiyodum burda siz yazınca anladım bende bu konularda pek bilgim yok eminim eşimde bilse yapmaz böyle bişey akşam konuşayım ozaman maaşı kesilsede en azından helalinden yeriz. Bide sigorta olunca kendimizde kredi çekebiliyoruz dimiBu yaptığınız suç. Üstelik haram. Ayriyeten çocuk olunca o parayla kira çok zor.
allah razı olsun. 1 sene daha dayanıp kenara para atıp çıkmak daha mantıklı galibaAllah yardımcınız olsun ama 2500 lira ile kredi mi ödeyeceksiniz, kira mı vereceksiniz. Bunun faturaları, mutfağı var. Çocuk masrafını hiç saymıyorum bile.
Biraz daha sabredip sonrasında siz de çalışsanız.
canım moralini bozmak gibi olmasın ama 30000 tl kredinin aylık ödemesi 500 olmaz biz geçenlerde 15000 çekelim dedik 3 yıllığına aylık ödeme 700 tlidi yani 30,000 taksidi 1000 tl olur.
anladım kızlar sağolun allahtan ümit kesilmez bulunur bi yol elbet30 bin krediyi ayda 500 -500 ödeyemezsin en az 1200 liranızı isterler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?