Şaşırdım kaldım

Keşke kendinizi garantiye almadan bebek düşünmeseydiniz.
2000 maaşa 1+1 eşyalı eve çıkıp kıt kanaat geçinebilirsiniz ama bebekle çok çok zor.

Zor canım ya o parayla...ama eşiniz EKPSS ye girsin çok iyi olur

eşiniz çalışıyor .ama engelli maaşı alıyor.yeşil kartta var.

anladım kızlar sağolun allahtan ümit kesilmez bulunur bi yol elbet
allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum bende geçtim o yollardan 2 sene kv ile yaşadık bir yatağımız bir yorganımız vardı. kv çok çektirdi bana allahım bi evim olsun yerde yatarım derdim yeterki huzurum olsun sabah uyandığımda asık suratlar görmeyim derdim. evimizi kavga gürültüyle ayırdık eşimle boşanmanın eşiğine geldik. evimizi ayırdığımızda bir yatağımızı alıp çıktık oradan allah okadar büyük ki. zamanla eşyalarımızı tamamladık. eşimin maaşı arttı ben çok çalıştım kpssyi kazandım atandım. 8 sene önce bir yatağımız vardı. şuanda 200 bin değerinde bir evimiz 100.000 değerinde bir arabamız ve yaşadığımız şehrin gözde bir semtinde arsamız var yakında mütahhit inşaate başlayacak. kızım özel bir kolejde okuyor. bir zamanlar bize acıyarak bakan gözler şuanda imrenerek bakıyor. rabbim büyük asla üzülme sağlığını koru ve inancını kaybetme. rabbim yollarını açsın seninde kolaylıklar versin.

şu anda kredi çekme faiz oranlarıyla 30.000 tl ye 1.474 tl ödeme istiyor bankalar. en fazla 36 ay vade yapıyorlar. siz 500 tl ödeyerek 9 yılda bitirirsiniz o krediyi. tabi ki kimse yardımcı olamaz. herkes kendi yakasını kurtarma derdinde bu pahalılıkta. bebekte geliyor. tamam emdiğini farz edelim ama bez kıyafet eşyalar belinizi bükecek. keşke önce sizde çalışıp ayrı eve çıkıp sonra bebek yapsaydınız. çok zor. allah yardımcınız olsun.

Nasil bilmiyordunuz? Haksiz yere alinan paranin haram oldugunu gercekten bilmiyor muydunuz? O maad calismayanlara veriliyor. Kac yetimin hakki var belki de o parada. Ve sadece haram gozuyle bakmayin lutfen. Bu ayni zamanda bir suc. Siz bunu bir de burda dile getirdiniz. Esinize gecmis olsun size de hayirli dogumlar dilerim. Ama lutfen haksiz kazanc saglamayin. Yakinda bebeginiz de olacakmis. Bence girmesin eve haksiz kazanciniz.

ne güzel allah mutkuluğunuzu bozmasın bende hep huzurlu bi yuvam olsun diyorum eşim tmm dese bi yatak odamı alıp çıkar giderim boş evde otururum kuru ekmek yerim herşey zamanla olur ama eşim olmaz öyle diyo gidipte pişman olup dönmek var diyo büyük konuşmiyim ama ölsem dönmem geri.

Haklısın ama inan eşim senelerce çalışamadı kaç kere ameliyat oldu hakkımızdı o parayı almak bu 2 senedir kendini toparlıyo yeni yeni çalışmaya başladı belki kendiside istiyodur sigorta yaptırmak bilemem sende kimsenin içini bilemezsin bizimle yaşamıyosun ne çektiğimizi bilmiyosun zaman geliyodu yicek ekmek bulamıyoduk kimsenin hakkına bilerek girmem allahtan korkarım ama bizimde ihtiyacımız var..

doğru diyosun bişey diyemem cnm haklısın

Siz neden bir ise girmediniz? Yani iskura falan basvurabilirdiniz. Zor durumda kalmissiniz madem siz gelir saglasaydiniz ya. Bi engel mi vardi?

Bak canım 1.si eşin haksız yere aldığı paranın hesabını ne bu dünyada ne de öbür dünyada ödeyemez.!
Ayrıca asla kazancında bereket aramayın '!
Tabi ki çalışma ehliyeti olmayan kişinin,geçici engelli maaşı adı altında ve evli geçindirmek zorunda olduğu ailesi olmasına rağmen 500 tl rapor parası veren devlete gülüyorum....
Benim de çalışanlarım var ve yalvarıyorlar her ay biri,çıkışımı ver işsizlik maaşı alayım ve çalışmaya devam edeyim diye.
Yani aslında işsizlik maaşının bu kadar yüksek olup,rapor paralarının bu kadar düşük olmasını anlamıyorum.
İnsanları işsizliğe sevk ediyorlar. Çalışamayan insanlar da 500 tl ile aile geçindirmek zorunda .
Ya buna kim inanır Allah aşkına ?
Şu da bir gerçek ki asla unutulmaması gereken.
Yasal olmayan işler,yetim ve fukara hakkına girer o paranın asla bereketi olmaz.!
Yerinde olsam o kadar elzem durumdaysam ve o evde durmayı bir kuru ekmek yemeğe tercih ediyorsam.
1500 TL ye nerede olursa olsun 1+1 2+1 eşyalı ev bulurum . Kalanı faturalar ve yiyeceğe harcarım.
Bende evde ufak tefek işler bulup yaparım eşime destek olmak adına 300-500 neyse onu yaparım.
Yinede kimseye muhtaç olmam.
Sana kredi çekmiyorlar diye sitem etmişsin ,gülümsedim... :)
Kocam gelse dese ki 30 bin kredi çek ayda 500 öderim ,hadi canım oradan derim ...
Kim kime hangi güvenceyle kredi çeksin ki?
Tek sunta üzerinde yat , tek somun ekmek ye,kendini de evladını da kimseye muhtaç etme !

Siz bence yeni doğacak bebeğiniz için şimdilik katlanın derim. o bebeğin tam teşekküllü bir eve ihtiyacı var. bebek gelince herkesin yüzü yumuşar. gitmenizi bile istemezler bağlanırlar bebeğe. o süreçtede kaynananıza bebeği baktırın işe girin. yavaş yavaş evden çıkabilmek için ortam hazırlayın yani. 2bin maaşla nereye gidiyorsunuz bir de bebek. sakinleşin kendinizi doldurmayın. plan yapıp onu uygulayın. kaynana bebeğe alışınca kendi der zaten ben bakarım diye. ayrı eve çıkarsınız. ikiniz çalışırsınız. rahat yaşarsınız.

haklısınız ama okadar doluyumki çok üstüme geliyolar içime atmaktan patlama derecesine geldim resmen psikolojimi bozdular sürekli ağlar oldum hep mutsuzum hiç gülmek gelmiyo içimden zaten hamileyim diye dahada duygusallaştım bide haketmediğim sözleri duydum çok zoruma gitti bi insan neden bukadar kötü olurki 5 dk başım döndü uzandım diye demediği laf kalmadı bende insanım bi insanın üstüne neden bukadar gidilir anlamıyorum bi dostum arkadaşım komşum yok derdimi anlatıp rahatliyim herşeyi içime atıyorum eşimede anlatmıyorum anlatsam evde kıyamet kopuyo bıktım artık yaşamak bile gelmiyo içimden :'(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…