• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şaşkın ve üzgünüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
herkese merhabalar. bir konuda sizlerin fikirlerinizi almak isterim. ben aileme bağlı birisiyim. ben evlenmeden önce 6-7 yıl kadar tüm kazandığımı aileme veriyordum. onların ihtiyacı yoktu. bize vereceksin tarzı konuşmada olmadı. sadece onlar benim adıma yatırım yaparlar evlatlarıyım diye düşünmüştüm. öyle de oluyordu altın vs yapılıyordu. evlendikten sonra eşimle aramda bazı sorunlar oldu. onlarda benim hak kaybıma uğramamam için bu kazançlarımla ilgili sessiz kaldılar yani eşim bilmiyor. bilse de gerçi onu ilgilendirmez de neyse. bikaç yıl önce amcamlar, teyzemler vs herkes ortak bir iş yaptılar. şuan herkese 1 ev düştü. benim eskiden elde ettiğim gelirin karşılığı da 1 eve denk geliyor. ben 2 yıldır bende ev sahibi olmak isterim o kazançlarımdan dediğimde babam ısrarla reddediyordu. şimdi herkesin evi teslim edildi. kuzenlerim de dahil yani. bende aileme 2 ev düştü bende ev isteğimi dile getirdim. ama annemle babam ayılıp bayılıyorlar. sen bizim ciğerimizi yaktın felan dediler. şuana kadar ailemle karşı karşıya hiç gelmemiştim. ailemin durumu da iyidir. benim bekarlıktaki kazancımı talep etmem onlara göre çok ağır ve haksız bir talep. bana göre de işin ilk başından beri talep ettiğim ama ısrarla reddedildiği için kendimi çok değersiz kötü hissetmeme sebep oluyor. babam alacağını miras olarak ben ölünce alırsın diyor. diğer evde kardeşiminmiş. kardeşim hala öğrenci bu arada. inanın beynim durdu söyledikleri konusunda. ben bu talebimde haksız mıyım? siz olsanız nasıl hareket ederdiniz? tekrar edeyim sonradan ben bu yatırım işine dahil olmadım. ailem benim brikimlerimi bu işte kullandılar.
Ben olsam silerdim direk herşey de onalrin olsun

Aileniz haksız
herkese merhabalar. bir konuda sizlerin fikirlerinizi almak isterim. ben aileme bağlı birisiyim. ben evlenmeden önce 6-7 yıl kadar tüm kazandığımı aileme veriyordum. onların ihtiyacı yoktu. bize vereceksin tarzı konuşmada olmadı. sadece onlar benim adıma yatırım yaparlar evlatlarıyım diye düşünmüştüm. öyle de oluyordu altın vs yapılıyordu. evlendikten sonra eşimle aramda bazı sorunlar oldu. onlarda benim hak kaybıma uğramamam için bu kazançlarımla ilgili sessiz kaldılar yani eşim bilmiyor. bilse de gerçi onu ilgilendirmez de neyse. bikaç yıl önce amcamlar, teyzemler vs herkes ortak bir iş yaptılar. şuan herkese 1 ev düştü. benim eskiden elde ettiğim gelirin karşılığı da 1 eve denk geliyor. ben 2 yıldır bende ev sahibi olmak isterim o kazançlarımdan dediğimde babam ısrarla reddediyordu. şimdi herkesin evi teslim edildi. kuzenlerim de dahil yani. bende aileme 2 ev düştü bende ev isteğimi dile getirdim. ama annemle babam ayılıp bayılıyorlar. sen bizim ciğerimizi yaktın felan dediler. şuana kadar ailemle karşı karşıya hiç gelmemiştim. ailemin durumu da iyidir. benim bekarlıktaki kazancımı talep etmem onlara göre çok ağır ve haksız bir talep. bana göre de işin ilk başından beri talep ettiğim ama ısrarla reddedildiği için kendimi çok değersiz kötü hissetmeme sebep oluyor. babam alacağını miras olarak ben ölünce alırsın diyor. diğer evde kardeşiminmiş. kardeşim hala öğrenci bu arada. inanın beynim durdu söyledikleri konusunda. ben bu talebimde haksız mıyım? siz olsanız nasıl hareket ederdiniz? tekrar edeyim sonradan ben bu yatırım işine dahil olmadım. ailem benim brikimlerimi bu işte kullandılar.

Cok haklisin. Ama bir sey elde edebilecegini sanmiyorum. Elinle vermissin , ailen de cirkeflik yapmis. Sen de bir evladin normalde asla dilemeyecegi seyi yüzlerine söyle. Peki , nasilsa o ev benim ben de senin ölmeni beklerim, ben hakkimi elbet alicam ama sen hesabini allaha verirsin de, bi daha da konusma bu konuyu.

Ciğerimizi yaktın ne ya? Verileni hapır hupur yerken ciğerleri yanmamış, sizden aldıklarını küçük oğullarına ev parası yaparken ciğerleri yanmamış, ama bişey isteyince vayyy ciğerimizi yaktın. Çokoş. Yarın gelinleri bakmaz, size gelirler, iki laf etseniz gene başlarlar vayy ciğerimizi yaktın.

Ben universiteden sonra calistim, basta part time dusuk gelirli bir isti, ancak kendime harcadim zaten, sonra memur oldum , ordan gelirim de ancak ceyizime yetti esimle her seyi kendimiz yaptik. Sonra da evlendim zaten. Ama simdi evde kiz kardesim var ve cok yuksek bi geliri var, eve annemlerin ihtiyaclarina bisuru harciyor , hic tutumlu birisi degil ona ragmen sonucta ayri evi gideri olmadigi icin kenara attigi parayla yarim ev parasi biriktirmis. Annemler ev almaya niyetlenmidti paralari yetmiuordu. Kiz kardesim hic karşılık beklemeden parasini vermek istedi. Annem once kabul etmedi, sonra mecbur kalinca surekli ama surekli her ortamda, o evin 3 te 1 i X'in (kardeşim) gun gelir miras olur ona gore paylasin, gerisini siz paylaşırsiniz(5kardesiz) der hep. Ki benim de hep içime batıyor, annemlere ben onun gibi hic destek olamadim diye hep ona minnet duyuyorum, cunku babam tek basina evi gecindirmesi zor, isci babam. O evin payini kimseye yedirmem mesela, kiz kardesim fazlasini bile hak ediyor çünkü.

Açık açık benim adıma biriktirin dememişsiniz ama.Onlarda illa bize ver dememişler.Kafanızdan geçenleri bilmeyebilirler.Sonuçta aynı evdesiniz beraber yiyip içiyorsunuz bir eve giren kazanç ortaktır.Evdeki şahıslardan biri ben ayrı birikim yapacağım derse o başka .Baştan belirtseydiniz keşke.Size veriyorum ama sonra alacağım deseydiniz ya da kendiniz biriktirseydiniz.Çalışıp para kazanmayı bilen para biriktirmeyide bilir.

Yıllarca böyle gittiği için hibe gibi düşünmüşler.Siz sonradan açıklama yapımışşınız onun şaşkınlığını yaşamışlar.Ancak doğru olan ev istiyorum diyen kızınada verdiği altınları geri verip destek olmaktır..Ya da madem iki ev düşüyor ve iki çocuk var.Evlerin birine siz yerleşin .Nasılsa biri size kalacak.İlla onların ölmesinimi bekleyeceksiniz.Bize miras kalınca <aten senin olacak demeleri saçma.Hazır ev varken kızında kiradayken ne gerek var.Üstelik o kız zamanında kazandığını size vermiş.Ayıp gerçekten.

Ayrıca 6-7 yıl verdiginiz parayla ev alinacagina emin misiniz? Parayı hangi yatırım aracında değerlendirdiklerini bilmiyorsunuz ki.
6 sene önce bir asgari ücret kadarini eve verdim,parayı dolara koysalar 550 dolar çarp 12 çarp 6 falan...böyle bir hesap yok ki.

bir ev parası verdim demek istemmemiş sanırım şöyle oldu
ailesi diğer akrabalarla birlikte ortak bir yatırım yapmış
herkes para koymuş

atıyorum ortak bir arsa almışlar
müteahite vermişler herkese koyduğu paraya göre daire düşmüş mesela
bu kızın verdiği kadar para verene bir daire düşmüş mesela, normalde. onun demek istemiş.

bir ev parası verdim demek istemmemiş sanırım şöyle oldu
ailesi diğer akrabalarla birlikte ortak bir yatırım yapmış
herkes para koymuş

atıyorum ortak bir arsa almışlar
müteahite vermişler herkese koyduğu paraya göre daire düşmüş mesela
bu kızın verdiği kadar para verene bir daire düşmüş mesela, normalde. onun demek istemiş.
aynen böyle oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X