anlattiklarina gore dayinla annen ayni zaten ikiside hic ugruna yuvalarini terk etmisler...
babanda iyi sabredip mucadele vermis,annen 40 yasinda o nasil bir midedirki neredeyse oglu yasinda biriyle evini yuvasini birakip gitmis,
anlattigina gore babanda iyi bir insan kiminede iyilik yaramiyor iste,kusura bakma gece gece hatirlattim sana anilarini ama cok uzuldum inan,
seninle ayni yastayiz sen daha kendin cocukken anne olmussun ve bir suru sey tekrarlayip seni uzmek istemiyorum,
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN(AMIN)
Ya bi de annem kardeşimi düne kadar banyosunu yaptırırdı hala üstünü falan giydirirdi. Çocuğu hem öyle alıştırıp hemde bırakıp gitti adi. Geçen sene evdeki herkesin psikolojisi bozulmuştu. Oğlum bile ağlamaya başlıyodu kaçıyodu korkuyodu. Hergün kavga vardı evde. Kardeşim çok şükür toparlandı geçen seneye göre şimdi çok daha iyi babamda öyle. Babam 95 kilodan 65 kg ya düşmüştü stresten sıkıntıdan. görenler iskelet gibi olmuşsun yüzün çökmüş iyce diyolardı hep. Adam bi rahat duşa bile giremiyodu bakkala bile huzursuz gidiyodu. Biliyodu ki onu yalnız bıraktığı her saniye hemen eline tlfnunu alıp msj atıcak nete girip yazıcak. aa babam bunlara müdahale etmedi mi? etmez olurmu hiç etti tabi. Modemi parçaladı kabloları söktü attı. Tlfnunu paramparça etti. 1tane tlfn kullanmıyodu ki kadın 2-3tane birden kullanıyodu bi hatla yetinemiyodu her hattan başka birini idare ediyodu heralde. tlfn meşkul olmasın konuştuğu kişi kızar diye başka hatlarda kullanıyodu. babam tlfnları parçalıyodu ama sevgilisi ona para da yolluyodu tlfnda yolluyodu. Önüne geçilmiyodu ki insanın içinde olmasıydı önemli olan. Ondan ayırsak başkasına bulaşıcaktı. Çünkü karakteri bozuk. O yüzden ayrılmak en doğrusuydu babam için çok mücadele etti ama olmadı. Bir de dedemden miras kalan evi var babamın zamanında evi satıp başka yerden aldıklarında tapuyu annemin üzerine yapmış bi de o evi alana kadar uğraştı adam. Şimdi kardeşimin velayeti babamda. Evde kardeşimin üstüne oldu. Çok şükür alabildik evi.
severek evlenmedin yani annenin zoruyla ya kusura bakma ama ben bile nefret ettim annenden,
nasil bir zihniyetmiski surekli hayati zindan edip oyuncak gibi kullanmis seni,
peki eski esin kac yasindaydi buyukmuydu senden,cocuguna bakiyormu maddi manevi destek sagliyormu...
ah be gulum konu nolmus boyle matruska bebeklere donmus... olay icinden olay cikmis.. aman guzelim
bazen kendi derdine tek care yine kendin olursun ana- babalarina bile annecilik oynayan nice insanlar bilirim.. sende bagislayici ol.. yuce gonul zorluklarin insani yogurmasiyla edinilir.. mevlana oku.. ruhunu dinlendirir.. cok sey yasamissin ve genceciksin..
yes_Im, mesaj kutun dolmuş canım.
ayy bu nasil bir annedir ya anneler melek derler seninki tam bir seytanmis tobeee tobeeeNe kusura bakıcam canım sevilcek bi insan olsa ben severdim annemi..
Severek evlenmedim değil aslında çocuk sevgisi işte ben 5 yıl yatılı kuran kursunda kaldım. 1senem kalmıştı hoca olucaktım. O süre içinde tanışmıştık konuşmaya başlamıştık annem onu sürekli eve kahvaltıya falan çağırırdı o da gelirdi bende o zamanlar bunun bi hata olduğunu düşünmezdim annem çağırıyo ya destek alıyorum. Kursta böyle şeyler yasaktı söz nişan aşk fln.. sonra ben bunaldım kurstan çıktım. oda erkek yurdunda kalıyodu okuyodu. Annemde demiş sende çıkıcaksın o senin yüzünden çıktı. (tabi benim bundan sonradan haberim oluyor) sonra kurstan çıkınca biz boşa çıktık ya evlenme fikrini aklımıza soktu cahillik işte çocukluk. Elini tutsa bi heyecan oluyo hoşuna gidiyo. Gözün açılmamış ki daha toz pembe görüyosun hayatı. Sonra işte çocuk aradı annesini ben evlenmek istiyorum dedi. Anneside daha 17 yaşındasın ne evlenmesi diyerek kabul etmedi. Sonra biz üzüldük ağladık seviyoruz ya.. çocuk sevgisi işte.. evlenmek ne demek toz pembe görüyosun herşeyi o yaşta.. annem dedi işte siz üzülmeyin ben sizin işinizi yapıcam bi şekilde bizde merak ettik napıcak acaba diye. sonra aradan biraz zaman geçti çocuğun annesini aramış. Ona demiş ki bunlar birlikte olmuşlar mecbur evlendircelsiniz. (Halbu ki öyle bişey yok kabul etsinler diye yalan söylüyor) o zaman ailesi beni doktora falanda götürmedi o panikle. beni istemeye bile gelmediler konuşmaya geldiler bize. insan kızını böyle aşağılar mı yaa ? babamı o kadar severken o kadar mahçup olmuştum ki ona. Millet geldi utanıyorum kıpkırmızı oldum söyleyemiyorumda kabul etmişler evlencez ya.. akla bak yaa. Böyle iğrenç bi annem var işte benim. Ne sözüm oldu ne nişanım oldu. Bi düğün yapıldı evlendik. Zaten maddi durumları da yoktu pek. Zordan oldu herşey.. Ne gerek vardı sanki böyle olmasınahemde bana derdi bunla evlenmeni hiç istemiyorum diye ama öyle demesine rağmen evlendirene kadar uğraştı..
Sonra evliliğimiz bitincede çocuk düştü haberini yaydı onların çevresine rahatsız etmesinler çocuğu istemesinler diye.. Ya bu kadının hangi işi doğru ki acaba :106: haliyle maddi ve manevi destekte alamadım
ayy bu nasil bir annedir ya anneler melek derler seninki tam bir seytanmis tobeee tobeee
ben malesef annemi hiç sevemedim o sevgiyi tadamadım. Hele son 3 senedir nefret etmeye başladım iyce. Şimdi düşünüyorum herşeyi. Yanlış yapmak istemiyorum artık. Mantıklı adımlar atmak istiyorum. Eski eşim barışmak istiyor ama emin değilim 5 senedir ayrıyız napıcam bilmiyorum.
icinde ona karsi birseyler varmi hala birde neden ayrildiniz :26:
Tatlım araya zaman girince soğuklukta giriyo ister istemez. Zamanla nasıl olur bilemiyorum. Ailesi falanda çok istiyolar barışmamızı benim ailemde çok istiyo ama ben duygularımdan emin olamıyorum zamanla ne hissederim yoluna girer mihislerim bilmiyorum. Şuan kafam çok karışık zaten. Hata yapmak istemiyorum artık
Neden ayrıldığımıza gelincede yaşımız çok ufaktı cahildik. Annem bana akıl veriyodu annesine surat yap mesafeli davran iş yapma hiç falan. bende dinlerdim onu cahillik işte kadın önüme sofra kurardı ben pardesümü bile çıkarmadan suratım asık otururdum. normalde hiç öyle biri değilim aslında. sonra ben öyle şeyler yaptıkça kadınla aram bozuldu o zaman eşimde benim aileme kısasa kısas olarak surat yapıyodu falan. zaten annem bize cuma akşamı bi gelirdi pazar akşamı yada pzrtsi sabahı anca giderdi.. bizde kalırdı. Yeni ev düzmüşüz her geldiğinde tutardı yok perdelerimi indirirdi. pırıl pırıl yeni tencrelerimi çıkartır yıkardı tekrar tekrar sürekli beni huzur ederdi. birde ben hamile kaldıktan sonra ipler koptu iyce zaten eşimin mesleği yoktu yurttan çıktı evlendik. amcasının yanında çalışıyodu kirada oturuyoduk zaten. hamile olduğumda annem çok ağır konuşmaya başladı aşağılıyodu resmen. yok cebinde bi kuruş paran yok nasıl bakıcaksın bu bebeğe, tip desen tip yok para desen para yok neyine güveniyosun falan, işte annen boynuna bi tasma taksın gel gel git git köpek gibi falan. çok üstüne gidiyodu ben kızıyodum kavga ediyodum annemle ama yapıcağından geri kalmıyodu.. sonra annem bizim taşınmamızı falan istedi onlarla bir oturcaktık askere kdar. eski eşimde istemedi o zaman bir oturcaksak benim ailemle oturalım dedi. annem iyce kafama sokmuştu benim. bende gelmezsende ben gidicem falan dedim. o zaman istemedi gitmemi ama gelmekte istemiyodu bana diyodu ben seni seviyorum ayrılmak istemiyorum sende gitme burda oturalım diye zaten amcası eşyaları almalarına falan yardım etmişti birazda kendini ona karşı borçlu hissediyodu sanki.. sonra ayrıldık işte amcası bigün çağırdı onu gitceğimizi mi ne duymuşlar bi daha da görmedim hiç senelerce.. bende baba evine geldim. amcası kaçmış bulamıyoruz falan demişti biz inanmadık tabi buna.. zaten annem var diye yapıcı da değillerdi çünkü annem çok zıt uyumsuz bi insandı hep huzursuzluk çıkartıyodu. eski eşimin annesi bize gelemezdi bile doğru düzgün. amcası bir de demişti işte yalan üzerine kurulan bi evlilikti zaten temelden bozuktu bina ne kadar sağlam olabilir diye.. öyle böyle bitti işte sonra o gitti bende gittim ayrılığımız bile saçma sapandı tıpkı evliliğimiz gibi...
Ben de güvenemiyorum kimseye..
Böyle okuyup, annemi, kendimi, yengemi falan koyuyorum yerine de; kalbim sıkışıyor..
İnanilmaz turk filmi gibi. Allah size sabir versin. Onca sorun icinde ayakta kalabiliyor ve ailenizi ayakta tutmaya calisiyorsunuz takdire şayan. Dilerim sizin yuvaniz mutluluk dolu olur
anladim canim,iyice dusunup tasinip oyle karar ver birde cocugun acisindanda iyi olur anne babasiz buyumez en azindan ama kendinide dusun tabi,
yani esinle artik annen yok arada kendi fikirlerinle mutlu olabileceksen bir kez daha dene ama yapamam dersen zaten mesafeler girmis araya hic bulasma...
geçen sene askerden geldikten sonraki zamanlarda barışmak istemişti eski eşim ben istememiştim çok kızgındım ona.. O zaman 2 senedir konuştuğum biri vardı hayatımda seviyoduk birbirimizi ama olmadı.. Bu sene olmuycağını anladım ve ayrılma kararı aldım.. bi süre bunun etkisinde kaldım tabi eski eşimle konuştum artık oğlunla ilgilenmesi gerektiğini falan söyledim. sonra biraz zaman geçti bana dedi ben seninle çok barışmak istiyorum deniyelim mi diye.. bende tmm dedim deniyelim ama ailene falan söyleme deneme sürecinde herkes duyupta yaygara olmasın. Oysa ki biz çocuk için görüşmeye başladığımızda millet barışcaz diye sevinmeye başlamış bile. Ailesi buna dışarı çıkarken nereye gidiyosun falan diye sorduklarında oda söylemiş oğlumu görmeye gidiyorum falan diye. Aileside duydu konuştuğumuzu.. Sonra bi baktım herkes barışmamızı istiyor. babamla konuştum bu konuyu babam dedi bana senin eşin kötü biri değildi annen bu hale getirdi sizi diye. Teyzemler falan dediler işte. Çocuğunuz var. İçkisi yok dayağı yok aldatmadı etmedi sana sadıktı çalışmayıda seviyo falan diye tabi herşey bu demek değil evlilikte.. sonra annesi teyzemleri falan aramış konuşmuşlar baya.. benden yana bi şikayetleri olmadığını annemin yüzünden bu hallere geldiğimizi söylemiş annesi.. derken anlıycağınız herkes olumlu bakıyo ve istiyo ama ben boşlukta gibi hissediyorum kendimi ve onlara kulak asmadan kararımı kendim vermek istiyorum. artık hata yapmak istemiyorum. etrafımdaki sorunları görüncede korkuyorum evlilikten bi yandan çocuğumda büyüyor düzenimi kursam iyi olur gibi geliyor ne bilim işte kararsızım :97: sevgimin olmaması korkutuyo beni.. zamanla sevebilirmiyim onuda bilmiyorum
canim bir sure gorusseniz nasil olur yani ayni evde kalmayin ama gorusun birbirinizi yeniden taniyin nasil olur :26:
biz aynı semtte oturuyoruz zaten.. burda tanışmadık aslında ama ailelerimiz tesadüfe aynı semtte oturuyolarmış.. yürüyerek 15-20dk. bi mesafe var aramızda.. bize geliyo bazen (babam evde olduğu zamanlar tabi) çocukla birlikte vakit geçiriyolar, bazen dışarı çıkartıyoruz çocuğu beraber, aynı zamanda konuşuyoruz görüşüyoruz.. bakalım nolcak bilmiyorum. ailesi yüzük takmamızı istiyolar adı konsun istiyolar. ayrıca aynı evde kalmak gibi bi hata yapmak istemem zaten canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?