Şaştım Kaldım

madem mesafe koymakta istiyodun.gayet yerinde olmuş.hiç sevmem öyle kadınları bırak dagnık kalsın sen yanlış bişi söylemedin sonuçta gecenin bi vakti çat kapı gelen o..

bende aynı fikirdeyim davranıslarından hoşlanmadığın ve etrafında olmasından rahatsız olduğun bir insanmış kendine göre araya bir soğukluk da sokmuş sende olayı ve o komşunu unut derim ben çünkü gerçekten anlaşamayacağın bir insansa zaten akşamın 10 u değil öğlen bile gelse bişey değişmez ve kendini de haksız görme herkesin prensipleri vardır akşam geç saatte evine gelmesinden hoşlanmamışsın bu gayet normal saygı duymalı sana hesap sorma yetkisi kimseye ait değil ve kafana takma benim ablamda haklı bile olsa kafasına takar derim ki ona rahat ol umursama herşeyi hele ki değmeyecek insanları hiç ciddiye almaya gerek yok hayatta inan...

ben bi eve çat kapı gitmekten de hiç hoşlanmam, bana çat kapı gelinmesinden de. sonuçta ev hali yani, hele ki o saatte. sen evinde eşinle otururken gecenin o saatinde çıkıp geliyosa bu lafa da hazırlıklı olması lazım bence. hata sende değil onda. konuyu dağıtmak gibi olmasın, bi akşam annemler, kayınvalidemlere oturmaya gideceklerdi. olayı ben organize ettim aslında.. akşam eşimle ben de annemlerden önce gittik. kayınvalidem bizi görünce 'aa siz de mi geldiniz' dedi sonra da espri yaptı belki ben dünürümle özel bişey konuşçaktım diye. valla ben hiç alınmadım da küsmedim de..lafın gelişi diye düşündüm.

bana gecenın bı vaktındede mısafırde gelır benım burda kızlar var arkadaslar onlarda glırler ama once ararlar olmadı mesaj cekerler musaıtmısın esımı sorarlar malı abı uyumuyorsa gelımı gıbısınden aranmamısım etmemısım bırden gorunce sasırım tabı

Bence ayıp etmişsiniz.. Saat kaç olursa olsun, kapıya gelen insana "aaa niye geldiniz" demek çok çirkin.. bende olsam bozulurdum..

gelme vardır bıde gelme vardır kuzum aksamın 10dan sonra gelen hayra gelmez bana gore cıkdınsa bıle evınden bı ararsın telefon dıye bısey ıcat etmısler cebımıze oldukı ben musaıt degılım acmıcam kapıyı ne olcak bıde dusunerek gelıceksın gıdıcegın yere habersız ıse suprız yaparsın ceee dersınde sasıısın sevınırsın aa arkadasım suprız yapmsı gıbısınden ama bu oyle degıl ıste

zaten gecenin o saatinde çalan kapıdan da korkarım, çalan telefondan da.. hele telefon çalınca açana kadar akla karayı seçiyorum birine bişey oldu diye.

Bence o aranızdaki samimiyetten kaynaklanıyor.. Sonuçta bir insan, samimi olduğu kişinin evine çat kapı gider. Tanımadığın birinin evine haber vermeden zaten gidemezsin.. neyse zaten ben kendi düşüncemi söyledim.. size göre doğru olan o..

Samimi bulmadığı insanın evine o saatte neden gidiyormuş peki?

O saatte gitmeyi bilen,senin sarf ettiğin cümleyede takılmayacaktı ozaman..

Oh iyi olmuş,hazır mesafe koymaya çalışıyorken harika olmuş bence.

Görüşme arkadaşım çok mu lazım sana bu şahıs aklına takıyor kendini suçluyorsun.

Bırak kırılan kırıldığı yerde kalsın.

bıde hem kustum dıyor yolda gordunde suratını cevıror hemde sabah arkadas aradı hadı cocuklarıda alalım uskudara gıdelım kımle deıdm sen ben bıde o sahın kus olan dedım sız gıdın ben esımel alısverısıe cıkıcam

eve gelen birisine saat kac olursa olsun,daha buyur etmeden neden geldin denmz..bu görgü kurallarına ayrıkı bence..çokda kaba....önce buyur edersin,hoşgeldin dersin..içeri o kişi girdikten sonra,zaten laf arasında ya sen sorarsın yada o kişi zaten der"ben şu sebeble seni bu saatte rahatsız ettim diye"..yani o kişi bozulmakta bu yönden haklı..haa daha önce aranızda bazı husumetler geçmıştir,yada o cok patavatsızdır onu bilemem...ama bu durumda o haklı oluyooo...tabiki şaşırabilirsin,ama bu şaşkınlığını zaten sen yüz belli edersin..vede içeri girince sorarsın..ama pat diye kapıdada "niye geldin"denmz ki be arkadaşımmmm

ay gerçekten eve misafir gelene dan diye ne oldu niye geldiniz denmez.. 10 da çok geç bir saat değil

beklersin, o sana açıklama yapar zaten..

Görgü kuralları gereğince belli bir zaman diliminden sonra bırakın birilerinin evine gitmeyi,

Telefonla bile aranmaz...

Bence yanlis bisey yapmadiniz.

Normal bir saatte gelmis olsa sadece kiziyla birlikte ve o zaman 'hayirdir neden geldin' demis olsaydiniz tuhaf kacardi.

Aksam bile degil nerdeyse yatsi vakti saat 10 da kapimi biri calsa bende enidse icinde 'aa ne oldu neden geldin' diye sorardim.

Misavirperverliginde bir siniri vardir elbet.

Af edersiniz ama o saatte benim her türlü isim olabilir. O saat misafir kabul edemeyecek durumda oalbilirim. Bu yüzden saat 10 da misafir gelmesini pek normal karsilamam. Özel bir durum olmadigi sürece.

Ki bu yüzdendir ki arkadasimiz bisey mi oldu diye endiselenip neden geldi diye sormus.

Bundan daha dogal ne olabilir?

kuzum gelen mısafır egerkı esınle gelırse zaten sormamkı ama cocugunu alıp cat kapı gelırse soraRIM TABI BISEYMI OLDU DERIM

hayatım sen buyur edersin, hoşgeldin dersin, ilerleyen dakikalarda laf arasında alırsın ağzından sebebi.. sen heyecanlanmışsın birascık.. ama alıngan bir insan alınabilir bu söze..

bence bi konuşun.. açıklamanı yap.. ne bileyim boş yere bu gerginlik olmasın.. sonuçta eşleriniz arkadaş.. illa ki yüzyüze bakmak durumunda kalacaksınız..

eeee işte ne güzel olmuş

plan yapsan böyle kesemezdin ayağını.

Niye üzülüyorsun ki?

kuzum uzuldugum sey sankı ben yanlıs demısım gıbı kotu nıyetle demısım gıbı davranması bana onkere dedım o gun yanında esın olsa x sahıs dıyeım hanıam tamm derım ıstersen gecenın 2 de gel ama tek basına gelıorsun yanında cocukla halınle derım hayırdır ne oldu dıye

"neden geldin" sorusu insanların büyük bir bölümünde "nerden çıktın şimdi durup dururken" duygusunu uyandırır...

siz ne niyetle söylediğinizi bildiğiniz için size kaba gelmez, öyle bir niyetiniz yoktur ama karşınızdaki insanın sizin aklınızdan geçeni bilemeyeceği için alınma olasılığı çoooook yüksektir. hele bir de buluttan nem kapan bir cinsiz (kadınlar olarak)...karşılıklı anlaşamamışsınız bence...

şöyle yapın bir; eşinizi kendi yerinize koyun siz gelin ve kapıdan girince "hayırdır niye geldin" desin kulağa nasıl geliyor (önyargısız sadece cümlenin kulağa nasıl geldiğini düşünün) o zaman dışarıdan nasıl göründüğünü anlayabilirsiniz belki...

ki o saate insan teklifsiz yalnızca anne babasına kardeşine vsvs gider onun yaptığıda hoş değil o da ayrı..insan gelirken bile müsaitmisin diye arar. canınızı sıkmanıza gerek yok bunlar kısa zamanda unutulup gidecek şeyler...

Son düzenleme:
nekadar samimi olursan ol habersiz pat diye gecenin bi vakti arkadasinin kapisina dayanmak hic hos degil kapida a niye geldiniz demekde hos degil ama haketmis hatun kisi cunku saat 10dan sonra keyfi misafirlige gidilmez benim bildigim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…