Saygı görmek için illa fena, saygısız mı olmak gerek ?

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Merhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır beni psikolojik olarak çok yoran ve üzen bi konu bu .
İş yerinde , arkadaş çevremde , akrabalar arasında bana insanlar laf söylemeye , küçük düşürmeye , üzmeye hiç çekinmiyorlar .
Şuan bi iş yerinde güzel bi pozisyondayım. İş arkadaşlarım başka bi arkadaş hata yaptığında onun hatasını ört bas ediyorlar , kimseye duyurmuyorlar . Ben bi hata yaptığımda (ki bu hatalar ufak tefek ve benim suçum olmayan şeyler) ortalığı ayağa kaldırıyorlar , insan içinde ben laf yiyorum . Üstelik salak gibiyim cevap bile veremiyorum çünkü tartışmayı sevmiyorum.
Ayrıca kiminle arkadaş olduysam onlarda benimle uğraşıyorlar sürekli .
Arkamdan konuşup yüzüme gülüyorlar üstelik .
Bi kaç kişi bana gelip 'Shanna dikkatli ol şu kız senin ayağını kaydırmaya çalışıyor senin arkandan seni insanlara kötülüyor ' dediler ve ben o insanların yüzünü ondan sonra görmeye başladım iyi insanlar sanıyordum onları hep =(
İşten çıkmak istemiyorum çünkü kolay kolay böyle bi iş bulamam =(
Sabrediyorum , alttan alıyorum ama bu beni çok yormaya başladı .
Bu durumdan biraz olsun kurtulmak için ne yapmam gerek ?

Ah canım bu insanlar ne kadar iki yüzler heryerde var bunlar dan bende sen gibiyim kimseyle kötü olamam kusemem laf soyleyemem nasıl olunur bilemem allah yardimcimiz olsun.galiba mesafeli olmakda fayda var

sessiz kalmıycaksın cunku insanlar sessiz kalanları degil afedersin kafasına edenleri daha cok seviyor
Çok istiyorum fena olmayı ama olamıyorum =(
Karakterimden nefret ediyorum =(

seven değil maalesef .. yaranıyor acı ama gerçek. kendinden güçlüye el pençe divan, kendinden pasife bir tekme de ben atayım durumundalar. ego meselesi

Susmayacaksın, tartışmaktan çekinmeyeceksin.
Deliden daha deli, çirkeften daha çirkef ol ki senden çekinsinler.
Öyle de huzursuzsun böyle de..
Hiç değilse içine atıp hasta olma, hasta et

Fazla mı çekingen, sessiz birisiniz?
Evet biraz öyleyim
Hani dışarıdan bakıldığında özgüveni yüksek gibi görünüyorum ama beni tanıdıklarında insanlar çok sakinsin , çok sessizsin vs diyorlar. Aslında genel olarak insanları kırmayı sevmiyorum =( Dediğin gibi biriyim =(

Çok istiyorum fena olmayı ama olamıyorum =(
Karakterimden nefret ediyorum =(
canım herkese degil ama en azından sana karsı oyle davrananlara sende oyle ol cok iyi tanımadan guvenme iş ortamında kimseye hep mesafen olsun

İş arkadaşlarınızla aranızda sınır çekin acilen gerçek samimiyet falan beklemeyin. İstisnai durumlar olmadıkça daha önceden tanıdığınız biriyle aynı iş yerinde çalışmak gibi, hiç bir tanesi gerçekten iyiliğinizi düşünmez, çünkü çıkar çatışması var, fazla naifsiniz bu konuda, hata yapmamaya bakın, sebepleriniz, savunmanız da makul olsun yeter, saygı zaten zamanla olur.

Bir de asla top sizin kucağınızda kalmasın, yazılı olmayan genel kural bu iş ortamında. Birinin hatasını kapatmak asla iyilik değildir yapmayın, yapana da prim vermeyin. Uzun vadede sonuçları hiç iyi olmaz, o kişinin "ama benim hatamdan o da haberdardı." lafına bakar sizin bütün zamanındaki "fedakarlığınızın" yıkılması.

Saygı görmek için fena biri değil haklarını koruyan ve gerektiğinde mesafeli olabilmek lazım.

seven değil maalesef .. yaranıyor acı ama gerçek. kendinden güçlüye el pençe divan, kendinden pasife bir tekme de ben atayım durumundalar. ego meselesi
En azıından bana diğer arkadaşlara davranıldığı gibi davransınlar .
Millet sigara keyfi yapıyor yarım saat , ben hep işimin başındayım zaten sigara vs kullanmıyorum .
Ama bana 'sen anca gez zaten ' gibi bi yorum yaptı dün biri. Şok oldum çünkü ben adam akıllı mola bile yapan biri değilim .

Susmayacaksın, tartışmaktan çekinmeyeceksin.
Deliden daha deli, çirkeften daha çirkef ol ki senden çekinsinler.
Öyle de huzursuzsun böyle de..
Hiç değilse içine atıp hasta olma, hasta et
Evet gerçekten kendimi çok yorgun hissediyorum .
İşim bedensel olarak hiç yorucu bi iş değil ama kafa yorgunluğu bambaşka bişey ..
Dediğin gibi olmayı denemek istiyorum ama her seferinde başarısızım =(

İnsanları kırmayı ben de sevmem, sesimi yükseltmem, çirkeflik yapmam ama çevremdekilerden saygı gördüğümü düşünüyorum. Saygının kıstası sizin deyiminizle "fena" olmak değildir ki. İnsanlar tarafından saygıyla anılan kişileri düşünün, onlar çok mu fena, kaba ya da saygısız? Ben duruşunuzla alakalı olduğunu düşünüyorum, akrabalarınız bile ezmeye yelteniyorsa biraz daha dik durmalısınız demek ki. İş arkadaşlarınızla da fazla yüz göz olmayın bence, yüz verince tepenize çıkacak çok insan var çünkü.

canım herkese degil ama en azından sana karsı oyle davrananlara sende oyle ol cok iyi tanımadan guvenme iş ortamında kimseye hep mesafen olsun
Bi kişi iki kişi değil neredeyse hepsi öyle .
Diğer patronlar tam tersini düşünüyor mesela 'shanna bu işte gerçekten iyi , çok saygılı ve çok dikkatli diye konuşuyorlarmış kendi aralarında . Bana bi arkadaş 'kendine dikkat et seni çok kıskanıyorlar bunu benden duymamış ol ' demişti , Ozaman çok inanmadım ama zamanla görmeye başladım..

sessiz kalirsan ezilirsin canim ne yazikki bu hayatta böyle!
bende cok önceden böyleydim tartismayi sevmezdim vs. ama baktim olmuyor millet suskun birini bulunca eziyorlar
degismeye karar verdim cok zor oldu degismek gerektigi yerde saygisiz ve acik sözlü olmak ama bu degisimden sonra inan bana insanlar cok farkli davranmaya basladi bana..dahada deger veriyorlar sanki. tabiki hala zor geliyor bana böyle hareketler yapmak sonucta kisiligim böyle degil ama mecburum..insanlar böyle olmaya mecbur birakiyor
Tabiki kisiye göre davranacaksin..yani iyiye iyi ve kötüye kötü.. Asla kimsenin altinda kalma özellikle isyerlerinde

Haklısın.
Ben çok şükür öyle büyük hatalar yapmadım .
Ufak tefek oldu tabi ki işe ilk başladığımda . Ben bu işte 9 aydır çalışıyorum bundan sonra bana nasıl duyacaklar ki şimdiye kadar alışmış olmaları gerekirdi Ben benim hatalarımı gizlemelerini beklemiyorum . Ben en azından insan içinde laf söylenmesin beni bi kenara çekip uyarabilirler sonuçta ..

Evet gerçekten kendimi çok yorgun hissediyorum .
İşim bedensel olarak hiç yorucu bi iş değil ama kafa yorgunluğu bambaşka bişey ..
Dediğin gibi olmayı denemek istiyorum ama her seferinde başarısızım =(

Bir kere dene. Bu shanna neymiş böyle uğraşmayalım diyecekler göreceksin.
Maalesef mecbursun..Başka türlü yürümüyor hayat..

En kisa yol, kimin ne dedigini takmayacaksin

Gorevinle ilgili bir yanlis yaparsan amirine hesabini verirsin olur biter

He de gec

Bi de insan bazen "herkes benle ugrasiyo" psikolojisine girince fazlaca herseyi ustune aliyo, baskalari cok iyi saniyo, belki siz abartiyorsunuzdur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…