Saygı görmek için illa fena, saygısız mı olmak gerek ?

Yumuşak yüzlü olmayacaksın. İyi davranmayacaksın, kötü de davranmayacaksın.
Özel şeylerini paylaşmayacaksın, zaaflarını seni üzen konuları iş yerinde kimseye anlatmayacaksın.
Sorunun olursa, moralin bozuksa nedeninin soranlara önemli değil diyerek geçiştireceksin.
Bir hata yaptığında, hesabını ben veririm diyeceksin, kimsenin söz sahibi olmasına müsaade etmeyeceksin.
Kendimden örnek vereyim, Mesela ben çok sertimdir, insanlar ilk konuştuklarında benim kendilerinden hiç hoşlanmadığımı düşünüyorlarmış (arkadaş ortamım, işim değil). Gereksiz samimiyet ve laubalilikten hoşlanmıyorum, hemen herkesi sevemiyorum canım cicim balım diyemiyorum. Sessizce izliyor kararımı veriyorum.

Bende konu sahibesi gibiydim de yumuşak davranınca ezmeye başlıyor herkes gerçekten mesafe koymak lazım, sizin tutumunuz çok haklı ve gerekli her alanda.

sessiz kalmıycaksın cunku insanlar sessiz kalanları degil afedersin kafasına edenleri daha cok seviyor
aynen bu...

bunun fena olmakla ilgisi yok ki ben de çok fena olmadığım halde saygı görürüm çünkü hakkım çiğnendiğinde cazgırlaşırım
mecburen yani

Ezik yetişmiş ve aşağılık kompleksi olan insanlar sessiz, sakin birini bulunca ezmeyi çok severler. Çünkü zamanında onlar da çok ezilmiştir, bu şekilde kendilerini üstün görürler. Böyle aşağılık kompleksi taşıyan insanlara karşı sessiz kaldığın sürece de ezmeye devam ederler. Tek yapman gereken sesini çıkarmak, denilmesi gerekenleri demek. Gerekiyorsa üst pozisyonlardaki insanlara durumu bildirmek. Onlar senin kaydırmadan sen onların ayağını kaydır. Asla böyle insanların karşısında ezik büzük durma çirkefliklerine mahal verme çünkü böylesi tam da sorduğun gibi fenalıktan ve saygısızlıktan anlar.

Ben de aynı dertten muzdariptim en sonunda dilekçe verdim kurtuldum .

canım, yaşım 35, daha bugün ahiretliğim dediğim evinde kaldığım aynı kaptan yemek yediğimiz insan bana hoşuna gitmeyen bir konuda resmen tırnaklarını gösterdi. çok üzüldüm çok sinirlendim neden biliyor musun değer verdiğim için
insanlara hak ettiğinden fazla değer göstermeyeceksin
verirsen ederinden fazla değer gelir tepeni deler
aklını başına topla hayır demek seni kötü kılmaz bilakis prensip sahibi olursun.
bu arada bol bol humeze suresini oku. ne demek istediğimi anlayacaksın

evet bende sessiz biriyim kimseyle tartışmak kalp kırmak üzmek istemem ama anladım ki artık böylelerinin şansı yok millet kavgacı cevap vereni kırıcı olanı daha çok seviyor

Bende aynıyım, 4 ay oldu işe gireli, beni muhasebe elemanı olarak aldılar. Muhasebe de çalışan bayanda satışa geçti. Aranan kriter cari takip, eta bilen falan filan, ben uyuyorum bu kritere, ama interaktif banka işlemleri de bolca olan bir firma nakit kredi kullandırımı falan, daha önce muhasebeye şimdi satışa geçen bayan 8 yıldır burada, sekreter olarak girmiş muhasebeye geçmiş, ilk girdiğimde bankacılık, factoring işlemlerimiz yoktu, zamanla çalışmaya başladık demesine rağmen benim leb demeden leblebiyi anlamamı istiyor. Sürekli laf sokuyor sen babanın yanında çalışmamış gezmişsin diyor.

Ne alakası var ki, herkes bankalarla bu kadar fazla çalışmıyor, çalışmak zorunda değil, ki bana geldiğimde de eta biliyor musun falan filan dediler dedim, bu sefer de xxxx bey en önemlisi banka dedi aslında falan diyor ben o beyin tanıdığıyım yani sen aslında alınmazdın demek istiyor. Orası beni bağlamaz, kendi probleminiz dedim. Üstelik ben hazır düzene geldim, herşey onun elinden çıktığı gibi, klasöre bir kapak hazırlarken bile bana '' bazen ev dizaynında nasıl böyle seçici olabildiğini anlayamıyorum'' dedi. Göz, nizam yok demek istedi yani, halbuki ben oraya raporları da yazarım, formları da yazarım bu kişisel bir mesele, o yazı beni zevksiz yapmaz, yazmayını da zevki aynı şekilde yani bunun çirkini güzeli olmaz ki?

Gerçekten zor işler susmak, katlanmak zorunda olmak. Bu bayan ucuzluklarda tezgahtar olarak da çalışmış, yani kendisi sanki zart diye gelmiş bu kıvama, hatta annnesinin karnından bu bilgi ve tecrübeyle çıkmış ta sorun bende..

Ben de istiyi

Karar verip bundan sonra bu tarz davranmayacaksınız. Ses çıkaracak, gerekirse tartışacak ve laf sokma sanatını öğreneceksiniz. Elinizden ekmeğinizi almaya çalışana öyle bir diş göstereceksiniz ki neye uğradığını şaşıracak. İş hayatı böyle malesef, sessizin üstünden mesaj vermek için üstünüze bindikçe binerler.

Çizdiğim yere katımamam mümkün değil, mesela ben bir estetik operasyon geçirdim, işyerimizi kapatmıştık ben o şekilde şimdiki çalıştığım firmaya girdim zaten orada muhasebeyi bana bırakan bayan '' ayranı yok içmeye tahtırevanla gider gezmeye '' dedi kahkaha atarak, işyerimizi kapatmak meteliğe kurşun atmak anlamına geliyormuş demek ki onun beyninde, böyle bişeyi de saklayamazdım izin alma durumunda kaldığım için o da ayrı bir durum..

en sinir olunası tip yazını okuyunca aklıma geldi özel bir hastanede kayıt kısmında beklerken yeni girmiş bir kız vardı haliyle karttan ücreti çekemedi yanındakinden yardım istedi o yanındaki bayan kızı bir itti çekil şurdan falan diyor sinirle aldı cihazı bir işi yapamıyorsun falan söylenmeye başladı.allahım nasıl sinir oldum kimsinkii yani sende orda çalışan birisin şikayet etmediğime pişman oldum diğer kız ağladı ağlıcaktı birde herkesin içinde.size iş öğretmeye çalışanda baya sahiplenmiş firmayı anlaşılan

İnsanlar kendi geçtikleri süreçleri, o süreçleri geçirdikten sonra unutuyorlar. Bana sen benim için hiç birşey bilmiyor gibisin dedi. Dediğim gibi, halbuki o da herşeyi burada öğrenmiş biri, bu firmaya girmeden önce tezgahtar olarak çalışmış ucuzluk pazarlarında, mesela bunu söyledikten bir süre sonra bana bu cümleyi kuruyor ama bende çıkıp '' kendinden pay biç, bundan önce tezgahtarlık vs. bi çok işte çalışmışsın, bu firmaya da sekreter olarak girip 1 sene sekreterlik yapmışsın, sende pek bişey biliyor sayılmazmışsın '' denmiyor işte..

Ne yapıyorum alttan alıyorum, gülüp geçiyorum aman anlaşalım, tatsızlık olmasın, iyi geçinelim diye hepsi..

bende senin gibiyim kimseyle ağız dalaşına giremem bu kötü birşey ama karakter yapımız bu
çirkef olmak lazım bazen altta kalmamak lazım
İnsan değişir mi belli bi yaştan sonra ki =((
Çok isterdim fena bi kız olmayı benden çekinmelerini =(

Evet sessiz insanla birileri sürekli uğraşıyor .
Siz bunları başarmışsınız ben yapamıyorum zaten yüzlerine söyleyince benim arkamdan dedikodu yaptıklarını kesinlikle inkar ediyolar . Hani bana gelip 1 kişi demiyo ki kaç kişi gelip 'shanna senin arkandan dedikodu yapıyolar ' dedi . Kabul etmiyolar yüzüme karşı çok iyiler bişey diyemiyorum bende..Şuan uzaklaştım çoğundan zaten .

Kimseye önemli şeyleri anlatmıyorum o konuda akıllıyım =)))
Benim tek sorunum ben bana hakarette etse , lafta soksa hemen unutup gayet canımlı cicimli oluyorum . Hiç kin tutamıyorum =/ Çok konuşan biri değilim ama bildiğin 'sevgi pıtırcığı!yım herkese karşı =(

Şuan bende aynen senin durumundayım .
Benimde başımda bi kız var . Benimle aynı işi yapan diğer kıza karşı çok çok iyi hata da yapsa kızmıyor , veya kurallara uymadığında ona ağzını açmıyor . Söz konusu ben olduğumda bi dünya fırça yiyorum çok çok önemsiz konularda bile..Artık zoruma gidiyor sanki öğretmenim de sürekli azarlıyo..
Mesela dosyalara yazdığım yazıları önceden daha küçük yazıyomuşum , artık daha büyük yazıyormuşum yoksa yazıları başkasına mı yazdırıyor muşum . Niye başkasına yazdırayım ? Yazılar konusunda güvenemem ki zaten .
Ve yine çok çok önemsiz bi konuda bana 'seninle böyle giderse yollarımız ayrılacak' dedi. Haketmemiştim o lafı . En azından benden daha fazla hakedenler vardı . Başka bi iş bulsam anında bırakıcam .

Burcunuzu merak ettim özel değilse?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…