Saygı kendiliginden mi olusur? Evlenemiyorum!

anladığım kadarıyla seninki hoşlanmak. Belki biraz zaman verirsen sevebilirsin. Aşk geçici bir duygu. Önemli olan saygı, sevgi, sadakat. Ama kariyer anlamında da denk olmadığınızdan, gelirleriniz eşit olmadığından dolayı da böyle hisedebilirsin. Hakkınızda hayırlısı olsun. Akışına bırak biraz bakalım.

onun elini tutarken veya öperken kalbin çarpıyor mu? aranızda cinsel çekim var mı?

evet biraz daha zamanim var, onun hakkinda girmiyorumdur umarım.

Asla sonradan olmaz ki aksine evlilikte iyice lackalasir

Senin yapın bu bence. Ablam da senin gibidir. Hiç tahammülü yoktur. Pat azarlayıverir kocası olmuş kardeşi olmuş, ablası olmuş farketmez. Karşısındakinin konuşmasına katlanamıyorsa hiç idare etmez, en iyi ihtimalle yüzünü düşürür bi şekilde belli eder. Sen bu yapıdasın. Törpüle biraz bu huyunu çünkü o adam bi susuyor iki katlanıyor hop bi bakmışsın o da seni azarlamaya başlıyor, alışık olmadığın için yıkılıyorsun. Daha kötüsü sen kendini paralasan, özverili davransan, karşındaki çok büyük hatalar da yapmış olsa suçlu sensin çünkü huysuz olan sensin. Sen bozuyorsundur mutlaka. Adam melek gibi.

aynen oyleyim. iş arkadaslarima falan asla yapamam ama gücümun yettigi ailemdeki herkese yapıyorum. aileminde azarlayip üzerim hemen sonra elimde cicekler annemin gönlünü almaya ugrasirim ( ailemi sevmiyor muyum tabi ki seviyorum canımı veririm. ama demek ki böyle bir huyum var..demek ki sevgi eksikliginden degil bu iliskimdeki tahammulsuzluk diyorsunuzz

Özellikle sinir olduğun tarafları var mı, eksik gördüğün, asla sevemediğin... Böyle şeyler varsa azalmaz artar. Onda imrendiğin, hayran olduğun, senin düşünmene gerek kalmadan yapacağını bildiğin şeyler var mı? Yani sen bu adamı eksik gördüğün için mi azarlıyorsun yoksa seni şımarttığın için mi bunları düşün.

Saygının olmadığı yerde sevgi de yoktur diye düşünüyorum. Sevginizden emin olup öyle evlilik kararı verin bence.

evet mesela su
hayran olamiyorum ona, imrendigim ya da kalbimi carptiracak bir tavir bekliyorum ama yok..ama adam gibi adam, yani onurlu, gururlu biri..ben dusunmeden bir cok seyimi dusunur..ailemden cok dusunur nerdeyse..sasirip kaliyorum bazen, birinin bunlari yapmasi gerekiyor senin icin diyor..hakkini veriyorum tabi ki..
ama eksik oldugunu düşündüğüm seyler; ozguveninin cok olmadigi, yaratici olmadigi, beni etkileyen kültürde biri olmadigini düşünüyorum. bazen yaptığı espriler, bana olan utangac bakislari beni rahatsiz ediyor. bunlar disinda bir sey yok bana batan..

Bu bahsettiğinizin benzerini ben evliliğimin içinde yaşıyorum. Sesini yükselten ben oluyorum mesela. Ama bu eşime saygı duymadığımdan yada sevmediğimden değil. Sadece daha evlenmeden az çok yaşadıklarımın sinirlerimi harap etmesinden birazda sinirli yapımdan kaynaklanıyor. Tahammülüm az. Evet seviyorum ve sonra eşime sesimi yükselttiğim için deli gibi pişman oluyorum. Sizinde böyle bi durumunuz varsa şayet iyi analiz edin kendinizi. "Evlilik iki kişinin birbirini idare edebilme sanatıdır" bunu hatırlayın her zaman. Şayet tutumunuz karşınızdakinden değil sizden kaynaklanıyorsa kim olursa olsun aynı şeyin türevlerini yaşarsınız her zaman

Aslinda bu cevabı ariyordum..nihayet biri benim yasadigim seyi yasiyormus. ben tahammulsuzlugumu onun batan hareketlerine baglayinca korkuyorum. saygi duymadigimi düşünüyorum hemen. ve gelecekte saygi duymadigim bir evliliğin beni beklediginj sevginin de böylece bitecegini düşünüp evlilikten uzaklasiyorum. demek ki istisna degilmisim..teşekkür ederim.

Rica ederim dilerim en doğru kararı verirsiniz. Evliliğin ilk aşamaları ve evlendikten sonra epeyce bi Zaman tahammül gücünüze en çok ihtiyaç duyduğunuz Zamanlar olcak. Ben koltuk ayağının rengi için kavga ettiğimi yada sorun çıktığında beynimde sinirden kanın dibek dövdüğünü hatırlıyorum. Ama şimdi düşünüyorum ne gerek varmış diyorum. Hala herşey güllük gülistanlık değil 1 sene diyolar ya bakalım daha 1 senemiz dolmadı. Size tavsiyem kendi içinize dönün ve herşeyi orda halledin. Bu adamı seviyorum diyebiliyorsanız ne ala ..

hanim efendi elestiriye acigim dediysem hakaret isitmeyi kabul ediyorum demedim. adami falakaya yatirmiyorum. en fazla soyledigim sey ogle tatilim çok kisa, her gun oglen arama beni diye sesimi yukseltmem. ha oyalama konusuna gelince, ben senden baskasiyla evlenmem, ne yaparsa kabulum yeter ki birakma diyen kendisi. yoksa kac kez ayrildim, kiyamadim geri actim telefonlarını. sizin beni azrail belleyeceginiz tutmus saldiriyorsunuz. umarim duşusunuz fena olur yorumuna hic uzulmedim ama bu bir yorum degil bedduadir. bana bir sey katti mi hayir. ama bu kadar siniri hakedecek iskence yapmiyorum kimseye. insan evladiyim cok şükür. biraz once telefonda iyi ki varsin huzurum diyen adam bahsettigim sahis. sanki her gun cigerine ok sapliyorum. tobe yarabbim.

Aslında ben şımardığınızı düşünmüyorum. 18 yaşında genç kız değilsiniz ki sonuçta. Eşimle konuşurken ben de çok sık pf saçmalama salak derim. Bağırırım. Ama sanırım bu stresli bi iş yaptığımdan kaynaklanıyor. Siz de daha önce bir evlilik yaşamışsınız. Birikmişliğe bağladım ben bunu. Akışına bırakın, kalp kırmadan tabi. Henüz tanıma aşamasındasınız ne de olsa

Neler yapıyorsun da sonra pişman oluyorsun misal? Merak ettim sakıncası yoksa.
mesela cok sık arıyor gun icinde, aksam gorusecegiz işim cok diyorum. peki diyip yarim saat sonra bir bahane bulup yine ariyor patliyorum artik. ya da sacma sapan bi espri yapiyor ters ters bakiyorum hemen uzuluyor anlıyor..sabahlari saatle uyanicam beni arama konusucak vaktim olmuyor diyorum yok illa ki arayacak..sabah siniriyle yine patliyorum.

daha once evlilik yasamadim. uzun bir iliskim oldu. orada karsimdaki de dominantti ben de. benim de işim cok stresli, yogun..eve gelince sinir çıkıyor tepemden..karsimda daha olgun, benim kafami dagitabilecek birini ariyorum o da arayip canim, cicim muhabbetine girince ya da alakasiz bi konuyu konusmak isteyince delleniyorum. frekans mi tutmuyor, saygim mi yok hic bilmiyorum. biraz dinleneyim, yemegimi yiyim, sonra kendime gelip arayip Özür diliyorum, yaninaa gidiyorum, surprizler yapiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…