- 1 Şubat 2015
- 3.693
- 9.611
- 358
o iki arkadaştan uzak durun?Ben zaten çevremde sevilen ve saygı gören biriyim. Bana saygısızlık yapan iki arkadaş da bana karşı içinde kötülük besleyen,içi fesat kıskanç olanlardı. İkiside yuzunu gösterdi bana. Saygı insanın karakteriyle de alakalıdır
Öyle insanlar varki saygısızlık yapmayı çok sever. Ailesinden terbiye almamıştır. Karakteri sıfırdır. Saygısızlık yapmak ruhlarında vardır.
Bunuda yazmayı unutmuşsunuz.
bir de ben bu bakış açısını sevmiyorum.
"başıma gelenler hep benim iyiliğimden ve merhametimden" deniyor ya, "ne çektimse iyiliğimden" deniyor ya yanlış.
herkes kötü, bir siz mi iyisiniz?
bu sadece bir kılıf.
bu bakış açısıyla çözüm bulamazsınız.
o iki arkadaştan uzak durun?
onceki konun da herkesin sana onyargili davranmasiyla ilgiliydi. bu kez de kimsenin dinlemedigini saygi duymadigi yazmissn. acaba butun sorun etrafindakilerle ilgili olmayabillir mi? yani bu kadar olumsuz davranisin sebepsiz olarak bir insana yoneltilmesi bana pek mumkun gelmiyor. biraz ozelestiri yapmak sorunlarinin sebebine inmene yardimci olabilir.
Seni iyi anlıyorum ama bazen fazla iyi niyetli olmak da yersiz oluyor. Etrafındaki insanların tutumunu, muhabbeti yönetmek, kimi zaman senden çekinmeleri gerektiğini hissetirmek de ayrı bir beceri. Belki bu konuda özeleştiri yapman ve kendini geliştirmen gerekli, eğer genelde bu tepkileri görüyorsan.
Ya cevrendeki herkes psikopat, ya da senin anlatmadigin kusurlarin var ki herkesi bu kadar itiyorsun.
Saygı evett dediğin gibi çok önemli evliliğin temel taşı başlığı okuyunca evlilik le ilgili sandım durum anneyle ilgiliymiş biraz mesafe kat dicem ama anne yani. konuşun dicem eminim bi çok kez anlatmaya çalısmıssınızdırSelamlar
Canımı sıkan bir konu hakkında daha düşüncelerimi yazmak istedim şimdi.
Acaba sizler ne düşünürsünüz?
Telefonda Yüzünüze telefon kapatılsa,whats updan yazarken karşınızdaki insan sizin cevabınızı bile beklemeden hadi bye! İyi geceler! Yazıp çıksa..En ufak bir tartışma sonunda karşınızdakiler size çık hayatımdan! Defol! Artık yoksun bizim için.. Dese? Kişiler farklı ama yaşanılan durumlar tıpa tıp aynen bu şekilde olsa sizde sinirlenmez misiniz? Bunu çok sevdiğiniz canınız kanınız Anneniz bile yapıyorsa hemde defalarca uyarmanıza rağmen...
Tek istediğim saygı oysaki. Ben hiçbir zaman karşımdaki insan beni yerse bile,ağır laf etse bile sonuna kadar dinlerim onu. Guzellikle kalp kırmadan konuşmamı yada yazışmamı bitirmeye büyük ozen gösteririm. Karşımdaki insanların çoğu böyle yapınca inanın soğudum herkesten. Yabancı olsa hadi kes at ilişkini ama öz ailen bunu yapınca kesip atamıyosun da inanılmaz üzülüyorum..Anneme o kadar rica ediyorum bak ben artık çoluk çocuk sahibi bir insanım bana böyle yapma dediğimde "Ben Anneyim istediğimi yaparım sen bişey diyemezsin" deyince de benim sinir kat sayım tavan yapıyor..
Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım artık. İkaz etmeme uyarmama rağmen tekrarlanıyor. Siz olsanız sizde kırılmaz mıydınız? İnsanlar neden bu kadar tahammulsuz olmuş..Konu açılıyor karşınızdaki yazıyor yazıyor tam siz söz hakkı kullanacakken o da ne birden hadi bye! Sizin ne yazacağınızı bile beklemeden böyle bir tavırla karşı karşıya kalıyorsunuz. Üst üste o kadar yaşıyorum ki bu olayları son günlerde artık kimseye merhaba demeye yada bir konu hak. Tartışmaya bile korkar oldum.
Tokat atar gibi geliyor bana..cümleleriyle dövenler ne kadar çok...
Konu sahibi yukardaki mesajımı iyi okuyun,ve biraz eleştiriye açık olun.Özelden yazdığınız hakaretlerinize cevap yazmıyorum artık.Geçmiş konularınızı hatırlıyorum,''kardeşleriniz,görümceleriniz,arkadaşlarınız,eşiniz,kayınvalideniz,kayınpederiniz şimdide anneniz hatalı''.
Okurken normal geldi mi bu cümle size?
Hep haklı olmaya çalışan,ufacık bir cümleden mana çıkartmaya çalışan bir yapınız var.
Eğer bu kadar çok insanla problem yaşıyorsanız ciddi ciddi dönüp bir kendinize bakma zamanı gelmedi mi?
Ben sizin doğumgününüzü kutlamadılar diye kayınvalide ve görümce için açtığınız o çok sinirli olduğunuz konuya hayret etmiştim,o günden beridir de konularınız dikkatimi çeker.Her konu açtığınızda da ilk önyargımın yanlış olmadığını görüyorum.
Etrafınızdaki insanlara saygı oluşturamama sebebiniz belkide çok kaprisli oluşunuzdur.Şimdi muhakkak ki ''ben iyi niyetliyim,kapris yapmam '' diyeceksiniz,ama zaten hatanızı kabul eden bir yapınız olsa kaprisli olmazdınız.Kendi iyiliğiniz için biraz hatalarınızı görmeye çalışıp,insanlardan büyük beklentiler içine girmeyin.
Yoksa daha çok üzülürsünüz siz.
Bana da özelden 2 mesaj. Saygısızmış benim yorumum, bilip bilmeden konuşma hakkım yokmuş. Bloke ediyormuş beni. :)Konu sahibi yukardaki mesajımı iyi okuyun,ve biraz eleştiriye açık olun.Özelden yazdığınız hakaretlerinize cevap yazmıyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?