• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygisiz görümce..

merhaba kk-'nün hatunlari,

çok büyük bir olay degil anlatacagim ama insanlarin saygisizliklarina gerçektende tahammül edemeyecek bir boyuta geldim.. belki burda çok basit bir konu gibi görünecek, belkide bu da dert mi diyeceksiniz??
içimdeki öfkeyi bastirmak için yaziyorum, sürç-i lisan ettiysem affola (türkçe egitim almadim)

baslangiç olarak günün özetini anlatayim sonra sinirlerimi bozan olaya geçicem...
biricik yegenim var (kiz kardesimin) bugün (13 subat'ta) 2 yasina girdi...
bugün onun dogum gününü kutladik, yegenimin çekirdek ailesi, annesinin çekirdek ailesi ve annesinin amcasinin ailesiyle... biraz karisik gelebilir bu durum :KK70:
yani kardesim, biz ve amcamlar kutladik.. pastali-yemekli vs vs...
tabii bu arada fotograflarda çektik bol bol ama biz ailece pek öyle her fotografta ay aman bizde bulunalim bizde görünelim diyen insanlar degiliz... genelde odak noktasi kisinin çokca fotograflarini çekeriz... :KK70: :KK70:

bende herkes gibi çektigim yegenimin fotograflarini facebook'ta, kardesimi etiketleyerek paylastim...
bu arada kardesim ve esi ortak tek bir fb hesabi kullaniyorlar...!

gel gelelim simdi meseleye;
bir günden bir güne, ne kardesimi ne de kendi erkek kardesini "nasilsin, nasil gidiyor" deyip aramayan bir görümce var.. (kardesimin görümcesi)
bugüne kadar ne maddi ne manevi bir yardimda bulunmadiklari gibi, üstelik her firsatta kardesimin açigini gezen bu insan,
bugün; benim kardesimi etiketledigim bu dogum günü fotograflarini, önce telefonuna kaydedip sonrada KENDI CEKMIS gibi KARDESIMI de ETIKETLEYEREK kendi fb hesabinda bu fotograflari paylasmis....
sinirden ölüyorum, boguluyorum...
var olmadiklari bir ortamda, onlarda bulunuyormus gibi paylasiyorlar, sanki onlar hazirladilar, sanki düsünüp yegenimiz dedikleri var... görmemis insanlar!!
kardesim dedi ki, 'abla neden engellemedin onlari bak resimleri almislar',
yahu ben yegenimin dogum gününü kutluyorum, psikopat gibi 7/24 o insanlarin özel hayatima, yegenimin, kardesimin özel hayatlarina müdehale edip etmemelerini mi kontrol edeyim?? ben sizofren miyim??

birkaç tatsiz mevzu yüzünden bu bahsi geçen görümceyle ve ailesiyle görüsmüyoruz, kardesim ve esi de mümkün oldugunca uzak duruyorlar.. gerekmedikçe konusmuyorlar...
kardesimde bu fotograflarin bu sekilde paylasildigini görünce sinir oldu, ama agzini açip sen ne hakla böyle birsey yaparsin demiyor, "abla o insanlarla ugrasmak istemiyorum" diyor bana...
offf esi 'de ayni sekilde... sinirleniyorlar ama onlarin istedikleri de bu, tepki vermek istemiyoruz diyorlar...

ben bu fotograflari (tagg'li/etiketli) olmadigim için fb'a sikayet edemiyorum... kardesimde hiç bir sekilde muhattap olmak istemiyor onlarla... ayy ne yapicam, nasil yapicam da silebilcem o fotograflari ordan??? saatlerdir bunu düsünüyorum... gerçekten sinirden patlayacam...

yetkili bir kaç fb basligina mesaj attim, ne kadar sürede ve nasil dönerler bana bilmiyorum offff...
buraya bunu paylasmamin tek nedeni içimdeki öfkeyi biraz olsun disari vurmakti...
ben bu gece bu sinirle nasil uyurum bilmiyorum... böyle yüzsüz insanlarin ayip denen seyin ne oldugunu bilmediklerini gördükçe sinir... dicem ama çok hafif, çok basit kaçacak.. offf offff
neyse hepinize hayirli geceler (sabahlar).. :KK43:
Yeğeninin fotosunu paylaşmış bunda bi sorun görmedim ben bence sizde dert etmeyin kendinize

Yeğeninin fotosunu paylaşmasının ne gibi bir sakıncası var? O ortamda bulunmamış, o çekmemiş olabilir ama demek ki yeğenini seviyor, değer veriyor. Bulunmak da istemiş. Bence kardeşinizi doldurmak yerine bunları söyleyin. Büyütülecek bir olay değil.

Ben sizi anladım, kötü bir durum ama hiç gerek yok bu kadar takmaya, fazla üzerinde durup zihninizi meşgul ediyorsunuz,
Fotoğrafları paylaşmasını istemiyorsanız, şöyle de bir çözüm önerebilirim
Paylaştığınız fotoğrafın orta kısımlarına yazı ekleyin, isminizi yazın,
Mesela 'Canım yeğenim, x teyzesinin bir tanesi.. gibi.. Paylaşsa bile size ait olduğu, kendi çekmediği anlaşılır

bu insanlar soguk insanlar, oglu ev aldi, bir baba bir anne olarak gelip bir çivi çakmayi geçin manevi en ufak bir katkilari yok... ev almalarini bile istemediler, çünkü maddi kaynaklari ellerinden uçup gideceklerdi..
su an kardesimin evi tadilatta, esiyle babam birlikte yapiyorlar tadilati...
hadi kendi ailesinin eli yakismiyor bu tarz seylere, arayip; 'alo oglum nasilsiniz, nasil ettiniz?, ne yiyip ne içiyorsunuz, biz size gelecek oluyoruz, son durumlar nasil? ilerleme var mi bakalim mi? yada çok yogunsunz biliyoruz, bi ara ugrayin aksam yemegi yiyelim, yada sabah kahvalti yapalim vs'... gibi düsüncede insanlar degiller...
ama tadilat bitsin, ogullarinin evinden birgün bile çikmayacaklar...
enistem'in bile içi gidiyor, (babam ciddi bir ameliyat oldu belinden) sakat beliyle babam kizinin evinin tadilati bitsin diye çirpinirken, kendi babasinin en ufak bir maddi manevi yardimda bulunmayisina... aksine adam devamli türkiye'ye gidip geliyor...

neyse bunlar her ailede olan seyler... bu mevzuyu anlatmamin sebebide... beni ara bozucu olarak görmenizi engellemek...
çünkü benim kardesim esiyle birlikte zaten beraber uzak duruyorlar onlardan...

gel gelelim neden amcamlar dogum gününde vardi...
kendi aramizda olacak diye anlastik... buna uymayan benim kardesimdi, son dakikada onlar her zaman yanimizdalar, (amcam ve esi) onlari da çagiralim dedi... ben basta kendimce zaten bozuldum hani neden sözünüzün arkasinda durmuyorsunuz gibilerinden... sonra neyse ne yapmak istiyorsan öyle yap dedim... (sen neden müdehale ediyorsun düsüncesindeniz belki, ama bu aramizda siradan bir konusma, fikir alisverisi diyeyim)
maddi bir beklenti yok burda manevi olarak bulunmalarini istedikleri için amcamlarda geldi
ponyooo ponyooo merakinizi giderdigimi umuyorum...

tekrar tekrar açiklama gereginde bulunmam aslinda konu açip da geri dönmüyor izlenimi vermemek..
ben gerçekten bu terbiyesizligi o an kaldiramadim, halen daha kaldiramiyorum sizdende belki beni sakinlestirecek yorumlarla destek almakti... ama ne ablaligimi biraktiniz ne de böyle insanlar diyerek kardesimin yuvasinda gözüm oldugunu... çok ayip, çok agir bu sözler...

olayin özüne gelirsek, ben mi anlatamadim, bazilariniz mi anlamadi bilemiyorum...
o görümce benim listemde degil, görüsmüyoruz hiçbir sekilde,
bahsi geçen fotograflari ben çektim, fb'a attim ve o fotograflara'da kardesimi etiketledim... birlikteyiz birlikteydik...
bu görümce, kardesimin duvarindan etiketli oldugu bu foto'lari aliyor, telefonuna kaydediyor,
ve kendi duvarina, benim yaptigim gibi benim kardesimi etiketleyerek atiyor... ne anlami var ki???

ben sahsen buna anlam veremiyorum... hadi tamam halasi olarak aldi fotograflari, neden kendi duvarinda paylasmiyor..?? yada neden o da kardesimi ayni fotograflara etiketliyor...
simdi kardesimin duvarinda ayni resimlerden iki tane var biri benle etiketli olanlar; digeri de onunla etiketli olanlar...
ayrica duvarim kapalidir... hiç kimse benim istemedigim birseyi bende görmez zaten... bu foto'lari bende degil kardesimin duvarinda görüyorlar...

kardesime de kiziyorum, madem istemiyorsun neden gecenin bir yarisi beni arayip, abla neden onlari engellemedin?? diyorsun.. yahu bu insanlar benim listemde yok, ben neden kendimi o insanlar için kisitlayip, onlari engelleyeyim..
(sevmesem bile insanlari engelli yada dogrudan hiç bir sekilde hayatimda tutmam) bu gerek normal yasantimda gerek sosyal hesaplarimda... takinti gibi birseydir bu bende!
istemiyorsan söyle kaldirsin o fotograflari diyorum, ben konusmak istemiyorum diyor...
e ben ne yapayim bu durumda, o ümitsizce elimden birsey gelsin istiyor...

bir hala olarak begenmek paylasmak degildi niyeti,
normal bir insan gibi davranip begenip yorum atabilirdi, kimse buna engel olmazdi, ben bile kizmazdim, manyak degilim ya bende...
ama bu bildiginiz terbiyesizliktir, 'bak ben sizi tinlamiyorum, aliyorum o foto'larinizi, paylasiyorum, sizde isterseniz sinirinizden ölün' kardesimi kiskirtmak için yapti, kasitli...
bende teyzeyim, neyin iyi niyetle neyin kötü niyetle yapildigini görecek kadar bilinçliyim çok sükür...
bu hala, bir çocuk degil ki, koskocaman bir kadin, ayiptir, çocuk gibi seylerle ugrasiyor..
çok basit gelebilir size, içinde bulunmadiginiz için 'amaannn' demenizi anlayabilirim; ama yok yuva bozuyorsun, sen ne oluyorsun diyemezsiniz bana, çünkü o benim kardesim, kanim...

Siz görümceyi çağırmadınız mı,küslük var mı arada?

Siz görümceyi çağırmadınız mı,küslük var mı arada?

var evet; kardesim görûsmek istemiyor onlarla; çünkü kendi ogullarina en ufak bir destekleri yok;
kardesimin esi 'de görüsmek istemiyor, özellikle de annesiyle...sogumus ailesinden.. onlari istemiyorlar... kadin çok agir sözler söylüyor hem ogluna, hem kardesime...
ama söyle de birsey var; kardesim bir günden bir güne görüsme ailenle demedi esine. kocasi, eger sen görüsmüyorsan bende görüsmem diyor...

o tarafta bunu biliyor, zorla kendilerini göstermeye çalisiyorlar, hani nasil kiskirtiriz da olumlu yada olumsuz bize geri dönüs yaparlar diye...

Kardeşim var 5.5 yaşında. Kreşinden fotoğraflarını paylaşırlar, ben de paylaşıp düşüncelerimi yazarım. Orada mıydım? Hayır. Burada anormal olan şey halanın yeğeninin fotoğrafını paylaşması değil, sizin tepkileriniz. Madem kadın görümcesiyle görüşmüyor neden listesinde var? Ya da neden kendisi engellememiş de kalkıp "neden sen engellemedin" diye tepki gösteriyor? İnsanların görmesini, paylaşmasını istemiyorsanız sosyal ortamlara fotoğraflarını koymayın o zaman. Siz teyzeyseniz o da hala. Eve çivi çakmadı arayıp sormadı diye "hala" sıfatını kaybetmiyor. Sakin olun!

Vallahi ben bu durumda ne sana ne de kız kardeşine hiç bir sey diyemem ama Kardeşin kardeşle görüşmesini engelleyen geçerli sebep ney onu merak ettim. Tabiki bunu burada açıklama ailevi bir konu ama uzucu bir durum. Ne kadar İlgisiZ düşüncesiZ de olsalar neticede hala dir o da. Bence eniştenin kendi kız kardeşini arayıp haber vermesi davet etmesi gerekirdi.
Fotoğrafları kopyalayıp paylaşması da belki erkek kardeşine birseyler ima etmek içindir. Ben bu konuda hala yi suçlayaMaDim.

Kardeşiniz kanınız, canınız da, maşa olarak kullanıyor sizi.
Gerçek ablalık bu değil, şunları yazarken, sinir olurken harcadığınız zamana yazık yani.
Facebook durumu anlayıp gülmeyi bıraktıktan sonra yardımcı olmuşlardır zaten de, gecenin bir yarısı kendi hesabından engelleyemediği görümcesinin güya kışkırtmalarını size havale eden kardeşinize de iki çift laf söyleyin.

bi resim olayi varda.
kusura bakmayin kardesiniz kim esi kim ablaniz kim ben anlamadim.
yorum yapamiycam

mesele su ki annemi az taniyorsam, sinirlenir ama kardesimin mantigini güder, tepki vermez... benim gibi birkaç gün içinde patlar... benim tepkim onlarin sessiz kalisina aslinda...

sana büyük bir içtenlikle diyebilirim ki, hiç bir iyi niyet yok...! bunda çok ama çok samimiyim...!
bunu rahatlikla söylememin nedeni baska (uzun ve çok ayrintili) mevzularin olmasi..
en basit örnek olarak: bir yegenin olmus, insan halasi olarak birsey takmaz misin (altin, vs)? yada daha öncede bu çocugun dogum günü olmus halasi olarak kardesinin ilk çocuguna bir hediye almaz misin? en ufak bir halalik yapmaz misin??
bir yegeni sadece fb gibi sosyal sitelerde, fotograflarini gördügün yerlerde:
balim, halasinin gülü, gibi bilimum kelimeler mi seversin??? halalik??? babaannelik bu mudur gerçekten???

ayrica fotograflara birsey yazmamis, sadece paylasmis, o fotograflarda bizler (teyzeleri, anneannesi, vs) olmadigimiz için, kendi çekmis gibi duvarina atmis... bir paylasim yok...
ben çektim, attim ve etiketledim der gibi.. gibisi de yok aynen o sekil bir paylasim.. yani onlarin çevresi öyle düsünsün diye... o fotograflar BENIM, benim kardesim bile çekmedi... bu onlara degil bana yapilan bir saygisizlik...
daha öncede kayinvalidesi, benim tatilde çektigim bir kaç mekanda yemek yedigim fotograflarimi alip paylasiyor!!
farkinda misiniz bilemiyorum... bu insanlar kardesimin degil benim özel hayatima müdehale ediyor...
kardesimden yesil isik görmedikçe bir sey yapamiyorum zaten... öfkemde susmak zorunda kalisima.. :KK43:
Sende fotoğraf in altina hemen yazsaydin dogum günün e gelmedin ama resmi paylaşıyor sun uzaktan halalik olmuyor ama bide gülen yüz .Bütün fb arkadaşlarina rezil olurdu. Yada fotoğraf i paylasacagina keşke doğum gününe gelseydin severdin gibi ne bileyim madem iyi niyetli degil diyorsunuz.Off benimde kafa karıştı.

Yegeninin resimlerini paylaşmış ne var ki bunda. Sizin fotograflarınız varsa kaldırın etiketi olsun bitsin.sevmediğin için gözüne batıyor sadece .

Sadece sizin yeğeniniz tabi.. Halasının yeğeni değil.. Sonuna kadar haklısınız.. Halanın ne haddine yeğeninin fotoğrafını paylaşmak!

takmışsınız kafaya altın almadılar
eve bir çivi çakmadılar
yok görümcesi şöyle böyle...
burda sadece sizi en fazla ilgilendirecek olan resimlerin kullanılmış olması
geri kalanı kardeşine ve eşine sıkıntı yaratacak aralarını açacak sözler
artı sizi ilgilendirmez
madem paylaşma ihtimalini biliyordunuz neden görümcesi görecek şekilde paylaştınız
bence nispet yapmak istemişsiniz ayağınıza dolanmış :)

Bak burada bi çok insan seni haksız bulmuş, bunu iyi değerlendir derim. Eminim burda yazarların bir çoğu evli ve üçüncü kişilerin müdehaleleeinden çok çekmiş insanlar..

Her ne olursa olsun, fiziki bi saldırı olmadıkça karı koca arasına girilmemesi taraftarıyım. Kardeşin içini boşaltmak için aramış, buna bi anlam yükleme ve sadece yanında oL

Back
X