- 23 Eylül 2017
- 789
- 781
- 53
- Konu Sahibi tolstoyevski
-
Hayir kadinin yapisi bu. Kimse yaşamasın . Zoruma gitti sert bi uslupla yazdim yoksa komsuya gidip de bagirmisligimiz yokDemek ki annenizin söyleme tarzinda da bişey var bi insan durduk yere bu lafı etmez. İki taraflı da bakıyorum olaya ama sizin bu konuşma tavrınız yazdıklarınız da bana çok normal gelmedi. Demek ki cirkeflige cirkeflik ile cevap veriyrsunuz. Daha fazla yazmicam ama umarım o anne gibi zor bir hayat yasamazsiniz. İyi Akşamlar.
Üst kata cikarsa cocugu nasil asagi inecek? Balkondan atlasin mi demistiniz?Isınsınlar tabiki ama binada arıza varsa tek kisiye(anneme) bagirip cazgırlık ederek ve cozum alternatiflerini kabul etmeyerek degil
o an annenizle muhattap olduğu için öyle olmuştur. Engelli evladı olan arkadaşlarım var inanın ruh halleri çok başka oluyo. O kadın çaresiz, yok yokluk içinde.. Burda da annenize yüklenmiyoruz zaten. Mülk sahiplerinin ortaklaşa bu sorunu gidermeleri gerektiğini söylüyoruz.Değil işte... Ama böyle bir problemin cikacagini da kimse hesap etmiyor binadakilerin sorumsuzlugu sadece anneme yüklendi ve anneme bagirdi kadin... diger aile uyelerinin kılını kıpırdattığı yok
Üslubu neden öyle Biliyormusunuz çünkü sizden zor bir hayat yaşıyor sert olmaya ayaklarI üzerinde durmak zorunda ve olmayacak çözüm önerileri sunulmuş kadına ne demesini beklersiniz tabi ben sokakta yaşarım mi ? Cevap vermeyim dedim ama yok olmuyorHayir kadinin yapisi bu. Kimse yaşamasın . Zoruma gitti sert bi uslupla yazdim yoksa komsuya gidip de bagirmisligimiz yok
yok evi boşlatıklarında yeni kiracı alacaklarmış o yüzden o kiracıyada zulüm olacak soba dumanı.Yaz geldi zaten. Siz de anladigim kadariyla bu yaz cikacakmissiniz zaten. Gelecek kis o apartnanda degilsiniz yani. Sizin sorununuz bitiyor gibi. Bu onun problemi . Suan icin yapilacak birsey yok.
Peki ben neden bu kadar öfkelendim ve sinirlendim biliyor musunuz? Annem de bin beterlerini yasadi cok mazlum bi hayat sürdü yeni yeni refaha cikiyor ve kadina ses bile yukseltmedigi halde saygisizliga ugradi elinden ne gelirdi ki ? Sinirlenip agladim o yuzden patladim bunlari yazarken benim o komsuya gercekten hic uzulmedigimi dusunenleri Allaha havale ediyorum sanal alemden bir insanin kalbi hakkinda nasil yorum yapilabiliyor bu kadar kolayca ?Üslubu neden öyle Biliyormusunuz çünkü sizden zor bir hayat yaşıyor sert olmaya ayaklarI üzerinde durmak zorunda ve olmayacak çözüm önerileri sunulmuş kadına ne demesini beklersiniz tabi ben sokakta yaşarım mi ? Cevap vermeyim dedim ama yok olmuyor
Bunda tek cozum var o da tasinmalari.. cocugu icin mumkun degilse ee ne soba be dogal gaz var? Ee kiraci olarak girdiklerinde durumu biliyolarmiydi? Kac zamandir kiraci bunlar? Yani kac defa kis mevsimi gecti?Isınsınlar tabiki ama binada arıza varsa tek kisiye(anneme) bagirip cazgırlık ederek ve cozum alternatiflerini kabul etmeyerek degil
bize kalsa bina yıkılsın. kiracı derdinde degiliz yani para derdi degil oraya bir insan girerse o da zehirlenicek bina da yıkılmıyor cikmak da istemiyor kalinca da soba yakiyorum diyor biz napabiliriz bu durum icin? ben cozum yolu istedim asagilamalar geldiyok evi boşlatıklarında yeni kiracı alacaklarmış o yüzden o kiracıyada zulüm olacak soba dumanı.
Komşuluğun, iyi niyetin hakkını verelim dedik, besle kargayı oysun gözünü durumu yaşadık. Bir aile apartmanımız var 20 yıllık ve epey eskidi hâliyle, biz de ailece taşınma kararı aldık önceden taşınmama nedenimiz babannem artık elden ayaktan düşmüştü ve aynı apartmanda annem ve eltileri bakımını üstlendiler.Ölümüm sıcak yatağımda ve oğullarım yanında olsun diyordu öyle de oldu Allah rahmet etsin.
Bu binanın zemin katında oturan bir komşumuz var,binadaki tüm daireler doğalgazlı fakat bu komşunun olduğu dairede teknik bir nedenden ötürü doğalgaz bağlanamıyor gaz kaçağı olabilir diye(bina eski mâlum bir yerde illaki arıza çıkarıyor) bu binayı babam ve kardeşleri 0'dan kendi kazançlarıyla yaptırmışlar ve babannem hep beraber olun birbirinizden güç alın diye yıllardır taşınmalarına razı olmamış bina bakımından kısarak para biriktirmişler şu an herkesin maddiyatı iyi yaza da çıkacağız nasipse lâkin,
Bahsettiğim komşu bu kış soba yakarken bina o kadar kusurlu ki sobanın dumanları bizim eve doldu ve neredeyse zehirlenecektik.Komşumuz epey muhtaç ve sakat çocuğu var diye acıyıp camları açıp biraz idare ettik hatta etmez olaydık! bütün odalara dolunca komşuya gitti annem.
Uyardı, artık burada soba yakılmaz, soba bacası yapılsa bile bina mahfolmuş olduğundan yine dolar, boş kat vardı oraya çık istersen diye teklif etti. Çirkeflik etmiş ben oraya çıkamam sakat çocuğum var düşer merdivenden demiş. Annem bütün ikazları yaptı hatta iyi niyetinden neredeyse zehirlenecektik durumun vehameti bu iken karşılık olarak şunu gördü !! ;
tekrar tekrar ikaz etti çünkü ben napayım diye üste çıkmaya başladı.
Annem de asıl ben ne yapayım çocuklar mı zehirlenseydi demiş. Ne dersen de ben o sobayı yakıcam diyerek anneme bağırmış pis saygısız çirkef.
Anneme yapılan saygısızlıklara tahammül edemiyorum iyi niyetliydi çünkü, tek acıdığım sakat çocuğu ve maddi açıdan kötü olmaları yoksa gidip kapılarına dayanıp ağzıma geleni sayacaktım.
Ne yapılmalı böyle çirkef bir komşuya? Yaz geldi taşinacağız evet ama bu bina yıkım sürecine girene kadar buraya gelen herhangi bir kiracı için banane diyor bu seferde.
Çık git başka daire bul diyoruz zorbalık ediyor.
Ne pis insana denk geldik
Sinirden duramıyorum
Cunku herkes olaya tarafsiz bakmaya calisiyo. Kim kime bagirmis cok onemli degil.. duruma gore degerlendirme yapiliyo. Biz nerden bilelim annenin zor zaman gecirdigini? Kaldiki hangimizin anasi cok rahat hayat yasamisPeki ben neden bu kadar öfkelendim ve sinirlendim biliyor musunuz? Annem de bin beterlerini yasadi cok mazlum bi hayat sürdü yeni yeni refaha cikiyor ve kadina ses bile yukseltmedigi halde saygisizliga ugradi elinden ne gelirdi ki ? Sinirlenip agladim o yuzden patladim bunlari yazarken benim o komsuya gercekten hic uzulmedigimi dusunenleri Allaha havale ediyorum sanal alemden bir insanin kalbi hakkinda nasil yorum yapilabiliyor bu kadar kolayca ?
dedim ya işte bilirkişi raporu ile evin bışlatılması gerektiğini noter aracılığı ile bildirin kiracınıza... başka çözüm yok....bize kalsa bina yıkılsın. kiracı derdinde degiliz yani para derdi degil oraya bir insan girerse o da zehirlenicek bina da yıkılmıyor cikmak da istemiyor kalinca da soba yakiyorum diyor biz napabiliriz bu durum icin? ben cozum yolu istedim asagilamalar geldi
kadının haklı olduğunu bildiğiniz için bu öfkeniz zaten. Bana haksız yere biri hakkım haram olsun dedi. Bende ne hakkın geçti de haram ediyosun dedim gülüp geçtim.Saygısızlık nedeniyle içim kin dolu ve bu saygisizligi bugun siddetlendirerek zehri cektigimiz halde sana hakkimi helal etmiyorum dedi bugun anneme , sadece anneme. bende anneme bu saygisizligi yaptigi icin cok ofkeliyim insanim kusursuz degilim.
Anladim. Ancak kadinin da evine dogalgaz baglanamiyorsa ve de engelli ust kata cikanayan cocugu varsa mwcbur soba ile isinacak. Ust kata giden duman kadar onda da duman vardir bence eger baca cekmiyorsa ve kadin da bu durumdan memnun degildir bence. Durumu olsa o da dogalgazli giris katinda baska bir yere cikardi bence.yok evi boşlatıklarında yeni kiracı alacaklarmış o yüzden o kiracıyada zulüm olacak soba dumanı.
Benım anlamadığım siz zehirlenıyorsunuz da, kadının evinden çıkan duman nasıl onları rahatsız etmıyor? Burda bi eksiklik war.Biz ona ust kata cikmasini teklif ettik ve her turlu yardim icin secenek sunduk ama gurur yapti. Bu mu gercekten biz mi kotuyuz ? Allah askina yapmayin ya. Zehirlenmeyi göze aldik biz idare ettik hatta yazik dikkatli okuyun biraz. Ayrica anneme bagirdi saygisizlik etti . sinirden sakat veya engelli tanimini dusunemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?