Saygısızlığın Bu Kadarı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
YA HU DUZGUN OKUYUN DUZGUN ALLAH RIZASI ICIN. BIZ BU SURECTE BUNU YAPSIN DEMEDIK BUNDAN SONRASI ICIN TEKLIF EDIYORUZ YA DA CIKSIN DIYORUZ. YORUMLARINIZI DIKKATE ALMAYACAGIM ANCAK SALDIRIYOSUNUZ KUSURA BAKMAYIN.
Merhaba,
kurallar gereği büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiği için yasaktır, lütfen büyük harfle yazmayınız.

Eger yazdığınız herseyi gerçekten hissediyorsanız uzuldugunuze ben kendi adıma konuşuyorum inanmam. Sizin engelin ne demek olduğunu biliyor musunuz ? Hiç engelli bir yakininiz var mı? O anneler evladı bi kere yurusun konussun diye neler neler yapar bunları biliyor musunuz? Çok yakınım engelli hemde %99 annesinin caresizligini Biliyormusunuz? Kaldı ki bahsettigim kişinin durumu iyi ama sizin o çirkef dediginiz komsunuzun durumu iyi değil Kusura bakmayın ben sizi hiç haklı görmüyorum

Kardeşin zehirlenıyorda.. o kadının evde ki engelli çıcuğu ve kendısı dumandan etkılenmıyor mu? Ki dumanın çıktığı yerde onların evi?

Merhaba,
kurallar gereği büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiği için yasaktır, lütfen büyük harfle yazmayınız.
Tamam dikkat edicem afedersiniz.. Konu bir sinirle açıldı yeni yeni sakinleşiyorum üslubumdan dolayı kırıcı olmak istemezdim ama çok kırıldım bazı yorumlara biraz daha sakin eleştiri yapılsın tek isteğim

Cevap karisti alinti yaparken gercekten dikkatli okumayanlar var. Bu soba problemi maalesef bu sene cikti yani soba yakmasinda sorun yoktu bizim eve duman bu sene dolmaya basladi
Anladığım kadarıyla sorun bu sene çıkmış??? Sizde nasıl olsa bu eski apartmandan taşınıcaz diye bayanın arızalanan bacasını tamir ettırmemişsiniz... koca kış tüten dumanla mı uğrastı kadıncağız çok üzüldum

Ben aile apartmanında otursam, apartmandan başka biri gelip “duman bizim eve doluyor, başka daireye çık” dese, “Ne münasebet! Ev sahibimle konuşun gerekli tadilatı yaptırsın” derim.

1.5 saat içinde 10 sayfa yazı yazılmış, herhalde konu sahibine büyük haksızlık yapılmış dedim. Ama bu kadar yorum almasının sebebi o değil, konu sahibinin haksızken kendini çok haklı sanmasıymış.

Siz büyük harf kuralına uyun, hanımlar siz de eleştirilerinizin dozunu kaçırmayın lütfen, gece gece kimse uyarı almak istemez kanaatindeyim.

Konu Sahibi bu kadar yoruma rağmen hala kendini haklı sanıyor.

Neden anneme yükleniyor ne hakla saygısızlık yapıyor deyip durmuşsunuz. Kadın annenize kira veriyor ya işte o hakla...
Anneme kira vermiyor kiralar esit bölünüyor herkese. hatta vermesi gereken miktarın çok da altında veriyor bana kalırsa o kadından hic alinmasin anlamadiginiz şu kadina bu yaz ya ust kata cikin diyoruz ya da binadan tasinin ama o soba yakacagim tasinmayacagim diyor. sozlesme yok ve binanin bacasiyla olucak is degil dedi tamirci

Bakın siz karsidakiyle empati yapmadiginiz icin kiziyorlar..kadin taşıyamam diyor ...ev kendimizin olmasa kirada olsak simdi cik deseler cikamam ..cunku onun icin ciddi masraf lazim ... durumu iyi degil dediniz ya engelli cocuguyla nelere gogus geriyordur ..oturup sakince konusun ...

Hayir duman onlarin evine dolmadi ki... Bizim eve doldu ve ev battı his oldu her yer.. Yani baca da tamirlik bir durum yok maalesef binadan kaynakli..

Koca kış soba yakmıştır. Siz de koca kış hep camınız açık yaşadınız ya. Ya da zehirlenmiş olmanız lazımdı çoktan. Bence her zaman olan bir olay değil bu. Bana öyle geldi. Rüzgarlı havalarda falan olabilir. Tabi siz doğalgazla ısındığınız için bilmeyebilirsiniz. Kadın engelli çocuğunu sürekli merdiven çıkaramaz. Hep sizden yardım isteyemez her dakika yanında mı olacaksınız? Tüm kış soğukta da oturamaz. Madem yardımcı olmak istiyorsunuz elektrikle ısınsaydı ve faturasını ödeseydiniz. Sıcak üfleyen klimalar taktırsaydınız.

Zihinsel engelli bir çocukla ev taşıma fikrini cidden bir 10 dakika hayal edin .
Ki üst katta by çocuğun can güvenliği yok
Bu kismi neden anlamak istemiyorsunuz ?
Acil bir şey olursa bu çocuk orada kalır.

tamam konusalim ama ne konusucaz.... ben cozum istemistim ve evet biraz da sinirle actim konuyu ama şu an bende cok kotu hissediyorum bu kadar vicdansiz konumuna düşürüldügümüz icin. Sinirlenmem ve sinirden bir iki sanal dunyada uslup hatasi yapmam vicdansiz oldugum anlamina gelmez burada her insan acisini öyle ya da böyle dile getirmiyor mu

Saçmalamışsınız kusura bakmayın da o binada o daireyi kiraya vermicektiniz ozaman ...

O kadın kışın ne yapsın donsunmu soguktan soba yakmayıp..

İstediğin kadar iyi niyetli ol o kadının yerinde olsam bende yakardım.

Kışın idare ettik. Bu kış tek çozüm evden cikmasi ama cikmiyor..

Şu an ikaz ediyoruz zaten bir dahaki kış için. Yani kiş ortasinda yakma demedik onumuzdeki kış yakamazsin dedik ..

Bizim bina da 20 yıllık, ama gıcır gıcır.
Betonarme bir binanın ömrü Türkiye şartlarında ortalama 50-60 yıldır ayrıca. Ve bu ömür taşıyıcı sistem bağlamında olan ömür. Avrupa-Amerika'da çok daha fazla. Yani binanıza iyi bakarsanız en az 40-50 yıl sağlam şekilde kullanırsınız.
Binanın bakımından kısıp birikim yapan babalarınız ya birikim yapmayacaktı ya da o daireyi kiraya vermeyecekti.
Kadın ele, yani size güvenip mi taşınacak üst kata? Acil bir durum olsa ne yapacak? Üst kat boş olmasaydı ne yapacaktı? Isınmayın mı diyecektiniz? Bakımını yapmadığınız binadaki daireyi kiraya vermeyeceksiniz. Veriyorsanız da dumanı çekeceksiniz bu kadar basit.

Konu Sahibi bu kadar yoruma rağmen hala kendini haklı sanıyor.

Ailecek birbirlerini doldurup haklı zannediyorlar demek. İçlerinde bir tane aklı başında biri yok demek. Olsa “kadın bu evde kalmak için anlaşmış. Evde olan arıza evsahibini bağlar. Kadını hiçbir şeye zorlayamayız, ister yapar ister yapmaz. Zaten niye istesin, hem üst kat, hem doğalgaz masraflı. İstemesini beklemek çok saçma” derdi.

Zihinsel engelli bir çocukla ev taşıma fikrini cidden bir 10 dakika hayal edin .
Ki üst katta by çocuğun can güvenliği yok
Bu kismi neden anlamak istemiyorsunuz ?
Acil bir şey olursa bu çocuk orada kalır.
O zaman binadan tasinmali... Ama tasinmayi da kabul etmiyor yani bizim bundan sonrasi icin yapabilecegimiz ne var ki? binayi yıktırmıyolar diger aile uyeleri de karismiyor sorun sanki ikiniz arasinda hadi halledin der gibi bacanin da tamiri mümkün degil..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…