schopenhauer okuyan erkek

Wirginia Wolf okuyup gidin siz de.
Hadi o olmadı Duygu Asena'yı okuyun,beynini delmezseniz ne olayım

Bilgiyle ezmenize gerek yok. "Benim gözümde düşüncelerin bir öbek bktan farklı değil" dediğiniz zaman onun çok bilgili olmasının bir manası kalmıyor.
muhteşem cevap

-----

yahu bdv de kaynanama nasıl laf çarparım, eltimin bileziği benden fazla konularına o kadar alışmışsınız ki şu konu için gereksiz imasında bulunabilmişsiniz. yönetimlik nesi var bu konunun allah aşkına:)

ayrıca gayet toplumun yarası hakkında öneri istemiş:) ne güzel şeyler görüyoruz bu günleri de mi görecektik burada:) bilgisiyle karşısındakini mat etmek üzere tavsiye isteyen bir bdv konu sahibi

burdan gelip fikir alarak yada ezber yapıp adamı ezmeye çalışıyorsan üzgünüm ama ozaman sen eziksin... kendi bilgin yoksa adamı susturamazsın ... oku araştır bir sürü karşıt fikirli yazarlar teoriler var... ama en güzeli hiç muhattab olmamak sinir harbi yaşatmayın kendinize... ve de böyle aşalık fikirli cinsiyetçi insanlarla muhattab olmayın

adminler rica ediyorum konuyu kilitleyin.İnsanca birsey soralım dedik hemen laf sokmaya calısıyorlar. He tamam ben eziğim sizi muhteşemsiniz. oldu mu ? harikasınız .

Konuyu kitleyin lütfen adminler

Bilgi olarak onu ezmen gerekmiyor. Kendi icindekilerini söyle, kendi dogrularini savun, tamamen yeterli. Hem adamin kendi fikri yokmu ki, Schoppenhauer'in arkasina siginiyor? Bu tipler disa cok akilli ve güclü görünmek isterler, ama özlerinde cok gücsüz ve kendilerinden emin degillerdir.. bu yüzden bir "kahramanin" arkasina siginirlar. Uzak durun bunlardan.

Senin anana bacına öyle deseler hoşuna gider mi de. Bu tartışmaları bitiren kilit cümledir yüzde yüz çalışır

Aslında arkadasinizin Cevap veremediginiz sozlerine örnek verirseniz burada tartisabiliriz:)

Aslında arkadasinizin Cevap veremediginiz sozlerine örnek verirseniz burada tartisabiliriz:)
Yazacaktım da bazı üyeler yüzünden gerek yok. Laf sokup insanların heveslerini kırmayı cok iyi biliyorlar . Adminden talep ettim konum kapansın diye.

Daha önce bir çok kadın düşmanına haddini bildirdim laflarımla ama buna karsı hıcbırsey dıyemedım

Sizde okuyun. Dolma akilla fikir alışverişi olmaz.
Belkide fikirlerine saygi göstermeniz gerekir sonucda kadinlara nefret dolu bir insanla nasil arkadaş olabiliyorsunuz?
Not: net olarak neyi savunuyor?

Felsefeyle ilgiliyseniz ordaki terimlere hakimseniz karşılık vermeniz daha kolay olur. Ama sıradan cevaplar verdiyseniz belki istediği gibi at koşturmuştur sohbette. Siz nasıl konuştunuz peki dediklerine karşılık önceki buluşmada.

Schopenhauer 18.yy'da yaşadı, o zamanın kadınları ile bugünün kadınları sosyal yaşantıda aynı konuma sahip değiller.
Lisede vardı böyle salak tipler, marjinal olmak adına altını dolduramadıkları fikirleri sırf güçlü hafızaları ile okudukları kitaplardaki cümlelerle savunanlar.
Sinir etmek için yapabileceğiniz tek şey; o ortaya bir fikir atarken suratınıza "ne anlatıyo yine bu salak" ifadesini yerleştirip onun konuşması bittikten sonra "hıhı" diyerek konuyu değiştirmektir. Böyle tipler ilgiyi üzerine toplamak ister, toplayamazsa siniri bozulur

Ben boyle bir tiple tartismaya bile girmezdim. Sabit fikirlinin fikrini degistiremezsiniz. Sonucta iki taraf da karsi tarafi mat etmek icin ugrasip duracak. Ben boyle biriyle hoc gorusmezdim. Tek bir kisinin kitaplarini okuyup onun fikrini karsi tarafa satmaya calisan bir ukala ile isim olmazdi. Bu bilgi degil cehalettir bana gore...

Dünyanın en aptal insanları cinsiyetçi, ırkçı, dinci insanlardır der, bu dangozla da asla tartışmaya girmezdim.

Ulen zaten fifty fifty yaratılmışız. Kendisinin kadın doğma ihtimali yüzde 50. Sen kimsin ki kimden nefret ediyosun. Dünyanın yarısından(lafın gelişi) sırf kadın diye nefret etmek kadar salakça bi şey olabilir mi ?

Arhut sch.'ı anası bile sevmezmiş zaten. Ondan bu denli kadın düşmanı olduğu söylenir.

Son düzenleme:
Anasini,bacisini,kadin kuzenlerini sorun.
He onlar da dahil derse tamam der cekilirsiniz

Arkadaşınıza cevap verebilmek için, biyolojik evrimi, sosyal evrimi, tarihi, canlıların yaşamlarını, sosyolojiyi, psikolojiyi vs biliyor olup, üstüne bunları özümsemiş olmanız gerekiyor.İki dakikada burdan kalıp cümleler öğrenip mat edemezsiniz.Zaten tartışmaları münazara mantığına çevirirseniz kaybedersiniz.Çünkü buradan götürdüğünüz bir cümleye arkadaşınız şak diye cevap verirse yine tutulur kalırsınız.Bence bu konularda artık tartışmayın, boşuna sinirleriniz bozulur.Haa belki sandığım kadar bilgili değildir arkadaşınız, ezberden birkaç fikir sahibi olmuştur.Orasını da bilemiyorum.

Bir kere arkadaşın bu filozofun bir tek kadınlarla olan düşüncelerini mi felsefe edinmiş kendine. Sen de burda ezmem lazım akıl verin diyorsun. O tek gecelik ilişkileri savunuyorsa, sen de kendi felsefeni savun. Oku araştır karşı tezini savun münazara yapacakmışsınız madem. Ya da düşüncelerin hoşuma gitmedi seninle bu konuda tartışmak, konuşmak istemiyorum ben öyle düşünmüyorum deseydin. Taşıma tavsiyeyle rövanş alınmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…