Scoteer meselesi

kalbiminsahibisin

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
317
216
323
Merabalar 2 çocuğum var elim dar olmasına rağmen ikisinede zor bela scoter aldım ailemden uzak bi şehir de yaşıyorum 1 haftalığına onlara gittim giderkende scoterlari görürdüm ablamin oğlu scoteri kırmış (daha öncede oğlumun bir çok oyuncağını kirdi) asıl soruna gelelim ablam ne bi özür ne bi çocuğunu uyarmadı aksine akıllı oğlum benim fln dedi en çok buna bozuldum ben olsam çocuğumu uyarır üstünede scoter alır gelirdim yanlış mi dusunuyorum

normal hic bir insan cocugu baskasinin esyanina zarar verince aferin demez. ya ablaniz normal degil, ya kinayeli aferin dedi, ya baska bir sekilde kirildi o scooter.

cocugum bir baskasinin esyasini kirsa kisiye gore davranirim sanirim. kardesimin bir esyasini kirdiginda karsilamaya calismayabilirim. duruma gore tavrim degisir sanirim. o nedenle kardesiniz scooter almaliydi kesinlikle diyemeyecegim.

Keşke kıran çocuğa annesinin yanında tatlı bir ifadeyle "kendimize ait olmayan eşyaları kırdığımız zaman sahibinden özür dilemeliyiz dimi teyzecim bilerek yapmadığını biliyorum daha dikkatli ol emi kuzum" falan deseydiniz. Teyzesisiniz sonuçta, biraz nezaket öğretmek sizi kötü biri yapmaz

Durumunuzun iyi olmadığını, aldığınız şeyin de öyle ucuz bir şey olmadığını ablanız biliyor ise çocuğuna aferin demek yerine yapıcı bir müdahelede bulunabilirdi. Durumu iyiyse zararı karşılayabilir ya da en azından teklifte bulunabilirdi.

Zaten ne varsa dibimizdekilerde var. Komşuya gösterilen nezaket niçin aileye gösterilmiyor? Asıl ailedekine verilen zarar daha çok telafi edilmelidir. En azından teklif edilmelidir.

Sende ablanın cep telefonunu kır ben olsam yapardım ki yapmışlığım var

Komşuya gösterilen nezaket niçin aileye gösterilmiyor?

kendi adima yaziyorum ben. boyle kizmaniza gerek yok.

komsu kardeşim olmadigi icin onunla aramda bir nezaket ilişkisi var. kardesimse bu tip hesaplari yapmama gerek olmayacak seviyede yakinim. yani eger onun cocugu benim cocugumun esyasini kirarsa yenisini al diyebilirim, ama komsuya boyle bir sey soyleyemem.

sadece cok merak ettigim icin soruyorum. altinda hic bir sey yok. kalbiminsahibisin ne kadardi scooter?

Son düzenleme:
Ben konu sahibi değilim ki.

Cocukların kitaplarıni yırtıp
Sonrada duvarları boyayan
Hızını alamayıp elindeki oyuncak arabayla ahşap mobilyalara vuran misafir çocuğunun elinden oyuncağı alıp
Yavrun bunların sana anana babana faydası varsa vur demişliğim vardır
Cevap ise böyle böyle öğreniyorlar olmuştu
Canım evinde öğrensin bizim ev okul değil demiştim
Bence sende konuşmalısın
Susmak çözüm olmuyor kimse için

Nasıl yani scooterı kırdığı için aferin demiş olamaz dimiAblaniz sanırım sadece kendi çocuklarını çocuktan sayıyor.
Benim yeğenim zor zahmet çok istediği biseyi alacak benim çocuğum kıracak onu kahrolur hemen yenisini alırım.Yeğen benim için evlat gibidir ama ablaniz sanırım buldumcuk bir anne.Laf arasında söyleyin durumunuzu alsin çocuğa bir zahmet.Cok üzüldüm ya..

kırmış derken? oynarken, düşme çarpma sonucu kırılması farklı. kaldırıp yere vurup kırması farklı şimdi... bu iki durumda çocuğa verilecek tepkilerde, dağlar kadar fark var.

ben; kendi çocuğum da kırsa, arkadaşı da kırsa, kazara olduysa canın sağ olsun derim biter. daha dikkatli olsaydınız daha uzun süreler bu oyuncakla oynayabilirdiniz der idim.

sizin kafanızı karıştıran; scooterin pahalı bir oyuncak olması olmuş.

boyle yaparsa o cocuk kırmaları hatta calmaları ınsanları da kırmayı normal zanneder benımser
evde bıtkı yetıstırırken bıle dıkkat edıyoruz nasıl bu kadar rahat davranıyor bazı ınsanlar anlayamıyorum

ben olsam cocuklarıma güç bela aldım cocuklarımın ne sucu var senın cocugunsa benımde bır tarafta hem yegenım hem cocugum . ıkı kat uzuldum. cocuklarımın boynunu bukmeyelım kısa surede yenısını alırsanız sevınırım ya da tamır ettırırsınız derdım .

benım cocugum uslu benım cocugum yapmaz deyıp sorumluluktan kacan ınsandan çatır çatır ısteyeceksınız. cekınmeyın soyleyın ısteyın

aradakı yorumları okudum
arkadaslar kırılan seyın fıyatının onemı yok 5 tl de olsa 5 bın tl de
ıstemeden kırdıysa ya canım bız koca ınsanlar bıle kazayla zarar verebılıyoruz kusura bakma cocuk ıste bunlar deyıp cocugum dıkkat et kırılırken bı tarafınıza batıp canınızı da acıtabılır dıkkatlı oynayın demesı gerek

bu cocuk daha once de kırmıs yanı su agresıf yapılı cocuklardan ben cocuga hıc kızmıyorum anne baba ogretır duzeltır bırseylerı benım oglum yapmaz derse o cocuk hep yapar anne yanlıs yonlendırıyor ve ne yapsam zaten bır sorun olmuyor deyıp cocuk daha da tehlıkelı boyuta gelıyor

bırde dıger tarafta fıyatı ne olursa olsun oyuncagı zarar gormus cocuklar var onların uzuntusu ve hakları var bunları dusunun lutfen
kardes bıle kardesının esyasına zarar veremez. bukadar basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…