• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

scottish sahipleniyorum ...

Merhaba, size cevap olarak değil bu yazacaklarım sadece başlığınızı görünce yazmak istedim. Cins hayvan satın alanlara bir şey demiyorum sonuçta onlar da can ama sokakta aç susuz yaşam mücadelesi veren kediler köpekler varken, barınaklar per perişan halde kedi ve köpeklerle doluyken, barınaktan veya sokaktan sahiplenilen bir hayvana sevgi ve daha iyi bir yaşam sunmak daha doğru geliyor bana. Hem genel olarak ticari meta olarak hayvanların üretilip satılmasına karşıyım.
Sorularınızın cevabını buradaki arkadaşlardan da alabileceğiniz gibi güvendiğiniz bir veterinere de sorup öğrenebilirsiniz. Size yeni kedinizle, can dostunuzla, mutlu, mesut sağlıklı uzun yıllar dilerim.

O kediden kediye değişiyor canım.
Bizimki koltuk tırmalamaya bayılır ama aslında tırmalama tahtasına catnip ile alıştırmak mümkün. Biz koltukları değiştireceğiz diye umursamadık.
Ama kardeşimin kedisi çok uysal sakindir mesela o hiç yapmaz.
Ooo bizde anne tarafı komple hayvan bakar.
Bekar erkeklerinden tut evlilere kadar herkesin bir dört ayaklı evladı vardır.
Dişleri çıkmamış bir yavru alacaksanız tabi ilk başta yaş mama daha sık oluyor kuru mamaya geçişte de içine yaş mamayı karıştırıp yumuşatarak çay kaşığıyla az beslemedim 😄
Hatta bizimki alıştı yerden yemek yemiyordu kaşıkla beslenmek istiyordu😂
Evet her fold hastalıklı olmuyor. Ama cins hayvanlar genellikle daha yatkın hastalıklara.
Ben de çok yakın bir zamanda cocker bir köpüş sahipleneceğim. 🥰
COCKER türüne baktım çok tatlı onlar . başka köpek düşündük annemler aile apartamanında yaşıyor . dama yuva yapar bakarız dedik . kabul etmediler . ondan sonra kediye bir andan karar verdik . dört gözle bekliyoruz . çok az kaldı :)
Benim oğluşum da scottish fold, çok insan canlısı, çok sosyal ve çok zeki bir kedicik. :KK36:
Bizde sıkıntı yok çok şükür, farklı türle çiftleşme olduğunda sorun olmadığı söyleniyor birçok yerde, bayağı araştırarak, annesi ve babasını görerek veteriner aracılığı ile çiftleştirilen bir kediyi sahiplendik.
bizde anne babasını gördük . aile de bilinçli çiftleştiriyor. 3 kedisi vardı . bakalım bizim kedi ne olacak

Eklem hastalığının ortaya çıkması için kedilerden birinin fold olması yeterli. Diğer kedi başka ırktan olsa bile yavrularda büyük oranda hastalık görülüyor. Hastalığın şiddeti değişebilir tabii ki. Ama yine de yaşam kaliteleri büyük oranda etkileniyor.
Birçok ülkede yasak zaten fold üretimi.

Scottish Fold Kediler Ve Tüm Özellikleri, Bakımı | suzionline

Buradan bir veteriner hekimin konu hakkındaki röportajını okuyabilirsiniz. Kaynaklar da ekli zaten.
Aynı blogda kedi bakımıyla ilgili güzel içerikler de var. Tavsiye ederim.

Kısırlaştırma için de erkek de olsa dişi de olsa belli bir aydan sonra kısırlaştırabilirsiniz. Hatta dişilerde hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak meme sağlığı ve yumurtalık kistleri açısından daha çok önerilen bir şey.
tşk ederim linke bakacam

COCKER türüne baktım çok tatlı onlar . başka köpek düşündük annemler aile apartamanında yaşıyor . dama yuva yapar bakarız dedik . kabul etmediler . ondan sonra kediye bir andan karar verdik . dört gözle bekliyoruz . çok az kaldı :)

bizde anne babasını gördük . aile de bilinçli çiftleştiriyor. 3 kedisi vardı . bakalım bizim kedi ne olacak
Ah gerçekten mi?
Cocker benim hayalim. Ama bazı kişiler diyor ki av köpeği özellikleri taşıdıkları için klasik sabah ve akşam dışarı çıkartmak yeterli olmayabilirmiş. Aşırı enerji dolu bir köpekmiş ve ben enerjisini atamayınca agresif olabiliyormuş.
Siz böyle durumlarla karşılaştınız mı acaba?
Ben çok aradım çevremde sahiplendirme yapan var mı diye. Sosyal platformlar, barınaklar... Yavru istediğim için bulamadım

Ah gerçekten mi?
Cocker benim hayalim. Ama bazı kişiler diyor ki av köpeği özellikleri taşıdıkları için klasik sabah ve akşam dışarı çıkartmak yeterli olmayabilirmiş. Aşırı enerji dolu bir köpekmiş ve ben enerjisini atamayınca agresif olabiliyormuş.
Siz böyle durumlarla karşılaştınız mı acaba?
Ben çok aradım çevremde sahiplendirme yapan var mı diye. Sosyal platformlar, barınaklar... Yavru istediğim için bulamadım
çatal burun baktık yıllarca av köpeği enerjisini taşıyorsa daha çok dışarı çıkmak isteyebilir malesef . babam ava götürürdü birde bahçede açık kaldığı için sıkıntı yaşamadık. apartmanda nasıl olur bilemedim

çatal burun baktık yıllarca av köpeği enerjisini taşıyorsa daha çok dışarı çıkmak isteyebilir malesef . babam ava götürürdü birde bahçede açık kaldığı için sıkıntı yaşamadık. apartmanda nasıl olur bilemedim
Bahçeli bir evde oturuyorum.
Oynaması için alan var ancak dışarıda değil evde yaşayacak. Anlıyorum teşekkür ediyorum

Şuan uyandı, kendini sevdirmek için yatağa atlayıp kucağıma yattı, patilerini de dizilerime koydu yüzüme bakıyo :)

şubat başında yavru kedimiz geliyor . almam gereken çok şey var .
öncelikle kum topaklanan toz çıkarmayan bir marka bulmam lazım.
tuvaleti nasıl almam lazım ?
taşıma kafes markası plastik olanlar.
en önemlilerinden mama markası yavru olduğu için bir süre yavru için alacam ok. kuru alacam ama yaş mamayı ne zaman vermem lazım.
daha çok sorum var aslında sahiplendirecek bayan çok yardımcı oluyor ama başka fikirlerde iyi olur diye düşünüyoruz
Merhaba Ocak sonu gibi bizim de kedimiz gelicek bizde eşimle çok heycanlıyız mesajlarınızı görünce yazmak istedim neler almam gerektiğini bilmiyorum bu konu banada iyi oldu teşekkürler :)

Merhaba Ocak sonu gibi bizim de kedimiz gelicek bizde eşimle çok heycanlıyız mesajlarınızı görünce yazmak istedim neler almam gerektiğini bilmiyorum bu konu banada iyi oldu teşekkürler :)
bizim ki anne sütü daha çok alsın diye şubat başında alalım dedik :) günler geçmiyor değil mi :) neler aldınız

bizim ki anne sütü daha çok alsın diye şubat başında alalım dedik :) günler geçmiyor değil mi :) neler aldınız
bizimde ocak sonunda 45 günlük olacak ama 55-60 güne kadar anne sütü alsın istiyoruz :) Trendyoldan kedi başlangıç seti aldık herşey var içinde mamayla kumunu araştırıyoruz hangisi iyi olur diye siz karar verdiniz mi :) 1 ay nasıl geçicek bilmiyorum şimdiden hep onunla ilgili şeyler araştırarak vakit geçiriyorum :)

bizimde ocak sonunda 45 günlük olacak ama 55-60 güne kadar anne sütü alsın istiyoruz :) Trendyoldan kedi başlangıç seti aldık herşey var içinde mamayla kumunu araştırıyoruz hangisi iyi olur diye siz karar verdiniz mi :) 1 ay nasıl geçicek bilmiyorum şimdiden hep onunla ilgili şeyler araştırarak vakit geçiriyorum :)
Biz de trendyoldan alacaktık sonra zaman geçsin diye parça parça almaya karar verdik.
Tasıma sepeti tasma mama kapları aldık.
Yer minderi de aldık kumu eşim Trendyoldan getirtmiş bio birşeydi:)
Isim düşündünüz mü

Biz de trendyoldan alacaktık sonra zaman geçsin diye parça parça almaya karar verdik.
Tasıma sepeti tasma mama kapları aldık.
Yer minderi de aldık kumu eşim Trendyoldan getirtmiş bio birşeydi:)
Isim düşündünüz mü
Düşünüyoruz ama kararda veremiyoruz siz düşündünüz mü biizmki dişi olacak sizinkinin cinsiyeti ne :)
Birde mamaya karar verebildiniz mi biz şuan mama ve kum araştırıyoruz

Düşünüyoruz ama kararda veremiyoruz siz düşündünüz mü biizmki dişi olacak sizinkinin cinsiyeti ne :)
Birde mamaya karar verebildiniz mi biz şuan mama ve kum araştırıyoruz
kumu eşim biokats almış .
mama proplan marka olabilir veteriner ile görüşüp son kararı verecez .
bizim cinsiyet belli değil büyük ihtimal ile dişi olacak .
safiye ismi hoşuma gitti :) beti de hoşumuza gitti geldiğinde huyuna göre karar verecez sanırım biz.
geçenlerde yavru kuş aldık mavi renk köpek gibi varya hem arkamdan koşuyor hem ısırıyor :KK70: co koyduk ismini :KK70: görmen lazım :D
erkek olursa da oscar diye düşünüyoruz

kumu eşim biokats almış .
mama proplan marka olabilir veteriner ile görüşüp son kararı verecez .
bizim cinsiyet belli değil büyük ihtimal ile dişi olacak .
safiye ismi hoşuma gitti :) beti de hoşumuza gitti geldiğinde huyuna göre karar verecez sanırım biz.
geçenlerde yavru kuş aldık mavi renk köpek gibi varya hem arkamdan koşuyor hem ısırıyor :KK70: co koyduk ismini :KK70: görmen lazım :KK70:
erkek olursa da oscar diye düşünüyoruz
Bizde Mia düşünüyoruz ama karar veremedik huyuna göre karar değiştirebiliriz bizde :D. Kediyi alacağımız kişi anne kediye royal canin veriyormuş ama onada iyi demiyorlar iyi mamalarda baya pahalı bizde ND alıcaz sanırım. Kokusuz bir kum arayışı içindeyim :D

şubat başında yavru kedimiz geliyor . almam gereken çok şey var .
öncelikle kum topaklanan toz çıkarmayan bir marka bulmam lazım.
tuvaleti nasıl almam lazım ?
taşıma kafes markası plastik olanlar.
en önemlilerinden mama markası yavru olduğu için bir süre yavru için alacam ok. kuru alacam ama yaş mamayı ne zaman vermem lazım.
daha çok sorum var aslında sahiplendirecek bayan çok yardımcı oluyor ama başka fikirlerde iyi olur diye düşünüyoruz
Duman rengi gibi olanlar dimi scottishler

Bizde Mia düşünüyoruz ama karar veremedik huyuna göre karar değiştirebiliriz bizde :KK70:. Kediyi alacağımız kişi anne kediye royal canin veriyormuş ama onada iyi demiyorlar iyi mamalarda baya pahalı bizde ND alıcaz sanırım. Kokusuz bir kum arayışı içindeyim :KK70:
nd yi bizde duyduk royalcanın yurtdışından geliyormuş. bu ara gelişi durmuş. yaş mama baktın mı ?
kumun resmini atarım istersen biraz pahalı ama normal kumlardan .
uvaleti kapalı alacam ben siz nasıl aldınız :)
mia çok güzelmiş bayıldım
Duman rengi gibi olanlar dimi scottishler
evet

nd yi bizde duyduk royalcanın yurtdışından geliyormuş. bu ara gelişi durmuş. yaş mama baktın mı ?
kumun resmini atarım istersen biraz pahalı ama normal kumlardan .
uvaleti kapalı alacam ben siz nasıl aldınız :)
mia çok güzelmiş bayıldım

evet
Bizde kapalı aldık. Kumu atarsanız sevinirim fiyatından çok kokusu önemli benim için :D youtubedan bi kaç video baktım vancat aktif karbonlu diye bi kum varmış hiç koku olmuyormuş :)

Bizde kapalı aldık. Kumu atarsanız sevinirim fiyatından çok kokusu önemli benim için :D youtubedan bi kaç video baktım vancat aktif karbonlu diye bi kum varmış hiç koku olmuyormuş :)
Koku sizin düzenli temizlemenizle alakalı diyorlar.
Kokusuna hiç bakmadım eve geçince koklayacam :D . Vancati duydum ama yorumları beğenmedi eşim :) .
Büyüklük nasıl en büyük boy mu

Koku sizin düzenli temizlemenizle alakalı diyorlar.
Kokusuna hiç bakmadım eve geçince koklayacam :KK70: . Vancati duydum ama yorumları beğenmedi eşim :) .
Büyüklük nasıl en büyük boy mu
Sonuna doğru azalında kalan amonyak kokusu baya az oluyormuş onda bende pek kötü yoruma denk gelmemiştim aslında :D neyin büyüklüğü anlyamadım

Back
X