Sebebini bilmediğim sıkıntılarım

samyelim

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2008
543
1
318
ne diyeceğimi neler altacağımı bilmeden buraya yazıyorum aslında:1no2: başlı başına bir sıkındtım yok işim iyi eşimle gayet mutluyum ama sorun bende hayata dair umutlarım yıkıldı sanki hibr şeye söz vermez içbir hayal kuramaz oldum sürekli kafamda öleceğime dair kuşkular var birilerinin beni dinlemesini beni avutmasına ihtiyacım var bebek tedavisine başladık ama korkuyorum ya olmassa ya bebeğime kavuşamzsam diye bir süredir ilaç tedavisi görüyordum antideprasan ilaçlar dün dr gittiğimde onları bıraktım çünkü kazayla bebeğim olursa zarar verbileceğini söyledi dr. iyileşmedeğimi biliyorum ama bebeğin baba iyi geleceğini umut aşılayacağına inanıyorum . bunları düşünürken birden içime karamsarlık düşüyor ve yine ölüm korkularım başlıyor:çok üzgünüm: ruhsuz bir insan haline geliyorum ... ben bu yaşadıkalrımdan nasıl kurtulacağım çok yalnızım hiç arkadaşım yok eşim var sadece ama oda bu halime üzülüyor ve onu üzmemek için çoğu şeyleri kendi içimde halletmeye çalışıyorum .. lütfen bana yardım edin iyi şeyler duymak bunlardan kurtlumak istiyorum ne yapacağıum ben çok yalnızım senağlama Allah hep dua ediyorum:Saruboceq: böğle hayatın geçmiyeceğinide biliyorum kendimi avutmaya çalışıyorum yalnız başıma yapamıyorum bunları anlatacak hiç kimsem yok yada anlattığım zaman herkez bsnim saçmaladığımı ve gereksiz düşünceler olduğunu söylüyor ve aptal muamelesi yapıyorlar ve unlar beni daha çok üzüyor . biliyorum yalnış olduğunu ama ben kendime söz geçiremiyorum ki ne yapıcam ben lütfen yardım edin çıldırmak üzereyim :çok üzgünüm:

Eğer Kılmıyosan Namaza Başla arkadaşım yer gök dua üzerinde duruyo içindeki sebepsiz sıkıntıların ve ölüm korkusunun sebebi ibadet eksikliği olabilir ...
aynı durumları yaşamış biri olarak tavsiye ediyorum sana birde sık sık inşirah suresini oku canım
bak bakalım ne kadar mutlu olcaksın o zaman rabbim şifa versin inşallah ... :1hug:

yapıyorum canım YASİN okuyorum geceleri böğle yaptığım zaman da (Allahım ne olur beni affet ) ölücem için bunları yapıyorum düşüncesi geciyor kafmadan ve hemen bırakıyorum sonra inatla yine okumaya devam ediyorum bilmiyorum hiçi bişi bilmiyorum ne yapıcam nasıl atlatacağım bilmiyorum

Bende zaman zaman sebepsiz bunalıyorum canım.Bir süredirbebek için uğraşıyorum ve bende antidepresanları bıraktım.Eşimle ,işimle sıkıntım yok aynen senin dediğin gibi ama çok bunalıyorum sebepsiz.Senden tek farkım ölüm falan aklıma gelmiyor.Gerisi nerdeyse aynı.Belki de istediğimize yani bebeklerimize henüz kavuşmamış olduğumuzun verdiği bir sıkıntı olabilir.Baksana ruh halime bugün suratsızım.Yani tam üstüne bastın.Gerçekten dua etmek iyi geliyor onu biliyorum.:teselli:

keşke başka şeyler düşünsem onu bile özledim :çok üzgünüm:

Sadece ölüm mü düşünüyosun;onu mu demek istedin?Canım bak o zaman bir süreliğine bebek olayını ertele ve ilaçlara devam et.Yani sıkıntılarını atlattıktan sonra bebeği düşün.Çünkü hamilelilde zor bir süreç.Yani doktorum bana öyle demişti en azından sıkıntılı dönemini atlat sonra gebelik düşün dedi.Anlamıyorumki bende hiç bir sorun yokken insan neden bunalır.sağlık,geçim,eş problemi yokken neden sebepsiz sıkılır.kelin ilacı olsa başına sürermiş.

Bebek olayını erteleyip önce kendi psikolojik sorununuz için tedavi olun.
Bu mutsuz ruh haliyle bebeğiniz de sağlıklı olmaz kiii. hamileyken anneye ilk tavsiye stresten uzakdur derler...
Siz bu sorunlarla oğuşurken hamile kalsanız hem sizin rahatsızlığınız ilerleyecek hem de bebek sağlıksız olacak...
Zaten bebek mutluluk getirir diye bişey yok bir çok anne doğum sonrası depresyon geçiriyor, size de öyle bişey olursa ne olacak... Zaten rahatsızsınız daha da kötü olursunuz....

o an içinden geçen herşey şeytanın vesvesesi canım sositososito

ben namaza başladığımda bana neler düşündürüyodu bi bilsen :uhm:

sana şeytanın vesveseleri adlı konuşmayı dinletmeyi çok isterdim indirmeyi biliosan eğer ben sana pmden link atayım indir bi dinle canım kaydirigubbakcemile5

sen boşuna kılma gösteriş için kılıyosun yada dua ettiğim zaman boşuna dua etme nasıl olsa kabül olmayacak vs bilmesem bunların onun vesvesisi olduğunu emin ol bırakırdım
ama bu sefer pes etmedim ve ben onu yendim çok şükür :mymeka:

işte sen kurana başladığında da sen okuma diye vesvese verio kurana başlamadan önce ayetel kürsü okuyup sol omuzuna 3 kere hafif tü tü tü deyip allahım şeytan ve verdiği vesvelerin şerrinden sana sığınırım diye başla bişey olmaz o zaman canım :1hug:

canım okudugunu soylemısın zaten yasın suresını her aksam okumaya devam et
bırde her aklına geldıgınde aytel kursıyı oku ben bu duaya cok ınanırım
bak ne guzel bebek ıcın tedavıye baslamısın
Allahım sana ınsallah kucagınada nasıp eder
dusunsene sende anne olucaksın
anne gıbı kokucaksın
canından bır parcan olucak
bırak olumu dusunmeyı
bebısını hayal et kendını hamıle hayal et
uykusuz kalacagın gecelerını dusunn :)))
bebısınle neler yapabılecegını dusun
butun bu sıkıntıları atlatmak yıne senın elınde canım
bak esınde sana destek oluyormus
ne guzel ıste bunların kıymetını bıl
ve yasadıgın hersey ıcınde sukret
hadı sımdı ıyı seyler dusunmeye basla bakalımm

bence sizi bu düşünceden kurtaracak meşgaleler bulun kendinize geçen gün birinden duydum beyin öyle hassasmışki 1 saat süre ile kesintisiz aynı şeyleri düşündüğünüzde adınızı bile unutma yani hafıza kaybı tehlikesi varmış ayrıca bende işim dolayısı ile 100 lerce kişi tanımama rağmen hiç arkadaşım yok kendimi kalabalık içinde yalnız hissediyorum yani sizi anlıyorum umarım rahatlarsınız

bence psikolojik destek almalısın.
çok güçlü antidepresanlar kullanmak yerine sıkıntılarını doktoruna anlatarak paylaşmayı denemelisin.
ve yan etkisi olmayan daha hafif sakinleştiriciler kullanabilirsin.
dua et bol bol.kimse ölecek diye dua etmez.dua hayatımızın her alanında gerekli olan ve bizi rahatlatan bişeydir.

canım oncelıkle senı cok ıyı anlıyorum ben 8ay boyunca tedavı gordum ınsanın kendı doktoru kendısıdır ben bunu ogrendım ılaclarla ınsan saf gıbı oluyor cık dısarı yuruyus yap kıtap oku kendını motıve et ve gucluyum de guclu ol.aklına geldıgınde baska seylerle ılgılen canım allah yardımcın olsun bıtanem.

çok teşekkür ediyorum böğle şeyler duymaya o kadar ihtiyacım varki

canım ilaçları bıraktım ama tedavim terapiye giderke devam edecek 4 yıldır ilaç kullanıyorum ben artık içmek istemiyorum bebeğim olursa saçma şeylerden dolayı ona bunu yapmak istemiyorum saçma düşündüklerim bunu biliyorum bir an böğle düşünüyorum yani saçma olduğunu sonra yine aynı yine aynı

evet canım sadece onu düşünüyorum

canım sen panik atak olmussun galiba.böyle duygular benimde başıma gelmişti bir dönem ama cok şükür kurtuldum.allahtan herseyin hayırlısın iste.allah inş.bebek nasip eder sanada.tıp cok ileri her soruna bi çare buluyorlar.bunlar bir kenara hayatında hersey cok güzelmiş bunların tadını cıkarmaya bak.şu hayatta o kadar sıkıntılı insanlar varki bırakta derdin bu olsun canım.inş.kısa zamanda şifaya kavuşursun.ellerin tutup,gözün görüyo,yediğinden tat alabiliyomusun,,sevilip saygı duyuluyomusun daha ne olsun be canım.umarım sıkıntıların kısa zamanda biter...

canım çok çok dua et herkesde olur bende yeni konu açtım canım sıkılıo yalnızım sevdigim asker şeytan vesvese verio onu özlüorum bilmiorumm ufff:

canım bebek olayını ertele bence biraz.
öncelikle psikolojik tedavini tamamla; sonra da bebeeeeeeeeekkkkk :ecrin_bebek:
hamilelik döneminde hormonlarda değişiklikler olduğu için zaten farklı bir psikolojik durumda olacaksın; bir de üstüne bu sıkıntıların eklenirse hamileliğinin tadını çıkaramazsın...
önce sen sağlıklı olacaksın ki bebek de sağlıklı ve mutlu olsun...

Bende zaman zaman böyle bir halet-i ruhiye içine giriyorum yaww.
Annem hemen bagırır rahatmı battıı! diye. evet insanlara anlatmak zor olabiliyor.çünkü daha doğrusu anlatabileceğin somut bir neden olmadıgından,insanların gözünde sorun arayan modeli çiziyorsun ister istemez.
Ben kendime daha fazla zaman ayırıyorum bu dönemlerde.
Mesela sadece bir oje almak için sabahtan aksama kadar bütün kozmetikleri geziyorum.
kendime güzell deniz manzaralı bi yerde kahve ısmarlıyorum.
en sevdiğim ruhumu okşayan müzüklerden kendime karısık bir liste yapıyorum.
Ve sürekli kendime !amaannn acma insanlara içini halden anlamıolar gel hadi yak bi sigara" diyorum
değişik yemekler yapmayı deniyorum mesela. vsvsvsvsvs
Bana iyi geliyor.Bi zaman sonra bakıyorum ki o kadar cok eglenir duruma gelmişim ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…