• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sebep 14 Şubat değil :(

O an sinirden bağiriyor belki sonra uzatmadan hiç bibşey olmamış gibi davraniyor küs kalmak istemiyor küslüğü uzatıp surat asan sizsiniz anladığım kadariyla bence uzatmayin suratiniz asik olmasin belki daha iyi olabilir araniz..
evet aynen öyle ama o an bağırdığı için o kadar kırılıyorum ki yarım saate hemencecik düzelemiyorum
ister istemez suratım düşük oluyor
zaten hep dediğiniz gibiydim o bağırırdı ben susar sakinleşmesini bekler ve sonrasında hiçbişey yokmuş gibi davranırdık birbirimize ama yanlış yapmışım işte şimdi şimdi yapamıyorum aksine o zamankilerin acısı da çıkıyor sanırım

Aile terapistine gittiniz mi ?Anlaşamadığınız çok bariz,ayrılmak da istemiyorsunuz gibi,bu durumda birbirinizi bu şekilde kabullenmekten başka çareniz yok..
ben istiyorum ama eşimin isteyeceğinden şüpheliyim
o istese şu dakika bulup giderim

emrivaki gibi algılamasın. ama denemeye değer. bi de davet ederken hani ikinizin de hatalarını ortaya çıkaracakmış gibi konuşun. direkt onu suçlayıcı değil de. artık bunu da başka tarafından anlamaz umarım. baktınız gelmiyo siz tek gidin, olmaz mı? belki neymiş bu diye o da gelir.
o kadar dik kafalı o kadar bilmiş bir adam ki tek gidersem eee neler konuştunuz düzeldin mi bari diye böyle dalga geçer gibi konunşup iyice sinirimi hoplatır eminim
ama evet dediğiniz gibi ikimizde de hata var ve tek başımıza çözüm bulamıyoruz deyip ikna etmek en doğrusu

haklısınız hiçbirşey olmuyor aksine her geçen gün daah kötü oluyor
ama bunu dediğimde tamam sen kendindeki hataları çöz zaten bişe kalmayacak ortada diyor ona göre onda sıfır hata var çünkü
çok enteresan etrafındaki herkes de böyle görüyor
ya aslında onun yaptığı daha mı doğru diyorlar bana
geçen akşam arkadaşına çaya gittik kız bana diyor ki kızınız da babayı daha bir sayıyor onun lafını daha bir dinliyor sanki sizi pek dinlemiyor
evet haklısınız öyle dedim ben de ne diyim
bu sefer kız demez mi ama X'in tavrı daha doğru sanki
ben de dedim ki hayır doğru falan değil kızım babadan korktuğu için onun her dediğini yapıyor ben de babası bu kadar kızdığı için onu savunduğum için bana şımarıyor bari bir yerde şımarabilsin dedim
bu kafayı ben anlamıyorum işte

Bunu görünce dayanamadım, kızınızda çocukluğumu gördüm.
Hep uslu, söz dinleyen, sessiz ,sakin bir çocuk olarak anılırdım ama bilmiyordu ki kimse korkumdan öyleydim.
Hala daha korkarım babamdan kazık kadar kadın oldum.
Herşeyden önce eşiniz sinirine çare bulmalı kızınız için, yok bulmuyorsa onu etkilemesine izin vermeyin.

o kadar dik kafalı o kadar bilmiş bir adam ki tek gidersem eee neler konuştunuz düzeldin mi bari diye böyle dalga geçer gibi konunşup iyice sinirimi hoplatır eminim
ama evet dediğiniz gibi ikimizde de hata var ve tek başımıza çözüm bulamıyoruz deyip ikna etmek en doğrusu

hakkınızda hayırlısı, umarım düzelir. düzelmezse de vicdanınız rahat olsun. boşanırsınız boşanmazsınız size kalmış ama o da bi çözüm, unutmayın. gençsiniz, çalışıyosunuz. ömrünüzü tüketmeyin. üstelik çocuğunuz var. siz tek başınıza bu adamla birlikte olan evliliğinizden daha çok fayda sağlarsınız ona belki. sonuçta gerilimli, kavgalı bi ortamda büyüyo şu an.

Bunu görünce dayanamadım, kızınızda çocukluğumu gördüm.
Hep uslu, söz dinleyen, sessiz ,sakin bir çocuk olarak anılırdım ama bilmiyordu ki kimse korkumdan öyleydim.
Hala daha korkarım babamdan kazık kadar kadın oldum.
Herşeyden önce eşiniz sinirine çare bulmalı kızınız için, yok bulmuyorsa onu etkilemesine izin vermeyin.
evet öyle en büyük korkum da bu babasından korkan bir genç kız olması
zaten çözemezsek kızım için vazgeçeceğim ondan daha fazla zarar görmemesi için
tek dileğim kızının hatrına sinirini törpülemesi daha anlayışlı daha ılımlı bir adam olması

yapı olarak sabırsız ve sinirli zaten
ama yıllar geçtikçe tahammülü azalıp siniri daha çok arttı
ben bunu maddi sıkıntılara ve çalışmak zorunda olmasına bağlıyorum
daha önce ekmek elden su gölden yaşayıp gitmiş
çalışmış ama abilerinin işinde evinde bilgisayardan
şimdi mecbur çalıştığı için alışmadığı bir tempo yoruluyor haliyle bu da onu iyice sinir küpü haline getiriyor istiyor ki biz hep gülelim hep mutlu olalım ev hep temiz düzenli olsun ama eeee ben de çalışıyorum ben de diyorum ki ben de yoruluyorum senin gibi değilim benim işimle senin işin bir mi diyor bu sefer ben sinirleniyorum
böyle saçma bir kısır döngüye giriyoruz
o sakinleşince benim sinirim artıyor

Anladim. Demekki daha cok hayat yormuş eşinizi siz degil yani.

Ev temizligi filan kolay. Yardimci alirsiniz eger bütceniz el verirse. Ikinizinde sirtindan yük kalkar.

Anlayiş cok önemli. Belki üstünüze alinmasaniz aranizdaki iletişim ilerler.

Sen bunu yapdin...ben bunu yapdimla hayat tatsizlaşir. Insan herzaman yapdigi kendine yapar.

Demek istedigim eger siz yoruluyorsaniz bunu kendiniz icin yapiyorsunuz.
Temiz ev, saglikli ev yemekleri, güzel bir gelir. Bunlari sirf eşiniz icin yapmiyorsunuz.

Eşinizinde bunu anlamasi lazim. tatli dille konuşsaniz belki anlar.

hakkınızda hayırlısı, umarım düzelir. düzelmezse de vicdanınız rahat olsun. boşanırsınız boşanmazsınız size kalmış ama o da bi çözüm, unutmayın. gençsiniz, çalışıyosunuz. ömrünüzü tüketmeyin. üstelik çocuğunuz var. siz tek başınıza bu adamla birlikte olan evliliğinizden daha çok fayda sağlarsınız ona belki. sonuçta gerilimli, kavgalı bi ortamda büyüyo şu an.
haklısınız, tek derdim kızım ve onun geleceği
ben hiç kavga olmayan bir evde büyüdüm
en azından ben hiç şahit olmadım
ve bu yüzden kimsenin sevgisine ihtiyaç duymadım hiç bir zaman
korkuyorum ki babasından korktuğu için sevgiyi başkalarında arasın kızım
ve eğer yaptığım herşey sonuçsuz kalırsa üzüle üzüle de olsa boşanırım
şu an çok üzgünüm ama bu şekilde mutsuz olmaktansa belki boşanmak çare bizim için hem onun hem benim hem de kızım için

haklısınız, tek derdim kızım ve onun geleceği
ben hiç kavga olmayan bir evde büyüdüm
en azından ben hiç şahit olmadım
ve bu yüzden kimsenin sevgisine ihtiyaç duymadım hiç bir zaman
korkuyorum ki babasından korktuğu için sevgiyi başkalarında arasın kızım
ve eğer yaptığım herşey sonuçsuz kalırsa üzüle üzüle de olsa boşanırım
şu an çok üzgünüm ama bu şekilde mutsuz olmaktansa belki boşanmak çare bizim için hem onun hem benim hem de kızım için

üzgünüm. hakkınızda hayırlısı inşallah.

çalışıyorum
kızım 2,5 yaşında
boşanmayı çok düşündüm ama şans veriyorum kendime ona evliliğimize ama yok ben şans verdiğimle kalıyorum her geçen gün daha bir çıkmaza giriyoruz sanki
korkarım zaten eninde sonunda boşanacağız

Sadece siz ve eşiniz olsa derdim ki evet şans verin. Zaman verin. Ama ortada karakteri 3 yaşına kadar oturan bir birey daha var. Ve siz ona çok büyük haksızlık yapmışsınız bu adamı baba yaparak. Siz yetişkin bir insansınız, eşinizin gel gitleri sizi bir derece etkiler (en kötü sindirir, öğrenilmiş çaresizliğe iter ama en kötüsü bu) ama bebeğiniz? Onun psikolojisine yaptıklarınızın farkında mısınız? Bu farkındalıkla hala zaman vermek şans vermek? Verdiğiniz o zamanda çocuğunuzun karakteri oturdu işte. Yıllar sonra gittiği her psikologda ota boka sinirlenen babasından bahsedecek muhtemelen, baba problemleri yüzünden içine girdiği ilişkilerde sıkıntı yaşayacak, ya baba şevkatini doldurmaya çalışacak yanlış olacak, ya babasının bir kopyası sinirli saçma bir adama tutulacak.
Bu adamı baba yaptıysanız bebeğinize de aynı davrandığını farkettiğiniz anda çizmeliydiniz çizgiyi. Yo dostum yo. O kadar uzun boylu değil. S.ktir git psikologa mı gidiyorsun, kendini nasıl düzeltiyorsan düzeltiyorsun benim gözüm gibi baktığım çocuğuma bağıramazsın sen.

evet öyle en büyük korkum da bu babasından korkan bir genç kız olması
zaten çözemezsek kızım için vazgeçeceğim ondan daha fazla zarar görmemesi için
tek dileğim kızının hatrına sinirini törpülemesi daha anlayışlı daha ılımlı bir adam olması
Eğer durumunuz böyle devam ederse ileride kızınız size belki babasından daha çok kızacak buna izin verdiğiniz için.
Sadece karı-koca arasında olan bir mesele olsaydı, kızına karşı çok iyi bir baba olsaydı kesinlikle bu yorumu yapmazdım ama, ne karar alacaksınız kızınızın selameti için alın, çocuk için devam ediyorsanız etmeyin kesinlikle bu evliliğe daha çok zarar görebilir çünkü. Bazen sadece haftasonları görmek aynı evin içinde büyümekten daha iyidir.

evet aynen öyle ama o an bağırdığı için o kadar kırılıyorum ki yarım saate hemencecik düzelemiyorum
ister istemez suratım düşük oluyor
zaten hep dediğiniz gibiydim o bağırırdı ben susar sakinleşmesini bekler ve sonrasında hiçbişey yokmuş gibi davranırdık birbirimize ama yanlış yapmışım işte şimdi şimdi yapamıyorum aksine o zamankilerin acısı da çıkıyor sanırım
Aynısından bende de var boşandım ama tek boşanma sebebim o da değildi benim eşim polis ve çok stresli bir işi olduğu için aman sinirlenmesin diye hep alttan almak zorunda kalıyordum haklı Bile olsam ve ben sustuğum zaman o da çok geçmez sakinleşiyordu ama 7 yılın sonunda artık bende yoruldum alttan almamaya başladım bende surat yapmaya cevap vermeye başladım ben cevap verdikçe o daha da bağırmaya sinirlenmeye başladı bende o bağırdıkça sinirlendim derken ailevi bir mesele oldu o daha da uzadı ve eski eşim beni aldattı hemde 5 ay ve o 5 ay süresince sürekli kavga gürültü adam eve gelmemeye başladı bazen ailesinde bazen arkadaşlarında bazen de beni aldattığı kadında kalmaya başladı birbirimizi faceten silmeler telden engellemeler en sonunda dayanamadım boşanmaya karar verdim aldatıldığımın farkındaydım ama hep inkar etti boşanmak istemedi ne olaylar yaşadım ama inat ettim ve boşadım boşandıktan sonra da aldattığını anladım (beni aldattığı kadında çok eskilerden arada takıldığı daha doğrusu cinsellik yaşadığı evli adamlarla beraber olan bir kadındı) boşandıktan sonra eski eşim peşimi hiç bırakmadı neredeyse bir yıla yakın zaman geçti sürekli çok pişmanım son kez bana şans ver falan dedi istemedim ama zamanla gördüm ki gerçekten değişim var ve son kez şans verdim şuan sadece sinir sorunu var hala aşamıyoruz bu durumu sorunda benim evliyken bana yaşattıklarını unutamamam ve ona son şans verirken çok ağır şartlarım olması ama bazen öyle birşey oluyor ki ben tutamıyorum çenemi eskileri açıyorum ya da o birşeye sinirleniyor ben artık ona tahammül edemiyorum ve bunu yüzüne karşı söylüyorum surat yapıyorum uzaklaşıyorum falan fistan .... çoğu istediklerimi harfiyen uyguladığı halde hala düşünüyorum tekrardan evlenip evlenmeyecegimi . Çünkü artık karşımda daha mantıklı ve sakin bir adam istiyorum. Bir yandan da bakıyorum koskoca 8 yıl sonunda başka birini de kabullenemiyorum çünkü ben eski eşimi gerçekten çok sevmiştim yoksa bu kadar sene katlanmazdım hatta evlenmezdim bile . Ayrıca çevrede evlenilecek adam da kalmamış hem başkasını da içim almaz sanıyorum ..ama bir yandan da düşünüyorum bir daha evlenipte aynı şeyleri yaşarsam bu sefer boşanabilir miyim onu da bilemiyorum... offf benim de kafam çok karışık ama onun bu siniri beni çileden çıkarıyor Allah yardımcımız olsun hakkımızda hayırlısı neyse onu versin başka da diyecek bir söz bulamıyorum Çünkü sürekli söz verip tutamıyorlar can çıkmadan huy çıkmıyor maalesef .

Esiniz nelere sinirlenip bagiriyor? Hakaret veya siddet yoktur insallah..
Sinirli oldugunu baska birilerinden daha duymali bence, ailesi nasil? Anne babasi konussa nasil olur? Hani sadece sizin degil etrafindaki insanlarin ayni sekilde dusundugunu gorurse belki biraz kendine donup bakar ama egosu yuksek biri anladigim kadariyla.
Siz olabildigince yuzune vurun yani gormemezlikten geldikce oda hakliyim kafasinda geziyodur ve bagirmaktanda sakinmaz.

İlerleyen zamanlarda tahammül sinirlari daha cok daraliyor
Cunku birikiyor insanda.
Anlasamiyorsaniz bunu oturup konusmaniz gerek

Neden olmuyor?
Nedenler ele alinmali.

Hep òyle gider degismez durum.

Dört yılda bu hale gelmek çok kötü.bi yemeğe çıksanız eşinizle yada evde güzel bi ortam hazırlayıp gayet sakin bi şekilde evliliğinizin gidişatından bahsetseniz.onu suçlamadan belki benmde böyle hatalarım var ama seninde bu bu hataların var ve bir ömrü böyle nasıl geçiricez bak küçük çocuğumuz var olumsuz etkileniyo düzeltmek için bişeler yapmamız lazım falan deseniz.ama asla bunu kavga ederek degil çok sakince sohbet eder konusun.belki kafasında bi ışık yanar bi umut

bence beklentiyi düşürün. sinir konusunda bile. benim eşimde sinirli. kendini bazen frenliyor ama bazen de olmuyor. gelgelelim ben de hemen surat asarım ama bilinçli değil. enerjim düşüyor, yüzüm yerlerde geziyor ve eşim nefret ediyor bu halimden. bence sizin dert her evlilikte var. o yüzden birbiriniz böyle kabullenin ama bitti, gitti gibi yıkıcı cümlelerden kaçının ;)

çalışıyorum
kızım 2,5 yaşında
boşanmayı çok düşündüm ama şans veriyorum kendime ona evliliğimize ama yok ben şans verdiğimle kalıyorum her geçen gün daha bir çıkmaza giriyoruz sanki
korkarım zaten eninde sonunda boşanacağız
Benim eşimde ilk zamanlar çok sinirliydi.şuan o kadar kalmadı.herşeye bağırırdı.ben her seferinde gayet sakin bi sesle lütfen bağırma,normal bi şekilde söylersen ben anlarım dedim.yada sakin olurmusun sakinleşince konuşalım dedim.şuan eskisi gibi değil.vara yoğa sinirlenmez.

Anladim. Demekki daha cok hayat yormuş eşinizi siz degil yani.

Ev temizligi filan kolay. Yardimci alirsiniz eger bütceniz el verirse. Ikinizinde sirtindan yük kalkar.

Anlayiş cok önemli. Belki üstünüze alinmasaniz aranizdaki iletişim ilerler.

Sen bunu yapdin...ben bunu yapdimla hayat tatsizlaşir. Insan herzaman yapdigi kendine yapar.

Demek istedigim eger siz yoruluyorsaniz bunu kendiniz icin yapiyorsunuz.
Temiz ev, saglikli ev yemekleri, güzel bir gelir. Bunlari sirf eşiniz icin yapmiyorsunuz.

Eşinizinde bunu anlamasi lazim. tatli dille konuşsaniz belki anlar.
tabii ki eşim için yapmıyorum sadece, ama elim kolum kalkmıyor bu stresten çok yoruldum artık ev aldı başını gidiyor ama içimden gelmiyor birşey yapmak eziyet gibi yaa :(
alınmamaya da çalıştım ama yok olmuyor adam başka insanlara bambaşka bana bambaşka bunu deyince diğerlerine nasıl öyle davranayım
haa yani beni kırmak hi,ç önemli değil aman yeterki başkaları seni iyi bilsin :(

Back
X