öncelikle tüp bebekte başarlar dilerim.bende sebepsizim.2 ay sonra deniycez.kafama takıldı.sebepsizde yumurta ve sperm kaliteliyse neden döllenme olmuyor.?yani tüptemi şansımız yüksek?
sorunu doktoruma soracagim, tup bebek denince o kadar cok sey konustukki nedenini sormak aklima gelmedi o an. ama olabilir tuplerle ilgili bir sey cunku doktorum tuplerde spazm olabilceginden bahsetti ve o ay stresli degildim hamile kaldim diyenlerde neden tupteki spazmlar olabilir demisti bir kez. tabii biliyorsun bizlerdeki sorunu tip henuz cozemedi, doktorlar fikir yurutuyor biraz da. ama tupteki spazmdan ben cok suphelendim lisede migde spazmi cok gicrirdim universitede bitti bagirsak spazmi baslamisti o gecti cunku sikayetim yok belki de sonradan tupte basladi kimbilir!!:)) bu arada gercekten de hic dusunmedigim tek ay vardi o da hamile kaldigim ay kizlar, stres, spazm bu konular bana cok mantikli geliyor. hatta rahim spazmi diye bir sey bile varmis.
canim bakildi, temiz cikti pihtilasma faktor leiden, faktor 3. hatta bebegime genetik test yapilmisti o da temiz cikmisti 46XXdi, hep istedigim kiz bebegi oldugunu bile boyle kotu bir seyle ogrenmistim hatta. ama doktor kalp ve damar sisteminde olusan ufacik bir aksaklik bile olabilir demisti, bir de rahimde hematom gorunmustu o kan pihtisi kanayinca kaybettim bebegimi belki de tek neden buydu, Allah bilir.özlem80 canım sen pıhtılaşma parametrelerine baktırdın mı? yada genetik belki bu yüzden bebeğini kaybetmiş olabilirsin. inşalah eleğin sana en kısa zamanda gelir.
ama kizlar asla unutmayin her an dogal yoldan da hamile kalabilirsiniz, ben de olmaz olmaz diyordum, en beklemedigim ayda; 22.ayda kalmistim. tup bebek tek cozum degil bizde, her an dogal da gelebilir, Insallah.