Sebepsiz İnfertilitelilerin Paylaşım Alanı

Çok sağolun. Eşim geçen gün ürolog a gitti ve yine istenen spermiyogram testi. o testte iyi çıkıyor. Acaba nerden yaptırabiliriz dna araştormasını?
Cnm biz kaan aydosa tedavi oluyoruz istanbulda oturuyorsan mikrogen laboratavurında dna hasar paneli yapıyorlar. Spermin dna hasarına canlılık oranına spermi zarara ugratan metabolit madde varlıgına ve spermiygrama bakılıyor. Biz orda verdik ankaraya yollandı örnek 1 ay sonra sonuc cıktı. Bizimde spermiygramımız normal cıkıyordu ama canlı sperm oranımız doğal yolla döllemeyecek kdr azmıs bu testi yaptrmasak yine sebepsiz diyip oturacaktık. Kimisinde dna hasarı cıkıyor bikaç tüp bebek deneyip negatif alan arkadaslar bu testi yaptrdıktan snra dna hasar tedavısı olup doğal yolla gebe kaldılar. İnş bizede nasip olur biz tedavinin 2. Ayındayız bakalım 3 ay sonunda testi yenileyecegz düzelme varsa doğal yolla deneyecegz yoksa tüp bebege basvuracagz tekrar. Bnce eşinde sperme dair herşeyi arastrsın. Birçok ürolog bu testlerden bi haber galıba bu alanda calısan ürologlarla görüşmek lazım. Kaan aydosun web sitesine gir bak dna hasarını fln oku biraz fikir sahibi olursun. Düzen laboratvurndada dna hasarına bakılıyor ama bahsettgm diğer testlerin hepsi yok. O yuzden hepsine baktrmakta fayda var.

Şimdi araştırdım da ist da bulamadım bu testleri yapan bi yer. Ankaraya gitmemiz imkansız eşim isteksiz zaten benim zorumla yapıyor her şeyi. Mikrogen gogle dan araştırınca ankara da çıkıyor bir tek. DüZen laboratuvarını tavsiye etmiş birkaç kişi ama siz hepsi yok orda diyince ordan da soğudum. Ne gerekiyorsa hepsini yaptırmak istiyorum. Size bir sorum da acaba laboratuvara ne demeliyiz "dna hasar testi" bu kadar mı başka bişe de eklemeli miyiz?

Bir de fitat bilgisi verir misiniz çok pahalı mı böyle testler?

En son gittiğim kadın doğumcu şöyle demişti "erkekte spermiyogram testi yeterlidir. Ama sebepsiz infertilite genelde kadındankaynaklanır. Çünkü tıp kadın rahmimi daha tam keşfedememiştir." Tüplerde kıllar varmış onlar güçsüzse döllenen şeyi rahme taşıyamazmış. Tıp bunu göremezmiş çünkü çok hasas bi yapıymış. Ya da rahim güçsüz olurdöllenen yumurta tutunamazmış döllendiği gibi düşermiş. Tıp bunu da göremezmiş

Cnm mikrogenin sitesinde istanbuldaki merkez yazmıyor ankarayı ara istdaki yerin adresini al. İst da ofis var spermi ankaraya yolluyorlar. Biz istda verdik testi. Onlar ankaraya ulastrdı. Kaan aydos istedi testi derseniz daha indirimli yapıyorlar. Dna hasar paneli diyeceksin. DüZen bu paneldeki her testi yapmıyormus. O yuZdn mikrogende yaptrdık. Sadece dna hasarı yaptrsaydık hasar cıkmayınca birsy yokmus diyip oturacaktık. O yuZdn panel önemli bence. Baska alandaki sorunlarıda inceliyor. Belki hiçbr sorununuz cıkmaz ama en azından arastırılaccak herşeyi arastrmıs olursunz. Kaan hoca bize bu testlerde brsy cıkmazsa spermde de sorun yol diyecegiz demişti. Ozmn yine sebepsiz inf olarak kalacaktık. Bu arada bn nisan ayında 800 tl ye yaptrdm testi snra 840 olmus diye duydum. Bi ara sor ama kaan aydosa mail attık o istedi dersen daha indrimli olur yoksa 1000 tl gbi bi fiyatı varmıs

Çok teşekkür ederim sizi Allah çıkardı karşıma sanırım :) çok yardımcı oldunuz Allah da sizin yüzünüzü güldürsün inş

Çok teşekkür ederim sizi Allah çıkardı karşıma sanırım :) çok yardımcı oldunuz Allah da sizin yüzünüzü güldürsün inş
Ne demek cnm bnde burda cok şey ögrendm herkes birbirne yardmcı olmaya calışıyor ne guzel eşini ikna et arastr bakalım sperme dair herseyi. Belki sebepsiz değilsiniZdr adı koyulur sorunun. İnş hepimiz cok gecmeden güzel hbrler alırız

merhabalar..bende 5 senelik evliyim ve sebepsiz infertilite problemimiz vardı..7 yumurta takibi, 3 aşılama, 1 tüp bebek tedavisi ve hep negatif sonuçlandı. gecen ay 2.tüp bebegi denedik ve şükürler olsun tuttu.. size moral olmak istedim çünkü 5 yıldır ne yaşadığımı ben biliyorum..rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşaAllah..

Çok sevindim. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inş. Böyle güzel haberler almak çok güzel.

Mikrogeni aradım İstanbuldaki yere yönlendirdiler. Onu da aradım "kafanıza göre yaptıramazsınız bu testi" cevabını aldım. Spermiyogramınız normalse bu teste ne gerek var dedi adam. Kaan aydosa mail yoluyla soracağımı söyledim. Önce sorun ondan sonra doktor sevkiyle yaparım ancak dedi. Fiyat olarak 800 tl çıkardı. Ben de uğraşmaya gerek görmedim burası istanbul her şeyin merkezi. Doc. Dr. Emre Bakırcıoğlundan randevu aldım. Ona gidicez. Bakalım o yönlendirsin. O da testleri acıbademde yaptırtıyormuş. Hakkımızda hayırlısı

Ne enteresan bir cevap vermiş kaan hocanın hastası olmayan kendi isteğiyle yaptrmış arkadasım var. Düzen laboratuvarı da panel olarak değil ama parca parca bakıyormua bu testlere arayıp öğrenen arkadaslar olmus. Emre hoca da iyi bir doktor duydugum kadaryla inş iyi sonuclarınız cıkar cnm. Kaan hoca da düzenden istedi bizim tekrar testimizi mikrogene yönlendirmedi bu sefer neden bilmem

Düzeni ve mavi lab da aradım. Panelin içindekileri saydım, hepsine bakıyoruz zaten dediler. Sanırım panelin içinde artınolarak spermiyogram var. Diğerleri sperimiyogramı ayrıyetten isteyip ayrıyetten fiyatlandırıyor. Bakalım bende doktor gözetiminde başlıcam. Hayırlısı olur sizin içinde inş

Canım seni üzmek istemem ama tüp bebeğede çok kaptırma kendini herşey rabbimden bende aynen senin gibiyim hiç bir sebebbim yok kendiliğimdende hamile kaldım ama 3 aşılama bir tüp bebek yaptırdım yinede tutmadı herşey rabbimden zamanı var demekki çok umut etmeki sonucu olumsuz olursa çok üzülme

Merhaba. Moralini hiç bozma. Benim hikayem sana umut olur belki. Öncelikle ne gelirse herşey Allahtan bunu unutmamalısın. 7 yıldır evliyim. Hiç hamile kalmadım. Hangi doktora gidersem gidiyim sebepsiz dediler. Uzun süre tedavi olmadım. Tüp bebeğe karar verdim iyikide vermişim. Şişli memorialde gönül özer doktorum. tüp bebek yapıldı. Allaha şükürler olsun tuttu. 2 aylık hamileyim. O kdr çok istiyoruzki bazı şeyleri cok istememek lazım zamanını beklemek lazım. Allah nasip ederse kucagıma almayı inş. Hayırlısıyla isteyen herkese nasip olur inş

Kesinlikle oyle bizimde oyle sebepsiz aslında sıkıntı esımde ama sebepsiz dendi bende anlamadım. Bizde vakit kaybetmedik 4 yıllık evliyim 4 tup denemem var 3. Tuttu o da kalp atımından sonra düştü artık yorulduk il dısı gıt gel ara verdik bu sıra da esimin varıkosel oldugu ortaya cıktı ameliyat oldu 3 ay oldu hala birsey yok. 3 tane dondurulmus embrıyom var Ankara da. Bakalım aklıma ne zaman eserse o zaman gıdecegım. Cok da takmıyorum Allah hayırlısını versin vermiyorsa vardır bır bildiği nasip kısmet olursa sürpriz olur galıba

Kesınlıkle oyle tüp bebek dıye tutacak diye bir garanti yok kendinizi tutacak dıye sartlamayın derim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…