Yöresel Tarif Şebit yağlaması/Kayseri

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler
E

EU2

Ziyaretçi
kayseri yöresine ait mayalı hamurla yapılan lahmacun benzeri bir yemek

5 çorba kasesi un
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
su
üst malzemesi:yarım kilo kıyma
bir büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
yağ
baharat
tuz

hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında önceden mayalıyoruz üst malzememizi hazırlamak için tavamıza yağı koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz salçayı kıymamızı baharatları tuzu ekliyoruz kavurup birazda su koyup dinlenmeye bırakıyoruz
mayalanmış hamurdan beziler elde edilir oklavayla açılır kahvaltı tabağı boyutunda tavada hafif pişirilir
hepsi piştikten sonra sırayla hazırladığımız kıymalı harçtan üstlerine sürülerek üstüste dizilir ortadan ikiye sonra tekrar ikiye bölünür yemek tabaklarına alınıp kenarında sarımsaklı yoğurtla servis yapılır
Afiyet olsun

ay ben buna bayılıyorum. ağabeyimin eşi ,kayserili. o yapmıştı. ilk onda yedim. muhteşem bir şey... olsada yesem. canım çekti sabah sabah..........

ayy hastasiyim bunun bencokacimcoook
canim cekti simdi valla,kalkip yapicam ama kiyma buzlukta,cözülene kadar epey bi zaman gecer demi offmafoldumben

harika bişey buucokacimcoookbi arkadaşta yemiştim çok güzel
keşke resim koysaydın daha iştah açıcı olurdu:1rolleyes:

Sevdiceğim sayesinde aklımın ucundan dahi geçmeyen bu güzel yörenin bütün lezzetleri yerinde tatma ve öğrenme güzelliğini yaşadım:)
Kayseri yağlaması mükemmel birşey bayılıyorum,ben de yapıyorum saçta çok güzel oluyor,biraz uğraştırıcı o aşaması ama yemesi enfes:)
princes of rain arkadaşımız da bizlerle paylaşmıştı
çok güzel ya Hu.
Size de teşekkürler
foto nerde foto:)

dün demistim ya kim kiymayi beklicek falan,dayanamadim cikardim,bi güzel yaptim..
mis gibi oldu,kocis kac kat yaglamayi tek basina yedi..:asigim:
tabee bende cok mutlu oldum..
cok sagol canimcimmmmma.s.

dün bu sayfaya girdiğime gireceğime pişman olmuştum ama akşam kararımı değiştirdim. dün tarifi okuyunca canıım çektiii hemde çook. eve giderken fırından mayalı hamur aldım. birde iç malzeme için kıymamı aldım. biraz uğraştırdı amaaa eşimde bayıldı. tarif için teşekkür ederim. deneyecek arkadaşlarada tavsiye ederim.

Bende çok beğenmiştim mükemmel bişey özellikle kıvırıp kıvırıp sarmısaklı yoğurda batırılarak yendiğinde :56: :56: :56:

Back
X