herkes çiçek yetiştiriyor.. peki domates, biber, patlıcan yetiştirmekle uğraşan kimse yok mu yav?
hazır mevsimi yaklaşıyorken buradan bahçe deneyimlerini aktarabilecek kimse yok mu?
Sormak istediklerinizi elimden geldiğince cevaplayabilirim.
Sebzeleri tohumdan yetiştirmek istiyorsanız bu ay tohumları ekmeye başlayailirsiniz ama soğukta kalmamalı.
Fide içinse ben mart sonu nisan başını bekliyorum.
bende fide ekmek istiyorum geçen senede ekmiştim domates biber. mart sonu ekmek daha dogru diyorsanız o zaman ekeyim bende peki nerden almak lazım fideleri geçen sene pazarda görüp almıştım ama pek verimli olmadılar..
sanırım mart ayı epey soğuk olacak.. biraz daha beklemek gerekebilir galiba..
bu tohum meselesi biraz sıkıntılı.. bozulmamış, oynanmamış hibrit olmayan tohumlara ulaşmak çok zor.
ben pazardan çiçek alıyorum ama fide almak istemiyorum.
aslında bozulmadığına tohumlarımızı paylaşsak, güzel olabilir ? ?
Fideleri seralardan veya pazardan alabilirsiniz.Dikmek içn bölgenin hava şartları önemli,mart sonu nisan başı veya kimi yerlerde mayıs olailir.Tohumdan yetiştirmek biraz sıkıntılı sabırlı olmak gerekiyor.Hava şartlarıda önemli tabii.Artık bizim eski yerel tohumlarımız yok,bir sene ektiğiniz ürünü tohumdan bir daha yetiştiremiyoruz.
bende bu sene fasulye çimlendiriyorum geçen sene aktardan almıştım tohumları çok güzel sırık fasulyeydi balkonda saksıda yetiştirmiştim üründe almıştım bu sene aynı tohumu bulamadım marketten tohumluk fasulye aldım paket sırık fasulye tohumu yazıyor pempe pembe bişey direk toprağa ektim bakalım ne olacak ayrıca normal kullandığım fasulyeden pamuklar arasında çimlendirdim haftaya baya yaprakları çıkar sanırım ekerim artık bahçeli bir evde oturuyorum inşallah güzel olur ay büyümeleri çiçek açmaları harika ayrıca bu hafta sonu leylak hanımeli kasımpatı yıldız sarmaşık ortanca aldım onları ektim güllerimde var bugünde roka tohumu ektim ayrıca şubat sonunda soğanlarını diktiğim lalelerim sümbüllerimde çiçeklerini açtılar mis gibi kokuyorlar tabi boncuk ve sincaptan (kedilerimden) korumak zor oluyor onları ama hepsini çok seviyorum daha çok şey ekmek istiyorum ama bahçenin toprak kısmı çok az yinede çok şanslıyım ilk defa müstakil bahçeli bir evde oturuyorum buna şükür
Benim bahçem yok ama bende balkonda domates salatalık yetiştirmek istiyorum.
Hani evin sebze ihtiyacını karşılamak için değilde mutfağımın balkonunda renk olsun hemde görüntüsü uğraşması hoşuma gidiyor diye istiyorum.
Daha önce salatalık ekmiştim saksılara çok güzel büyüdü fakat tüm balkonu küçük küçük böcek sardı.Buna nasıl engel olabilirim.?Sizlerinde başına geldimi?
bende bu sene fasulye çimlendiriyorum geçen sene aktardan almıştım tohumları çok güzel sırık fasulyeydi balkonda saksıda yetiştirmiştim üründe almıştım bu sene aynı tohumu bulamadım marketten tohumluk fasulye aldım paket sırık fasulye tohumu yazıyor pempe pembe bişey direk toprağa ektim bakalım ne olacak ayrıca normal kullandığım fasulyeden pamuklar arasında çimlendirdim haftaya baya yaprakları çıkar sanırım ekerim artık bahçeli bir evde oturuyorum inşallah güzel olur ay büyümeleri çiçek açmaları harika ayrıca bu hafta sonu leylak hanımeli kasımpatı yıldız sarmaşık ortanca aldım onları ektim güllerimde var bugünde roka tohumu ektim ayrıca şubat sonunda soğanlarını diktiğim lalelerim sümbüllerimde çiçeklerini açtılar mis gibi kokuyorlar tabi boncuk ve sincaptan (kedilerimden) korumak zor oluyor onları ama hepsini çok seviyorum daha çok şey ekmek istiyorum ama bahçenin toprak kısmı çok az yinede çok şanslıyım ilk defa müstakil bahçeli bir evde oturuyorum buna şükür Eki Görüntüle 376106
Eki Görüntüle 376105
Eki Görüntüle 376104
İnsan isterse bir avuç toprakta ne tarlalar yaratır benimde bahçemde sümbüllerim açmaya başladı,nergisler ve laleler tomurcukta boy atmaya devam ediyorlar,çuhalar açtı :))
Benim bahçem yok ama bende balkonda domates salatalık yetiştirmek istiyorum.
Hani evin sebze ihtiyacını karşılamak için değilde mutfağımın balkonunda renk olsun hemde görüntüsü uğraşması hoşuma gidiyor diye istiyorum.
Daha önce salatalık ekmiştim saksılara çok güzel büyüdü fakat tüm balkonu küçük küçük böcek sardı.Buna nasıl engel olabilirim.?Sizlerinde başına geldimi?
bende önceden balkonda saksılarda domates biber fasulye hatta patates bile yetiştirdim hele patates çiçeği ben böyle güzel bir çiçek ve bukadar güzel kokan bir çiçek görmemiştim yani kendim ekmesem patates olduğuna inanmazdım böcek malesef oluyor bunun için bende sulandırılmış arap sabunu kullanıyorum fısfıslı bir şişeyle ara sıra yapraklara toprağa sıkıyorum fena olmuyor birde odun külü topraklara serpin diyorlar yada sıgara külü oda uzaklaştırıyor böcek sineği ama sakın içmeyin yakın biryerde külünü serpin gübre olarakta annanem saksıların dibine hep demlenmiş biten çaylardan koyardı çiçekleri harikaydı canım benim balkonu bile yoktu ama evin bir köşesi sera gibiydi hiç unutmam limon çekirdeğinden limon ağacı bile olmuştu hatta limon bile vermişti kıyamam hiç kıyamazdı koparmaya annemde oda çok severdi çiçek banada onlardan geçmiş sanırım ablamda hep der senin elinden çiçekler çok güzel tutuyor diye oda sever ama pek ilgilenmez ayy ben sabah akşam konuşurum yapraklarını çiçeklerini okşar öperim valla anlıyolar dilimi sanki hepsinede ad takarım herkese bol çiçekli sebzeli tatlı günler
bende kayseri de balkonda bir çok bitki yetiştiriyorum. bunlardan bazıları
altın çilek, Pepino, Top fesleğen, Gül biber, Cin biber
Bu sene ise şifalı bitkilere merak sardım. Biberiye lavanta adaçayı yetiştireceğim
bende kayseri de balkonda bir çok bitki yetiştiriyorum. bunlardan bazıları
altın çilek, Pepino, Top fesleğen, Gül biber, Cin biber
Bu sene ise şifalı bitkilere merak sardım. Biberiye lavanta adaçayı yetiştireceğim
çok güzel bende lavanta ektim bu sene ilk defa aslında kokusunu pek sevmem ama satan kişi önerdi çok şifalıdır kokusu bile dedi özellikle tansiyona şimdilik tutmuş gözüküyor bakalım artık inşallah büyürler sizde güle güle büyütün çiçeklerin varlığı bile şifa aslında valla çok seviyorum