Manipülasyon dedikleriniz bizzat gerçek, inanın ben de manipülasyon bunlar diye yırtındım. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyerek meşrulaştırdıklarınız
Hizbullah 22 sene önce bitirilen bir örgüt. Belki bu zamana dek duyduğumuz en korkunç örgütlerden biriydi. Hüdapar dediğiniz gibi özerklik isteyen Kürtlerin oylarını çekmek için akp saflarına giren bir parti. Kuruluş aracına bir bakarsınız bir ara tabi o amacı hala taşır mı sanmıyorum. Sonuçta başındaki herif ben hizbullahı terör örgütü görmüyorum diyen biri. Özerklik isteyen PKK sempatizanları hüdapar ı desteklemediler çünkü hüdapar aslında özerklik vadetmiyor. Üstelik bu partı PKK ile anlaşamayan bir yapı. Bunu direk PKK elebaşlarından duyabilirsiniz. külliyen yalan ve manipülasyon dediğiniz şeylere gelirsek bunlar da keşke manipülasyon olsa :) Alenen bunlar her yerde ilan edildi. Şimdi ne hikmetse milliyetçilik rolleri oynanıyor kolaylıklar dilerim. Resmî olarak anlaşmamış olmanın inanın bir manası yok bu ülkede lafla sözle ne gemiler yürüdü. Ama PKK ya nefes aldırmayan kim ona bakıyor seçmen. Çoğulcu demokrasiye bence de geçelim bu saçmalıklardan bence de kurtulalım ama gerçeklere manüplasyon yaa yok bele bişey diyerek bir yere varamayız. Hdp akp ile anlaşma fırsatı olsa dünden anlaşırdı apo serbest kalsın diye. Malumunuz kaç senedir deviremediğimiz bir Tayyip gerçeği var, sizce Tayyip gel dese gitmeyecekler miydi? Sizce devlet kurmak yerine Türkiye için yüce ve güzel amaçlar mı besliyorlar? O sebepten mi anlaşamamışlar? Sizce CHP alenen anlaşmaya otursa yıllardır edinmeye çalıştığı milliyetçi seçmen ona yüz verir miydi? Hem onları kaybetmemek hem Kürt seçmeni çekmenin yolu neydi? Bugün en azından kendi seçmenine “ sonuçta resmî olarak masada değil” savunmasına pay bıraktı sadece. Nasılsa masaya almasına da gerek kalmadı akp hdp yi sokmuştu çoktan meclise. Özetle neyi savunursak savunalım doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerek, ve yanlışa engel olmak isterken daha da yanlış yapmamak. Bence de umarım düzen değişir ama bu şekilde değil. Oyumu Sinan’a verdim bu arada gelip masal anlatma diyerek partizanlığa da gerek yok sırf sizinle aynı şeyi düşünmediğim için. Sonumuz hayrolsun. Terörü normalleştirmeyelim diyorum tekrardan, hele ki devlet kurmak isteyen kalmamış azınlıktaymış gibi tuhaf bir biçimde. Tarih tuttuğun tarafın çıkarına göre okunamaz. Bu kadar yılı biz haybeye şehitle geçirmedik. Atatürk haybeye mücadele etmedi. Bazi gerçekler hep ortadadır. Bizim terör örgütleriyle işimiz olmamalı, desteğimiz olmamalı, tarafımız olmamalı, olamaz