• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Bence selena troll, niloya ? 🤐
Ama gerçekten kaçırmayalım.
Ne ile suçluyorlarsa biz de dilimiz döndüğünce bildiklerimizi anlatalım.
Yazdıklarını okumuyorlar okusa da reis ne derse o diyorlar.
Parklar var diye övünüyor seviniyor
Nasıl anlatacaksın ona demokrasiyi

Vallahi doğru silahlarla gelsinler haklısın diyeyim ama hep aynı şey.

Şu an kızmıyor muyum çok kızıyorum millet ittifakına, şu dar zamanı iyi değerlendirdiklerinden emin değilim. Bir an önce oğuzhanın programına çıkmalılar mesela, bir gecede ne kadar izlenebilir ki, zaman lazım buna. Sinan oğanla görüşmek gereksizdi diye düşünüyorum. İnşallah kılavuzları karga değildir de alınlarının akıyla çıkarlar bu işten.

Çoğulcu demokrasi için son çıkış bu. Adamın yaşı 69, halinden belli ki sağlığı hiç yerinde değil, yeniden seçilip bir kaç yıl içinde ölürse ortakları belli, başımıza açılacak belanın haddi hesabı yok. Büyük ortağının durumu da ortada, durum göründüğünden çok daha ciddi.
Ben muhalefete ilk defa bu yıl kızmıyorum. Bence çok güzel kampanya yürüttüler. Ekonomi şu haldeyken, ülke sığınmacı işgali altındayken, depremde, maden göçüğünde, selde... Bu kadar insan ölürken, üniversite mezunları kasiyerlik yaparken muhalefet hiçbir şey yapmasa bile bu ikdidarın Max %10 oy alması lazımdı. Bu muhalefetin değil, halkın suçu.

Bence selena troll, niloya ? 🤐
Ama gerçekten kaçırmayalım.
Ne ile suçluyorlarsa biz de dilimiz döndüğünce bildiklerimizi anlatalım.
Onlar iflah olmaz, ha anneme anlatmışım ha onlara. Mermer belki yola gelirdi ama bunlar hayır

Kaç yıllık cehpli değilsiniz boşa masal anlatmayın, öyle olsanız bu söylediklerinizin en az yarısının manipülasyon olduğunu bilirdiniz. Apoya özgürlük de siha neselesi de külliyen yalan.

Siz kime isterseniz ona oy verin yarın iran afganistan benzeri bir topluma dönüşmeye bu kadar meraklıysanız önceliğin çoğulcu demokrasiye dönüş olması gerektiğini anlamayacak kadar inatçıysanız benim size daha fazla kuracak cümlem yok. Şu an mesele pkk değil özerklik değil eğer öyleyse şu anki en büyük tehdit hüdapar çünkü mevcut iktidar khk ile çalışıyor, ellerinde sonsuz güç var. Riski düşürmenin tek yolu da çoğulcu demokrasi.

Apo serbest kalacak diye korkuyorsunuz ya, hizbullahın lideri serbest kaldı bile hem de khk ile bundan da haberiniz var mı. Eğer hdp ile anlaşsalardı aynı şekilde apoyu serbest bırakacaktı emin olun. Hdp böyle bir güç eline geçecekken onlarla anlaşmadıysa değişik bir durum düşünmek gerekir bence. Bir de buradan sorgulayın meseleyi, akp hdp ile görüştü çünkü hüdaparla anlaşmasının temel sebebi de özerklik isteyen kürt seçmenin (bunlar yok değil ama demekki tahmin edildiği kadar çok değilmiş) bu partiye kayacağını düşünmesiydi. Beklediği olmadı. Ama bu beklentiyle ülkenin başına büyük bir bela getiriyor
Manipülasyon dedikleriniz bizzat gerçek, inanın ben de manipülasyon bunlar diye yırtındım. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyerek meşrulaştırdıklarınız
Kaç yıllık cehpli değilsiniz boşa masal anlatmayın, öyle olsanız bu söylediklerinizin en az yarısının manipülasyon olduğunu bilirdiniz. Apoya özgürlük de siha neselesi de külliyen yalan.

Siz kime isterseniz ona oy verin yarın iran afganistan benzeri bir topluma dönüşmeye bu kadar meraklıysanız önceliğin çoğulcu demokrasiye dönüş olması gerektiğini anlamayacak kadar inatçıysanız benim size daha fazla kuracak cümlem yok. Şu an mesele pkk değil özerklik değil eğer öyleyse şu anki en büyük tehdit hüdapar çünkü mevcut iktidar khk ile çalışıyor, ellerinde sonsuz güç var. Riski düşürmenin tek yolu da çoğulcu demokrasi.

Apo serbest kalacak diye korkuyorsunuz ya, hizbullahın lideri serbest kaldı bile hem de khk ile bundan da haberiniz var mı. Eğer hdp ile anlaşsalardı aynı şekilde apoyu serbest bırakacaktı emin olun. Hdp böyle bir güç eline geçecekken onlarla anlaşmadıysa değişik bir durum düşünmek gerekir bence. Bir de buradan sorgulayın meseleyi, akp hdp ile görüştü çünkü hüdaparla anlaşmasının temel sebebi de özerklik isteyen kürt seçmenin (bunlar yok değil ama demekki tahmin edildiği kadar çok değilmiş) bu partiye kayacağını düşünmesiydi. Beklediği olmadı. Ama bu beklentiyle ülkenin başına büyük bir bela getiriyor
Hizbullah 22 sene önce bitirilen bir örgüt. Belki bu zamana dek duyduğumuz en korkunç örgütlerden biriydi. Hüdapar dediğiniz gibi özerklik isteyen Kürtlerin oylarını çekmek için akp saflarına giren bir parti. Kuruluş aracına bir bakarsınız bir ara tabi o amacı hala taşır mı sanmıyorum. Sonuçta başındaki herif ben hizbullahı terör örgütü görmüyorum diyen biri. Özerklik isteyen PKK sempatizanları hüdapar ı desteklemediler çünkü hüdapar aslında özerklik vadetmiyor. Üstelik bu partı PKK ile anlaşamayan bir yapı. Bunu direk PKK elebaşlarından duyabilirsiniz. külliyen yalan ve manipülasyon dediğiniz şeylere gelirsek bunlar da keşke manipülasyon olsa :) Alenen bunlar her yerde ilan edildi. Şimdi ne hikmetse milliyetçilik rolleri oynanıyor kolaylıklar dilerim. Resmî olarak anlaşmamış olmanın inanın bir manası yok bu ülkede lafla sözle ne gemiler yürüdü. Ama PKK ya nefes aldırmayan kim ona bakıyor seçmen. Çoğulcu demokrasiye bence de geçelim bu saçmalıklardan bence de kurtulalım ama gerçeklere manüplasyon yaa yok bele bişey diyerek bir yere varamayız. Hdp akp ile anlaşma fırsatı olsa dünden anlaşırdı apo serbest kalsın diye. Malumunuz kaç senedir deviremediğimiz bir Tayyip gerçeği var, sizce Tayyip gel dese gitmeyecekler miydi? Sizce devlet kurmak yerine Türkiye için yüce ve güzel amaçlar mı besliyorlar? O sebepten mi anlaşamamışlar? Sizce CHP alenen anlaşmaya otursa yıllardır edinmeye çalıştığı milliyetçi seçmen ona yüz verir miydi? Hem onları kaybetmemek hem Kürt seçmeni çekmenin yolu neydi? Bugün en azından kendi seçmenine “ sonuçta resmî olarak masada değil” savunmasına pay bıraktı sadece. Nasılsa masaya almasına da gerek kalmadı akp hdp yi sokmuştu çoktan meclise. Özetle neyi savunursak savunalım doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerek, ve yanlışa engel olmak isterken daha da yanlış yapmamak. Bence de umarım düzen değişir ama bu şekilde değil. Oyumu Sinan’a verdim bu arada gelip masal anlatma diyerek partizanlığa da gerek yok sırf sizinle aynı şeyi düşünmediğim için. Sonumuz hayrolsun. Terörü normalleştirmeyelim diyorum tekrardan, hele ki devlet kurmak isteyen kalmamış azınlıktaymış gibi tuhaf bir biçimde. Tarih tuttuğun tarafın çıkarına göre okunamaz. Bu kadar yılı biz haybeye şehitle geçirmedik. Atatürk haybeye mücadele etmedi. Bazi gerçekler hep ortadadır. Bizim terör örgütleriyle işimiz olmamalı, desteğimiz olmamalı, tarafımız olmamalı, olamaz

Ben gittiğimde orası çok ucuzdu kız, çok şaşırmıştım. Adamlar benzinli soba kullanıyor. Bizde 3 lirayken onlarda 25 kuruştu litre fiyatı. İyi bir meslekle gidersen havada kapacaklarına şüphem yok.
Esat tüm çöpünü bizim ülkeye gönderdi,Suriye çok güzel bir ülkeydi zaten savaştan önce.Amerika boşuna çöreklenmedi oraya.İmkan olsa gidilir tabi ki.

Ben muhalefete ilk defa bu yıl kızmıyorum. Bence çok güzel kampanya yürüttüler. Ekonomi şu haldeyken, ülke sığınmacı işgali altındayken, depremde, maden göçüğünde, selde... Bu kadar insan ölürken, üniversite mezunları kasiyerlik yaparken muhalefet hiçbir şey yapmasa bile bu ikdirarın Max %10 oy alması lazımdı. Bu muhalefetin değil, bu halkın suçu.
O tartışmasız bir gerçek zaten.

Mesela bugün bursa dan bir park videosu paylaştım gördünüz mü?
Kaç suriyeli bir Türk çocuğunu dövdü.
İstediği kadar parklarla ovunsun!
Güven huzur içinde çıkamadiktan sonra

Ben muhalefete ilk defa bu yıl kızmıyorum. Bence çok güzel kampanya yürüttüler. Ekonomi şu haldeyken, ülke sığınmacı işgali altındayken, depremde, maden göçüğünde, selde... Bu kadar insan ölürken, üniversite mezunları kasiyerlik yaparken muhalefet hiçbir şey yapmasa bile bu ikdidarın Max %10 oy alması lazımdı. Bu muhalefetin değil, halkın suçu.
İktidarın başarısız olmasıyla bile ilk turda bitmesi lazımdı bu işin. Ama Allah peygamber din namaz işin içine girince milletin devreler yanıyor heralde.
Ne diyeceğimi bilemiyorum

İktidarın başarısız olmasıyla bile ilk turda bitmesi lazımdı bu işin. Ama Allah peygamber din namaz işin içine girince milletin devreler yanıyor heralde.
Ne diyeceğimi bilemiyorum
Ellerinde din ve hdpden başka argüman kalmadı ve buna rağmen kazanıyorlar inanılır gibi değil! Seçmeni de bi durup demiyor ki "ulan ülke diye bir şey kalmamış zaten, yarısı parsel parsel katarlılara satılmış, diğer yarısını sığınmacılar parsellemiş, tarım bitmiş, fabrikalar özelleştirilmiş, daha bunun neresi bölünecek" demiyorlar. Bunları sadece bizlerin görebilmesini aklım bir türlü almıyor.

Yarın o parklarda çocuğunun ağzı yüzü sığınmacı biri tarafından düzlenip telefonu gasp edildiğinde yine yuvarlanmaya, övünmeye devam edebilecek mi?

Manipülasyon dedikleriniz bizzat gerçek, inanın ben de manipülasyon bunlar diye yırtındım. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyerek meşrulaştırdıklarınız

Hizbullah 22 sene önce bitirilen bir örgüt. Belki bu zamana dek duyduğumuz en korkunç örgütlerden biriydi. Hüdapar dediğiniz gibi özerklik isteyen Kürtlerin oylarını çekmek için akp saflarına giren bir parti. Kuruluş aracına bir bakarsınız bir ara tabi o amacı hala taşır mı sanmıyorum. Sonuçta başındaki herif ben hizbullahı terör örgütü görmüyorum diyen biri. Özerklik isteyen PKK sempatizanları hüdapar ı desteklemediler çünkü hüdapar aslında özerklik vadetmiyor. Üstelik bu partı PKK ile anlaşamayan bir yapı. Bunu direk PKK elebaşlarından duyabilirsiniz. külliyen yalan ve manipülasyon dediğiniz şeylere gelirsek bunlar da keşke manipülasyon olsa :) Alenen bunlar her yerde ilan edildi. Şimdi ne hikmetse milliyetçilik rolleri oynanıyor kolaylıklar dilerim. Resmî olarak anlaşmamış olmanın inanın bir manası yok bu ülkede lafla sözle ne gemiler yürüdü. Ama PKK ya nefes aldırmayan kim ona bakıyor seçmen. Çoğulcu demokrasiye bence de geçelim bu saçmalıklardan bence de kurtulalım ama gerçeklere manüplasyon yaa yok bele bişey diyerek bir yere varamayız. Hdp akp ile anlaşma fırsatı olsa dünden anlaşırdı apo serbest kalsın diye. Malumunuz kaç senedir deviremediğimiz bir Tayyip gerçeği var, sizce Tayyip gel dese gitmeyecekler miydi? Sizce devlet kurmak yerine Türkiye için yüce ve güzel amaçlar mı besliyorlar? O sebepten mi anlaşamamışlar? Sizce CHP alenen anlaşmaya otursa yıllardır edinmeye çalıştığı milliyetçi seçmen ona yüz verir miydi? Hem onları kaybetmemek hem Kürt seçmeni çekmenin yolu neydi? Bugün en azından kendi seçmenine “ sonuçta resmî olarak masada değil” savunmasına pay bıraktı sadece. Nasılsa masaya almasına da gerek kalmadı akp hdp yi sokmuştu çoktan meclise. Özetle neyi savunursak savunalım doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerek, ve yanlışa engel olmak isterken daha da yanlış yapmamak. Bence de umarım düzen değişir ama bu şekilde değil. Oyumu Sinan’a verdim bu arada gelip masal anlatma diyerek partizanlığa da gerek yok sırf sizinle aynı şeyi düşünmediğim için. Sonumuz hayrolsun. Terörü normalleştirmeyelim diyorum tekrardan, hele ki devlet kurmak isteyen kalmamış azınlıktaymış gibi tuhaf bir biçimde. Tarih tuttuğun tarafın çıkarına göre okunamaz. Bu kadar yılı biz haybeye şehitle geçirmedik. Atatürk haybeye mücadele etmedi. Bazi gerçekler hep ortadadır. Bizim terör örgütleriyle işimiz olmamalı, desteğimiz olmamalı, tarafımız olmamalı, olamaz
Şimdi oyunuzu kime vermeye düşünüyorsunuz?
Sinan Ogan a alternatif olarak mı oy verdiniz?
Sinan ogan in şu an izlediği yol yani yaptığı pazarlık konusunda ne düşünüyorsunuz?
Ayrica Hizbullah terör örgütü suçundan dolayı hapis cezası alan mahkumlar niçin bu destek sonrası serbest bırakıldılar?

Piyasalar bu iktidara olan güvenini çoktan kaybetti, tekrar seçilmesi halinde hayat pahalılığı tahmin ettiğimizden de fazla olabilir. İktidar değişikliği yapıldığında piyasalara yeniden güven gelecektir; damat istifa ettiğinde boş koltuk bile piyasaları rahatlatmıştı. Bunu da hatırlatayım da oy vermeye giderken ne yaparsanız yapın!

Son düzenleme:

Çok güzel yazmışsınız saygı duydum, mantıklı bakıyorsunuz. Bence tek yanlış noktanız hüdaparı hafife almak. Doğuda hdp seçmenine yakın hüdapar sever mevcut. 6 yıl urfada kaldım, özellikle orada yoğun sempatizanları var. Hatta bu paylaştığım kara kara çarşaflar marşını da bizzat görümcemin kocasının dükkanında 10 yıl önce dinledim. Adam bildiğiniz maşa olma potansiyelinde, ailesi de öyle. Böyle çok insan var oralarda. Kalmadı dediğiniz düzenek çok eski değil, yurt dışında şeriat ülkelerinde fazlasıyla gücü var. Ülkeye sokulan afganlar da bunların maşası olmak için bulunmaz nimet. Bir tek pkk ile mücadele etmek varken hortlayacak bir hizbullah inanın ülkeyi yangın yerine çevirir. Görmediğin, ciddiye almadığın düşman gördüğünden daha tehlikelidir. Ayrıca akp hdp ile görüştü, demirtaşı ziyaret ettiler, hatta basına da yansıdı. Çünkü artık apodan çok demirtaşı dinliyor hdp seçmeni (pkk demiyorum dikkat edin, seçmen olan kesim artık apoyu çok takmıyor çünkü dağa çıkmakla bir şey elde edemediklerini yeni nesil görüyor, taksaydılar istanbul seçimini imamoğlu kazanamazdı, mektup meselesi malum) meclise girdiklerine göre ciddiye alınması gereken bir kitle bunlar. O oy oranına ulaşmak kolay değil. Görmezden gelemeyiz onları. Hiç kimse gelemez. Hendek dediler o dediler bu dediler ama hükümet yine gidip kapılarını çalıyor. Hüdapar kürt oylarına oynamak içindi ama tutmadı, daha doğrusu yetmedi. O teröristle anlaşmadı bununla anlaştı, oy için ülkeyi böyle bir riske sokmak kasıttır. Hiç mi teorisyenleri siyaset bilimcileri sosyologları yok bunların, ülkeyi riske soktuklrını, hizbullahın uyuyan bir yılan olduğunu kimse söylemedi mi bunlara.

Evet Çavuşoğlunun kızına değil ablasının oğlunun(yeğeninin) düğün törenindenmiş.Paylaşan Chp ilçe başkanıymış. Ablasının oğlunuj da maşallahı varmış dogrusu her biri Karun olmuş😑
Paylaşan Chp eski milletvekili Barış Yarkadaş. Düğün sahibi de Chp li Alanya ilçe başkan yardımcısı Gökhan Sipahioğlu. İsimleri paylaşmak istemedim çünkü konu içeriğinin siyasetle alakası yok.
Akrabalık konusunu bilmiyorum.
1684529781922.webp

Eklentiler

• 1684529853059.webp
    1684529853059.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 30

Yeniden alıntılama ihtşyacı hissettim. Ekleme yapacağım. Millet ittifakı hem muhafazakar hem milliyetçi hem de demokrat barındırıyor. Bir aradayken kimseye özerklik falan veremezler çünkü biri he dese diğer 5i hayır diyecek. Çoğulcu demokrasiye geçiş için bu karmanın güvenli olduğunundüşünüyorum ben, ne tesettürü engelleyebilirler ne birine özerklik verebilirler. Çoğulcu demokrasi değiştirilemez şekilde düzenlendiğinde yine istediğimize oy verelim ama şu an durum bunlara güvenmeyi bence zorunlu kılıyor. Ben de hiçbirine bayılmıyorum. Hele babacanla davutoğlunu elime verseler boğarım. Şu an gerçekten ülke bekaası diye bir sorunumuz var çünkü tek adm rejimi çok tehlikeli, yarın bu güç hitler gibi bir akıl hastasının eline geçerse almanyadan beter oluruz, bizi hiçkimse toplayamaz

Şimdi oyunuzu kime vermeye düşünüyorsunuz?
Sinan Ogan a alternatif olarak mı oy verdiniz?
Sinan ogan in şu an izlediği yol yani yaptığı pazarlık konusunda ne düşünüyorsunuz?
Ayrica Hizbullah terör örgütü suçundan dolayı hapis cezası alan mahkumlar niçin bu destek sonrası serbest bırakıldılar?
Adaylar ilk açıklandığında Sinan oğanı tanımıyordum. İnce ye 18 seçimlerinden dolayı tepkiliydim kendisine oy veren biri olarak. Dolayısıyla Sinan oğanı araştırdım. Eski milletvekili kavgalarına kadar izledim her şeyi okudum. Duruşunu çok beğendim. Çizgisini çok takdir ettim hatta çalıştığım reklam ajansında arkadaşlar beni görünce Bozkurt işareti ile günaydın diyecek hale geldiler.. Şuan gönül ister ki millet ittifakına geçsin ancak şartları çok net. Bunları kk nın kabul etmesi demek Kürt seçmeni de kaybetmesi demek. Ve Kürt seçmen sayısı da aslında oğanın oylarından daha yüksek. Kk resmî olarak bu şartları kabul ederse ben de çok gururla millet ittifakına oy veririm ama millet ittifakının bu sene oğanın oylarıyla bile kazanamayacağının oğan da farkında. O yüzden ben cumhur ittifakını da bir deneyip en azından şartlarının büyük çoğunluğunu kabul ettirmesini isterim. Kendisi de der, size cenneti vaadedemem ama cehennemin kapılarını kapatabilirim. Görünen köy kulavuz istemez, kk Anadolu seçmenine güven vermiyor. Oğan en azından cumhur ittifakını godzilla olmaktan bir alt kademeye düşürür diye umuyorum. Bu da benim umudum. Kime oy vereceğim konusunda iki tarafa da hala içime sinmiyor. Biraz daha gündemi takip ediyorum. Umarım hepimiz için en iyisi olur ne diyeyim, ahir zaman

Back
X