- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.108
- 1.123
Rûm geçmişte anadoluya verilen isim. Hatta karagöz hacivat filmindeki müziklerin birinde geçer 'indik rumda kışladık çok hayır şer işledik' şeklinde, divan edebiyetından biliyorum ben deBu oglancilik bence bize doğu Roma mirası ile geldi, çünkü Fatih Sultan Mehmet bile kendisine fetih sonrası kayseri Rum ( rum imparatoru) demiş.
Osmanlıca okudum bir süre ben, bu şiiri epey anladım.
Zaten paylaşılan müstehcen minyatürlerin metinlerini okumaya çalıştım kendimce doğrulama için, doğru olduğunu görünce şok olmuştum
Ben bu işe eğilip hiç değilse bir internet taraması yapacağım, ilgimi çektiBizim Ateist sayfaları paylaşıyor ama evet burada paylaşacak kadar yürek yemedik.
Bu ne biçim iş, anlamıyorum ben. Seçim sürecinde olmaması gereken ne varsa oluyor. Suçlardan suç mu beğeniyoruz, erkeklerden heybetli olanı mı arıyoruz, İslam alemine lider mi getiriyoruz, çalanların en hayırlısını mı seçiyoruz, lgbt birey mi tespit ediyoruz... Nedir bu, anlamadım gitti.
Plana sadık kalıyoruz...Bu ne biçim iş, anlamıyorum ben. Seçim sürecinde olmaması gereken ne varsa oluyor. Suçlardan suç mu beğeniyoruz, erkeklerden heybetli olanı mı arıyoruz, İslam alemine lider mi getiriyoruz, çalanların en hayırlısını mı seçiyoruz, lgbt birey mi tespit ediyoruz... Nedir bu, anlamadım gitti.
Ben de şikayet ettim, biri banlanmış ama diğerine bakamadım, o da gitmiştir inşallah, hadlerini iyice aştılar. Selenayı mumla aratacaklardı az kalmıştıBen pamuk gibiyim, seçim öncesi kurtarma operasyonu yaptım, eokul'da takıldım. Buraya bir iki baktım. Seçimle alakasız, kışkırtıcı yorumlar gördüm; uzak kal dedim kendime ama şikayet edeceğim diye söz verdiğim bir iki yorumu rapor ettim çıktım. Çok yazılmış. Göz atayım biraz.
Şifrelerine okuyayım, niye normal değiliz biz yaPlana sadık kalıyoruz...
Ülkede hiçbir şey temiz olmayınca bu daha da pis oldu, dur daha sandık koruyacağız, ülke teksastan beterBu ne biçim iş, anlamıyorum ben. Seçim sürecinde olmaması gereken ne varsa oluyor. Suçlardan suç mu beğeniyoruz, erkeklerden heybetli olanı mı arıyoruz, İslam alemine lider mi getiriyoruz, çalanların en hayırlısını mı seçiyoruz, lgbt birey mi tespit ediyoruz... Nedir bu, anlamadım gitti.
Neyse bişey demiycem..Plana sadık kalıyoruz...
Civelek taburu diye bir şey varPadişahlar için savaşlara oğlanlar götürüldüğünü biliyordum ama çokmeksikmişim, meğersem kültür oluşturmuşlar konuyla ilgili
Senin ağzını yerim ben bu zamana kadar nerelerdeydin senNeyse bişey demiycem..
Ben sanat tarihi okumak istiyorum ya bunu öğrendiğim iyi oldu, biraz konusursak çok sevinirimOhooo daha neler var da.
Linç yerim diye yazamıyorum.
Sanat tarihi mezunuyum.
Kimse inkar etmesin, güzel gördüm demesin seni görmeden.Senin ağzını yerim ben bu zamana kadar nerelerdeydin sen
Kararsızım diyene terör örgütlerinin kaç yıldır ne yaptığını ne yapmadığını anlatmak nedir? İki aday var diyoruz. Konu bu. Hdp, rte'yi destekleseydi bak nasıl savunulacaktı. Dünkü çocuk var sanki karşılarında. İki adayın biri akp, biri chp lideri. Duyar kasmak için Kılıçdaroğlu ne alaka? Hiç samimi değiller. Değerler, böyle basitleşir işte.Ben de şikayet ettim, biri banlanmış ama diğerine bakamadım, o da gitmiştir inşallah, hadlerini iyice aştılar. Selenayı mumla aratacaklardı az kalmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?