- 30 Aralık 2009
- 4.538
- 18.952
- 733
Nüfus çoğunluğu onlara geçecek.Anlatamayız kimseye ama ben yine de yazayım şurada kalsın. Aralarında anlaşma yok ama mişlet ittifakına oy veren bir hdp seçmeni var bu doğru ama 2. Tura ince ya da sinan da kalsa akpnin karşısındakine vereceklerdi buna hiç şüphe yok çünkü zafer partisinin katılmasına rağmen fikirleri değişmedi. Ortada pkk ve hizbullah gerçeği olduğu da doğru bunları inkar etmek mümkün değil, burada pkkyı öven en ufak bir söylemim de olmadı.
Yalnız şöyle bir gerçek de var. Başıboş gezen afgan ve suriyeliler de potansiyel terörist hatta afganlar geleceğin ışid potansiyeli, dağda da değiller istanbul gibi metropollerde koloni halinde yaşıyor evlatlarımızın ve bizim hayatımızı şu halleriyle bile tehdit ediyorlar. Hükümet bunları göndermeyeceği gibi yenilerini almaya hızlıca vatandaşlık vermeye devam ediyor. Ekonomi çökük ve bu adamlar bedava yaşıyor. Yarın anadilde eğitim diye bağıranlar sadece kürtler değil suriyeliler ve afganlar da olacak. Var olan sıkıntılara yenileri de eklenecek. Öncelik sırasına koymaya kalkarsak ekonomi ve mülteci politikası daha öncelikli düşünülmeli bence. Çoğulcu demokrasi adaletten falan geçtim, ülkenin demografik yapısı talan oldu. Lütfen iyi düşün, bu köprüden önceki son çıkış.
Biliyordum ama bu kadar aleni olduğunu bilmiyordum, minyatürlete bile yansımış, hayret vericiOsmanlı İmparatorluğu dahi varlıklarını kabul etmiş kayıt altına almış, ayıp bir şey değil ki
Osmanlı zamanında esnaftan sayılıyor, kayıt altına alınıyor ve padişahlar için düzenlenen resmî geçitlerde yer alıyorlarmış.
Bununla alakalı birçok kayıt ve minyatürler var, Google’a Hamam oğlanı yazın sonuç Hiz oğlanı çıkacak.
Google görsellere Hiz oğlanı minyatürleri yazın minyatürleri görürsünüz, ben müstehcenlik sebebiyle ekleyemiyorum.
Ohooo daha neler var da.Biliyordum ama bu kadar aleni olduğunu bilmiyordum, minyatürlete bile yansımış, hayret verici
Tabi ki doğru, savaş falan kalmadı, adamlar gül gibi yaşıyor. Ayrıca savaş bütün ülkede değildi, türkiye sınırındaki bölgedeydi. Neden orada olduğunu söyleyemem mevzu çok derin.Ana bu doğru mu
Hüdapar ve Hdp’yle Akp ve Chp görüşmüş müdür görüşmemiş midir, kapalı kapılar ardındakileri bilemem, birebir ağızlarından çıkan bir şey olmadıkça spekülasyonlar yapılır, siyasetin cilvesidir bu.Bizim tartışmalar genellikle siz ittifak yaptınız yok biz masaya oturmadık.siz niye görüştünüz üzerinden gittiği için.ufak bir dokundurma yapayım dedim.bilgiler için teşekkürler.
Ben de çok korkuyorum.Nüfus çoğunluğu onlara geçecek.
Amaç nedir bilemiyorum
Korkuyorum ya?
Ne güzel yazmışsınız. Çok beğendimBence siz buradaki yorumlarla kafanızı karıştırmayın, oy vermek istiyorsanız Xxhatun ne istiyor, beklentileri nelerdir onları belirleyin, mesela örnek vermek gerekirse cebime kaç lira giriyor, cebime giren bu parayla rahat geçinebiliyor muyum?
Mülteci sorunu hakkında ne düşünüyorum?
Hak, hukuk, adalet, gelir dağılımı konularında neler yaşandı?
Çocuğumun geleceğiyle ilgili neler planlıyorum ne kadarını gerçekleştirebiliriz? gibi sizin için önemli olan kriterleri belirleyin.
Bu kriterleriniz üzerine 21 yıldır yapılan siyasetten her bağlamda memnun musunuz değil misiniz onu ölçün tartın, adayların sizin belirlediğiniz kriterleri gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğine dair hissiyatınızı da genel kanaatinizi de değerlendirmeye alın.
Çıkan sonuç üzerine zaten kafanızda bir aday profili oluşur ona göre de oy verirsiniz, burada ne kadar çok yorum okursanız o kadar çok kafanız karışacak çünkü herkes kendi kriterlerine, kafasında oturttuğu aday profiline göre yorumluyor, burada mühim olan başkalarına göre değil sizin kendi istekleriniz doğrultusunda bir aday belirlemeniz, bu hepimiz için geçerli
Gayet aleniymiş, ben çok da hakim değilim de Nurhan Atasoy hocayı, Muazzez İlmiye Çığ hocayı çok seyrettim, bir vakitler Osmanlı tarihini enine boyuna anlatan programlar vardı, onlara davet edilirlerdi, tatlı dilleri, anlatım tarzları beni benden aldığından ne zaman konuşsalar dinledim:)Biliyordum ama bu kadar aleni olduğunu bilmiyordum, minyatürlete bile yansımış, hayret verici
Burada zaman çizelgesi diye bir bölüm var, çok uzun ama atlaya atlaya bakarsan seni başkan yaptırmayacağız söyleminden bir kaç ay sonra ceylanpınarda polislerin şehit edilmesi ve ardından hendek olayları geliyor. Bahsettiğim noktaların tarih sırasına göre fotoğrafladım. Polisler şehit edildiğinde ceylanpınardaydım o yüzden sıralamayı net gösterebileceğimi düşünüyorum işin başı 'seni başkan yaptırmayacağız. Öncesinde de ciddi sıkıntılar var ama patlama noktası orası.
Bak ben demirtaşı falan savunmuyorum ama hüküm vermek gerekir, bunu yapmamak da suçtur. Müebbet ver ama ver. Böyle gerçekten siyasi rehin gibi görünüyor bu da başkalarının elinde koz olur
Aslında en sağlıklısı bu konuyla ilgili internete yazıp okumak.çünkü uzun ve karışık.Olaylari başlatan hükümet mi demek istiyorsunuz yani? Demirtaşin söyleminden sonra?
ben bibliosmia ya yazdim onu hosgeldin dedim gormedi ondan trip attim zemheriBen ayağımı sürümüş gibi oldum, akşam ben gittim ertesi gün topyekün siz. Benim 2.ban olduğundan kısa sürdü.
Sen de hoş geldin, kaçırmışım ben de arada. Kalabalık gittiniz anacım hanginizi etiketleyeceğimizi şaşırdık.
Teşekkür ederimNe güzel yazmışsınız. Çok beğendim
Keşke gidebilsenİlk turda kullanmadım, bu tur kullanacaktim kısmet belli olmaz.
2001 mezunuyum daha çok magazinsel skandal niteliği taşıyanlar hatırımda kaldı.Istenmeyentuyy sanat tarihi mezunuymuş, benim bilgimden çok daha fazlasına ve sağlıklısına sahiptir.
Bildiklerimi yazayım yanlışsaIstenmeyentuyy düzeltme yapar, Enderunlu Fazıl’ın Hubannamesi‘nde, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde, Ahmet Cevdet Paşa’nın Maruzat eserinde Hiz oğlanlarından bahsediliyormuş, padişah için hazırlanan resmî geçitlere kaç Hiz oğlanı katılmış, kaç satıcı diyeyim ayıp olmasın katılmış hepsi kayıt altındaymış, bu eserlerden paragraflar var ama ayıp kaçar diye onları da papaylaşamıyorum.
Sanmıyorum e devletten değişmezOlur mu diye soruyorum ben de, bugün twitterda gordum de. Sıkıntı değil:)
Ya şu şeyi mi diyorsun.Ohooo daha neler var da.
Linç yerim diye yazamıyorum.
Sanat tarihi mezunuyum.
Bu gidişle onlar bizim ülkeyi dolduracaklar, bari bizde Suriye'nin Antalyasi Lazkiye ye yerleselimTabi ki doğru, savaş falan kalmadı, adamlar gül gibi yaşıyor. Ayrıca savaş bütün ülkede değildi, türkiye sınırındaki bölgedeydi. Neden orada olduğunu söyleyemem mevzu çok derin.
Bağlanmaz firdevse gönlünü Galata’yı görenYa şu şeyi mi diyorsun.
Kışın oğlan teni, oğlan teni sıcaktır, yazın avrat teni, avrat teni serindir tarzı
Son cümlenize üzüldüm.2001 mezunuyum daha çok magazinsel skandal niteliği taşıyanlar hatırımda kaldı.
ama kitaplarımın hepsi duruyor araştırayım.
Kamu spotu vereyim kpss den 73 yukarısıni görmek nasip olmadığı için mesleğimi hiç icra edemedim.
Kim bilir yüzde kaçlik dilim benim gibi.Son cümlenize üzüldüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?