Sedef hastalığının deride bıraktığı etkisini tam olarak bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum.Benim eşimin ayaklarında ve ellerinde egzama tarzı yaralar vardı 3 yıldır.sürekli kaşıntı yapıyodu ve deri çok kalın tabaka halinde yara gibiydi.Gitmediği hastane kalmadı, çoğu doktor alerji tarzı şeyler söyledi.En son Dr. Agop'a gittik. Baktı ve direk sedefe bağlı egzama dedi, bulaşmaz ama tamamen de geçmez dedi.Hastalığın nedenini tam olarak biz de bilmiyoruz,vücudun yaptığı bişey ve zaman zaman kendini tekrarlar dedi.Bu tür hastalıkların kesin bi sonucu yok deniliyo. Bi karışım verdi, bir de krem ve ilaç. Verdiği karışım anında etkisini gösterdi.3. haftadayız şu an yok gibi bir şey.İstanbulda olanlara öneririm.Osmanbey(Şişli)'de özel muaynesi var.400 lira, biraz tuzlu ama deri ve zührevi hastalıklar dalında bence 1 numara.İnternetten de araştırabilirsiniz.
Bir de bu balıklıgöl var.Kayınvalidem de oraya gidelim dedi.Oranın da etkisi ne kadar olur bilmiyorum, sonuçta her hastalık bir değil ama çoğu kişinin bu dertten kurtulduğunu söyledi.
Ancak söylemek istediğim şey şu ki, bu tür deri hastalıklarının kendini tekrarlaması söz konusu.