şehir bağımlılığı

Antaalya candir. 3 sene yasadim tadi damagimda kaldi. Cok ulkeye gittim. Venedik in dusinda antalya gibisini gormedim. Ama su var ilcleri ve merkezi cok farklilik gostermez aslinda. Merkezde is imkani daha fazladir. Tabi çoğunlukla turizm var. Keske bende antalyada yasayabilsem tekrardan.

Vizontele filminde çok sevdiğim bir kısım var,sizin durumda aynen böyle , diyor ki "Bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir.
burayı seversen burası dünyanın en güzel yeridir.
amma dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir".
Madem bir yeri bu kadar çok sevdiniz orada yadamak icin elinizden ne geliyosa yapin bence,insan sevdigi sehirde yasamali,diger türlüsü cok zor kendimden biliyorum.insallah gönlünüze göre olur

teşekkür ederim. aynen güzel söylemişler ama fırsatım yok maalesef anca işimde ilerlersem ,iş bulup, iyi bir maaşla yaşayabilirim .artık evlenip eşimle durumumuz iyi olunca yaşarız pahalı bir şehir maalesef

Valla ben de su anda memleketimdeyim.Nefes aldigimi hissediyorum ama hayat sartlari iste.

Üniversite hayatı insanın ayakları üzerinde durduğu ailesinden ayrı kaldığı ilk zamandır. Ne kadar az parayla geçinmeye çalışsan da sorumluluk daha azdır. Hesap vereceğini kimse yoktur. Hele kafa dengi arkadaş bulduysan ve evde kaliyorsan hayat hep güzel akar, kahvaltılar kalabalık ve eğlenceli geçer vs. Ama iş hayatına atılınca sorumluluk artar,arkadaşlarla görüşülen zaman azalır, amaçlar değişir, hayata bakış açısı değişir. O şehrin yeri sizde hep ayrı kalacak ama geri dönseniz bile o tadı bulacağınızi asla düşünmüyorum. Onun için en iyi ısı ve kariyeri yapabileceğiniz hem de yaşaması güzel başka şehirleri de düşünün.

Şuan yaşadığın geçiçi bir heves bence.
İnsan öğrenciyken farklı gelir çünkü o şehrin içinde gibi görünsen de aslında misafir gibisindir. Arka sokaklarını kötü taraflarını gözün görmez. Sorumluluk mecburiyet yoktur üzerinde. Daha çok özgürsündür.
Bunların hepsi ayrı bir heyecan verir.
Ama emin ol şuan gidip yerleşsen; aynı tadı heyecanı vermez sana. Hatta memleketini özlersin.
Ben fikirlerinin zamanla değişeceğini düşünüyorum. :)

Ben de üniversiteyi okuduğum şehir için aynı şeyleri hissetmiştim. Aynen böyle fotoğraflarına bakar içlenirdim. Çok matah yer değildi hatta yerlileri bir fırsat bulsa hemen kapağı büyükşehire atardı. Ben tabi ki taşını toprağını değil orada yaşadıklarımı orada hisssettiklerimi özlüyordum. Bazı insanlar mekanlarla çok bağ kuruyor siz de öyle olabilirsiniz. Ama başka yerlerde başka mutluluklar heyecanlar yaşadıkça oraları da Sever bağlanırsınız.

İş imkanı olmayan, aşık olunası güzel üni şehri sadece eskişehir var bence. Bursa ankara izmir falan olsa küçük, iş imkanı yok falan demezdi konu sahibi.
o kadar gizemli anlatınca şehirleri düşünmekten derdine odaklanamadım :))

inş öyle olur ama ben şuan yaşadığım yeri 26 senedir sevmiyorum. hatta üniyi kazansamda kurtulsam derdim.

çok şekersiniz :)

inşallah gönlunuzdeki olur:)

inş amin teşşekürler:)

ayy sormayın. ben şuan izmirdeyim. asla ama asla antalyanın yerini tutmuyor benim için. keşke dönme şansı olsa

Ben de Ankara da okudum.G.Ü..Beşevler, Sakarya cd. Karanfil sokak. .Sakarya da arkadaşlarla gittiğimiz barlar, türkü barları,grup çığ vs. .anılarım hepsi burnumda tütüyor

..ve eşimle romantik gezmelerimiz , beni akşam yurda bırakışı oyyy çok romantikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…