Şehir değiştirmek , Antalya

ben de antalya planları yapıyorum bir süredir.ben kamudayım ama eşimin iş bulması zor olabilir o sebeple henüz cesaret edemedik.birkaç sene daha birikim yapıp bi cesaret gideceğiz inş.istnbul çok bunalttı

memleketime daha yakın ve denizi olan bir büyük şehir olması sebebiyle antalya tercihimiz.ancak semtleri hakkında pek bi fikrimiz yok.lara ve konyaaltını gözüme kestirmiştim gittiğim tatillerde ama kimseyle konuşamadım tabi,sadece tatil esnasındaki gözlemim. sizce nereleri nezihtir ? yaşanılabilir, sakin ve güvenlidir? tabi aynı zamanda merkeze ulaşımı da kolaydır acaba? bilginiz var mı?
antalyalı dostlarım ve gönlü antalyada kalan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

İstanbul'dan Antalya'ya taşındık 3 yıl önce.Hic bir bağımız yokken.Hala alışamadım ama güzelliğine.Hala iyiki Antalya'ya taşınmışiz diyorum.Burda herkesin arabasında portatif sandalyesi vardır Ocak Şubat ayı hariç istediğin her yeşillik ve deniz kenarı senindir.İnsanlar güler yüzlü sakin huzurlu çünkü şehir huzurlu.Evet kiralar çok arttı ev fiyatları da ama nerde artmadı ki.Cop atmaya giderken bile portakal limon ağaçları görüyorsunuz.trafikte bile palmiyeler size hep tatili çağrıştırıyor.Sanat kültür Spor AVM sakinlik her şey iç içe o gün canın neyi istiyorsa onu seç.Evet sıcak ama klima her yerde evde arabada iş yerlerinde okullarda cafelerde.İstanbulun trafiğinden huzursuz insanlarındansa Antalya'nın sıcağını tercih ederim.
Yazin içimizde hep mayo havlular hep bagajda.Cesit çeşit deniz.Kum çakıl falez dalgalı sığ seç birini al duşunu hayata devam.Belediyeler çok iyi duşsuz tuvaletsiz parksiz sahil yok gibi.
Bence Antalya Türkiye'de yaşanabilecek en güzel şehir.Hem büyük hem kültür sanat etkinliği çok fazla hem doğası güzel hem insanı huzurlu.
Balkona cikiyorum bı tarafım karlı dağ sokak kenarlarında limon portakal yazın dut yenidünya zeytin... 5 dakika sonra sahildeyim parktayım.
Yani netice hem büyükşehir hem sahil kasabası sen nasıl yaşamak istersen.
Yazın nüfus çok artıyor deniyor ama biz o artan nüfusu pek göremiyoruz çünkü bı çoğu otellerinde oluyor.
Acaba nasıl olur diye düşünen varsa bence hiç düşünmesin.cunku çok güzel olur.Olmuşu var

Waaww süper anlatım , üç sorum olacak :
1. Antalya merkeze mi taşındınız
2. Ne iş yapıyorsunuz
3. Neden Ege değil de Antalya
Teşekkür ederim

ne güzel yazmışsınız , hayallerimi yaşıyorsunuz şuan henüz aksiyon alamadığımız için düşünme aşamasındayız ama planlı olmak konusunda biraz hassasım o sebeple ev mi alsak yoksa önce kiraya geçip şehri tanıyıp sonra mı ev alsak vs diye düşünüyorum.ona göre bütçe ayarlamamız lazım ve üzerine yoğunlaşacağımız semt bilgisi.siz hangi semttesiniz? bir mahalle tavsiyeniz olabilir mi? denize çok yakın olsun hatta penceremden deniz görebileyim istiyorum,istanbulun keşmekeşinden sonra bu kadar lüksümüz olsun diyorum bazen ama şehri tanımıyorum huzursuz olabileceğimiz bir bölgeyi seçmekten kokuyorum.
biraz daha detay istesem sizden çok mu yüklenmiş olurumki. kusura bakmayın lütfen

Ay ben de takipteyim ...@cheescake2

Merhaba çok geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir ,benim abim 2,5 yıl önce istanbuldan turistik bir bölgeye taşındı (fethiye) o dönem işinden çok mutsuzdu az kazanıyordu ,şöyle söyliyim turistik yerlerde yaşamak şehirde yaşamaktan çok farklı bir kere sezonluk bölgeler işyerleri çok farklı ,doğalgaz ve sıcak su yok (evde klima ve termosifon var) ev fiyatları,kiralar cok pahalı artık ege bölgesi eskisi gibi değil antalyayı çok bilemiyorum ama orasıda neticede turistik yer .abim şimdi yana yakıla istanbulda iş arıyor ailemden uzaktayım burası hiç bilmediğim bir şehirdi keşke tam yerleşmeden önce bir kaç ay apartta falan kalsaymışım dedi bize en son .düzeninizi bozmadan mnce iyi düşünün taşının sevgiler

Abiniz taşındığı zaman yine iyiymiş, şu pandemide insanlar Muğla ve ilçelerinde korona hiç olmayacakmış gibi öyle bir akın ettiler ki.. şuan Fethiye'nin köylerinde bile satılık arsa tarla fiyatları bir sene önceye göre yüzde iki yüz arttı neredeyse Ev fiyatlarına hiç girmeyeyim.. üstelik etraf işsiz dolu

Yani konu sahibi kendin memursun mutlaka her yerde çalışırsın ama Antalya'nın Muğla'nın küçük ilçelerinde esin ne iş yapacak? Her şeyin pahalı olduğunu da hesap et Ama Antalya merkez iş imkanları açısından daha iyi tabi orası da büyük şehir Gidip orda müstakil bahçeli ev , trafikten uzak sessiz sakin hayat bulamayacaksın ki

Evet artık yitirdi ve yitirsin başka cazibe merkezlerine kaysın insanlar..
Ben Fethiye'nin bir köyündenim.. İstanbul'dan adam geliyor daha önce Fethiyeyi bile hiç görmemiş. Gelip bizim köyden arsa alıyor Villa yapacakmış Köy yahu bu köy.. Türkiye'de binlerce var Bizimkinde de fazladan bir şey yok ki.. dere ağaç tarla vs.. ben kendi köyüm dışında bir köye işim olmasa gitmem bile Bilmiyorum bana çok tuhaf geliyor Belki zaten bu ortamların içinde doğup büyüdüğüm için..

Hayırlısı olsun sizin için..
İki tane arkadaşım Antalya'ya taşındı
Biri İstanbul'dan biri başka büyük bir şehirden..
Suanlik ikisi de memnun hayatından..
Hatta bize de diyorlar gelin diye..
=)

Antalya cok güzel kimse aksini söyleyemez ama herkesin dedigi gibi son yillarda cok göç aldi

ayni bi donem koylerden ordan burdan istanbula göçme furyasi gibi herkes antalyaya gitmek istiyor malesef. o sakin elit sehir umarim bi istanbul faciasina kurban gitmez.

yani siz de ayak uydurabilecekseniz dusunun tabi ama bunaldiysaniz ege taraflari daha iyi antalya cok sehir kaliyor yine.

Waaww süper anlatım , üç sorum olacak :
1. Antalya merkeze mi taşındınız
2. Ne iş yapıyorsunuz
3. Neden Ege değil de Antalya
Teşekkür ederim
Merhaba açıkçası soru geliceni dusunmedigimden giriş yapmamıştım
Antalya merkezdeyim Konyaaltı da ama sahil şeridi değil daha iç kısmı ancak dediğim gibi sahil 5 dk mesafede.
Öğretmenim.
Egeyi tatillerde de sevmezdim bi kere dağlar kıyıya dik uzanıyor ne gerek var
Antalya her ile yakın eşim turizm sektöründe bize çok iyi geldi size de gelir umarım

Esfrllh soru geliceni dusunmedigimden giriş yapmamıştım.
Pencere Özden deniz gormek istiyorsanız Konyaaltı sahil ya da Lara sahil kesmini öneririm ancak kira ve ev fiyatları uçuktur.dedigim bölgelere emlak sitelerinden bakabilirsiniz.
Ben bir yıl kirayı öneririm şehri tanıdıktan sonra ev almak daha mantıklı ama ev tutarken veya alırken cephesine dikkat edin bitek bundan ağzım yandı benim kuzey cephe ev pişmanlıktır.biz Antalya'ya taşınmadan önce bir yıl plan yaptık zaten tayin için gerekli bı süreydi bize.Gelmeden Antalya'ya haritalar üzerinden tanıyordum
İş önemli olan iş kısmı ayarlandiktan sonra Antalya'da yaşamak çok keyifli.
Başka sorunuz olursa cevaplarım.
3 yıl önce Beylikdüzü'nde sürünen Antalya hayalleri kuran bı insanken şu an tavsiye verir olmak çok hoşuma gitti de

cevabınız için teşekkür ederim.ev cephesinin kuzey olması Antalya gibi sıcak bi yer için daha mantıklı değil mi? neden pişmanlıktır dediniz merak ettim.

Egenin dağları benim de kafama takılıyor inan. Yoksa denizine hastayım , dağ konusunda aynı kafadaymışız :)
Eşimin turizmle alakası yok. Ankara’da oturuyoruz ama genelde o yok , şehir dışına şantiyelere gidip geliyor , Antalya’da bambaşka bir il bulacağına dair umudum yok zaten , yine gider şantiyelere ama Antalya ona uzak kaçıyor işte , ben minnacık oğlumla Antalya’da mutlu olabilir miyim acaba ? Eşim kabul etmiyor işi dolayısı ile Antalya’yı ama Ankara’da da evde yok zaten kendisi
Bakalım zaman ne gösterecek

cevabınız için teşekkür ederim.ev cephesinin kuzey olması Antalya gibi sıcak bi yer için daha mantıklı değil mi? neden pişmanlıktır dediniz merak ettim.
Şöyleki yaz sıcağında kuzey güney hiç birşey farketmez klimasız her şekilde kavrulunur ancak kış aylarında çoğu doğal gazsız olan ve klimayla isinilan evlerde kuzey cephe hiç ısınmıyor güneş görmeyince enerji tasarrufu açısından güney cephe tercih ediliyormuş biz bunu sonradan öğrendik.Yazin da güneyden denizden serin hava esermiş güya ama ben pek sanmıyorum Haziran temmuz Ağustos hep klimalı yaşanmalı zaten.
Hep sıcak degilki Antalya da 5 gün önce 10 saniye falan kar yağdı
Yani biz de Aralık ocak Şubat Mart aylarinda ısınma ihtiyacı hissediyoruz atkı bereye gerek yok belki ama mont filan giyiyoruz

Antalya'da araba kullanmaya başladım aktif olarak İstanbul trafiğine cesaretim yoktu.atiyorum benim kızı arkaya bol bol geziyoruz.En yoğun yasakların yaşandığı Kasım Aralık ayında bile izinli saatler dahilinde sahile indik denize taş attik ayaklarımızı suya soktuk kekimizi yedik meyve sularımız yudumladik herkes bunalirken biz iki saatte olsa denize gidip hava aldık pandemi döneminde sırf bu yüzden bile çok şanslı hissettim bizi
Konyaaltı sahil ya da Lara kesmi tam bir amerikan filmi konsepti gibidir köpeklerini gezdirenler koşanlar spor yapanlar paten süren çocuklar yaşlı dedeler piknik yapan gençler parkta oynayan çocuklar akşam kafelerin restoranların isiklari müzikleri canlı müzikler.Mesela hiç mülteci de yok çünkü Antalya'ya girişleri yasak.Hic kavgaya şahit olmadım mesela Antalya'da.
Çocuk için bulunmaz nimetler bunlar.
Eğitim olanakları kurslar spor faliyetleri de çok fazla çocuklar için ve merkezi bir yerde oturuyorsanız Antalya'nın en uzak yeri en fazla 20 dakika.
Daha ne anlatayım eşinizi iknaya bakın siz

Doğalgaz yok muuu

Doğalgaz yok muuu
bunu benim cevaplamam uygun değil belki ama duyduğum kadarını paylaşayım açıkcası şehirde doğalgaz var ama her ilçede henüz yok sanıyorum ancak 2-3 aylık ısınma için ve genellikle odalar klimalı olduğundan klima ile ısınıyorlarmış.klima çoğu zaman yeterli geliyormuş diye duymuştum. eski yapı evlerde tesisat vs de yok zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…