- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.003
- 133
- 41
- Konu Sahibi Prensescann
-
Bulamaz maalesef ...Neden Antalya
Yani öyle küçük bir yer değil ki
Eşinizin mesleği ne yanı her yerde iş bulabilir mi
Waaww süper anlatım , üç sorum olacak :İstanbul'dan Antalya'ya taşındık 3 yıl önce.Hic bir bağımız yokken.Hala alışamadım ama güzelliğine.Hala iyiki Antalya'ya taşınmışiz diyorum.Burda herkesin arabasında portatif sandalyesi vardır Ocak Şubat ayı hariç istediğin her yeşillik ve deniz kenarı senindir.İnsanlar güler yüzlü sakin huzurlu çünkü şehir huzurlu.Evet kiralar çok arttı ev fiyatları da ama nerde artmadı ki.Cop atmaya giderken bile portakal limon ağaçları görüyorsunuz.trafikte bile palmiyeler size hep tatili çağrıştırıyor.Sanat kültür Spor AVM sakinlik her şey iç içe o gün canın neyi istiyorsa onu seç.Evet sıcak ama klima her yerde evde arabada iş yerlerinde okullarda cafelerde.İstanbulun trafiğinden huzursuz insanlarındansa Antalya'nın sıcağını tercih ederim.
Yazin içimizde hep mayo havlular hep bagajda.Cesit çeşit deniz.Kum çakıl falez dalgalı sığ seç birini al duşunu hayata devam.Belediyeler çok iyi duşsuz tuvaletsiz parksiz sahil yok gibi.
Bence Antalya Türkiye'de yaşanabilecek en güzel şehir.Hem büyük hem kültür sanat etkinliği çok fazla hem doğası güzel hem insanı huzurlu.
Balkona cikiyorum bı tarafım karlı dağ sokak kenarlarında limon portakal yazın dut yenidünya zeytin... 5 dakika sonra sahildeyim parktayım.
Yani netice hem büyükşehir hem sahil kasabası sen nasıl yaşamak istersen.
Yazın nüfus çok artıyor deniyor ama biz o artan nüfusu pek göremiyoruz çünkü bı çoğu otellerinde oluyor.
Acaba nasıl olur diye düşünen varsa bence hiç düşünmesin.cunku çok güzel olur.Olmuşu var
ne güzel yazmışsınız , hayallerimi yaşıyorsunuz şuanİstanbul'dan Antalya'ya taşındık 3 yıl önce.Hic bir bağımız yokken.Hala alışamadım ama güzelliğine.Hala iyiki Antalya'ya taşınmışiz diyorum.Burda herkesin arabasında portatif sandalyesi vardır Ocak Şubat ayı hariç istediğin her yeşillik ve deniz kenarı senindir.İnsanlar güler yüzlü sakin huzurlu çünkü şehir huzurlu.Evet kiralar çok arttı ev fiyatları da ama nerde artmadı ki.Cop atmaya giderken bile portakal limon ağaçları görüyorsunuz.trafikte bile palmiyeler size hep tatili çağrıştırıyor.Sanat kültür Spor AVM sakinlik her şey iç içe o gün canın neyi istiyorsa onu seç.Evet sıcak ama klima her yerde evde arabada iş yerlerinde okullarda cafelerde.İstanbulun trafiğinden huzursuz insanlarındansa Antalya'nın sıcağını tercih ederim.
Yazin içimizde hep mayo havlular hep bagajda.Cesit çeşit deniz.Kum çakıl falez dalgalı sığ seç birini al duşunu hayata devam.Belediyeler çok iyi duşsuz tuvaletsiz parksiz sahil yok gibi.
Bence Antalya Türkiye'de yaşanabilecek en güzel şehir.Hem büyük hem kültür sanat etkinliği çok fazla hem doğası güzel hem insanı huzurlu.
Balkona cikiyorum bı tarafım karlı dağ sokak kenarlarında limon portakal yazın dut yenidünya zeytin... 5 dakika sonra sahildeyim parktayım.
Yani netice hem büyükşehir hem sahil kasabası sen nasıl yaşamak istersen.
Yazın nüfus çok artıyor deniyor ama biz o artan nüfusu pek göremiyoruz çünkü bı çoğu otellerinde oluyor.
Acaba nasıl olur diye düşünen varsa bence hiç düşünmesin.cunku çok güzel olur.Olmuşu var
Ay ben de takipteyim ...@cheescake2ne güzel yazmışsınız , hayallerimi yaşıyorsunuz şuanhenüz aksiyon alamadığımız için düşünme aşamasındayız ama planlı olmak konusunda biraz hassasım o sebeple ev mi alsak yoksa önce kiraya geçip şehri tanıyıp sonra mı ev alsak vs diye düşünüyorum.ona göre bütçe ayarlamamız lazım ve üzerine yoğunlaşacağımız semt bilgisi.siz hangi semttesiniz? bir mahalle tavsiyeniz olabilir mi? denize çok yakın olsun hatta penceremden deniz görebileyim istiyorum,istanbulun keşmekeşinden sonra bu kadar lüksümüz olsun diyorum bazen ama şehri tanımıyorum huzursuz olabileceğimiz bir bölgeyi seçmekten kokuyorum.
biraz daha detay istesem sizden çok mu yüklenmiş olurumki. kusura bakmayın lütfen
ya bi an konunuzu sabote ediyomuyumki diye düşündümAy ben de takipteyim ...@cheescake2
Merhaba çok geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir ,benim abim 2,5 yıl önce istanbuldan turistik bir bölgeye taşındı (fethiye) o dönem işinden çok mutsuzdu az kazanıyordu ,şöyle söyliyim turistik yerlerde yaşamak şehirde yaşamaktan çok farklı bir kere sezonluk bölgeler işyerleri çok farklı ,doğalgaz ve sıcak su yok (evde klima ve termosifon var) ev fiyatları,kiralar cok pahalı artık ege bölgesi eskisi gibi değil antalyayı çok bilemiyorum ama orasıda neticede turistik yer .abim şimdi yana yakıla istanbulda iş arıyor ailemden uzaktayım burası hiç bilmediğim bir şehirdi keşke tam yerleşmeden önce bir kaç ay apartta falan kalsaymışım dedi bize en son .düzeninizi bozmadan mnce iyi düşünün taşının sevgilerArkadaşlar pandemiden öyle bunaldım öyle yoruldum ki , bebeğim doğdu ve virüs Türkiye’ye geldi , şu bir yolu aşkın süredir öyle bunaldım ki , öncesi hamilelik zaten riskli tüp bebek ti, yattım vs derken şu güne geldik şükür , iki haftanöncr de virüs sebebi ile hastanede yattım bir hafta , şuan yeni yeni toparlıyorum ..
öyle yoruldum ki arkadaşlar, Antalya’ya böyle denize yakın bir yere taşınma fikri geçiyor , doğal bir ortam olsun bebeğimle rahat hareket edeyim istiyorum ben kamudayım işim sıkıntı değil ama eşimlnki çok sıkıntı özel sektör , düşünmekten beynim yoruldu , tek sıkıntım iş , zaten virüs sebebi ile kimse ile görüşmüyoruz bu şehirde , aileler de bambaşka şehirdler
Ve biz aşırı aşırı aşırı dikkat ettiğimiz düşünürken ciğerlerime inen virüs bana tak ettirdi
Kasabaya ilçeye yerleşmek istiyorum
Ne dersiniz
Merhaba çok geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir ,benim abim 2,5 yıl önce istanbuldan turistik bir bölgeye taşındı (fethiye) o dönem işinden çok mutsuzdu az kazanıyordu ,şöyle söyliyim turistik yerlerde yaşamak şehirde yaşamaktan çok farklı bir kere sezonluk bölgeler işyerleri çok farklı ,doğalgaz ve sıcak su yok (evde klima ve termosifon var) ev fiyatları,kiralar cok pahalı artık ege bölgesi eskisi gibi değil antalyayı çok bilemiyorum ama orasıda neticede turistik yer .abim şimdi yana yakıla istanbulda iş arıyor ailemden uzaktayım burası hiç bilmediğim bir şehirdi keşke tam yerleşmeden önce bir kaç ay apartta falan kalsaymışım dedi bize en son .düzeninizi bozmadan mnce iyi düşünün taşının sevgiler
Herkeste bir Antalya ve Ege'ye göçme sevdası var bu aralar. Göç yüzden oranın dogal yapısınin bozulduğu ve kalabaliklastigi ve bu nedenle eski cazibesini yitirdiği söyleniyor. Ben de katılıyorum buna . Herkes memleketinde yaşasın ki yazın gittiğimizde bari oralarin doğal ortamında mutlu olalım. Lütfen gitmeyin temelli . Uzun bir tatil düşünebilirsiniz
Merhaba açıkçası soru geliceni dusunmedigimden giriş yapmamıştımWaaww süper anlatım , üç sorum olacak :
1. Antalya merkeze mi taşındınız
2. Ne iş yapıyorsunuz
3. Neden Ege değil de Antalya
Teşekkür ederim
Esfrllh soru geliceni dusunmedigimden giriş yapmamıştım.ne güzel yazmışsınız , hayallerimi yaşıyorsunuz şuanhenüz aksiyon alamadığımız için düşünme aşamasındayız ama planlı olmak konusunda biraz hassasım o sebeple ev mi alsak yoksa önce kiraya geçip şehri tanıyıp sonra mı ev alsak vs diye düşünüyorum.ona göre bütçe ayarlamamız lazım ve üzerine yoğunlaşacağımız semt bilgisi.siz hangi semttesiniz? bir mahalle tavsiyeniz olabilir mi? denize çok yakın olsun hatta penceremden deniz görebileyim istiyorum,istanbulun keşmekeşinden sonra bu kadar lüksümüz olsun diyorum bazen ama şehri tanımıyorum huzursuz olabileceğimiz bir bölgeyi seçmekten kokuyorum.
biraz daha detay istesem sizden çok mu yüklenmiş olurumki. kusura bakmayın lütfen
cevabınız için teşekkür ederim.ev cephesinin kuzey olması Antalya gibi sıcak bi yer için daha mantıklı değil mi? neden pişmanlıktır dediniz merak ettim.Esfrllh soru geliceni dusunmedigimden giriş yapmamıştım.
Pencere Özden deniz gormek istiyorsanız Konyaaltı sahil ya da Lara sahil kesmini öneririm ancak kira ve ev fiyatları uçuktur.dedigim bölgelere emlak sitelerinden bakabilirsiniz.
Ben bir yıl kirayı öneririm şehri tanıdıktan sonra ev almak daha mantıklı ama ev tutarken veya alırken cephesine dikkat edinbitek bundan ağzım yandı benim kuzey cephe ev pişmanlıktır.biz Antalya'ya taşınmadan önce bir yıl plan yaptık zaten tayin için gerekli bı süreydi bize.Gelmeden Antalya'ya haritalar üzerinden tanıyordum
İş önemli olan iş kısmı ayarlandiktan sonra Antalya'da yaşamak çok keyifli.
Başka sorunuz olursa cevaplarım.
3 yıl önce Beylikdüzü'nde sürünen Antalya hayalleri kuran bı insanken şu an tavsiye verir olmak çok hoşuma gitti de
Egenin dağları benim de kafama takılıyor inan. Yoksa denizine hastayım , dağ konusunda aynı kafadaymışız :)Merhaba açıkçası soru geliceni dusunmedigimden giriş yapmamıştım
Antalya merkezdeyim Konyaaltı da ama sahil şeridi değil daha iç kısmı ancak dediğim gibi sahil 5 dk mesafede.
Öğretmenim.
Egeyi tatillerde de sevmezdim bi kere dağlar kıyıya dik uzanıyor ne gerek var
Antalya her ile yakın eşim turizm sektöründe bize çok iyi geldi size de gelir umarım
Şöyleki yaz sıcağında kuzey güney hiç birşey farketmez klimasız her şekilde kavrulunurcevabınız için teşekkür ederim.ev cephesinin kuzey olması Antalya gibi sıcak bi yer için daha mantıklı değil mi? neden pişmanlıktır dediniz merak ettim.
Antalya'da araba kullanmaya başladım aktif olarak İstanbul trafiğine cesaretim yoktu.atiyorum benim kızı arkayaEgenin dağları benim de kafama takılıyor inan. Yoksa denizine hastayım , dağ konusunda aynı kafadaymışız :)
Eşimin turizmle alakası yok. Ankara’da oturuyoruz ama genelde o yok , şehir dışına şantiyelere gidip geliyor , Antalya’da bambaşka bir il bulacağına dair umudum yok zaten , yine gider şantiyelere ama Antalya ona uzak kaçıyor işte , ben minnacık oğlumla Antalya’da mutlu olabilir miyim acaba ? Eşim kabul etmiyor işi dolayısı ile Antalya’yı ama Ankara’da da evde yok zaten kendisi
Bakalım zaman ne gösterecek
Doğalgaz yok muuuŞöyleki yaz sıcağında kuzey güney hiç birşey farketmez klimasız her şekilde kavrulunurancak kış aylarında çoğu doğal gazsız olan ve klimayla isinilan evlerde kuzey cephe hiç ısınmıyor güneş görmeyince enerji tasarrufu açısından güney cephe tercih ediliyormuş biz bunu sonradan öğrendik.Yazin da güneyden denizden serin hava esermiş güya ama ben pek sanmıyorum Haziran temmuz Ağustos hep klimalı yaşanmalı zaten.
Hep sıcak degilki Antalya da 5 gün önce 10 saniye falan kar yağdı
Yani biz de Aralık ocak Şubat Mart aylarinda ısınma ihtiyacı hissediyoruz atkı bereye gerek yok belki ama mont filan giyiyoruz
bunu benim cevaplamam uygun değil belki ama duyduğum kadarını paylaşayımDoğalgaz yok muuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?