- 21 Temmuz 2012
- 933
- 264
- 323
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Canim, onunla karsilasma ihtimalin ne kadar ki? Gittigin yere su andaki dusunduklerini de gotureceksin. Sirf kacicagim diye, sehir degistirme. Semtini degistirsen yeter. Imkanin varsa, huzurlu, sirin bir sokakta yeni bir ev tut ve mumkun oldugu kadar cabuk arkadaslarnla sosyal hayatina don.Bulunduğum yer öyle kötü bir yer değil ama eski eşimde bu şehirde. Sanki hayat durmuş gibi geliyorkaçıp gitmek istiyorum
bildiğim kadarıyla akademik personel belirli bir yıl çalıştıktan sonra memur olabiliyor..madem işiniz de çok yıpratıcı neden olmasın herşey para demek değil..hem sizin maaşlarınızda öyle aman aman yüksek değil yeni zam 800 tl civarında sanırım..önceden totalde öğretmenlerden az alıyordunuz değil miMerhaba arkadaşlar ben eşimden 1 yıl önce ayrıldım. Akademik personel olarak görev yapmaktayım. Boşanma psikolojimi oldukça olumsuz yönde etkiledi ve bu yüzden yaşadığım şehri değiştirmek istiyorum. Fakat akademik personelde tayin olayı yok özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde kadrolar dolu dolayısıyla daha küçük bir yere gitmek durumundayım. Ayrıca akademik hayat doğası gereği çok yıpratıcı. Bunların üzerine benim özel hayatımda yaşadığım sorunlar da eklenince hayattan bıktım, sürekli ders çalışmam araştırma yapmam gerekirken, çalışamıyorumBu yüzden Ankara da merkezi bir memurluk kadrosuna geçmeyi planlıyorum. Ailem de dahil herkes saçmalama diyor. Çünkü orada ne yükselme şansım olacak, ne de maaşım buradaki kadar iyi olacak. Ben de yaşadığım travmanın etkisiyle yanlış bir karar vermekten çekiniyorum sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olur musunuz?
Çekip gidince kafan duyguların üzüntülerin hepsi de seninle gelecek biliyorsun değil mi?Bulunduğum yer öyle kötü bir yer değil ama eski eşimde bu şehirde. Sanki hayat durmuş gibi geliyorkaçıp gitmek istiyorum
Oyp kadroları açıklandı baktınız mi? Belki anabilim dalınıza ait güzel bir ilan vardır? Tabii doktora bitmediyseHayır öğretmenlerden daha az almıyoruz, yükseldikçe maaşımız da artıyor. Ben çalışmayı seven biriyim ama hayat beni çok yıprattı. Şuna da eminim ki memur da olsam rahat durmayıp ikinci üniversiteyi okuyacağım ama tek isteğim gitmekçok sağlıklı bir düşünce olmadığını mantığım söylüyor ama duygularıma engel olamıyorum
Belki haklısın çok emek verdim, çok çalıştım asistanlık dönemimde. Ama o kadar yoruldumki, kendi içime o kadar kapandımkiYaşadığın dönem geçici öyle düşün..Sürekli acı çekmeyeceksin..Zamanla kendini toparlayacaksın..
Ama kariyerin kalıcı..Bu kadar emek vermişken bırakıp gitmek sonradan sende pişmanlık yaratacak mı? Öyle düşün..
Hayatta herşey maddi değerle ölçülmüyor ama ortada verilen bir emek varsa biraz da sağduyulu düşünmek gerekiyor.
Kafanı dağıtmak için hafta sonlarında yada fırsat bulduğun her vakitte şehir dışına çık,turlara katıl,kafanı dağıtacak neyse onu yap
Aslında eminim ki sana şöyle 1-2 ay müddet verseler sen kendini toparlayıp işine devam edeceksin ve şöyle düşüneceksin; iyi ki bırakıp gitmemişim=)
Ankara da yaşadım sevdim. Boşandığım için geleceğe dair evlilik gibi bir ümidim yok. O yüzden büyük bir yere gitmek istiyorum. Akademik hayatın stresinden bıktım tükendimBen ankaralıyım=) Ama bilmeyene zor geliyor..
Büyükşehir olması senin için avantaj,imkanların çok fazla olacak
Zaman geçtikçe,yaşadıkça,şehri tanıdıkça adapte olursun diye düşünüyorum..
Benim tavsiyem ne karar verirsen ver,sonradan pişmanlık duyma,gerisi önemli değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?