Şehir dışında lise okumak

Benim okuduğum lisede yatılı arkadaşlarım çoktu.Bence iyi bir deneyim.
Ama bir de aması var.Bazı insanlar aileden o yaşta ayrı kalmanın rahatlığından mıdır bilmem bazı şeylerin farkına geç varıyorlar mesela üniversite gerçeği gibi.Eğer hayallerin büyükse şimdiden bazı şeylerin farkına var daha çok var deyip son sene ben ne yaptım diye kafanı duvarlara vurma.Yurt hayatı güzeldir,birçok insandan daha fazla arkadaşın olur,çok iyi bir deneyimin olur yurt konusunda ama işin ucunu kaçırırsan geri dönüşü de bir o kadar zor oluyor.Bir ablan olarak tavsiyem bu sana.

Benim iki üç tanıdığım oldu liseyi sehir dışında okuyan, ilk başka minicik çocuk yollanır mı dedik hep de, sonra baya olgun aklı başında yetişkin oldular.. Böyle istıyorsan ailen de hayır demiyorsa olabilir.

Pardon liseyi dışarda mı okudunuz ??
Çok kendinden emin konuşmuşsunuz da.. Cidden soruyorum?
Ben de liseyi dışarda okudum ve bence liseyi dışarda okumayan kisiler üniversitede dışarda aşırı zorlaniyorlar. Arkadaşlarım öyleydi
Yok hayir ama 18 yasinda basladim universiteye ve o gunden sonra hep ailemden uzakta sehirlerde ulkelerde okudum yasadim calisiyorum... Cok kisi gordum etrafimda kucuk sehirlerden gelip universitede kendini kimligini benligini kaybeden, lise yaslariyla universitenin ilk senesi cok farkli degildir o yuzden bilerek konustum.

Fen lisesi ve devlet yurdu ama emin değilim seneye belirginleşir
Çok fazla uzak olmaması şartıyla çok iyi bir fırsat kendi ayaklarının üzerinde durabilmen için.
Ayrıca o devlet yurtlarinda özellikle fen ve anadolu öğretmen liselerinin yurtlarinda herkes çok çalışıyor çalışkan arkadaşlar edinirsen hem çok daha iyi bir üniversite kazanman için vesile olur.
Ama dedigim gibi 5 saati geçmesin gittigin yer. Ayda bir hafta sonunu ailenin yanında gecirsen senin için daha iyi olur

Lise de yurt mu ? yurt hayatı aile hayatına tercih edilir mi hic ? Hele hele lise de. Neden edilmez ? Yemek falan sorun değil demissin de temizlik te mi sorun değil. Tuvaleti ayrı sorun banyosu ayrı sorun. Yurtta karsilasacagin bon turlu insan ayrı sorun

Fen lisesindeyim,yatılı bi okul ama kendi şehrimde olduğu için evde kalıyorum ben.Çoğu arkadaşım yurtta kalıyor ama cidden çok kötü,bir duşu 5 kişi kullanıyor ve yani şunu duydum ki midem kalktı;son kullanan kişi delikte toplanan saçları vs. toplayıp çıkmak zorunda.Artı yemek olayı bazen hiç güzel şeyler çıkmıyor aç kalıyorlar,bazen elektrikler gidiyor yemekhanede ders çalışıyorlar vs bir de yurtta kalınca çok özel hayat kalmıyor nöbetçi öğretmen istediği an pat diye odana girebiliyor bunun gibi şeyler,çok hoş değil.

Hapis hayatı olmadığı sürece sorun yok :-)
Herkes lise bir çok önemli ve çok zor diyo
bakalım nasi olcak.

Biraz zor sıkı çalışman lazım son günden çalışma günde yarım saat çalışman sınavdan 1 gün önce sabahlamandan kat kat daha iyi sonuç verir.ben o hatayı yaptım gerçekten zor.dersleri de dinlemen gerek

Eğer kendi ilinizde ki liselerden daha iyiyse gidilebilir
ama denk bir lise kendi ilinizde varsa lisede aile yanında olmak daha iyi bence

Canım ben tam olarak neden şehir dışında okumak istediğini anlayamadım. Sizin şehrinizde iyi okulların olmadığını mı düşünüyorsun gerçekten? Üniversitede zaten hayallerini gerçekleştirmek için oldukça uzun ve güzel bir zamanın olacak. Lisede genl olarak herkes ailesinin yanında okur yani çevrendeki çoğu arkadaşın ailesiyle beraber yaşayacak. Sen mesela özgürce arkadaşlarınla çıkıp gezeceğini düşüneceksin ama arkadaşlarının aileleri buna izin veremeyecek. Lise yurdu olduğu için çok daha sıkı bir hayatın olacak. Evde seni rahatsız eden bir sorun var mı ?

Back
X