- 21 Temmuz 2015
- 6.687
- 6.069
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gaziantep tıpta çok torpil dönüyormuş bana yazma demişlerdi canım.Teşekkür ederim öncelikle.
Yok zaten mühendislik dışında başka bir şey yapamayacağımı düşünsem tıpı hiç düşünmem ama durum şu ki ezberim çok iyi,biyolojiye aşığım bu durumda tıp mühendislikten daha yakın bana ama tıpa karşı soğuk olmamın sebebi hastaneler sanırım.O ortam beni geriyor öyle bir yerde çalışmayı pek istemiyorum.Hastaneye gittiğimde boğulacak gibi oluyorum ne bileyim meslek olarak uygun gelmiyor sanki.
Gideceğim üniversite Gaziantep Üniversitesi olacak bu arada sıralamamın yaklaşık 5k gerisinde ama bilemiyorum şimdi Bursa'da okumayı hiç düşünmemiştim ya da Kayseri'de.
Yani canım şöyle söyleyeyim mezun olduktan sonra mecburi hizmet gerçeği var ve kimse kimseye acımıyor,ayaklarının üstünde durmak zorundasın o zaman. Ve bu seni biraz zorlayıp yıpratabilir. Ama insan bu nelere alışmıyor ki?Ha işte benim endişem biraz da bu yönde.Acaba kalırsam burada ileride ( meslek hayatında ) sıkıntı çeker miyim bu durum yüzünden.Yoksa zaten eğlence kısmında falan bilemiyorum pek sosyal biri değilim onu başta da söylemiştim ama acaba sosyalleşmem gerekiyor mu aile yanında ne derece bir şeyleri yapabilirim ?
Annem kalırsan çalışırsın da falan diyor yani part time olarak izin veririz para biriktirirsin diyor of kalmam için bir sürü şey diyorlar bir yandan onlara da üzülüyorum ben gidersem ikisi tek kalacak![]()
Rica ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun. Başarılar dilerim.Anladım çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için![]()
kazanabilieceginiz en iyi üniversite ailenizin yanindaysa orayı tercih etmelisiniz
ama şehir dışı daha iyi bir yer geliyorsa şehir dışı derim ben
yani sırf aile yanında kalmak için puaninizi harcamayın
şimdiden hayırlı ugurlu olsun
tebrik ederim![]()
Gaziantep tıpta çok torpil dönüyormuş bana yazma demişlerdi canım.
Bir mühendis adayı olarak yazıyorum, mesleğinizi sevmek çok önemli. Gönlünüzden geçen meslek neyse onu yazın, okul ya da kalacak yer seçeneklerini düşünmeden. Çünkü okulu en fazla 5-6 yıl çekeceksiniz, mesleğinizi ise ömrünüz boyunca.
Bu arada tebrik ederim, çok iyi bir sıralama yapmışsınız :)
Ailenin yanı her zaman iyidir. Zaten tıp okursan ilerde atama vs derken zaten ailenin yanında kalmayacaksın. Bi şekilde ayaklarının üstnde durursun . Ablam şehir dışında okudu ben ailemn yanında en basiti kyk borcum yok. O ise aylık 500 tl ödeme yapıyor.
Çok teşekkür ederim öncelikle.
Gönlümden geçen bilgisayardı ama son günlerde kafam çok karıştı.Yani şuan bir şey kalmadı diyebilirim.Hukuk yaz diyenler bile vardı etrafımda.
Herkes kendince bir şeyler söylüyor doğru ya da yanlış ama insan ister istemez etkileniyor sanırım.
Yani sınıfı geçemeyen bile parayı verip geçebiliyormuş o derece demişlerdi canım.Gerçekten mi duymamıştım bunu daha önce.Biraz düşündürdü bu.
Hangi üni daha iyiyse tabiki ama aile yanında olmak çok çok daha avantajlı
5 bin kadar sıralama farkı var.Biraz var yani fark.
Annen çok haklı :)
Yurt olayını gel de bana sor, 4 sene kyk'da kaldım ve hala daha normale dönemedim, haziran ayında mezuniyet nedeniyle ilişkimi kestiğimden beri. Yurt hakkında sormak istediğin şeyleri, özellikle deneyim olarak bana sorabilirsin ister özelden yaz ister buradan, fark etmez. Ama en son söylenmesi gerekeni en başta söyledim :)
Yani sınıfı geçemeyen bile parayı verip geçebiliyormuş o derece demişlerdi canım.
Bir de eğitiminin zor olduğunu öğrencinin canını gereksiz yere okuduklarını söylemişti arkadaşım.
İyice bir araştır hayatım sen. Sosyal medyada gaziantep tıpta okuyanlara ulaşıp mesaj at ,konuş. Belki de öyle bir durum yoktur sonuçta ağzı olan konuşuyor yanlış bilgilendirilmiş de olabilirim.
Sen biraz araştırma yap,yoksa öyle bir durum yazılabilir bence :)
Oluyor olmaz olur mu hiç,tecrübeyle sabitNick altındaki yazıyı görünce gülümsedim :)
Cidden dedikleri kadar sık kavgalar oluyor mu oda arkadaşları arasında yoksa biraz da abartıyor mu insanlar ?
bayagi da çokmuş fark
aileniz de destekse bence şehir dışı daha iyidir
Önce Tıp mı Mühendislik mi bu kararı vermelisin ?
Bu kararı verirken , hangi bölüm ailemin yanı ta da şehir dışı diye düşünmeden tabii... Meslek olarak seni hangisi tatmin edecek buna karar ver .
Ben üni.yi şehir dışında okudum . Yalnız yaşadım bi dönem , bi dönem ev arkadaşlarım oldu ... Bana ne kattı ? 18 yaşında faturadan markete , tamirden mutfağa, apt kavgalarından:) , para kazanmaya... okurken çalışıyordum da .
Yani eğer şehir dışı okuyup yurtta yaşanacaksa bu saydığım tecrübeler yine kazanılmayacak . O yüzden sırf tecrübe kazanmak için aileden uzak yurt hayatı mantıklı değil.
Yine de karar senin . Hakkında hayırlısı .
Başarınıda tebrik ederim.
Bu arada satır aralarından anladığım iyi bir anne baban var. Umarım her şey gönlünüzce olur.