- 17 Mart 2012
- 6.570
- 2.350
- 448
Sakarya Üniversitesi Almanca Çeviribilim,Hacettepe Üniversitesi Almanca ya da Fransızca Mütercim-Tercümanlık(bu yıl İngilizce'den alıyorlar) düşündüğüm tercümanlık bölümleri. :)
Boğaziçi gibi bir okulun yurdu böyleyse diğer yurtları düşünemiyorumHiç de şanslı bir insan değilimdir açıkçası yurt arkadaşı konusunda da şanslı olacağımı pek sanmıyorum ama bakalım artık
Hiç de tahammül edemem pis insana inşallah pis insanlara rastlamam :26: Hele de tanımadığım bir erkekle aynı odada yatmak çok rahatsız edici Allah kolaylık versin size diycem ama bu sene kurtuluyorsunuz heralde bu insanlardan.
şehir dışında okumak güzeldir, bi kere kendi başına yetmeyi öğreniyorsun, ve özgüvenin gelişiyo.. üni. kazanıncaya kadar, hastaneye bile annemle giderdim, giriş işlemi nasıl yaptırılır bilmezdim düşün yani
üni. kazanıncaya kadar, hiç bulunduğum şehirden ayrılmamıştım bile, bırak aileden ayrı kalmayı.. ilk bi-iki ay birazcık zor oldu alışma süreci, kendimi sudan çıkmış balı gibi hissettim, ama sonra dersler, arkadaşlar falan derken, ortama alışıyosun zaten
ben kocaelide okudum, yurt konusunda pimpirikli olduğum için, devlet yurdunu hiç düşünmedim bile. 2 sene aynı yurtta kaldım, özel yurttu, 3 kişilik odada kaldım ben, gece 11den sonra girmek yasaktı, kapıda kalıyordungirişte güvenlikçi amca vardı, o açıyordu zaten kapıyı, yani yurda başkasını sokmak da yasaktı doğal olarak
sen üni. kazanıp kaydını yaptırmaya gittiğinde göreceksin ki zaten kampüsün önünde bi sürü genç üni. öğrencisi farklı farklı yurtların tanıtım broşürlerini dağıtıyoronlardan toplarsın, uygun gelenlere gidip bakarsın, elbet içine sinen bi yer bulursun
Herkese selamlar :) Sizlere bir kaç sorum olacak.
Şehir dışında okuyanlar ya da okumuş olanlar çok zorlandınız mı?Aileden ayrı olmak,başka bir şehirde yaşamaya başlamak size ne hissettirdi?Ailenizi çok özlediniz mi?Şehir dışında okumanın artıları ve eksileri nelerdir?Tahminen ne kadar sürede alışılır?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.Pazartesi tercihler başlıyor büyük ihtimal şehir dışında okuyacağım o yüzden yorumlarınız benim için çok önemli :)
Şehir dışında okuyanlar ya da okumuş olanlar çok zorlandınız mı?Aileden ayrı olmak,başka bir şehirde yaşamaya başlamak size ne hissettirdi?Ailenizi çok özlediniz mi?Şehir dışında okumanın artıları ve eksileri nelerdir?Tahminen ne kadar sürede alışılır?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.Pazartesi tercihler başlıyor büyük ihtimal şehir dışında okuyacağım o yüzden yorumlarınız benim için çok önemli :)
Allahımm ben nasıl yurda gidicemşu son günlerde rüyama girmye başladı hiç güzel şey duymuyorum su yurtlar hkkında bende siizn gibyim hastnye giriş ypmyı bırakın evdekiler olmadan napıcm bi şehirde hiç bi fikrim yok cok gözüm korkuyo benimde
korkma o kadar yaaalışıyosun en fazla 1-2 ay içinde
ben yurdumdan çok memnundum mesela, sen de elbet bulursun içine sinen bi yer
dediğim gibi 2 sene aynı yurtta kaldım, 3. sene eve çıktım arkadaşla, ev işi olmasaydı yine aynı yurda devam ederdim
ben diyorumki baştan bi ev tutuyummmkimse sıcak bakmıyo tabiii hayırr hayırr
hayrlısı olsun artık inşşllh bende yapablirm
Bizim okul cok rahat.. Relax tipler var hep, bu sene gidinceböyle kaldım. Herkes sanki anasını karnından alkol alarak, barda sabahlayarak doğmuş gibi çok normal bir şekilde böyleydiler, 3 günlük sevgilileriyle aynı yatakta uyumalar.. Benim odam bu şekildeydi yan ama cok güzel kız odaları da vardı akşam mısır patlatıp film izleyen kız arkadaşlarım da vardı onlar şanslıydılar, ben berbat bir odaya düşmüştüm Neyse ki kurtuluyorum dediğin gibi, eve cıkacağım Ben şimdi böyle anlatıyorum ama bu demek değildir ki senin yurt hayatın kötü olacak, bakarsın cok güzel arkadaşlıklar edinirsin.. Pislik konusunda ben de cok hassastım o yüzden rahatsızlıgım 2 kat artıyordu, kız dediğin temiz olmalı yani ama işte insanlara söz dinletemiyorsun.. Saç makyaj on numara, tuvalette pisliklerini temizlemeden cıkarlar afedersin.. İnşallah böyle insanlara denk gelmezsin canım.. Hakkında hayırlısı..
Sen nerede yaşıyorsun?Hangi okulları ve bölümleri tercih etmeyi düşünüyorsun? :)
şehir dışında okumak güzeldir, bi kere kendi başına yetmeyi öğreniyorsun, ve özgüvenin gelişiyo.. üni. kazanıncaya kadar, hastaneye bile annemle giderdim, giriş işlemi nasıl yaptırılır bilmezdim düşün yani
üni. kazanıncaya kadar, hiç bulunduğum şehirden ayrılmamıştım bile, bırak aileden ayrı kalmayı.. ilk bi-iki ay birazcık zor oldu alışma süreci, kendimi sudan çıkmış balı gibi hissettim, ama sonra dersler, arkadaşlar falan derken, ortama alışıyosun zaten
ben kocaelide okudum, yurt konusunda pimpirikli olduğum için, devlet yurdunu hiç düşünmedim bile. 2 sene aynı yurtta kaldım, özel yurttu, 3 kişilik odada kaldım ben, gece 11den sonra girmek yasaktı, kapıda kalıyordungirişte güvenlikçi amca vardı, o açıyordu zaten kapıyı, yani yurda başkasını sokmak da yasaktı doğal olarak
sen üni. kazanıp kaydını yaptırmaya gittiğinde göreceksin ki zaten kampüsün önünde bi sürü genç üni. öğrencisi farklı farklı yurtların tanıtım broşürlerini dağıtıyoronlardan toplarsın, uygun gelenlere gidip bakarsın, elbet içine sinen bi yer bulursun
şehir dışında okumak hayatı öğretiyo tek başına başının çaresine bakmayı öğreniyorsun çeşit çeşit insan tanıyosun kime güvenilir kime güvenilmez bunu öğreniyosun... iyiki uzakta okudum diceğin sebeplerde olur
ama tam aksi keşke yazmasaydımda dersin.. yabancılarla aynı ortamda olmak zor çeşit çeşit insan var bazen onlara dayanma gücün kalmıyo keşke evde okusaydım diyosun...
aileden uzakta olma konusunda zorlanırsın zorlanmazsın tamamen sana bağlı bişey... kimisi iki günde alışıyo kimisi dayanamayıp okulu bırakıyo kimisi hiç umursamıyo :) son sınıf olup hala ağlayanlarıda var, ilk senesi olup hiç takmayanda var :)
İnşallah iyi insanlarla karşılaşırız hepimiz
Trabzondayım ben. Fatih Sultan Mehmet Hukuk veya Doğuş Hukuk düşünüyorum. Sen hangi bölümleri düşünüyorsun yazdıysan da kaçırdım kusura bakma
Cevabınız için teşekkürler ben de sizin gibiyim hastaneye bile gidemem tek başımaİnşallah alışırım şımarıklık yapıp ben evime dönecem diye sızlanmam
İngiliz dili ve edebiyatı,inngilizce mütercim tercümanlık,fransız dili ve edebiyatı ile fransızca mütercim tercümanlık arasında kaldım ben karar veremiyorum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?