Şehir dışında okumak

Sakarya Üniversitesi Almanca Çeviribilim,Hacettepe Üniversitesi Almanca ya da Fransızca Mütercim-Tercümanlık(bu yıl İngilizce'den alıyorlar) düşündüğüm tercümanlık bölümleri. :)

Hacettepede tercümanlık okuyan arkadaşlarım var, İngilizce okuyorlar ama yine de cok güzel köklü bir üniversite, çok memnun olduklarını söylemişlerdi, Sakarya da iyi bir üniversite. Arkadaşım yok orada ama geçen seneki mezunlardan birkaç kişi gitmişti memnundu. :) düşündüğün bölümler güzel Allah gönlüne göre versin canım

şehir dışında okumak güzeldir, bi kere kendi başına yetmeyi öğreniyorsun, ve özgüvenin gelişiyo.. üni. kazanıncaya kadar, hastaneye bile annemle giderdim, giriş işlemi nasıl yaptırılır bilmezdim düşün yani

üni. kazanıncaya kadar, hiç bulunduğum şehirden ayrılmamıştım bile, bırak aileden ayrı kalmayı.. ilk bi-iki ay birazcık zor oldu alışma süreci, kendimi sudan çıkmış balı gibi hissettim, ama sonra dersler, arkadaşlar falan derken, ortama alışıyosun zaten

ben kocaelide okudum, yurt konusunda pimpirikli olduğum için, devlet yurdunu hiç düşünmedim bile. 2 sene aynı yurtta kaldım, özel yurttu, 3 kişilik odada kaldım ben, gece 11den sonra girmek yasaktı, kapıda kalıyordun girişte güvenlikçi amca vardı, o açıyordu zaten kapıyı, yani yurda başkasını sokmak da yasaktı doğal olarak

sen üni. kazanıp kaydını yaptırmaya gittiğinde göreceksin ki zaten kampüsün önünde bi sürü genç üni. öğrencisi farklı farklı yurtların tanıtım broşürlerini dağıtıyor onlardan toplarsın, uygun gelenlere gidip bakarsın, elbet içine sinen bi yer bulursun

Allahımm ben nasıl yurda gidicem şu son günlerde rüyama girmye başladı hiç güzel şey duymuyorum su yurtlar hkkında bende siizn gibyim hastnye giriş ypmyı bırakın evdekiler olmadan napıcm bi şehirde hiç bi fikrim yok cok gözüm korkuyo benimde

kaç gündür şunu bende düşünüyorum kafayı oynatcam kazık kadar kız oldum korkudan rüyalarıma giriyo bi şehirde yapaylnız olmak benimde mecbur şehir dışı olcak oraları yazıcam

şehir dışında okumak güzeldir, bi kere kendi başına yetmeyi öğreniyorsun, ve özgüvenin gelişiyo.. üni. kazanıncaya kadar, hastaneye bile annemle giderdim, giriş işlemi nasıl yaptırılır bilmezdim düşün yani

üni. kazanıncaya kadar, hiç bulunduğum şehirden ayrılmamıştım bile, bırak aileden ayrı kalmayı.. ilk bi-iki ay birazcık zor oldu alışma süreci, kendimi sudan çıkmış balı gibi hissettim, ama sonra dersler, arkadaşlar falan derken, ortama alışıyosun zaten

ben kocaelide okudum, yurt konusunda pimpirikli olduğum için, devlet yurdunu hiç düşünmedim bile. 2 sene aynı yurtta kaldım, özel yurttu, 3 kişilik odada kaldım ben, gece 11den sonra girmek yasaktı, kapıda kalıyordun girişte güvenlikçi amca vardı, o açıyordu zaten kapıyı, yani yurda başkasını sokmak da yasaktı doğal olarak

sen üni. kazanıp kaydını yaptırmaya gittiğinde göreceksin ki zaten kampüsün önünde bi sürü genç üni. öğrencisi farklı farklı yurtların tanıtım broşürlerini dağıtıyor onlardan toplarsın, uygun gelenlere gidip bakarsın, elbet içine sinen bi yer bulursun

korkma o kadar yaa alışıyosun en fazla 1-2 ay içinde

ben yurdumdan çok memnundum mesela, sen de elbet bulursun içine sinen bi yer

dediğim gibi 2 sene aynı yurtta kaldım, 3. sene eve çıktım arkadaşla, ev işi olmasaydı yine aynı yurda devam ederdim

sehir disinda okumak, sehir disindayken evini ozlemek ama evine geldiginde tek basina yasadigin yerdeki rahatini bulamamak. tam anlamiyla bu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben diyorumki baştan bi ev tutuyummm kimse sıcak bakmıyo tabiii hayırr hayırr
hayrlısı olsun artık inşşllh bende yapablirm

Ailesine inanılmaz bağlı biri olarak evet Zorlandım annemi babamı çok özledim çok ağladım çok gidip geldim ama şimdi bakıyorum da çok güzel günler geçirmişim ailemin yanında okuyan diğer kardeşinin biriktiremediği bir sürü anım var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şu an yine böyle bir şans için nelerimi vermezdim
Şehir dışında okumak güzeldir açık ve net kızım :)
Alışırsın bence çok zorlanmazsın
Ailemi çok fazla özlemedim çünkü ben özgür ruhluydum bir an önce kendi hayatımı yaşamak istiyordum
bu yüzden benim için özel bir deneyimdi
Ama arkadaşlarımdan her gün ailesiyle konuşup salya smük ağlayanlarda vardı
Bu tamamen seninle ilgili
Artılarına gelicek olursak başka bir şehire alışmak insana güç veriyor bence

ben diyorumki baştan bi ev tutuyummm kimse sıcak bakmıyo tabiii hayırr hayırr
hayrlısı olsun artık inşşllh bende yapablirm

yok onu yapma, o zaman zorlanırsın iştee

çünkü yurtta, seninle aynı duyguları yaşayan arkadaşların olacak, ben annemi özledimmm diye zırladığında seni anlayacak ve teselli edecek birileri olacak en azından ilk sene yurtta kalmalısın kesinlikle

Dışarıda okumak zevkli bikere sorumluluk öğreniyosun neredeyse her şehirden arkadaşın oluyo zevkli tarafı çok. Aslında yaşadığın şehre yakın olsa daha iyi oluyo hem özledikçe geliyosun hasret gideriyosun hemde ayrı yerde okumanın zevkini tadıyosun. Uzak şehir zor oluyo en azından benim açımdan zordu o yüzden bırakıp geldim yakına

İnşallah iyi insanlarla karşılaşırız hepimiz

Sen nerede yaşıyorsun?Hangi okulları ve bölümleri tercih etmeyi düşünüyorsun? :)

Trabzondayım ben. Fatih Sultan Mehmet Hukuk veya Doğuş Hukuk düşünüyorum. Sen hangi bölümleri düşünüyorsun yazdıysan da kaçırdım kusura bakma

Cevabınız için teşekkürler ben de sizin gibiyim hastaneye bile gidemem tek başıma İnşallah alışırım şımarıklık yapıp ben evime dönecem diye sızlanmam

bİrde beni düşünün yaa Ankara Çankaya Fen Lisesi (DAHA TERCİHLER YAPILMADI AMA %100KAZANICAM)GEÇEN SENE 488 LE ALMIŞ BEN 495 ALDIM 500 ÜZERİNDEN 14 yaşındayım ve ankarada okuycam İLDIŞI

şehir dışında okumak hayatı öğretiyo tek başına başının çaresine bakmayı öğreniyorsun çeşit çeşit insan tanıyosun kime güvenilir kime güvenilmez bunu öğreniyosun... iyiki uzakta okudum diceğin sebeplerde olur

ama tam aksi keşke yazmasaydımda dersin.. yabancılarla aynı ortamda olmak zor çeşit çeşit insan var bazen onlara dayanma gücün kalmıyo keşke evde okusaydım diyosun...

aileden uzakta olma konusunda zorlanırsın zorlanmazsın tamamen sana bağlı bişey... kimisi iki günde alışıyo kimisi dayanamayıp okulu bırakıyo kimisi hiç umursamıyo :) son sınıf olup hala ağlayanlarıda var, ilk senesi olup hiç takmayanda var :)

Katiliyorum! Cok guzel ozetlemissiniz :)

Yurttan memnun kalmazsan biraz daha para verip ozel 2-3kisilik yurtlara veya eve cikarsin maddi durumun el verirse.
Eger bunun sorun olacagindan eminsen aile ile kalmak herzaman maddi acidan yukunu azaltir
fakat tek basina ayaklarin ustunde durmaya calismanin sana farkli getirileri de olacak...

Konu sahibi yerinde olsam onceligim istedigim meslek ve sonrasinda uni.nin sececegim alanda isim yapmis olmasi olurdu cunku senin kisisel olarak fazla etkinligin basarin vs yoksa koklu firmalar bu kistasa bakiyor.
Cok bunalirsan puaninin yettigi daha dusuk bir okula ve bolume kendi sehrine rahatlikla gecis yaparsin.
Bence ilk citayi yuksek tut

İlk üç ay çok kötüydü. Kelimenin tam manasıyla kabustu. Okulu bırakmayı çok düşündüm. Halbuki evle arama 2 saatti. Ama yine de zorlandım. Şimdiyse çok mutluyum. Doğru bir seçim yapmışım diyorum. Kendi kendime yetebileceğimi öğrendim.

İngiliz dili ve edebiyatı,inngilizce mütercim tercümanlık,fransız dili ve edebiyatı ile fransızca mütercim tercümanlık arasında kaldım ben karar veremiyorum. :)

Daha tercihleri bile yapmadan annem triplere girmeye,benden ayrılacağı için üzülmeye başladı.
Sizin anneleriniz nasıldı bu süreçte?

İngiliz dili ve edebiyatı,inngilizce mütercim tercümanlık,fransız dili ve edebiyatı ile fransızca mütercim tercümanlık arasında kaldım ben karar veremiyorum. :)

Geçen ekşi sözlükte bir entry okumuştum. Sakın İngiliz dili ve edebiyatı yazmayın iş yok onun yerine Arap dili ve edebiyatı yazın atamaları ve iş imkanları daha yüksek gibi bir şeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…